Kooperativa Životní pojištění Flexi Risk Recenze Kooperativa Životní pojištění Flexi Risk Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

30. 9. 2021

Stručně/vhodné pro

Pokud hledáte vhodné životní a rizikové pojištění, které se vám přizpůsobí v jakékoliv situaci, může být Flexi Risk od Kooperativy správná volba. Pojistí vás v základu na smrt, invaliditu, trvalé následky úrazu a hospitalizaci. Dostanete i denní odškodné za úraz, a to dokonce už ve chvíli, kdy úraz léčíte. Jiné pojišťovny úrazovou složku většinou proplácí až zpětně, po doléčení. Denní odškodné můžete dostat i kvůli pracovní neschopnosti z důvodu nemoci, která trvala alespoň 29 dní. Oceňujeme pojištění velmi vážných nemocí a pojištění adrenalinových sportů. Flexi Risk můžete uzavřít online, takže ušetříte kroky i čas.

Celkové skóre 7.8/10 se skládá z hodnocení všech 23 parametrů:
  • Pracovní neschopnost
  • Invalidita
  • Smrt
  • Hospitalizace
  • Úrazové pojištění
  • Pojistné krytí na koronavirus
  • Investiční složka
  • Závažná onemocnění
  • Výluky, kdy neplatí pojištění
  • Podmínky jsou srozumitelné
  • Počet stran pojistných podmínek
  • Bonus za zdravý život
  • Výpovědní lhůta
  • Bez sankcí
  • On-line
  • Telefonicky
  • Na pobočce
  • Telefon
  • E-mail
  • Live chat
  • Zodpovězené otázky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Celkové hodnocení
Hodnocení redakce
hodnoceno 23 parametrů
7.8/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 3x Přidat hodnocení
3.3/5
Celkové skóre 8.8/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Pracovní neschopnost
  • Invalidita
  • Smrt
  • Hospitalizace
  • Úrazové pojištění
  • Pojistné krytí na koronavirus
  • Investiční složka
  • Závažná onemocnění
8.8/10
Celkové skóre 6.6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Výluky, kdy neplatí pojištění
  • Podmínky jsou srozumitelné
  • Počet stran pojistných podmínek
  • Bonus za zdravý život
  • Výpovědní lhůta
  • Bez sankcí
6.6/10
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • On-line
  • Telefonicky
  • Na pobočce
6.7/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Telefon
  • E-mail
  • Live chat
  • Zodpovězené otázky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Celkové hodnocení
10/10

Výhody

  • Rizikové pojištění platné po celém světě
  • Flexibilita – přizpůsobí se jakékoliv situaci
  • Zvýhodnění pojištění nejzávažnějších onemocnění

Nevýhody

  • Nelze sjednat telefonicky (ale je možné sjednat online)
  • Online chat – komunikace pouze s chatbotem

Pojištění rizik
Celkové skóre 8.8/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Pracovní neschopnost
  • Invalidita
  • Smrt
  • Hospitalizace
  • Úrazové pojištění
  • Pojistné krytí na koronavirus
  • Investiční složka
  • Závažná onemocnění
8.8/10

Kooperativa Zivotni Pojisteni Predstaveni

Životní pojištění Flexi Risk od Kooperativy pomáhá řešit složité i menší životní komplikace spojené s naším zdravím. Pojistí dospělé i děti na různé druhy úrazů i nemocí. Pojistku můžete sjednat jen pro sebe, ale i pro celou rodinu. Druhy rizik a pojistné částky přitom můžete v průběhu pojištění měnit podle aktuální životní situace, v závislosti na svém platu, bydlení atd.

Pojistit lze úraz i nemoc, invaliditu, hospitalizaci, trvalé následky úrazů, ale také velmi vážná onemocnění. Vzhledem k aktuální situaci se můžete spolehnout, že pojistné bude vyplaceno i v případě nemoci spojené s koronavirem.

