Podpořit.cz Recenze Podpořit.cz Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

12. 1. 2021

Stručně/vhodné pro

Podpořit.cz je cashbackový portál, který umožňuje, aby nakupující zákazníci přispívali cashbackem na dobrou věc. Stejně jako jiné portály má v nabídce řadu obchodů, které postupně přibývají. Klienti se nemusí nikam registrovat, Stačí, když si na Podpořit.cz vyberou svůj oblíbený obchod, přes něj nakoupí a následně svým nákupem přispějí určitou částkou na charitu, nebo podpoří někoho, kdo to potřebuje. Nešetří tedy své peníze, jako na jiných cashbackových portálech, ale pomohou potřebným. E-shopy tím získají dobrou reklamu, kterou zaplatí charitě, místo marketingové společnosti.

Celkové skóre 5.2/10 se skládá z hodnocení všech 19 parametrů:
  • Počet obchodů
  • Počet kategorií pro nákup
  • Mobilní aplikace
  • Hodnocení uživatelů fb (10.6.2021)
  • Vstupní bonus
  • Bonus za doporučení
  • Kupony na slevy
  • Odměna za přidání rozšíření do prohlížeče
  • Hromadné slevy (cashback + slevový portál)
  • Věrnostní program
  • Minimální částka pro vyplacení
  • Rychlost vyplacení
  • Maximální výše odměny (%) za zboží
  • Live chat
  • Telefon
  • Facebook zprávy
  • Odpověď do 24 hod
  • Zodpovězené dotazy
  • Kvalita podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 19 parametrů
5.2/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 5x Přidat hodnocení
4.8/5
Celkové skóre 2.3/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Počet obchodů
  • Počet kategorií pro nákup
  • Mobilní aplikace
  • Hodnocení uživatelů fb (10.6.2021)
2.3/10
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Vstupní bonus
  • Bonus za doporučení
  • Kupony na slevy
  • Odměna za přidání rozšíření do prohlížeče
  • Hromadné slevy (cashback + slevový portál)
  • Věrnostní program
5/10
Celkové skóre 6.5/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Minimální částka pro vyplacení
  • Rychlost vyplacení
  • Maximální výše odměny (%) za zboží
6.5/10
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Live chat
  • Telefon
  • Facebook zprávy
  • Odpověď do 24 hod
  • Zodpovězené dotazy
  • Kvalita podpory
7/10

Výhody

  • Zákazník má možnost svým nákupem přispět na dobrou věc
  • E-shop se může zviditelnit a zvýšit své tržby
  • Nákupem můžete přispět až 40 % na dobrou věc

Nevýhody

  • Katalog e-shopů by mohl být přehlednější

Zákazník má možnost svým nákupem přispět na dobrou věc

Důležité parametry
Celkové skóre 2.3/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Počet obchodů
  • Počet kategorií pro nákup
  • Mobilní aplikace
  • Hodnocení uživatelů fb (10.6.2021)
2.3/10

Podpořit.cz je nakupování on-line, při kterém se přispívá na dobrou věc. Zákazníky to přitom nestojí ani korunu navíc. Pro e-shopy je to způsob, jak se zviditelnit, získat další zákazníky a zvýšit tržby.

Podporit Cz Predstaveni Cashback

Jak je možné, že zákazníci mohou nakupovat a ještě přispět na dobrou věc, aniž by je to stálo peníze za nákup navíc? Podpořit.cz funguje na principu affiliate marketingu (provizní marketing). V jednoduchosti lze říci, že Podpořit.cz má speciální kód nebo URL (webovou adresu), přes které když zákazník přijde do konkrétního obchodu a nakoupí tam, tak se provize z nákupu přičte nikoli na jeho zákaznický účet, jako je tomu na jiných cashbackových portálem, nýbrž přímo na účet Podpořit.cz. Tato provize je následně přerozdělena a poslána na dobrou věc. Takovou dobrou věcí je samozřejmě podpora různých lidí, rodin nebo úmyslů.

Obyčejným nákupem v internetovém obchodě mohou lidé přispět například dětem, které bojují s mozkovou obrnou, seniorům, aby nemuseli strávit Nový rok osamotě nebo například rodině, která potřebuje finančně pomoct se specializovanou péčí pro své děti.

Kde a komu chcete pomoci si můžete vybrat vlastně sami. Na stránkách Podpořit.cz je sekce s názvem “Kde pomáháme”. To je seznam příběhů, které vám více napoví o tom, na co se peníze vybírají, kde se použijí a čemu to pomůže.

