FLOWii Recenze FLOWii Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

9. 3. 2021

Stručně/vhodné pro

FLOWii je jednoduchý CRM systém vhodný pro živnostníky a malé firmy. Je to vlastně internetová aplikace, do které je možné se přihlásit přes jakýkoliv internetový prohlížeč. CRM umožňuje například jednoduše vystavovat faktury, řídit zakázky a projekty nebo třeba evidovat docházku zaměstnanců a spoustu dalšího.

Celkové skóre 7.9/10 se skládá z hodnocení všech 31 parametrů:
  • Vhodné pro
  • Délka testovací doby
  • Cena za měsíc
  • Verze zdarma
  • Databáze kontaktů
  • Historie vztahů s klienty
  • Obchodní případy
  • Kalendář
  • Organizace úkolů
  • Upozornění
  • Správa dokumentů
  • Vlastní pole
  • Týmová komunikace
  • Fakturace
  • Analýzy, statistiky a reporty
  • Jedinečné uživatelské účty
  • Uživatelské role
  • Dvoufázové ověření
  • Zálohování
  • Telefonní ústředny
  • Nástroje pro e-mailing
  • České účetní systémy
  • Synchronizace kontaktů a kalendáře
  • Nástroj v češtině
  • Další jazykové verze rozhraní
  • Vlastní přizpůsobení CRM a dokumentů
  • Mobilní aplikace
  • Nápověda v češtině
  • Video nápověda
  • Odpověď do 24 hodin
  • Odpovědi
Hodnocení redakce
hodnoceno 31 parametrů
7.9/10
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Délka testovací doby
  • Cena za měsíc
  • Verze zdarma
9/10
Celkové skóre 8.1/10 se skládá z hodnocení 11 parametrů:
  • Databáze kontaktů
  • Historie vztahů s klienty
  • Obchodní případy
  • Kalendář
  • Organizace úkolů
  • Upozornění
  • Správa dokumentů
  • Vlastní pole
  • Týmová komunikace
  • Fakturace
  • Analýzy, statistiky a reporty
8.1/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Jedinečné uživatelské účty
  • Uživatelské role
  • Dvoufázové ověření
  • Zálohování
7.5/10
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Telefonní ústředny
  • Nástroje pro e-mailing
  • České účetní systémy
  • Synchronizace kontaktů a kalendáře
5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Nástroj v češtině
  • Další jazykové verze rozhraní
  • Vlastní přizpůsobení CRM a dokumentů
  • Mobilní aplikace
10/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Nápověda v češtině
  • Video nápověda
  • Odpověď do 24 hodin
  • Odpovědi
7.5/10

Výhody

  • Funkce systému je možné naklikat na míru.
  • Intuitivní uživatelské rozhraní.

Nevýhody

  • V nástoji chybí řada fukcí, které mají konkurenční CRM systémy. To však může být i výhoda.

FLOWii Recenze

Finance
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Délka testovací doby
  • Cena za měsíc
  • Verze zdarma
9/10

Flowii Cenik

FLOWii nabízí uživatelům celkem 3 cenové tarify – Flexii, CRM, Premium a jeden individuální na míru. Cenové tarify se mezi sebou liší množstvím funkcí. Asi nejzajímavější na cenách tohoto CRM software je, že je možné “naklikat” funkcionality podle svých potřeb.

Délka testovací doby
Rozmezí období, ve kterém je možné systém bezplatně testovat.
30 dní
Cena za měsíc
Měsíční cena se u CRM systémů účtuje v přepočtu na jednoho uživatele.
229 Kč-390 Kč/uživatel
Verze zdarma
Bezplatné používaní CRM systému.
Ano (pouze fakturace)

Použití zdarma a testování

Zdánlivě je možné tento software využívat zdarma. Při podrobnějším prozkoumání to není tak úplně pravda. Bezplatné využívání FLOWii platí pouze pro fakturaci. Za ostatní nástroje si musí uživatelé připlatit.

