Beaver Builder Recenze Beaver Builder Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

8. 6. 2020

Stručně/vhodné pro

Beaver Builder je page builder pro WordPress, ve kterém najdete mnoho funkcí, doplňků nebo šablon vzhledu, které vám pomohou s tvorbou krásných webových stánek. Tvorba stránek je s tímto stavitelem stránek opravdu jednoduchá.

Celkové skóre 7.1 /10 se skládá z hodnocení všech 29 parametrů:
  • Verze zdarma
  • Doživotní licence
  • Způsob placení
  • Cena
  • Předpřipravené šablony
  • Počet widgetů (elementů)
  • WooCommerce moduly nebo builder
  • Builder záhlaví a zápatí
  • Jednoduché stylování prvků
  • Responzivní editace
  • Možnost upravovat prvky podle zařízení
  • Vlastní globální CSS
  • Integrace ikon Font Awesome
  • Pop-up builder (vyskakovací okna)
  • Builder formulářů
  • Hooky
  • Možnost zapnout režim údržby
  • Klávesové zkratky
  • Automatické ukládání
  • Copy & paste (kopíruj a vlož)
  • Vyhledávání v editoru (jednodušší navigace)
  • Drag&drop editor
  • Funguje s moderními šablonami
  • Manažer uživatelských rolí
  • Kompatibilní se SEO pluginy
  • Česká lokalizace
  • Podpora 24/7
  • Video tutoriály
  • Webové návody
Hodnocení redakce
hodnoceno 29 parametrů
7.1 /10
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Verze zdarma
  • Doživotní licence
  • Způsob placení
  • Cena
6/10
Celkové skóre 5.2/10 se skládá z hodnocení 13 parametrů:
  • Předpřipravené šablony
  • Počet widgetů (elementů)
  • WooCommerce moduly nebo builder
  • Builder záhlaví a zápatí
  • Jednoduché stylování prvků
  • Responzivní editace
  • Možnost upravovat prvky podle zařízení
  • Vlastní globální CSS
  • Integrace ikon Font Awesome
  • Pop-up builder (vyskakovací okna)
  • Builder formulářů
  • Hooky
  • Možnost zapnout režim údržby
5.2/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Klávesové zkratky
  • Automatické ukládání
  • Copy & paste (kopíruj a vlož)
  • Vyhledávání v editoru (jednodušší navigace)
7.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Drag&drop editor
  • Funguje s moderními šablonami
  • Manažer uživatelských rolí
  • Kompatibilní se SEO pluginy
  • Česká lokalizace
10/10
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Podpora 24/7
  • Video tutoriály
  • Webové návody
6.7/10

Výhody

  • Drag&drop editor stránek
  • Možnost nastavit brand agentury
  • Verze zdarma

Nevýhody

  • Pozor na omezení různých licencí

Výhodou WordPress page builderu stránek Beaver Builder je snadné vytváření webových stánek pod zmíněným redakčním systémem. V tomto editoru se pracuje metodou drag&drop (chyť a pusť) vytváření webů. Pokud potřebujete na stránku přidat nadpis, text obrázek nebo cokoliv jiného, tak si v nabídce widgetů (prvků pro stránky) vyberete to, co potřebujete, a jednoduchým tahem myši to přidáte na svoji webovou stránku.

To nejlepší na těchto editorech stránek je, že k jejich používání nepotřebujete mít znalost programování. Ani nemusíte ovládat HTML nebo CSS a stejně dokážete vytvářet poutavé a profesionálně vypadající webové stránky.

Beaver Builder Hlavni Strana

Pro ještě jednoduší tvorbu stránek nabízí tento builder desítky předpřipravených šablon vzhledu. Šablony vzhledu jsou téměř hotové webové stránky. Šablony jsou rozděleny do kategorií – domovské stránky a obsahové stránky. Vlastně si vyberete vzhled domovské stránky, která se vám líbí. Tento vzhled se nainstaluje do vašich stránek a na vás pak už jen je upravit obsah, aby odpovídal vašemu zaměření. Firemní nebo jiný web máte vytvořený v podstatě během okamžiku.

Beaver Builder se nesnaží jít cestou jiných WordPress builderů stránek, ale naopak si razí vlastní cestu. To například znamená, že nepřidává do svého editoru spoustu funkcí nebo předpřipravených prvků. Někdo v tomto může vidět omezení, ale na druhou stranu je tento krok dobrý například pro jednodušší ovládání editoru. V tom vám nebudou překážet funkce a nastavení, které nevyužijete.

Zkušení uživatelé, kodéři a vývojáři ocení možnost používání globálních CSS stylů a také hooků. Vítanou funkcí je možnost upravovat jednotlivé prvky podle typu zařízení. To vám pomůže odladit vzhled stránek na maximální úroveň, ale také vám to umožní nastavovat prvkům jiné vlastnosti a chování při zobrazování na odlišných zařízení.