Počet obchodů
539
Počet kategorií pro nákup
9
Mobilní aplikace
Ne
Hodnocení uživatelů fb (10.6.2021)
5/5

Jak podpořit pomocí portálu Podpořit.cz

Podpořit.cz je v podstatě takový crowdfundfing (způsob financování, při kterém větší počet lidí přispívá malým obnosem k cílové částce požadované pro realizaci předmětu financování).

Podporit Jak To Funguje

Přes projekt Podpořit.cz lidé vybírají peníze nakupováním v partnerských e-shopech a nejlepší na tom je, že nedají ani korunu z vlastní kapsy. A kdyby náhodou chtěl někdo přispět na dobrou věc větší částkou, tak to může udělat napřímo.

Doporučujeme Doporučujeme
Doporučujeme!

Nakupujete často online a rádi byste přispěli na dobrou věc? Není nic jednoduššího, než si vybrat svůj oblíbený e-shop na portále Podpořit.cz a nakoupit přes něj. Vy zaplatíte stejnou cenu, jako přímo v e-shopu a daný obchod pokrátí svou marži a zašle bonus na charitativní účet Podpořit.cz.

Jak to funguje? Zákazník nakoupí jako vždy ve svém oblíbeném obchodě a pomůže tím někomu jinému. Peníze, které pomohou, pochází sice z částky za nákup, ale na dobrou věc je dá ze svého internetový obchod. Ten si sice darovanými penězi sníží vlastní marži, ale protože je to pro něj dobrá vizitka a další způsob, jak se zviditelnit, tak jde vlastně o peníze, které by nejspíš stejně utratil, jen za jiný způsob marketingu.

Na jednom nákupu vydělají v podstatě 3 strany. Zákazník dostane své zboží za stejnou cenu a ještě přispěje na dobrou věc. E-shop získá zákazníka a prodá více zboží, zviditelní se a přispěje na dobrou věc. Nakonec je zde darovaná strana, která může velice získat potřebné prostředky.

Obchody a kategorie

Podporit Cz Obchody

V době, kdy vznikala naše recenze (resp. její aktualizace), spolupracoval portál Podpořit.cz s více než 500 obchody, rozdělenými do 9 kategorií. Na facebookových stránkách má přes 800 fanoušků a hodnocení 5 z 5, což nám přijde vzhledem k účelu nakupování správné. Ovšem počet fanoušků a zároveň lidí, kteří přes Podpořit.cz nakupují a tím přispívají na dobrou věc, by mohlo být klidně více.

Místa, kde lze nakoupit a podpořit

Pro e-shop, který chce pomáhat je pravděpodobně nejdůležitější, aby měl svůj affiliate program. Do tohoto programu se může posléze zapojit projekt Podpořit.cz. Tím se obchod stane partnerským e-shopem a Podpořit.cz jej bude moct propagovat.

Partnerskými e-shopy jsou nejen největší online nákupní galerie v ČR, ale i malé obchody, cestovní kanceláře, knihkupectví, obchody s elektronikou, hobby obchody a další. Nemá smysl vyjmenovávat všechny kategorie sortimentu. Společně s Podpořit.cz je možné nakoupit takřka všude.

Zákazník má možnost svým nákupem přispět na dobrou věc

Důležité parametry
Celkové skóre 2.3/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Počet obchodů
  • Počet kategorií pro nákup
  • Mobilní aplikace
  • Hodnocení uživatelů fb (10.6.2021)
2.3/10

Jak už jsme naznačili, Podpořit.cz funguje velmi podobně, jako cashbackové portály (např. Plná peněženkaTipli a další, ovšem s tím rozdílem, že bonusy z nákupů si nespoří nakupující na svém účtu, ale načítají se na účet Podpořit.cz, odkud jdou na pomoc potřebným.

Podporit Cz Pomoc Cashbackem

Z tohoto důvodu také řada bonusů, které na jiných cashbackových portálech najdete, tady nefunguje. Neměly by totiž smysl. Marně tady budete hledat vstupní bonus, kupon na slevy, nebo bonus za doporučení. Nenajdete tu ani věrnostní program nebo bonusové slevy. Co však můžete udělat, je přidání lišty Podpořit.cz do prohlížeče, abyste byli vždy upozorněni, pokud byste chtěli nakoupit v e-shopu, jenž tento projekt podporuje a spolupracuje s ním. Za přidání do prohlížeče však nečekejte žádnou odměnu. Veškeré odměny jdou na charitativní účely, nikoli nakupujícím.

