Hamty Recenze Hamty Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

22. 8. 2018

Stručně/vhodné pro

Nejmladší cashbackový portál Hamty.cz vyplácí zákazníkům vyšší odměny než konkurence a za to si strhne pro sebe ročně maximálně 240 Kč z nastřádaných peněz. Pokud zákazník nakupuje málo, tak platí menší nebo žádný poplatek. Sice často ale jen na krátký čas navyšuje Hamty výši provizí pro zákazníka formou akce. V nabídce mají přes 1000 e-shopů, v nichž můžete nakupovat.

Celkové skóre 8.7/10 se skládá z hodnocení všech 19 parametrů:
  • Počet obchodů
  • Počet kategorií pro nákup
  • Mobilní aplikace
  • Hodnocení uživatelů fb (10.6.2021)
  • Vstupní bonus
  • Bonus za doporučení
  • Kupony na slevy
  • Odměna za přidání rozšíření do prohlížeče
  • Hromadné slevy (cashback + slevový portál)
  • Věrnostní program
  • Minimální částka pro vyplacení
  • Rychlost vyplacení
  • Maximální výše odměny (%) za zboží
  • Live chat
  • Telefon
  • Facebook zprávy
  • Odpověď do 24 hod
  • Zodpovězené dotazy
  • Kvalita podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 19 parametrů
8.7/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 20x Přidat hodnocení
3.7/5
Celkové skóre 9.2/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Počet obchodů
  • Počet kategorií pro nákup
  • Mobilní aplikace
  • Hodnocení uživatelů fb (10.6.2021)
9.2/10
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Vstupní bonus
  • Bonus za doporučení
  • Kupony na slevy
  • Odměna za přidání rozšíření do prohlížeče
  • Hromadné slevy (cashback + slevový portál)
  • Věrnostní program
8.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Minimální částka pro vyplacení
  • Rychlost vyplacení
  • Maximální výše odměny (%) za zboží
10/10
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Live chat
  • Telefon
  • Facebook zprávy
  • Odpověď do 24 hod
  • Zodpovězené dotazy
  • Kvalita podpory
7/10

Výhody

  • Vyšší cashbacky než u konkurence
  • 200 Kč za doporučení nových uživatelů

Nevýhody

  • Roční poplatek, který se strhává z vypláceného cashbacku

Pozor Pozor

Cashback portál, který nabízí vyšší odměny než konkurence. Za to si ovšem účtuje maximální roční poplatek 240 Kč. Pořádá časově omezené akce, kdy navyšuje cashback.

Důležité parametry
Celkové skóre 9.2/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Počet obchodů
  • Počet kategorií pro nákup
  • Mobilní aplikace
  • Hodnocení uživatelů fb (10.6.2021)
9.2/10

Hamty Cashback Predstaveni Portalu

Cashbackový portál Hamty.cz funguje na trochu jiném principu, než ostatní podobné portály. Svým uživatelům vrací v cashbacku celou částku, kterou získá od e-shopu, v němž klient nakoupil. Pokud se ptáte, na čem tedy Hamty vydělává, jsou to roční poplatky. Ty se však platí pouze v případě, že klient skutečně něco našetří. Nejvíce však 240 Kč.

V praxi to vypadá tak, že pokud požádá o výplatu 100 Kč, poplatek je 50 %, tedy 50 Kč. Pokud požádá o 500 Kč a ještě mu nebyla na roční poplatek stržena žádná částka, přijde mu na účet 260 Kč – poplatek 240 Kč se strhne. Pokud požádá o 500 Kč a v daný rok mu byl již poplatek stržen, přijde mu na účet celá částka, tedy 500 Kč. Je to jednoduché a celkem férové. Pokud ale klienti netuší, proč tam poplatek je a jak je to s provizemi z ostatních portálů, může jim to připadat, že je Hamty obírá o peníze, což se dá vyčíst i z hodnocení uživatelů, např. na facebookových stránkách portálu Hamty.

Hamty nabízí nákupy ve více než 1000 e-shopech, které dělí do 12 kategorií pro snadnější dohledávání. Hamty má aplikaci pro Android, která usnadňuje nákupy na Hamty i v mobilu. Můžete sice nakupovat pomocí prohlížeče, ale aplikace jsou skvělé i kvůli jiným záležitostem – např. máte okamžitý přehled o svých odměnách, což jsme tady postrádali.

Počet obchodů
1099
Počet kategorií pro nákup
12
Mobilní aplikace
Ano
Hodnocení uživatelů fb (10.6.2021)
3,9/5
Pozor Pozor
Pozor na!

Cashback portál Hamty nabízí vyšší odměny než konkurence. Dává totiž klientům vše, co získá na provizi od e-shopu, v němž klient nakoupí. Aby alespoň na něčem vydělali, účtují si roční poplatek, maximálně však 240 Kč.