Flexi Risk vám bude hradit léčení úrazu už v průběhu léčení. Zatímco jiné pojistky vyplácí úraz zpětně, až když dojde k ukončení léčby, Flexi Risk reaguje na to, že po dobu léčení nemusíte mít takový příjem, na jaký jste zvyklí. Nemusíte proto čekat až do konce léčby a nahlásit svůj úraz hned po ošetření. Vzhledem k tomu, že se pojišťovna snaží vycházet vstříc mladým a sportovně aktivním lidem, jsou v rámci úrazové složky zdarma pojištěny i adrenalinové sporty. V tabulce úrazů, na které se pojistka vztahuje, přitom najdete až 174 položek.

Kooperativa Zivotni Pojisteni Dalsi Pojisteni

Pracovní neschopnost
Pojištění pracovní neschopnosti pomáhá dorovnat plat při dlouhodobé nemoci, obvykle od 15., 30., nebo 59. dne nemoci.
Ano
Invalidita
Toto pojištění vyplatí buď jednorázovou částku nebo postupnou měsíční rentu v případě invalidity 1. - 3. stupně.
Ano
Smrt
Pojištění smrti z důvodů nemoci, úrazu, jakýchkoli příčin. Vyplatí pojistné obmyšleným osobám po smrti pojištěného.
Ano
Hospitalizace
Proplácí pobyt v nemocnici, většinou od 24 hodin
Ano
Úrazové pojištění
Vyplácí denní odškodné za úraz, obvykle podle délky léčení - např. 200 (částka) x 21 (počet dní léčení úrazu)
Ano
Pojistné krytí na koronavirus
Pokud jste na nemocenské nebo v nemocnici kvůli koronaviru, pojistné vám bude vyplaceno
Ano
Investiční složka
Část peněz klienta jde na pojištěná rizika a část do investičních fondů, kde dochází k jejich zhodnocení. V případě úspěšných investic klient dostane na konci pojištění vyplacenou vyšší částku, než u kapitálového pojištění.
Ne
Závažná onemocnění
Pojistné se vyplácí i v případě velmi vážných onemocnění - rakovina, kardiovaskulární onemocnění, roztroušená skleróza apod.
Ano

Trvalé následky úrazu si můžete sjednat už od 0,5 % postižené oblasti těla. Budete tak mít peníze na případné úpravy v bytě nebo další léčbu, která vám může pomoci trvalé následky řešit nebo zmírnit.

Flexi Risk pojišťuje I., II. a III. stupeň invalidity a dále bezmocnost od II. stupně. Pokud dojde k invaliditě III. stupně v důsledku dopravní nehody, vyplatí vám pojišťovna dvojnásobné plnění. Záleží samozřejmě na tom, jakou částku plnění si sjednáte. Maximálně můžete získat až 1000.000 Kč.

Doporučujeme Doporučujeme
Doporučujeme!

Flexi Risk je ideální pojištění pro všechny, kteří chtějí žít aktivně. Pojistí vám nejen běžné rekreační sporty, ale dokonce i ty adrenalinové. To ocení všichni, kdo jezdí rádi na kole, na lyžích, na snowboardu – a to na náročných sjezdovkách, sjíždí divoké řeky apod.

Životní pojištění Flexi Risk vám pomůže i v případě velmi vážných onemocnění, kam se řadí onkologická onemocnění, nebo nemoci kardiovaskulárního systému. Výplata pojistného může proběhnout jednorázově, ale je možné sjednat si i flexibilní výplatu, kdy bude výše vyplacené částky odpovídat závažnosti nemoci, popř. náročnosti léčby.

V případě hospitalizace pojišťovna proplácí již první noc v nemocnici.

Pojištění pracovní neschopnosti se vztahuje na nemoc, která trvá alespoň 29. dnů. Denní odškodné vám pak bude proplaceno zpětně za každý den pracovní neschopnosti a to i za soboty a neděle.

Pojištění se samozřejmě vztahuje i na úmrtí. Pokud k němu dojde následkem úrazu při dopravní nehodě, dostane vaše obmyšlená osoba vyplacen dvojnásobek plnění. Je tak možné dostat až o 1.000.000 Kč více.