FLOWii je možné bez závazků testovat po dobu 30 dní s jakýmkoli cenovým tarifem, který si z nabídky vyberete.

Za FLOWii se platí paušální poplatek za uživatele. Tento poplatek je přepočtený na měsíční zúčtování. To znamená, že OSVČ bude platit přístup nejspíš pro jednoho uživatele a malá firma bude platit za několik zaměstnanců, kteří potřebují s CRM pracovat.

Cenově přívětivé CRM téměř na míru

Jak bylo v recenzi zmíněné, tak funkcionality tohoto software je možné si vybrat dle svých preferencí. Výhoda je především v tom, že pokud podnikatel některou z funkcí nevyužije, tak za ní nemusí platit. Při výběru funkcionalit je potřeba dávat pozor na konečnou cenu, protože pak by mohly individuálně vybrané funkce vyjít dráž než nejvyšší cenový tarif Premium.

Funkce
Celkové skóre 8.1/10 se skládá z hodnocení 11 parametrů:
  • Databáze kontaktů
  • Historie vztahů s klienty
  • Obchodní případy
  • Kalendář
  • Organizace úkolů
  • Upozornění
  • Správa dokumentů
  • Vlastní pole
  • Týmová komunikace
  • Fakturace
  • Analýzy, statistiky a reporty
8.1/10

Flowii Funkce 1

FLOWii se nemusí nikam instalovat. Běží totiž v takzvaném cloudu. Je to vlastně webová aplikace, ke které se mohou uživatelé přihlašovat z jakéhokoliv zařízení odkudkoliv na světě. To je značná výhoda, protože s CRM je díky tomu možné pracovat bez nutnosti být u stejného počítače.

FLOWii je vlastně takové CRM s mini ERP systémem pro řízení podniku. Celý nástroj působí minimalistickým a přehledným dojmem. Nejspíš nikdo v něm nebude dlouho bloudit a hledat nějakou funkcionalitu.

V nástroji nechybí funkce pro vedení databáze kontaktů s detailním náhledem na historii vztahů s klienty. Nechybí ani funkce na vedení obchodních případů. Ve všech polích je možné sledovat různé stavy. Pokud by uživatelům nějaké pole v CRM nevyhovovalo, tak jej může jednoduše vypnout, nebo naopak může přidat pole další, ve kterém bude moct sledovat cokoliv, co potřebuje.

Databáze kontaktů
Funkce pro vedení a správu kontaktů.
Ano
Historie vztahů s klienty
Zaznamenávání interakce se zákazníky s nahlížením do historie.
Ano
Obchodní případy
Modul pro přehledné vedení a správu obchodních případů.
Ano
Kalendář
Ne
Organizace úkolů
Ano
Upozornění
Ano
Správa dokumentů
Ne
Vlastní pole
Ano
Týmová komunikace
Ano
Fakturace
Ano
Analýzy, statistiky a reporty
Ano

Plánování a organizování času

FLOWii nemá vlastní kalendář. Tedy ne takový, který by jako kalendář vypadal. Plánování úkolů v tomto CRM vypadá jako vedení nějakého to-do listu s termíny. Plánování událostí je možné propojit se svým Google Kalendářem nebo kalendářem Outlook. Díky tomu budou události synchronizovány z a do oblíbeného plánovače. Z toho celého vyplývá, že tento nástroj dokáže pracovat a organizovat úkoly.

K jednotlivým zákazníkům nebo například obchodním událostem je možná přidávat dokumenty a jiné soubory. Ty je možné přidávat z počítače nebo například z cloudu Google Drive nebo OneDrive. FLOWii však nemá souborový manager, takže není možné v něm dokumenty nějakým způsobem uspořádávat.

Zabezpečení
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Jedinečné uživatelské účty
  • Uživatelské role
  • Dvoufázové ověření
  • Zálohování
7.5/10

FLOWii se stará o bezpečí uživatelů a jejich dat. Servery jsou uloženy v datových centrech s nejvyšším stupněm zabezpečení. Veškerá data jsou pravidelně zálohována, takže by nemělo za žádných okolností dojít k jejich ztrátě nebo poškození.

