Mutumutu Recenze Mutumutu Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

23. 9. 2020

Stručně/vhodné pro

Mutumutu je životní pojištění, které řeší ty nejdůležitější zdravotní a osobní záležitosti, jako je pracovní neschopnost z důvodu nemoci i úrazu, invaliditu I., II. a III. stupně a úmrtí. Společnost je zaštítěna Komerční pojišťovnou (pojišťovna Komerční banky, skupina Société Générale). Jejich pojištění se vztahuje i na onemocnění koronavirem. Mutumutu si zakládá na tom, že nenutí klientům žádné zbytečné pojistky – jako „bolestné“ nebo investiční složku. Jejich smlouvy jsou jednoduché a podmínky transparentní. Pro klienty, kteří žijí zdravě a jsou sportovně aktivní, mají motivační plán, díky kterému vrací klientům až 30 % z jejich pojistného zpět na účet. Pojištění Mutumutu lze uzavřít pouze on-line, můžete však využít operátora na telefonní lince, který s vámi vše probere, poradí vám a případně vám pomůže pojištění uzavřít krok za krokem.

Celkové skóre 8.4/10 se skládá z hodnocení všech 23 parametrů:
  • Pracovní neschopnost
  • Invalidita
  • Smrt
  • Hospitalizace
  • Úrazové pojištění
  • Pojistné krytí na koronavirus
  • Investiční složka
  • Závažná onemocnění
  • Výluky, kdy neplatí pojištění
  • Podmínky jsou srozumitelné
  • Počet stran pojistných podmínek
  • Bonus za zdravý život
  • Výpovědní lhůta
  • Bez sankcí
  • On-line
  • Telefonicky
  • Na pobočce
  • Telefon
  • E-mail
  • Live chat
  • Zodpovězené otázky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Celkové hodnocení
Hodnocení redakce
hodnoceno 23 parametrů
8.4/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 61x Přidat hodnocení
3.9/5
Celkové skóre 6.9/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Pracovní neschopnost
  • Invalidita
  • Smrt
  • Hospitalizace
  • Úrazové pojištění
  • Pojistné krytí na koronavirus
  • Investiční složka
  • Závažná onemocnění
6.9/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Výluky, kdy neplatí pojištění
  • Podmínky jsou srozumitelné
  • Počet stran pojistných podmínek
  • Bonus za zdravý život
  • Výpovědní lhůta
  • Bez sankcí
10/10
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • On-line
  • Telefonicky
  • Na pobočce
6.7/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Telefon
  • E-mail
  • Live chat
  • Zodpovězené otázky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Celkové hodnocení
10/10

Výhody

  • Pojištění nemoci, trvalé invalidity a úmrtí
  • Pojištění kryje pracovní neschopnost z důvodů duševní nemoci a problémy se zády
  • Jednoduché životní pojištění pro ty, co se nechtějí zdržovat složitým nastavením

Nevýhody

  • Nelze pojistit klasické úrazy – „bolestné“
  • Pojištění nelze uzavřít na pobočce
  • Pojištění není daňově uznatelné

Co je Mutumutu?

V dnešní době je na trhu mnoho pojišťoven i společností, které jsou schopny pojistit vás on-line. Mezi ně se řadí i Mutumutu, které o sobě prohlašuje, že je jiné než všichni ostatní. Je to pravda? A pokud ano, v čem se liší od ostatních pojištění? Na co všechno vás pojistí? A vrátí vám nějaké peníze, pokud žijete zdravě, bez nemocí a jiných problémů? To všechno jsme v rámci našeho testování zjistili.

Mutumutu je životní pojištění, které je možné uzavřít pouze on-line. Pojistí vás pro případ pracovní neschopnosti z důvodů nemoci i úrazu. Dále vás pojistí pro případ invalidity a pomůže i vašim blízkým v případě vaší smrti. A jelikož Mutumutu rychle reagovalo na současnou situaci, pomůže vám i v případě, že se nakazíte koronavirem.
Mutumutu má poměrně jednoduchou smlouvu, kterou rychle přečtete a nemusíte na ní vyhledávat žádné skryté podmínky ani poznámky pod čarou. Pokud žijete zdravě, dokonce vás odmění. Mutumutu je poskytováno – Komerční pojišťovnou, takže se nemusíte obávat ztráty svých financí, pokud by se snad stalo, že by Mutumutu ukončilo svou činnost.