Hodnocení na Facebooku už jsme zmínili výše. Hamty zde získal pouhých 3,9 hvězdiček z 5. Není to sice tak málo, ale oproti konkurenčním casbackovým portálům to málo je. Podle komentářů je vidět, že problém je jednak ve strhávání zmíněného poplatku z cashbacku, což se uživatelům nelíbí a také s načítáním některých cashbacků na Hamty účet klientů.

Bonusy
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Vstupní bonus
  • Bonus za doporučení
  • Kupony na slevy
  • Odměna za přidání rozšíření do prohlížeče
  • Hromadné slevy (cashback + slevový portál)
  • Věrnostní program
8.5/10

Hamty Bonusy

Hamty má v první řadě vyšší casbacky, než konkurenční portály (ovšem ne u všech e-shopů). Důvodem je, jak jsme již zmínili, že přenechají uživateli celou odměnu, kterou od e-shopu získají. Vedle toho ale mají i některé další bonusy, které také stojí za pozornost.

Při registraci získáte vstupní bonus činí 50 Kč, který se vám připíše, nakoupíte-li do určité doby od registrace a získáte-li cashback.

Dále můžete získat bonus za doporučení kamarádovi, jenž činí 200 Kč. Podmínkou je opět aktivita kamaráda a dosažení zpětného cashbacku, aby se vám bonus přičetl. Tento bonus je u většiny cashbackových portálů, ale ne vždy je tak vysoký. Některé portály mají sice bonus i vyšší, ale zase mají omezené množství uživatelů, které můžete doporučit. To hamty žádné omezení nemá.

Stejně jako u jiných portálů můžete získat i 10 Kč, pokud si přidáte ‘hlídací’ rozšíření do prohlížeče.

Další výhody v podobě věrnostního programu zde nejsou k dispozici, což nám trochu chybělo. Na druhou stranu chápeme, že pokud Hamty dává uživatelům rovnou celou odměnu z e-shopů, už není, kde brát na další odměny v podobě věrnostních programů apod.

Vedle cashbacků i na hamty najdete různé slevové kupony, které vám kromě cashbacku umožní i nákupy s výraznými slevami.

Vstupní bonus
50 Kč
Bonus za doporučení
200Kč
Kupony na slevy
Ano
Odměna za přidání rozšíření do prohlížeče
10Kč
Hromadné slevy (cashback + slevový portál)
Ano
Věrnostní program
Ne

Výplata
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Minimální částka pro vyplacení
  • Rychlost vyplacení
  • Maximální výše odměny (%) za zboží
10/10

Hamty Seznam Obchodu

Odměnu vyplácí Hamty od jedné koruny na bankovní účet zákazníka. Stane se tak do tří pracovních dnů od požádání. Za nakoupené zboží získáte maximální odměnu 30%. Nezapomínejte však, že z vyplácených odměn se odečítá výše zmíněný roční poplatek 240 Kč.

Minimální částka pro vyplacení
1 Kč
Rychlost vyplacení
3 pracovní dny
Maximální výše odměny (%) za zboží
50%

Podpora
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Live chat
  • Telefon
  • Facebook zprávy
  • Odpověď do 24 hod
  • Zodpovězené dotazy
  • Kvalita podpory
7/10

Podpora ochotně a rychle komunikuje přes e-mail a facebookové zprávy. My jsme vyzkoušeli obojí a byli jsme spokojeni. Odpověď přišla na obojí během hodiny a byla velmi podrobná a obsáhlá.

Hamty sice nemá k dispozici telefonní číslo ani live chat, ale vzhledem k rychlým odpovědím jim to rádi odpustíme.

Live chat
Ano (na Facebooku)
Telefon
Ne
Facebook zprávy
Ano
Odpověď do 24 hod
Ano
Zodpovězené dotazy
5/5
Kvalita podpory
Velmi vysoká
Doporučujeme Doporučujeme

Hamty je bezesporu jeden z nejlepších cashback portálů u nás. Pokud ovšem postrádáte nějaký obchod, či funkcionalitu, tak se podívej na naše srovnání cashback portálů.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

8 zkušeností

Hamty.cz rozhodně nedoporučuji, ačkoliv mám jejich doplněk do prohlížeče, několikrát mi nepřipsali odměnu za nákup na AliExpress, což byly zrovna nejhodnotnější nákupy. Na dotaz se ani neobtěžují reagovat. O tom jejich poplatku jsem se také dozvěděl až na stránce „Vyžádat vyplacení“ 🙁 Cashbacky nemám schválené ani po více než dvou měsících od nákupu. Držte se dál od těchto vykuků.

