ČPP Domex+ Recenze ČPP Domex+ Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

29. 6. 2021

Stručně/vhodné pro

Pojištění Domex+ od ČPP vám pojistí dům, byt i domácnost. V podstatě kompletně ochrání váš domov. Stavbu přitom můžete pojistit samostatně, nebo společně s domácností. Na výběr máte ze tří tarifů, které kryjí vždy stejný rozsah pojistných nebezpečí. Liší se pouze výškou limitů. Sjednat lze i pojištění odpovědnosti na škodu. V rámci Domex+ máte chráněné i věci v autě, nebo kolo po celé ČR. Automaticky získáváte i asistenční služby zdarma, které jsou vám k dispozici 24/7.

Celkové skóre 9.2/10 se skládá z hodnocení všech 27 parametrů:
  • Asistenční služba 24/7
  • Asistenční služba zdarma
  • Více tarifů
  • Byt
  • Dům
  • Chalupu
  • Základ
  • Asistence
  • Odpovědnost
  • Další náklady
  • Přírodní katastrofy
  • Vodovodní škody
  • Skla
  • Krádež
  • Vandalismus
  • Elektro
  • Mazlíčci v domácnosti
  • Na pobočce
  • Telefonicky
  • Online
  • Online chat
  • Telefon
  • Email/kontaktní formulář
  • Pobočky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
Hodnocení redakce
hodnoceno 27 parametrů
9.2/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 5x Přidat hodnocení
2.8/5
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Asistenční služba 24/7
  • Asistenční služba zdarma
  • Více tarifů
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Byt
  • Dům
  • Chalupu
10/10
Celkové skóre 9.5/10 se skládá z hodnocení 11 parametrů:
  • Základ
  • Asistence
  • Odpovědnost
  • Další náklady
  • Přírodní katastrofy
  • Vodovodní škody
  • Skla
  • Krádež
  • Vandalismus
  • Elektro
  • Mazlíčci v domácnosti
9.5/10
Celkové skóre 6.6/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Na pobočce
  • Telefonicky
  • Online
6.6/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Online chat
  • Telefon
  • Email/kontaktní formulář
  • Pobočky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
10/10

Výhody

  • Asistenční služba zdarma 24/7
  • Pojistí dům, byt i chalupu
  • Pojištění kola v rámci celé republik

Nevýhody

  • Live chat sice mají, ale na řadu dotazů neodpoví – odkážou na e-mail nebo telefon

Základní parametry
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Asistenční služba 24/7
  • Asistenční služba zdarma
  • Více tarifů
10/10

Cpp Pojisteni Domacnosti Domex

Pojištění Domex+ od ČPP umí pojistit dům, byt, domácnost i věci na zahradě. Poradí si s pojištěním chaty či chalupy, elektroniky i strojů v domácnosti, ale také ochrání věci, jež máte v autě nebo vaše kolo kdekoli po celé České republice. Zahrnuje i pojištění odpovědnosti za škodu a celkově si poradí s ochranou domácnosti od zdí a podlah až po vaše osobní věci, jako třeba počítač, tablet nebo oblečení.

Pojistné lze sjednat ve třech různých variantách – v tarifech MINI, OPTI nebo MAXI, ve kterých je vždy stejný rozsah pojistných nebezpečí. Velkou výhodou je, že se snaží pojistné události řešit opravdu rychle a tak máte v případě havárie peníze na účtu v co nejbližší době to jde.

Asistenční služba 24/7
Asistenční služba pojišťovny funguje nonstop.
Ano
Asistenční služba zdarma
Asistenční služba pojišťovny je zdarma v rámci vybrané pojistky/tarifu.
Ano
Více tarifů
Pojištění domácnosti lze vybrat ve více variantách.
Ano

Asistenční služba

Asistenční služba je k pojištění od ČPP zdarma a zavolat na jejich linku 1220 můžete kdykoliv. K dispozici jsou nonstop. Pomohou vám vyřešit nečekanou havárii v bytě – např. prasklé potrubí, bojler, pomohou s poruchami domácích spotřebičů i v dalších naléhavých situacích. Zdarma máte základní službu domácí asistence, nebo za příplatek pak domácí asistenci PLUS.

ČPP v rámci asistenčních služeb poskytuje zdarma zprostředkování služeb a vyslání technika v případě havárie a příjezd/odjezd technika z místa pojistné události. Dále časově neomezenou opravu, úhradu použitého materiálu na opravu a uvedení domácnosti do původního stavu.