Pojištění rizik
Celkové skóre 6.9/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Pracovní neschopnost
  • Invalidita
  • Smrt
  • Hospitalizace
  • Úrazové pojištění
  • Pojistné krytí na koronavirus
  • Investiční složka
  • Závažná onemocnění
6.9/10

Mutumutu Zivotni Pojisteni Predstaveni

Mutumutu pojišťuje především pro případ pracovní neschopnosti, ať už z důvodu nemoci, nebo úrazu. Klasické úrazové pojištění – tzv. „bolestné“ byste však u nich hledali zbytečně. Pomohou vám ve chvíli, kdy to potřebujete, nikoli nesmyslnými částkami o několik týdnů až měsíců později. Pojistí vás ale i pro případ trvalé invalidity nebo smrti.

Pracovní neschopnost
Pojištění pracovní neschopnosti pomáhá dorovnat plat při dlouhodobé nemoci, obvykle od 15., 30., nebo 59. dne nemoci.
Ano
Invalidita
Toto pojištění vyplatí buď jednorázovou částku nebo postupnou měsíční rentu v případě invalidity 1. - 3. stupně.
Ano
Smrt
Pojištění smrti z důvodů nemoci, úrazu, jakýchkoli příčin. Vyplatí pojistné obmyšleným osobám po smrti pojištěného.
Ano
Hospitalizace
Proplácí pobyt v nemocnici, většinou od 24 hodin
Ne
Úrazové pojištění
Vyplácí denní odškodné za úraz, obvykle podle délky léčení - např. 200 (částka) x 21 (počet dní léčení úrazu)
Ano (částečně)
Pojistné krytí na koronavirus
Pokud jste na nemocenské nebo v nemocnici kvůli koronaviru, pojistné vám bude vyplaceno
Ano
Investiční složka
Část peněz klienta jde na pojištěná rizika a část do investičních fondů, kde dochází k jejich zhodnocení. V případě úspěšných investic klient dostane na konci pojištění vyplacenou vyšší částku, než u kapitálového pojištění.
Ne
Závažná onemocnění
Pojistné se vyplácí i v případě velmi vážných onemocnění - rakovina, kardiovaskulární onemocnění, roztroušená skleróza apod.
Ano

Pojištění pracovní neschopnosti

Pokud se stane, že se dostanete do pracovní neschopnosti a nemocenská vám nebude stačit na pokrytí vašich měsíčních výdajů, je tady Mutumutu se svým pojištěním. V takovém případě – ať už jste zůstali na nemocenské kvůli nemoci, nebo úrazu – vám začne pravidelně vyplácet rentu a dorovná tak chybějící příjem. Záleží přitom na vás, zda si nastavíte toto pojištění na vyplácení pojistky po 30 nebo až po 60 dnech pracovní neschopnosti.

Pojištění invalidity

Někdy se stane, že ať žijeme život sebezdravější, staneme se invalidními. Může k tomu přispět nemoc nebo úraz. Invalidní důchod je zpravidla mnohem nižší než vaše běžné příjmy, a proto i tady se hodí, když jste správně pojištění. Pojištění invalidity Mutumutu řeší rentou, kterou klientům vyplácí měsíčně, aby si dorovnali invalidní důchod pobíraný od státu a udrželi si tak životní standard. Výše pojistky záleží na tom, jak si klient pojištění sjedná. Rentu může pobírat až do doby, než půjde do starobního důchodu, nebo než dosáhne 65 let.

Pokud nemáte žádnou finanční rezervu, můžete si k rentě sjednat ještě pojištění invalidity s konstantní částkou. To poslouží na počátku invalidity, kdy je potřeba upravit bydlení nebo zaplatit rehabilitace a další související výdaje.

A pokud splácíte hypotéku nebo jiný úvěr, můžete se ještě pojistit i na invaliditu s klesající částkou. Částka klesá stejně jako nesplacená jistina vašeho úvěru, takže při invaliditě dostanete peníze na splacení celého úvěru, nebo alespoň jeho snížení.

Pojištění smrti

Pojištění smrti neděláme pro sebe, ale pro své blízké. Mutumutu zde nemá žádné speciální výhody ani výjimky. Pojistí vás klasicky pro případ úmrtí, aby vaši blízcí zvládli překonat vaši ztrátu především po finanční stránce. Už jen pohřeb a vše kolem něj je náročné. Když pak zůstane manželka/manžel doma na vše sama/sám, popř. osiří děti, není jednoduché vyřešit všechny poplatky pouze s jedním příjmem. Proto je pojištění pro případ smrti s konstantní částkou tak důležité.