Počet obchodů
539
Počet kategorií pro nákup
9
Mobilní aplikace
Ne
Hodnocení uživatelů fb (10.6.2021)
5/5

Jednoduchost nákupu

Možná vás napadlo, zda není nákup pro podporu někoho jiného příliš složitý. Je to jednodušší než se zdá. Zákazník přijde na portál Podpořit.cz a tam si vybere e-shop, kde chce nakoupit. Prostým proklikem do obchodu e-shop zaznamená odkud do něho zákazník přišel. Když tam nakoupí, tak Podpořit dostane provizi, se kterou může dále pracovat – podporovat.

Důležité parametry
Celkové skóre 2.3/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Počet obchodů
  • Počet kategorií pro nákup
  • Mobilní aplikace
  • Hodnocení uživatelů fb (10.6.2021)
2.3/10

Jak už jsme v této recenzi psali, tak zákazník za charitativní pomoc nic neplatí. Jen nakoupí jako vždy v oblíbeném obchodě a za zakoupené zboží zaplatí adekvátní cenu. Internetový obchod si zkrátí vlastní marži, kterou je ochoten obětovat na marketingové aktivity. V tomto případě jde o affiliate marketing, kdy je část marže odměna pro provizního partnera. Tím je v tomto případě Podpořit.cz.

Podporit Cz Jak Pomoci

Možná vás bude zajímat, zda se dají kontrolovat odměny z nákupů (odměny, které půjdou na charitu).  Pak odpovídáme, že ano. Všechny dary za provedení nákupů naleznete u aktuálně podporovaného příběhu v záložce „Nákupy“.

Možné je také ověřit si kolik peněz na charitu jde. U každého partnerského obchodu naleznete maximální procentuální částku, kterou je možné díky vašemu nákupu poslat na dobrou věc. Tuto částku stanovuje každý obchodní partner zvlášť, proto se u jednotlivých obchodů tato hodnota mění.

V naší tabulce jsme se snažili porovnat Podpořit.cz s ostatními cashbackovými portály. Vzhledem k charitativní činnosti však logicky některé parametry nelze hodnotit. Mezi ně patří i minimální částka pro vyplacení a rychlost vyplacení. Protože bonusová částka za nákup se nepřipisuje nakupujícímu, nýbrž na účet Podpořit.cz, odkud jde dále tam, kam je potřeba.

Porovnat však můžete maximální výši bonusů, která u Podpořit.cz činí 40 %. Takovou částku připisuje za nákup např. Wedos.

Počet obchodů
539
Počet kategorií pro nákup
9
Mobilní aplikace
Ne
Hodnocení uživatelů fb (10.6.2021)
5/5
Zákazník má možnost svým nákupem přispět na dobrou věc

Důležité parametry
Celkové skóre 2.3/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Počet obchodů
  • Počet kategorií pro nákup
  • Mobilní aplikace
  • Hodnocení uživatelů fb (10.6.2021)
2.3/10

Portál Podpořit.cz můžete kontaktovat přes telefon, e-mail nebo zprávu na jejich facebookových stránkách. Nemají bohužel k dispozici live chat a co nám chybí je také možnost nákupů přes mobilní aplikaci.

My jsme Podpořit.cz kontaktovali nejprve na facebookových stránkách a posléze jsme zkusili i e-mailovou adresu, abychom zjistili, kde budou reagovat lépe a rychleji.

Na facebookových stránkách jsme se odezvy nedočkali, ale do e-mailu nám zpráva přišla během 8 hodin. Podpora pečlivě vysvětlila a zodpověděla všechny naše dotazy. Zjistili jsme mimo jiné, že mobilní aplikace by časem mohla být a že live chat sice měli, ale byl využíván jen minimálně, proto jej zrušili a momentálně jeho obnovu nechystají.

Počet obchodů
539
Počet kategorií pro nákup
9
Mobilní aplikace
Ne
Hodnocení uživatelů fb (10.6.2021)
5/5

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

2 zkušeností

Chtěl jsem si to vyzkoušet, jak to celé vůbec funguje. Je to vskutku jednoduché. Příběh mě tak zaujal, že jsem přispěl i napřímo. Více takových dobročinných projektů!

Hodnocení - 3
Anonymous
16. 1. 2021

Super nápad! Držím palce

Hodnocení - 3
Anonymous
12. 1. 2021