Podmínky pojištění
Celkové skóre 6.6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Výluky, kdy neplatí pojištění
  • Podmínky jsou srozumitelné
  • Počet stran pojistných podmínek
  • Bonus za zdravý život
  • Výpovědní lhůta
  • Bez sankcí
6.6/10

Kooperativa Zivotni Pojisteni Podminky

Pojistné podmínky Flexi Risk jsou velice srozumitelné a jasné. Nemusíte se děsit žádných sáhodlouhých textů. Vše se vešlo na osm stránek, které přečtete během chvilky.

Pojištění má, stejně jako jiná životní pojištění různé výluky, ve kterých pojistné není nebo nemusí být hrazeno. Jedná se o riziková povolání, zdravotní komplikace spojené s úrazy a nemocemi, které proběhly nebo vznikly ještě před uzavřením pojištění, úrazy vzniklé během účasti na vnitrostátních nepokojích, demonstracích, válečných událostech nebo při trestném činu, úrazy, které se staly pod vlivem alkoholu či návykových látek. Dále je ve výlukách i vražda a sebevražda. Druhá možnost – sebevražda však platí pouze první dva roky. Pokud dojde k úmrtí v důsledku sebevraždy po uplynutí této doby, bude pojistka vyplacena.

Výluky, kdy neplatí pojištění
Výluky z pojištění jsou případy, v nichž pojišťovna pojistné nevyplácí.
Ano
Podmínky jsou srozumitelné
Pojistné podmínky jsou napsány tak, že je klient bez problémů pochopí.
Ano
Počet stran pojistných podmínek
Kolik stran mají pojistné podmínky. Čím méně stran, tím lépe.
8
Bonus za zdravý život
Pojišťovna vyplácí speciální bonusy, nebo poskytuje slevy klientům, kteří žijí zdravě, nekoupí, sportují nebo darují krev.
Ano
Výpovědní lhůta
Jak dlouho bude trvat, než bude vaše pojištění předčasně na vaši žádost zrušeno.
6 týdnů před koncem poj. období
Bez sankcí
Za předčasnou výpověď pojistné smlouvy pojišťovna účtuje poplatek/sankci.
Ne

Bonus za zdravý život

Pro klienty, kteří žijí zdravě, má pojišťovna připravenou odměnu 26 %, o které sníží pojistné. Žít zdravě se tedy rozhodně vyplatí, nejen proto, že tím předcházíme případných zdravotním komplikacím.

Výpověď

Pokud se rozhodnete Flexi Risk vypovědět ještě před řádným koncem pojištění, je tak možné učinit za poplatek 350 Kč. S výpovědí je spojena šestitýdenní výpovědní lhůta. Pojištění se přitom ukončí vždy ke konci pojistné doby. Záleží tedy na tom, zda platíte své pojištění měsíčně, čtvrtletně nebo ročně.

Tip Tip
Náš tip!

Zajímá vás, jak daleko je zpracování vaší pojistné události? S Flexi Risk nemusíte čekat dlouhé týdny na odpověď. Stačí pojistnou událost nahlásit a pak už jen online sledovat, jak se vaše žádost zpracovává.

Jak lze uzavřít pojištění
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • On-line
  • Telefonicky
  • Na pobočce
6.7/10

Kooperativa Zivotni Pojisteni Sjednani Online

Pokud se rozhodnete uzavřít životní pojištění Flexi Risk od Kooperativy, můžete tak učinit s poradcem přímo na některé z poboček pojišťovny, nebo online. Telefonicky se bohužel smlouvy uzavřít nedají. Nám ovšem možnost uzavřít smlouvu online maximálně vyhovovala, neboť jsme měli čas si vše v klidu pročíst, promyslet a nastavili jsme si pojištění přesně tak, jak jsme sami chtěli. A hlavně – nemuseli jsme nikam chodit, stačil počítač a připojení k internetu.

On-line
Pojištění si klient může uzavřít sám - na webových stránkách/online.
Ano
Telefonicky
Pojištění lze uzavřít po telefonu s operátorem klientské linky.
Ne
Na pobočce
Pojištění lze uzavřít na pobočce pojišťovny.
Ano

Jak sjednat Flexi Risk online?