Vaši hypotéku či úvěr si můžete pojistit i pro případ smrti. Pojištění s klesající částkou tak pomůže splatit hypotéku a vaše rodina aspoň nepřijde o střechu nad hlavou, kdyby přišli o vás.

Pojištění pro případ onemocnění koronavirem

V dnešní době každého velmi zajímá pojistné krytí v případě koronaviru. Mutumutu se vyjadřuje i těmto komplikacím a výhodou je, že se na covid-19 jejich pojistka vztahuje. Opět ale platí, že pojistné v případě onemocnění koronavirem se bude vyplácet až v případě, že jste na neschopence – nebo jste nemocní (živnostníci) – 30 nebo 60 a více dní. Podle toho, co máte ve smlouvě. V případě, že byste na covid-19 zemřeli, pozůstalým bude vyplaceno pojistné opět podle vaší smlouvy. Mutumutu nemá epidemie ani pandemie ve výlukách, proto se nemusíte komplikací s vyplacením pojistného obávat.

Mutumutu Zivotni Pojisteni Co Nedelaji

Tip Tip
Náš tip

Hledáte-li jednoduché pojištění bez rizikových položek, jako je hospitalizace nebo denní odškodné na úraz, je Mutumutu ideální řešení. Dá se sjednat online a má mobilní aplikaci, díky které získáváte slevy za zdravý životní styl.

Podmínky pojištění
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Výluky, kdy neplatí pojištění
  • Podmínky jsou srozumitelné
  • Počet stran pojistných podmínek
  • Bonus za zdravý život
  • Výpovědní lhůta
  • Bez sankcí
10/10

Mutumutu si zakládá na tom, že nezaměstnává žádné „vlezlé“ pojišťovací agenty, kteří by vám zvonili u dveří nebo vás bombardovali telefonáty. Nevnucují vám ani vyšší pojistné částky. V on-line kalkulačce si nastavíte vše podle sebe – ideálně podle pravdy. Uvedete výši příjmů, zda splácíte hypotéku, kterou chcete pojistit, zda máte děti atd. Podle toho vám pojišťovna vytvoří návrh na všechna tři pojištění (pracovní neschopnost, invaliditu, úmrtí) a záleží jen na vás, zda ho tak přijmete a využijete, nebo si výšku pojistného a jednotlivá pojištění ještě upravíte (jde to směrem dolů i nahoru).

Mutumutu má poměrně jednoduché a srozumitelné podmínky a smlouvu na cca 2 strany. Snadno a rychle ji pročtete a nebudete se přitom trápit drobným písmem v poznámkách pod čarou apod. Pokud byste v průběhu pojištění zjistili, že už vám nevyhovuje a potřebujete ho zrušit, je to možné. Mutumutu nemá žádnou výpovědní lhůtu, ani sankce v případě ukončení. Ukončit ho můžete hned. Existují však výluky, které se k pojištění vztahují. Jaké to jsou?

Výluky, kdy neplatí pojištění
Výluky z pojištění jsou případy, v nichž pojišťovna pojistné nevyplácí.
Ano (7 výluk)
Podmínky jsou srozumitelné
Pojistné podmínky jsou napsány tak, že je klient bez problémů pochopí.
Ano
Počet stran pojistných podmínek
Kolik stran mají pojistné podmínky. Čím méně stran, tím lépe.
8
Bonus za zdravý život
Pojišťovna vyplácí speciální bonusy, nebo poskytuje slevy klientům, kteří žijí zdravě, nekoupí, sportují nebo darují krev.
Ano
Výpovědní lhůta
Jak dlouho bude trvat, než bude vaše pojištění předčasně na vaši žádost zrušeno.
Bez výpovědní lhůty
Bez sankcí
Za předčasnou výpověď pojistné smlouvy pojišťovna účtuje poplatek/sankci.
Ano

