Alza hračky Recenze Alza hračky Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

4. 11. 2022

Stručně/vhodné pro

Alza Hračky jsou oddělením na e-shopu Alza. Největší výhodou je obrovský výběr hraček za výhodné a speciální akční ceny. Vybírat zde můžete vše, od hraček a potřeb pro miminka, školních potřeb, po hračky na ven, stavebnice, značkové hračky, filmové postavičky, společenské hry atd. Zkrátka vše, co vaše dítě napadne a co si přeje, nebo co byste mu rádi koupili vy. Další výhodou je velký výběr odběrných míst, kde si můžete balík vyzvednou osobně – Alza pobočky, Alza Boxy, partnerská místa atd. Mají i široký výběr platebních metod, takže zde můžete ušetřit nejen díky výhodným cenám zboží, ale i za dopravu a platbu.

Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení všech 18 parametrů:
  • Vlastní pobočky (počet)
  • Zákaznický program
  • Vlastní akční leták
  • Hračky pro holky
  • Hračky pro kluky
  • Hračky pro nejmenší
  • Průměrná doba dodání (dny) podle Heureka
  • Doprava zdarma od
  • Možnost osobního odběru na pobočce zdarma
  • Dobírka
  • Platební karta
  • Hotově (při osobním odběru)
  • Kontaktní e-mail
  • Online chat
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
Hodnocení redakce
hodnoceno 18 parametrů
8.3/10
Celkové skóre 7.6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Vlastní pobočky (počet)
  • Zákaznický program
  • Vlastní akční leták
  • Hračky pro holky
  • Hračky pro kluky
  • Hračky pro nejmenší
7.6/10
Celkové skóre 7.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Průměrná doba dodání (dny) podle Heureka
  • Doprava zdarma od
  • Možnost osobního odběru na pobočce zdarma
7.7/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Dobírka
  • Platební karta
  • Hotově (při osobním odběru)
10/10
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • Online chat
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
8/10

Výhody

  • Obrovské množství hraček za akční ceny
  • Výběr pro malé i velké
  • Oblíbené značky i méně známé hračky
  • S AlzaPlus programem velké výhody a doprava zdarma
  • Podpora i na WhatsAppu a Messengeru

Nevýhody

  • Zákaznický program AlzaPlus se musí platit (roční či měsíční členství)

Důležité parametry
Celkové skóre 7.6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Vlastní pobočky (počet)
  • Zákaznický program
  • Vlastní akční leták
  • Hračky pro holky
  • Hračky pro kluky
  • Hračky pro nejmenší
7.6/10

Alza Hracky

Alza Hračky je oddělení s hračkami pro všechny věkové skupiny na e-shopu Alza.cz. Vybírat zde můžete z obrovského množství hraček pro děti od miminek až po dospívající. Své “hračky” a sběratelské série zde najdou i dospělí. Alza Hračky jsou perfektně rozděleny, takže pokud si nejste přesně jistí, co hledáte (pokud ano, stačí to napsat do vyhledávače), můžete využít různá rozdělení. Hračky jsou děleny na české, dřevěné, venkovní, hračky do dětského pokojíčku, hračky pro nejmenší, hračky za bezva cenu, což jsou hračky v akčních nabídkách, ale také figurky a zvířátka, autíčka, vláčky a modely, Lego atd.

Alza Hracky Kategorie

Pokud hledáte hračku pro dítě konkrétního věku, můžete hledat podle dalšího rozdělení, na miminko a batole, a pak dívka/chlapec od 4 do 5 let, od 6 do 10 let, od 11 do 14 let. Hledat lze i v sekci Fanoušek Lego nebo hračky Podle ceny.

Vlastní pobočky (počet)
Kolik kamenných poboček e-shop vlastní
41
Zákaznický program
Mají program, který umožňuje věrným zákazníkům získávat vyšší slevy na nákupy a další bonusy, v podobě poukázek, dopravy zdarma atd.
Ano
Vlastní akční leták
Rozesílají letáky s akční nabídkou
Ne
Hračky pro holky
Ano
Hračky pro kluky
Ano
Hračky pro nejmenší
Hračky pro děti od narození až do dvou let
Ano

Alza má 41 vlastních poboček po celé České republice. Ty sice nefungují jako klasická hračkárna nebo kamenný obchod, ale můžete si na ně zboží objednat k osobnímu převzetí. Objednávat lze i do AlzaBoxů, kterých mají kolem 1200 a na další partnerské pobočky a místa, kterých je ohromné množství.