Finance
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Verze zdarma
  • Doživotní licence
  • Způsob placení
  • Cena
6/10

Beaver Builder nevybočuje z řady WordPressových builderů stránek ani z řady jejich cenových politik. Nastavení cenových tarifů je u tohoto builderu stránek téměř podobné, jako u ostatních konkurentů.

Beaver Builder má vlastní verzi zdarma. Ta je samozřejmě velice omezená, ale jednoduchý prezentační web s ní hravě vytvoříte. Pokud však chcete stavět složitější a poutavé webové stránky, tak se bez placené verze neobejdete.

Cenové tarify nejsou omezené licencemi na počet webů. I s nejnižším tarifem můžete Beaver Builder používat na neomezeném množství stránek. Omezení tarifů je u tohoto stavitele na dostupnosti některých funkcí.

Beaver Builder Cenik

U nejnižšího tarifu nedostanete odladěnou šablonu Beaver Builder Theme a také nemáte k dispozici funkci pro WordPress Multisite. S nejvyšším cenovým tarifem můžete skrýt značku Beaver. Tak zvaný White Labeling se hodí například agenturám a tvůrcům webů, kteří chtějí zpřístupnit administraci WordPressu klientům, ale nechtějí, aby klienti věděli, že jde o builder Beaver. Jednoduše tak mohou z tohoto builderu udělat svůj vlastní agenturní builder stránek.

Verze zdarma
Je k dispozici bezplatná verze page builderu?
Ano
Doživotní licence
Builder umožňuje zakoupení doživotní licence. To znamená, že za jednu platbu budete mít doživotní aktualizace page builderu.
Ne
Způsob placení
V jakém intervalu se platí za běžnou licenci.
Platí se roční licence
Cena
99$ neomezeně webů (chybí funkce multisite), 199$ (chybí funkce white labeling), 399$ neomezeně webů

Customizace
Celkové skóre 5.2/10 se skládá z hodnocení 13 parametrů:
  • Předpřipravené šablony
  • Počet widgetů (elementů)
  • WooCommerce moduly nebo builder
  • Builder záhlaví a zápatí
  • Jednoduché stylování prvků
  • Responzivní editace
  • Možnost upravovat prvky podle zařízení
  • Vlastní globální CSS
  • Integrace ikon Font Awesome
  • Pop-up builder (vyskakovací okna)
  • Builder formulářů
  • Hooky
  • Možnost zapnout režim údržby
5.2/10

Mohlo by se zdát, že při hodnocení customizace to Beaver Builder prohrál, ale je potřeba to uvést na pravou míru. Tento builder dostal sníženou známku zejména kvůli malému defaultnímu počtu předpřipravených šablon vzhledů a také malému množství widgetů. Obojího nabízí Beaver Builder asi nejméně ze všech námi testovaných WordPress builderů.

Jak už jsme si řekli v úvodu, tak to může být i výhoda. Beaver si jde svojí vlastní cestou jednoduchosti a intuitivnosti ovládání. Pokud by do editoru přidal hromadu funkcí, tak by se mu nepovedlo jej udělat intuitivní.

Z pohledu customizace má Beaver Builder vše, co ostatní buildery. Z toho důvodu vám v něm nebude pro tvorbu a úpravu webových stránek patrně nic chybět.

Předpřipravené šablony
Hotové šablony, které je možné nasadit na svůj web.
55+
Počet widgetů (elementů)
Widgety jsou například formuláře, obrázky, nadpisy, textové bloky a další prvky, ze kterých se skládá webová stránka.
30+
WooCommerce moduly nebo builder
Prvky, které vám pomohou výrazně upravovat vzhled stránek WooCommerce.
Ano
Builder záhlaví a zápatí
S page builderem je možné vytvořit vlastní hlavičku nebo patičku šablony.
Ano
Jednoduché stylování prvků
Stylování prvků pomocí funkcí editoru. Není potřeba znát CSS.
Ano
Responzivní editace
V editoru je možné měnit v reálném režimu zobrazení z PC na mobilní telefon. V této responzivní editaci je možné pracovat na detailech webu, které se změní při přizpůsobení se menší obrazovce.
Ano
Možnost upravovat prvky podle zařízení
Možnost například vypnout některý z prvků, aby se nezobrazoval uživatelům na mobilních telefonech.
Ano
Vlastní globální CSS
Možnost vkládat vlastní CSS styly.
Ano
Integrace ikon Font Awesome
Ano
Pop-up builder (vyskakovací okna)
Jednoduchý editor pro vytváření vyskakovacích oken.
Ne
Builder formulářů
Stavitel webových formulářů
Ano
Hooky
Ano
Možnost zapnout režim údržby
Ne

Ovládání
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Klávesové zkratky
  • Automatické ukládání
  • Copy & paste (kopíruj a vlož)
  • Vyhledávání v editoru (jednodušší navigace)
7.5/10

Ovládání Beaver Builderu je jednoduché a intuitivní. V drag&drop builderu se můžete pohybovat pomocí klávesových zkratek, ale také pomocí vyhledávacího pole. To vám usnadní vyhledávání widgetů a nastavení.