8 pojistných výluk – co nelze u Mutumutu pojistit

Mutumutu Zivotni Pojisteni Vyluky

  1. Pojištění Mutumutu nekryje škody způsobené válkou, vzpourou nebo pokud je klient terorista. Pokud se stanete obětí terorismu, pak se na vás pojištění vztahuje.
  2. Mutumutu nepojišťuje pro případ sebevraždy nebo úraz/nemoc vzniklý pokusem o sebevraždu v prvních 2 letech od počátku pojištění. (Pokud zůstanete kvůli pokusu o sebevraždu invalidní, pojištění rovněž nedostanete). Tedy 3. rok od počátku pojištění už jste pojištění i pro tyto případy.
  3. Pokud dojde k úrazu, nemoci nebo smrti pod vlivem alkoholu a omamných látek, plnění nebude přiznáno (nebo vyplaceno). Tato výluka neplatí u smrti následkem úrazu, kdy se může pojistné plnění pouze zkrátit o 50 %.
  4. Pokud zamlčíte nemoci či úrazy z vaší minulosti a neuvedete je ve zdravotním dotazníku a vznikne vám v jejich důsledku pojistná událost, nebude kryta.
  5. Pokud řídíte auto nebo stroj bez příslušného oprávnění.
  6. Pokud dojde při rizikových sportech k vaší smrti, bude plnění vyplaceno. Nebude však přiznáno v případě pracovní neschopnosti nebo invalidity.
  7. Pojištění nekryje škody vzniklé v důsledku jaderné havárie nebo radioaktivní kontaminace.

Vedle těchto výjimek je ještě jedna důležitá, se kterou je potřeba počítat hned po uzavření smlouvy – první tři měsíce od sjednání smlouvy je uznáváno pojištění pracovní neschopnosti a invalidity pouze v případě úrazu. Má to tak téměř každá pojišťovna a liší se zpravidla jen v délce této „čekací lhůty“. Pro pracovní neschopnost v důsledku těhotenství nebo porodu je čekací doba 8 měsíců od počátku pojištění.

Bonus za zdravý životní styl

Velkou výhodou pojištění Mutumutu, kterou si podle nás získají srdce klientů, je odměna za zdravý životní styl. Klient může získat až 30% bonus na pojištění, pokud žije zdravě. Mutumutu má na svých stránkách kalkulačku, kde si zaškrtnete, co všechno pro své zdraví děláte – zda (ne)kouříte, zda chodíte pravidelně na lékařské prohlídky, kolik kroků denně nachodíte, zda běháte atd. Podle toho je vám pak vypočítána sleva/bonus na měsíčním pojistném, která je vám vrácena vždy jednou za 3 měsíce na váš účet. Takový nápad se nám hodně líbí a chválíme ho. Ještě víc se nám ale líbí styl, jakým to pojišťovna chce „kontrolovat“.

Informace o tom, jak moc se hýbete, by si mohl každý klient vymyslet jen kvůli slevě. Proto Mutumutu vymyslela aplikaci, do které budete své aktivity zaznamenávat. Bude to pro vás zábava i motivace zároveň. V dnešní době, kdy (nejen) mladí lidé žijí on-line a svůj život téměř řídí pomocí mobilních aplikací, je toto opravdu skvělý nápad.

Jak lze uzavřít pojištění
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • On-line
  • Telefonicky
  • Na pobočce
6.7/10

Mutumutu Zivotni Pojisteni Online

Pojištění lze u Mutumutu uzavřít pouze on-line. Vede vás přitom kalkulačka, která vám nejprve nabídne, čím se u sjednávání pojištění řídit a na co si dávat pozor. Do kalkulačky zadáte svůj rok narození, zda jste zaměstnanec nebo živnostník, zda pracujete ve službách nebo v kanceláři atd. Pak přejdete k peněžní části, kam uvedete svůj měsíční čistý příjem, informaci, zda potřebujete pojistit nějakou hypotéku, kterou splácíte, zda máte nějaké děti a zda už máte nějaké jiné životní pojištění u jiné pojišťovny. Nabídku si pak můžete nechat zaslat do e-mailu, nebo si ji (pouze) zobrazit on-line.

Pokud se necítíte na to, abyste si pojištění sami uzavřeli online, můžete zavolat na klientskou linku Mutumutu. Operátoři s vámi smlouvu vyplní po telefonu za vás, podle toho, jak budete odpovídat na jejich otázky. Není to však standardní postup a je potřeba tento fakt respektovat.