Jedinečné uživatelské účty
Ano
Uživatelské role
Ano
Dvoufázové ověření
Ne
Zálohování
Ano

Ochrana účtů

Systém FLOWii dokáže po několika neplatných pokusech o přihlášení k účtu dočasně zablokovat přístup. Pokud by docházel ke škodlivé aktivitě opakovaně, tak umí zablokovat IP adresu nebo jejich rozsah.

Tento CRM neumí uživatelům nastavit dvoufaktorové přihlášení, což by u firem s obzvlášť citlivými a cennými daty mohlo způsobovat značné problémy se zabezpečením úživatelských účtů.

Integrace
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Telefonní ústředny
  • Nástroje pro e-mailing
  • České účetní systémy
  • Synchronizace kontaktů a kalendáře
5/10

FLOWii si jde v tomto směru svou vlastní cestou, takže od něho nelze očekávat desítky propojovacích nástrojů na různé systémy a nástroje třetích stran. Tento systém má však připravené vlastní API. Díky tomu je možné software propojovat nejspíš a jakýmkoliv nástrojem. Pro propojení je však potřeba kontaktovat nějakého vývojáře.

Telefonní ústředny
Ne
Nástroje pro e-mailing
Ne
České účetní systémy
Ano
Synchronizace kontaktů a kalendáře
Ano

Jak už bylo v recenzi zmíněno, tak tento CRM je možné snadno propojit s kalendáři Google a Outlook. Uživatelé tak mohou používat své oblíbené organizátory pracovního dne a přece v nich budou mít synchronizované události z firemního CRM.

Například účetní doklady je možné exportovat buď do Excelu nebo přímo do ekonomického systému Pohoda.

Velice užitečné je napojení na cloudová úložiště Google Drive a OneDrive. Na těch můžete posléze vybírat dokumenty, které ve FLOWii přiřadíte jednotlivým klientům nebo například k obchodním případům.

Užitečné funkce
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Nástroj v češtině
  • Další jazykové verze rozhraní
  • Vlastní přizpůsobení CRM a dokumentů
  • Mobilní aplikace
10/10

FLOWii je český nástroj, takže je samozřejmé, že jak hlavní web, tak i uživatelské rozhraní jsou v češtině. Uživatelské rozhraní je možné přepnout do dalších jazyků mezi kterými nechybí angličtina, takže je nástroj použitelný v multikulturní firmě.

Nástroj v češtině
Ano
Další jazykové verze rozhraní
Ano
Vlastní přizpůsobení CRM a dokumentů
Ano
Mobilní aplikace
Ano

Uživatelské rozhraní a zejména pak pole pro sledování čehokoliv je možné různě upravovat podle svých potřeb. Stejně tak je možné upravovat generované dokumenty jako jsou například faktury a další účetní doklady.

Použití na mobilních telefonech

FLOWii má pro uživatele připravené aplikace pro mobilní telefony se systémy Adnroid a iOS. Otázka je, zda jsou skutečně v praxi použitelné, protože s uživatelskými recenzemi na tom nejsou nejlépe.

Podpora
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Nápověda v češtině
  • Video nápověda
  • Odpověď do 24 hodin
  • Odpovědi
7.5/10

CRM FLOWii má dobře zpracovanou nápovědu, která je v českém jazyce. Jediné, co nám chybí by byla nějaká video nápověda. Je však pravdou, že tento software je tak jednoduchý a přehledný, že nejspíš takový druh nápovědy nepotřebuje.

Nápověda v češtině
Ano
Video nápověda
Ne
Odpověď do 24 hodin
Ano
Odpovědi
3/3

Uživatelská podpora zareagovala poměrně rychle a dokázala ná vysvětlit všechny tři dotazované problémy. Velice nás překvapila nabídka bezplatné online prezentace, kde by nám zástupci pověděli více o tomto systému.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!