Beaver Builder Editor

Jediné, co nám u tohoto page builderu chybělo, byla nemožnost jednoduše nastavit automatické ukládání.

Klávesové zkratky
Je možné editor ovládat klávesovými zkratkami?
Ano
Automatické ukládání
Editor během tvorby webu automaticky ukládá rozdělanou práci.
Ne
Copy & paste (kopíruj a vlož)
Ne
Vyhledávání v editoru (jednodušší navigace)
Prvky je v editoru možné vyhledávat přes formulář. To značně usnadňuje navigaci.
Ano

Důležité parametry
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Drag&drop editor
  • Funguje s moderními šablonami
  • Manažer uživatelských rolí
  • Kompatibilní se SEO pluginy
  • Česká lokalizace
10/10

V Beaver Builderu nechybí nic. Editor pracuje na principu drag&drop tvorby stránek. Pro budování webu si můžete vybrat jakoukoliv WordPress šablonu, která se vám líbí. Ve vyšších cenových tarifech nabízí Beaver možnost použití jeho odladěné šablony, která funguje s builderem na jedničku, ale ta není nezbytná.

Beaver Builder Nastroje

Beaver Builder je kompatibilní se SEO pluginy, které jsou nezbytné pro optimalizaci webových stránek a jejich obsahu pro vyhledávače.

Spousta začátečníků ocení, že je tento builder přeložen do češtiny. Právě čeština bývá hlavním požadavkem uživatelů. Ti si bez ní nedokáží používání nějakého doplňku představit. V mateřském jazyce se člověk zorientuje jednodušeji.

Drag&drop editor
Drag&drop (chyť a pusť) je metoda přetahování prvků. V menu editoru si vyberete prvek, kterých chcete vložit do stránek, a ten tahem myši přetáhnete na požadované místo.
Ano
Funguje s moderními šablonami
Editor je kompatibilní s moderními WordPress šablonami.
Ano
Manažer uživatelských rolí
Manažerem uživatelských rolí můžete nastavovat práva jednotlivým uživatelům.
Ano
Kompatibilní se SEO pluginy
Editor spolupracuje s oblíbenými SEO pluginy
Ano
Česká lokalizace
Ano

Podpora
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Podpora 24/7
  • Video tutoriály
  • Webové návody
6.7/10

Beaver Builder má dostatečnou základnu uživatelů, a tedy i uživatelskou komunitu, která vám ráda poradí s nějakými potížemi nebo nastaveními tohoto WordPress builderu. Překvapilo nás, že ani u nejvyššího cenového tarifu není uživatelům k dispozici 24/7 podpora.

Co však k dispozici je, je obrovské množství návodů, článků a videí, které vám pomohou s používáním tohoto builderu.

Podpora 24/7
Ne
Video tutoriály
Ano
Webové návody
Ano

Zkušenosti s Beaver Builderem

Jak bylo několikrát zmíněno. Beaver Builder chce vyvíjet jednoduchý page builder. Robustních builderů stránek je pro WordPress dostatek, ale jen málo je těch, které dokáží působit svižně a vzdušně. Tedy hlavně co do jejich používání.

Beaver Builder se také snaží, obrazně řečeno, hlídat uživatele, aby na stránkách nevytvořili něco, co by vedlo k nečitelnému kódu. Z toho důvodu může být výsledný kód stránek čitelnější a samotné stránky se mohou rychleji načítat. Díky tomu si je lépe užijí uživatelé a vyhledávače jim teoreticky mohou dát lepší hodnocení. Ale to už je velká spekulace.

Hlavní výhodou je tedy to, že v drag&drop editoru můžete pracovat s neomezenou fantazií, ale nepodaří se vám vytvořit vzhled, který by se správně nezobrazil uživatelům. Prostě téměř vždy vytvoříte stránky, které se zobrazí správně. Každá vámi vytvořená webová stránka bude mít responzivní vzhled, takže se bude uživatelům zobrazovat správně na počítači, na tabletu i na mobilním telefonu.

S upravováním stránek pomůže uživatelům možnost vkládat a nastavovat vlastní styly CSS nebo kódy JavaScript. Velkou výhodou je také používání hooků.

Nejlepší na tom je, že i když nemáte tušení, o čem jsem v předchozí větě psal, tak to vůbec nevadí. WordPress page builder Beaver můžete používat bez znalosti programování a stejně v něm vytvoříte funkční a pěkně vypadající webové stránky.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!