On-line
Pojištění si klient může uzavřít sám - na webových stránkách/online.
Ano
Telefonicky
Pojištění lze uzavřít po telefonu s operátorem klientské linky.
Ano
Na pobočce
Pojištění lze uzavřít na pobočce pojišťovny.
Ne

Při online sjednání vám systém po propočítání vašich údajů sám nabídne nejideálnější variantu pojištění, která se pro vás hodí. Vy si jej samozřejmě můžete ještě sami upravovat dál, jak potřebujete. Můžete prodlužovat nebo zkracovat dobu pojištění, snižovat či zvyšovat pojistné částky atd. Na pravé straně obrazovky ihned vidíte, jak se při změnách proměňuje i měsíční výše pojištění u konkrétních případů. Pokud nechcete např. pojištění invalidity nebo pojištění smrti, můžete ho zcela vyjmout apod.

Pokud máte pojištění nastavené tak, jak vám to vyhovuje, můžete jedním kliknutím přejít na další krok. Tím je vyplnění krátkého zdravotního dotazníku. Tady doporučujeme vše vyplnit poctivě a po pravdě, jinak by vám později nemuselo být pojistné plnění při pojistné události uznáno. Např. pokud byste zamlčeli nějakou nemoc či úraz, v jehož důsledku byste později uplatňovali např. pojištění invalidity apod.

Po vyplnění dotazníku i všech vašich osobních údajů následuje již jen dokončení a podpis smluv a uhrazení pojistného. Všechno probíhá on-line, ale pokud potřebujete s něčím pomoci, můžete využít klientskou linku, nebo se dokonce osobně zastavit v kanceláři, kterou má Mutumutu na Praze 5. Není sice možné takto pojištění dokončit, ale můžete s nimi pojistku probrat a dozvědět se, co vám ještě schází k vysvětlení a na stránkách jste to nenašli. Pojištění vzniká zaplacením prvního pojistného.

Podpora
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Telefon
  • E-mail
  • Live chat
  • Zodpovězené otázky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Celkové hodnocení
10/10

Mutumutu má klientskou podporu zvládnutou výborně. Jsou si vědomi, že pojištění lze uzavřít pouze on-line, a tak je jejich komunikace s klienty a případnými zájemci hodně důležitá. Spojit se s nimi můžete telefonicky i e-mailem, ale v případě jednoduchých a krátkých dotazů je nejrychlejší on-line chat. Ten jsme využili i my a byli jsme maximálně spokojení.

Telefon
Klientská podpora/linka
Ano
E-mail
Dotazy lze zasílat na e-mail
Ano
Live chat
Dotazy lze pokládat pojišťovně online, pomocí chatu
Ano
Zodpovězené otázky
Počet položených a zodpovězených otázek, které jsme dali klientské podpoře.
10/10
Odpověď do 24 hodin
Ano
Celkové hodnocení
Jak celkově hodnotíme klientskou podporu pojišťovny
Velmi dobré

Operátor on-line chatu se nám ozval během jedné minuty. Srozumitelně vysvětlil naše otázky a pomohl vyřešit naše požadavky. Nabídl pomoc, ale skutečně se nevnucoval, ani nenabízel, že s námi pojistku hned uzavře, probere atd. Oceňujeme, že prioritou byla vstřícnost operátora a spokojenost klienta, nikoli tah na branku. Tím totiž naše důvěra k Mutumutu stoupla.

Doporučujeme Doporučujeme

Nevyhovuje vám nabídka nebo nastavení tohoto pojištění? Pojďte si porovnat nabídky více pojišťoven do našeho aktualizovaného srovnání životních pojištění.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

5 zkušeností

Co si budem, odměna za pohyb? 🙂 Jakákoliv se počítá! A hlavně, už jsem shodil pár kilo a cítim se o 10 let mladší 😀

Hodnocení - 3
Anonymous
16. 4. 2021

Máloco mě dokáže rozhýbat a ještě k tomu tak, aby mě to bavilo a chtěl jsem 🙂 OK, není to úplně dobrovolné, když „za to něco mám“, ale účel světí prostředky 🙂

Hodnocení - 3
Máloco mě dokáže rozhýbat a ještě k tomu tak, aby mě to bavilo a chtěl jsem :-) OK, není to úplně dobrovolné, když "za to něco mám", ale účel světí prostředky :-)
12. 4. 2021

Nej

Hodnocení - 3
Anonymous
30. 3. 2021

Cituji: „Chce změnit zajeté stereotypy a přinést jednoduché služby pro všechny.“
Aha, ale pojistí jen lidi od 18 do 55 let…?!

Hodnocení - 3
Anonymous
21. 1. 2021

Jsem spokojen, dostávám nazpět za 500 kč každé 3 měsíce díky jejich appce

Hodnocení - 3
Dostávám zpět každé 3 měsíce 500
13. 10. 2020