Tarify pojištění Domex+

Cpp Pojisteni Domacnosti Tarify

Pojištění Domex+ si můžete sjednat ve třech různých tarifech – Mini, Opti a Maxi. Nebudeme rozepisovat, co který tarif zahrnuje, protože všechny tři typy pojišťují na všechna rizika, která umí ČPP v rámci pojištění domácnosti pojistit. Rozdíl mezi nimi je pak v pojistných částkách. Proto doporučujeme v případě zájmu projít přímo tabulku na stránkách ČPP Domex+.

 

Doporučujeme Doporučujeme
Doporučujeme

Máte drahé kolo a bojíte se, že vám ho někdo ukradne? S pojištěním Domex+ jej budete mít pojištěno jak na vašem vlastním (pojištěném) pozemku či v objektu, ale i kdekoliv po celé České republice.

Co lze pojistit
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Byt
  • Dům
  • Chalupu
10/10

Cpp Pojisteni Domacnosti Vyhody

ČPP pojišťuje domácnost i stavbu. Pojistit lze každé zvlášť, nebo dohromady. K tomu slouží pojistka Domex+, ve které lze pojistit dům či byt, domácnost, chalupu či chatu a samozřejmě lze zahrnout do pojistky i pojištění odpovědnosti za škodu v občanském životě. Záleží jen na vás, jak vám pojistka vyhovuje nastavená a zda chcete platit pojištění nemovitosti a domácnosti zvlášť, nebo dohromady.

Byt
Byt v rodinném domě i samostatná jednotka v domě bytovém, panelovém apod.
Ano
Dům
Rodinný dům - pojištění domácnosti v rodinném domě.
Ano
Chalupu
Pojištění chalupy, chaty či rekreačního zařízení.
Ano

Na jaká rizika lze pojistit
Celkové skóre 9.5/10 se skládá z hodnocení 11 parametrů:
  • Základ
  • Asistence
  • Odpovědnost
  • Další náklady
  • Přírodní katastrofy
  • Vodovodní škody
  • Skla
  • Krádež
  • Vandalismus
  • Elektro
  • Mazlíčci v domácnosti
9.5/10

Cpp Pojisteni Domacnosti Rizika

Pojištění domácnosti Domex+ od ČPP řeší většinu rizik, jako jiné pojišťovny. Přesto se v určitých pojistkách liší. Pojďme se na ně podívat podrobněji.

V rámci pojistky máte domácnost chráněnou proti vandalismu, krádeži nebo vloupání. Pojištěné jsou stavební součásti a příslušenství pořízené vlastním nákladem. Dále je pojištěna elektronika a elektrospotřebiče, jízdní kola v místě pojištění a jízdní kola na jiném místě, peníze v hotovosti, cennosti a ceniny, cizí věci užívané k výdělečným účelům nebo k výkonu povolání (např. když máte z práce notebook pro vykonávání home office). Pojištěn je i majetek zvláštní hodnoty a zahradní technika (sekačka, pila, vyžínač atd.).

Dále jsou pojištěna skla z jiných příčin, přepětí, podpětí a zkrat u elektrospotřebičů a elektroniky, loupež věcí na sobě a u sebe na jiném místě (nejen v domácnosti), dětský kočárek či kompenzační a zdravotnická pomůcka, a to v místě pojištění i na jiném místě.

Pojistit lze osobní doklady, nebezpečí způsobené atmosférickými srážkami, náklady na ubytování způsobené neobyvatelnou domácností, převzetí a uskladnění pojištěného majetku, věci v nebytových prostorách, na zabezpečeném prostranství a ve společných prostorách domu (kočárkárna, společné sklepy), ale i malá plavidla, obsah lednice či mrazáku, věci umístěné v zamčeném autě na území České republiky, náklady na záchranu dat a dokonce i střelné zbraně a střelivo v místě pojištění.

Jak vidíte, rizika, která umí ČPP v rámci pojištění Domex+ pojistit, jsou opravdu rozsáhlá. Je jich mnohem více, než co nabízí jiné pojišťovny. Výši pojistných částek pak ovlivníte výběrem konkrétního tarifu. Na druhou stranu pokud někdo nemá např. zbraně, nevidíme důvod, proč by je měl mít ve smlouvě pojištěny, ať už je to na jakoukoli částku.