Pojištění Flexi Risk si snadno spočítáte přímo na webových stránkách pojišťovny Kooperativa. Stačí, když si najedete v horní liště na životní pojištění, vyberete Flexi Risk a srolujete na stránce až dolů. Tam už je nachystaná kalkulačka pojištění, do které zadáte datum narození, váhu, výšku, zda jste či nejste kuřák a zda máte nebo nemáte rodinu. A kliknete na spočítat pojištění.

Kooperativa Zivotni Pojisteni Sjednani Online Sjednani

Kalkulačka vám sama vypočítá, jaká rizika byste si měli nastavit a doporučí určité pojistné limity. Na výběr dostanete hned tři tarify, a to Basic, Comfort a Premium. Doba pojištění je automaticky nastavena na 10 let, ale samozřejmě se dá vše ještě upravovat, a to kdykoli potřebujete, nebo ve chvíli, kdy se nějak změní vaše životní situace.

Balíček Basic vás pojistí na trvalé následky úrazu, pracovní neschopnost, hospitalizaci, vážné nemoci a úmrtí. Balíček Comfort pojistí totéž (ale mohou tam být vyšší limity), a k tomu invaliditu 1., 2. a 3. stupně. Balíček Premium pak přidá ještě denní odškodné na léčení úrazu (a opět může navýšit pojistné limity). Co nám na online kalkulátoru příliš nevyhovovalo, byla nemožnost nastavení jiných pojistných limitů. Ty jsou v tomto případě pevně dané a klient s nimi nemůže při sjednávání hnout. Na druhou stranu je fakt, že je lze upravit dodatečně, kdykoliv v průběhu trvání smlouvy.

Poté, co vyberete konkrétní balíček, dostanete se na další stranu, kde vyplníte zdravotní dotazník. Čekají vás dotazy, zda jste se v posledních 6 měsících léčili s nějakým úrazem, zda máte nebo jste měli rakovinu, cukrovku, či srdeční onemocnění, zda jste byli hospitalizováni a proč, zda jste byli v pracovní neschopnosti nebo dokonce v invalidním důchodu, zda pijete alkohol, nebo berete, či jste někdy brali návykové látky a další otázky. Všechny se týkají vašeho zdraví a pomáhají nejen správnému nastavení vaší pojistky, ale i tomu, aby byly správně vyhodnoceny vaše případné pojistné události.

Následuje vyplnění vašich osobních údajů – jméno, příjmení, adresa trvalého bydliště, kontaktní adresa, rodné číslo, vaše povolání, koníčky atd. Přidat můžete i obmyšlené osoby, které by v případě vašeho úmrtí dostaly vyplacenou pojistku.

V dalším kroku vyberete, jak chcete pojistné platit a na závěr vás čeká shrnutí celé pojistky, kterou jste právě úspěšně uzavřeli.

Podpora
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Telefon
  • E-mail
  • Live chat
  • Zodpovězené otázky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Celkové hodnocení
10/10

Klientská podpora pojišťovny Kooperativa je řešena e-mailem, online chatem i telefonicky. My jsme tentokrát vyzkoušeli online chat, kde jsme komunikovali s chatbotem. Musíme uznat, že pojišťovna tuto komunikaci neustále vylepšuje, takže se nám touto cestou podařilo dohledat poměrně hodně odpovědí na naše otázky. Přesto jsme si vše ještě ověřili a doplnili na klientské lince, kde byla operátorka velmi vstřícná a ochotně nám vyhledávala odpovědi i na ty nejzáludnější otázky.

Klientskou podporu Kooperativy proto hodnotíme velmi pozitivně a jsme maximálně spokojeni.

Telefon
Klientská podpora/linka
Ano
E-mail
Dotazy lze zasílat na e-mail
Ano
Live chat
Dotazy lze pokládat pojišťovně online, pomocí chatu
Ano (- chatbot)
Zodpovězené otázky
Počet položených a zodpovězených otázek, které jsme dali klientské podpoře.
10/10
Odpověď do 24 hodin
Ano
Celkové hodnocení
Jak celkově hodnotíme klientskou podporu pojišťovny
Vynikající
Doporučujeme Doporučujeme

Nevyhovuje vám nabídka nebo nastavení tohoto pojištění? Pojďte si porovnat nabídky více pojišťoven do našeho aktualizovaného srovnání životních pojištění.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!