Hodnocení - 3
Martin
11. 11. 2020

Teď čtu Romane Tvou odpověď. Pokud nejste neandrtálec a umíte číst, tak ve vstupních podmínkách je poplatek jasně uveden a popsán. Žádnou lumpárnu v tom na rozdíl od Vás nevidím. Píšu sem jen pro vyváženost názorů. Ten můj je na rozdíl od Vás přeci jen více objektivní po téměř roční zkušenosti.

Hodnocení - 3
David
2. 7. 2019

Co to plácáte za nesmysly Romane !

Mám tedy naprosto jinou zkušenost. Almužnu vyplatí jen těm, kteří přes internet málo nakupují. Mě už se to reálně velmi slušně zhodnotilo a vybírám eshopy dle podpory od Hamty. Poplatek jsem měl po prvním nákupu před vánocemi zaplacen a od té doby už jen vydělávám v řádu stokorun. Žádná práce s tím není a je škoda to nevyužívat. Takže za mě velká spokojenost.

Hodnocení - 3
David
2. 7. 2019

Výraz u konkurence nepoužívejte, zkreslujete a lžete. Upozornění na skutečnost, že účtujete roční poplatek takticky skrýváte a většina klientů se o něm dozví, až mu začnete krátit výplaty. Je to hnus – nikdy víc. Měli byste prodávat deky, hrnce, zázračné lampy a nabízet změnu dodavatele energii.

Hodnocení - 3
Skala
13. 6. 2019

Dobrý den, toto roční členství je v recenzi zmíněno. Jen doplním, že je to za rok maximálně 240 Kč (tj. v rozmezí od 0 Kč do 240 Kč). Polovinu nastřádaného cashbacku vždy vyplatíme na účet. Výměnou za tento poplatek získáte oproti konkurenčním cashbackům 2x větší odměny. Členství si strháváme vždy jen z nastřádaných peněz, takže nikdy nic neplatíte.

Uvedu na ročním příkladu:
– na Hamty.cz ušetříte 100 Kč, vyplatíme Vám 50 Kč (u konkurence získáte také jen 50 Kč kvůli nižším odměnám)
– na Hamty.cz ušetříte 500 Kč, vyplatíme Vám 260 Kč (u konkurence získáte jen 250 Kč)
– na hamty.cz ušetříte 1 000 Kč, vyplatíme Vám 760 Kč (u konkurence získáte jen 500 Kč)
– a dále pak výhodnost Hamty.cz razantně roste, protože členství má strop na max. 240 Kč za rok, zatímco u konkurence platíte 50% marži vždy z každého nákupu (ale nepřímo formou nižších odměn)

Děkuji Vám. Hamty.cz.

Hodnocení - 3
Martin
17. 5. 2019

Dobrý den, pane Skálo,

mrzí mě Vaše hodnocení. Hamty.cz funguje na principu ročního členství, které je v rozmezí od 0 Kč do max. 240 Kč a tyto podmínky jsou předem jasně dány. Výměnou za tento poplatek získáte oproti konkurenčním cashbackům 2x větší odměny. Členství si strháváme vždy jen z nastřádaných peněz, takže nikdy nic neplatíte a platí pravidlo, že Vám polovinu cashbacku z nákupu vždy vyplatíme.

Uvedu na ročním příkladu:
– na Hamty.cz ušetříte 100 Kč, vyplatíme Vám 50 Kč (u konkurence získáte také jen 50 Kč kvůli nižším odměnám)
– na Hamty.cz ušetříte 500 Kč, vyplatíme Vám 260 Kč (u konkurence získáte jen 250 Kč)
– na hamty.cz ušetříte 1 000 Kč, vyplatíme Vám 760 Kč (u konkurence získáte jen 500 Kč)
– a dále pak výhodnost Hamty.cz razantně roste, protože členství má strop na max. 240 Kč za rok, zatímco u konkurence platíte 50% marži vždy z každého nákupu (ale nepřímo formou nižších odměn)

Děkuji, neváhejte mi napsat na martin@hamty.cz Váš registrovaný e-mail a mohu prověřit konkrétně Váš případ. S hamty.cz můžete získat min. stejně, ale většinou více oproti konkurenci. Nerad bych ve Vás zanechal negativní pocit z naší služby a pokud budete souhlasit, mohu Vám připsat extra bonus pro odmazání ročního členství. Děkuji za odpověď. Hamty.cz.

Hodnocení - 3
Martin
17. 5. 2019

Hamty vykazuje vlastnosti šmejdů. Okrade vás o poplatky a vyplatí vám almužnu. Utíkejte kamkoliv jinam!!!!

Hodnocení - 3
Roman Skala
16. 5. 2019

bylo vhodné doplnit další informace, například odměny – provize cashback portálů, tedy kolik si strhnou za poskytování služeb…
Třeba zmiňovaný Hamty.cz si účtuje na rok 240,- Kč!

Hodnocení - 3
Tony
7. 4. 2019