Základ
Požár, vodovodní škody, vichřice, kroupy, blesk, výbuch; přímý úder blesku; sesuv půdy, zřícení skal nebo zeminy; sesuv nebo zřícení lavin; zemětřesení; tíha sněhu nebo námrazy; zřícení letadla jeho části nebo nákladu; pád stromů, stožárů nebo jiných věcí; působení kouře, náraz dopravního prostředku, vodovodní nebezpečí.
Ano
Asistence
Asistence je zdarma a automaticky až do výše limitů plnění.
Ano
Odpovědnost
Pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou v občanském životě - když někomu neúmyslně způsobíme úraz či škodu na majetku.
Ano
Další náklady
Náklady spojené s vysoušením domácnosti po záplavách, cesta opravářů, instalatérů, malířů, náklady na součástky potřebné k opravě atd.
Ano
Přírodní katastrofy
Živelné nebezpečí jako záplavy, povodně, zemětřesení, vichřice, sněhová kalamita atd.
Ano
Vodovodní škody
Škody způsobené na vodovodním potrubí, topení, odpadech atd.
Ano
Skla
Pojištění skel v domácnosti - většinou okna, některé pojišťovny mají v této kategorii zahrnutou i sanitu
Ano
Krádež
Vztahuje se na krádež nebo loupež pevně zabudovaného příslušenství ve vašem bytě. Jedná se například o pevně zabudované kuchyňské linky vč. spotřebičů atd.
Ano
Vandalismus
Vztahuje se na úmyslné poškození nemovitosti třetí osobou vč. sprejerství, i když není pachatel dopaden policií ČR.
Ano
Elektro
Pojištění veškeré elektroniky a elektrospotřebičů v domácnosti. Přepětí, podpětí a zkrat na elektroinstalaci atd.
Ano
Mazlíčci v domácnosti
Pojištění úrazu mazlíčků, pokud ke zranění dojde na pojištěném území, např. ve vašem bytě či ve vaší zahradě.
Ano

Pojištění odpovědnosti

pojištění Domex+ si můžete sjednat i pojištění odpovědnosti škod v občanském životě. To je důležité proto, že nechrání jen vás samotné, ale i členy vaší domácnosti. Zajišťuje škody, které vy nebo osoby s vámi žijící způsobí (byť neúmyslně) někomu jinému. To se může stát vedením domácnosti a provozem některého jejího zařízení, výkonem pracovní činnosti, držbou nemovité věci, činností při rekreaci a zábavě (např. míč kopnutý do okna souseda), vlastnictvím nebo opatrováním zvířat atd. Výčet kompletních rizik, na které se pojištění odpovědnosti za škodu vztahuje, najdete na stránkách ČPP Domex+.

Jak pojištění sjednat
Celkové skóre 6.6/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Na pobočce
  • Telefonicky
  • Online
6.6/10

Cpp Pojisteni Domacnosti Kalkulace Online

Pojištění Domex+ se dá sjednat telefonicky nebo osobně na pobočce. Pokud se vám nechce volat nebo někam chodit, je možné obrátit se na podporu i pomocí kontaktního formuláře a vyčkat, až vás pracovníci pojišťovny kontaktují. Sjednání pojištění Domex+ od ČPP online bohužel zatím není možné, což nás poměrně hodně zklamalo. Ušetřilo by to nám i jiným klientům spoustu času.

Na pobočce
Pobočky pojišťovny umožňují dokončení telefonicky/online rozjednané smlouvy nebo uzavření kompletně celé nové smlouvy.
Ano
Telefonicky
Smlouvu lze zcela uzavřít po telefonu.
Ano
Online
Smlouvu lze kompletně uzavřít online.
Ne

Podpora
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Online chat
  • Telefon
  • Email/kontaktní formulář
  • Pobočky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
10/10

ČPP má podporu řešenou na všech frontách. Kontaktovat je můžete telefonicky, e-mailem i pomocí live chatu. Zajít můžete dokonce i rovnou na jejich pobočku. Zda je právě ve vašem městě a na jaké adrese, to zjistíte přímo na jejich webových stránkách.

My jsme nejprve vyzkoušeli live chat, ale byli jsme zklamaní. Reakce sice byla okamžitá, ale nejspíš místo lidí odpovídá virtuální asistent, protože se všemi dotazy jsme byli odkázáni na klientskou linku nebo na e-mail.

Reakce na e-mailový dotaz byla naštěstí rychlá a poměrně obsáhlá, takže nakonec hodnotíme podporu ČPP jako vynikající.

Online chat
Podpora je na live chatu k dispozici k okamžité odpovědi.
Ano
Telefon
Podpoře se dovoláte na klientskou linku.
Ano
Email/kontaktní formulář
Podpoře můžete napsat e-mail, nebo vyplnit kontaktní formulář.
Ano
Pobočky
Pojišťovna má pobočky, kde vám poradí.
Ano
Odpověď do 24 hodin
Odpověď na naše dotazy jsme obdrželi do 24 hodin.
Ano
Kolik otázek zodpověděli
Kolik otázek nám podpora zodpověděla.
5/5
Celkové hodnocení
Jak celkově podporu klientů hodnotíme.
Vynikající

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!