Sparkys Recenze Sparkys Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

4. 11. 2022

Stručně/vhodné pro

Sparkys je e-shop s hračkami, kde si vyberou rodiče miminek i dospívajících dětí. Najdete zde celou řadu hraček pro kluky i holky, od Lega za akční ceny, přes panenky, auta a spoustu dalšího zboží. Pokud se stanete členy Sparkys klubu, získáte slevy a klubové ceny na zboží. Objednávat můžete až domů na svou adresu, nebo si zboží nechat zaslat na nejbližší pobočku, kam je doprava zdarma. Sparkys má nejrozšířenější sortiment hraček a představuje ráj pro děti – i pro mnohé rodiče. Má obrovský výběr Lega, ale i dalších hraček, ať už od známých značek – L.O.L. Surprise, Barbie atd., nebo méně známých. Tyto hračky znají děti i z TV reklamy.

Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení všech 18 parametrů:
  • Vlastní pobočky (počet)
  • Zákaznický program
  • Vlastní akční leták
  • Hračky pro holky
  • Hračky pro kluky
  • Hračky pro nejmenší
  • Průměrná doba dodání (dny) podle Heureka
  • Doprava zdarma od
  • Možnost osobního odběru na pobočce zdarma
  • Dobírka
  • Platební karta
  • Hotově (při osobním odběru)
  • Kontaktní e-mail
  • Online chat
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
Hodnocení redakce
hodnoceno 18 parametrů
8.5/10
Celkové skóre 9.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Vlastní pobočky (počet)
  • Zákaznický program
  • Vlastní akční leták
  • Hračky pro holky
  • Hračky pro kluky
  • Hračky pro nejmenší
9.3/10
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Průměrná doba dodání (dny) podle Heureka
  • Doprava zdarma od
  • Možnost osobního odběru na pobočce zdarma
6.7/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Dobírka
  • Platební karta
  • Hotově (při osobním odběru)
10/10
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • Online chat
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
8/10

Výhody

  • Nejširší sortiment zboží
  • Mají 37 poboček po ČR
  • Rychlé dodání zboží
  • Možnost vyzvednou si zboží zdarma na pobočkách
  • Slevové kupony na hračky do e-mailu

Nevýhody

  • Nemají dopravu zdarma při objednávce nad určitou hodnotu

Důležité parametry
Celkové skóre 9.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Vlastní pobočky (počet)
  • Zákaznický program
  • Vlastní akční leták
  • Hračky pro holky
  • Hračky pro kluky
  • Hračky pro nejmenší
9.3/10

Sparkys je e-shop s hračkami, který funguje jak na webu, tak na pobočkách. Těch má po České republice 37 a můžete v nich nakupovat přímo, stejně jako si na ně nechat zaslat zboží objednané v e-shopu. Dopravu budete mít v takovém případě zdarma a platit můžete hotově i kartou přímo na pobočce.

Sparkys Hrackarstvi

Sparkys pro své klienty připravil zákaznický program – Sparkys klub, kde je pro klienty řada slev a výhod. Nakupovat po registraci můžete za ještě výhodnější klubové ceny, při narozeninách vaše dítě dostane 100 Kč na nákup zboží a při svátku – jmeninách dalších 50 Kč. Za nákupy ve Sparkys navíc sbíráte “kačky”, kdy za každých 20 Kč dostanete 1 nebo 3 kačky, podle typu zboží. Tyto kačky pak znamenají slevu na další nákupy – 1 kačka = 1 Kč.

Sparkys Klub

Členové klubu Sparkys navíc nemusí hlídat účtenky za zboží, neboť jsou evidovány v jejich profilu po přihlášení do klubu. V případě reklamace jsou tak kdykoliv k dispozici.

Vlastní pobočky (počet)
Kolik kamenných poboček e-shop vlastní
37
Zákaznický program
Mají program, který umožňuje věrným zákazníkům získávat vyšší slevy na nákupy a další bonusy, v podobě poukázek, dopravy zdarma atd.
Ano
Vlastní akční leták
Rozesílají letáky s akční nabídkou
Ano
Hračky pro holky
Ano
Hračky pro kluky
Ano
Hračky pro nejmenší
Hračky pro děti od narození až do dvou let
Ano

Ať už hledáte hračky pro kluky, holky nebo pro ty nejmenší, na Sparkys je největší výběr sortimentu hraček pro děti, takže si určitě vyberete. Můžete hledat na internetu dle přání vašeho dítěte, nebo využít akční nabídky. Ty najdete jak na webu, tak v akčním katalogu, kde vidíte hračky za výhodné ceny. 