Alza Hracky Pobocky

Alza má i vlastní zákaznický program, který členy zvýhodňuje a umožňuje jim čerpat různé odměny. Tento program – AlzaPlus –  sice požaduje zaplacení členství, ale ceny nejsou nijak vysoké. Pokud členství zaplatíte za celý rok (299 Kč), stojí pak měsíčně 25 Kč. Pokud chcete členství platit měsíčně, stojí 59 Kč. Za členství získáte pohodlné a rychlé vyzvednutí na všech odběrných místech Alza, výhodné nákupy a speciální akční nabídky, doručení jakéhokoliv zboží od 1 Kč, nákupy bez omezení atd. Faktem ale je, že nákupy na Alza Hračky jsou výhodné i bez tohoto členství, pokud si pohlídáte slevy a akční nabídky.

Alza Plus

Dodací podmínky
Celkové skóre 7.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Průměrná doba dodání (dny) podle Heureka
  • Doprava zdarma od
  • Možnost osobního odběru na pobočce zdarma
7.7/10

Heureka.cz v případě Alzy neprozradila žádné hodnocení, tudíž nemůžeme vycházet z jejich statistik, jak dlouho průměrně trvá dodání zboží od Alza Hračky. Záleží vždy na zvoleném dopravci a také na tom, jaký zvolíte způsob platby. V určitých případech – doručení v některých městech – můžete mít zboží doma ještě tentýž den, kdy ho objednáte, a to do 60 minut. Jinak může trvat doručení i několik dní. Při zaslání zboží na Alza pobočky nebo do AlzaBoxu můžete mít zboží i do druhého dne. Termín doručení se vždy přesně dozvíte při volbě přepravce a platby.

Průměrná doba dodání (dny) podle Heureka
Heureka dělá hodnocení e-shopů na základě zákaznických recenzí. Z těch vychází i průměrná doba, za jakou zákazníci od e-shopu obdrží balík.
ve vybraných městech do 60 minut
Doprava zdarma od
Za kolik peněz je potřeba v e-shopu nakoupit, abyste nemuseli platit dopravu
v programu AlzaPlus
Možnost osobního odběru na pobočce zdarma
E-shop umožňuje objednat si balík s převzetím na některé z jejich kamenných prodejen - poboček
Ano (po splnění podmínek)

Alza nemá přesně stanovenou částku, od které by byla doprava zdarma. V programu AlzaPlus můžete mít výhodu dopravy zdarma. Stejně tak se může stát, že narazíte na speciální akční nabídku s doručením zdarma atd. Při osobním odběru na pobočce Alza může být rovněž doprava zdarma, ale také od 49 Kč. Opět záleží na tom, jaké zboží objednáváte.

Platební podmínky
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Dobírka
  • Platební karta
  • Hotově (při osobním odběru)
10/10

Platební možnosti má Alza velmi široké. Umožňuje platbu hotově (při převzetí) i kartou, ovšem pouze u některých přepravců – u těch nemohou garantovat, který přepravce kartu vezme a který ne. Na pobočkách Alza lze platit při osobním převzetí obojím. Platit můžete také online převodem, kartou online, nebo využít platební metody Google Pay, Apple Pay, Bitcoin, Třetinka nebo Nákup na splátky. Dále lze platit Alza poukázkou, QR kódem atd.

 

Alza Platba

Zboží na Alza Hračky můžete objednat i na dobírku s tím, že jej zaplatíte celé při převzetí u dopravce. Tento způsob platby může mít za dobírku poplatek, výška však záleží na každém přepravci.

Dobírka
Balík zaplatíte dopravní společnosti při převzetí
Ano
Platební karta
Zboží můžete platit platební kartou - online.
Ano
Hotově (při osobním odběru)
Ano

Podpora
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • Online chat
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
8/10

Alza Hračky spadají pod e-shop Alza, který má podporu řešenou na klientské lince, popř. jim můžete napsat přes Messenger či WhatsApp. Tím v podstatě vykryjí variantu live chatu a e-mailu dohromady. E-mailovou schránku samostatně jsme ale pro případ podpory nenašli.

Kontaktní e-mail
Ne
Online chat
Ano (WhatsApp)
Telefon
Ano
Odpověď do 24 hodin
Ano
Kolik otázek zodpověděli
5/5
Celkové hodnocení
Výborné

My jsme tentokrát využili oslovení podpory přes WhatsApp a jsme maximálně spokojení. První odpovědi jsme dostali do 15 minut a následně s námi podpora živě komunikovala a vysvětlila vše, co nás zajímalo a co jsme se chtěli dozvědět. Hodnotíme ji proto jako výbornou. Komunikace přes WhatsApp skvěle vyřešila neexistenci live chatu. Navíc paní/slečna Isabela, jak se nám přestavila, byla opravdu velmi vstřícná a příjemná.

Doporučujeme Doporučujeme

Nenašli jste na Alza Hračky, co jste hledali, nebo chcete vědět, za kolik požadovanou hračku nabízí konkurence? Nezaujal vás jejich zákaznický program a chcete vědět, zda jinde neušetříte víc? Podívejte se na celé naše srovnání e-shopů s hračkami!


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!