Sparkys Kategorie Hracek

Na webu jsou navíc hned na hlavní stránce kategorie novinek, hračky s akční cenou, hračky z TV – pokud si vaše dítě vyhlédlo hračku na základě televizní reklamy a vy si nejste jisti, která to je, můžete mrknout na tuto sekci a jistě najdete. Hledat ale můžete i podle tématických hraček – Policisté, hasiči, auta, zvířátka, nebo podle značek L.O.L. Surprise, Lego atd.

Dodací podmínky
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Průměrná doba dodání (dny) podle Heureka
  • Doprava zdarma od
  • Možnost osobního odběru na pobočce zdarma
6.7/10

Sparkys Dodaci Podminky

Sparkys má širokou škálu dopravních společností, které můžete využít, když zboží objednáváte. Řídit se můžete cenou za dopravu, místem dodání i rychlostí dodání – každá společnost to může mít trochu jinak. Podle hodnocení na Heureka.cz však zboží dodávají nejdéle do 6 dnů, v průměru však do 2,1 dnů, což je opravdu rychlé. Zvolit můžete jako dopravce Balíkovnu, Zásilkovnu, PPL, Geis, Českou poštu atd. Od podpory jsme navíc získali informaci, že pokud objednáte včas a objednávka bude expedována do 10:00 téhož dne, druhý den můžete mít zboží doma.

Průměrná doba dodání (dny) podle Heureka
Heureka dělá hodnocení e-shopů na základě zákaznických recenzí. Z těch vychází i průměrná doba, za jakou zákazníci od e-shopu obdrží balík.
2,1 dní
Doprava zdarma od
Za kolik peněz je potřeba v e-shopu nakoupit, abyste nemuseli platit dopravu
Není
Možnost osobního odběru na pobočce zdarma
E-shop umožňuje objednat si balík s převzetím na některé z jejich kamenných prodejen - poboček
Ano

Velkou výhodou je, že mají spoustu zboží, které je online i na pobočkách. Navíc umožňují osobní odběr na pobočkách zdarma, takže si jej můžete objednat na vám blízkou pobočku a vyzvednout tam. To může dodání ještě urychlit. Pokud nakupujete dárky na poslední chvíli, toto může být rychlé řešení. Při objednávání zboží ihned v košíku vidíte, zda je na pobočkách a na jakých.

Sparkys Prodejny

Co nám na Sparkys chybělo, byla možnost dopravy zdarma, při objednávce nad určitou částku, jak bývá v e-shopech zvykem.

Platební podmínky
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Dobírka
  • Platební karta
  • Hotově (při osobním odběru)
10/10

Platbu zboží na Sparkys můžete provádět příkazem, platební kartou i hotově, a to jak při odběru na pobočkách, tak u přepravních společností. Na webu najdete i informaci, pokud některá společnost při dobírce bere pouze hotovost, nebo se u nich dá platit i kartou.

Sparkys umožňuje objednání zboží i na dobírku, ale je potřeba počítat s poplatkem. U České pošty je to 30 Kč, ale u jiných přepravních společností se může poplatek za dobírku lišit. I tyto informace najdete na webových stránkách obchodu, ještě před dokončením objednávky.

Dobírka
Balík zaplatíte dopravní společnosti při převzetí
Ano
Platební karta
Zboží můžete platit platební kartou - online.
Ano
Hotově (při osobním odběru)
Ano

Podpora
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • Online chat
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
8/10

Sparkys jako jeden z nejlepších e-shopů s hračkami má podporu řešenou na e-mailu a telefonní lince, ale je potřeba se vždy proklikat přes konkrétní téma – zboží, doprava a platba, reklamační podmínky atd. Nemají vytvořený kontakt, na kterém byste je mohli oslovit se všemi dotazy, ani nikde na stránkách nesvítí číslo na klientskou linku. Je potřeba na webu trochu hledat, což nám úplně nevyhovovalo. Navíc nemají live chat, který by byl řešením pro rychlé dotazy vyžadující rychlou a krátkou odpověď.

Kontaktní e-mail
Ano
Online chat
Ne
Telefon
Ano
Odpověď do 24 hodin
Ano
Kolik otázek zodpověděli
5/5
Celkové hodnocení
Výborné

Na náš dotaz e-mailem nám podpora Sparkys odpověděla do cca 15 minut. Vysvětlila vše, na co jsme se ptali. Můžeme ji tedy hodnotit jako výbornou, i když nemají live chat. Rychlostí odpovědi na e-mail live chat dokonale nahradili.

Doporučujeme Doporučujeme

Nenašli jste na Sparkys, co jste hledali, nebo vás zajímá, zda hledané zboží někde nebude levnější? Podívejte se na celé naše srovnání e-shopů s hračkami a vyberte si ten, který vám bude vyhovovat nejlépe.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!