Babbel Recenze Babbel Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

18. 9. 2018

Stručně/vhodné pro

Pokud se smíříte s tím, že v této platformě o češtinu nezavadíte ani omylem a že vše probíhá z angličtiny do jiného jazyka, pak Babbel může být skutečně dobrá volba. Vše, co byste očekávali od platformy na učení jazyků, zde najdete – rozpoznání správné výslovnosti, procvičování gramatiky, slovíčka, poslech a jiná interaktivní cvičení. Jde o moderně zpracovaný software na učení cizích jazyků, který můžete spustit jak skrze váš prohlížeč, tak i v mobilní aplikaci (iOS i Android).

Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení všech 27 parametrů:
  • Cena
  • Verze zdarma
  • Premiová placená verze
  • Časově neomezená placená verze
  • Listening / Poslech
  • Speaking / Mluvení
  • Reading / Čtení
  • Writing / Psaní
  • Interaktivní funkce
  • Škola hrou
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace
  • Jde spustit na PC?
  • Responzivita (mobil, tablet)
  • Funguje offline?
  • Z jakého jazyka je kurz veden?
  • Intuitivní ovládání
  • Video průvodce
  • Motivační program
  • Vysvětlivky
  • Angličtina
  • Němčina
  • Španělština
  • Francouzština
  • Ruština
  • Italština
  • Další jazyky
Hodnocení redakce
hodnoceno 27 parametrů
8.6/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 6x Přidat hodnocení
3.8/5
Celkové skóre 9.1/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Cena
  • Verze zdarma
  • Premiová placená verze
  • Časově neomezená placená verze
9.1/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Listening / Poslech
  • Speaking / Mluvení
  • Reading / Čtení
  • Writing / Psaní
  • Interaktivní funkce
  • Škola hrou
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace
  • Jde spustit na PC?
  • Responzivita (mobil, tablet)
  • Funguje offline?
10/10
Celkové skóre 5.3/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Z jakého jazyka je kurz veden?
  • Intuitivní ovládání
  • Video průvodce
  • Motivační program
  • Vysvětlivky
5.3/10
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Angličtina
  • Němčina
  • Španělština
  • Francouzština
  • Ruština
  • Italština
  • Další jazyky
8.6/10

Výhody

  • Vynikající poměr cena/výkon ($23.85 na 3 měsíce)
  • Široká nabídka jazyků (nyní celkem 13)
  • Kurzy jsou chytře a interaktivně zpracované.

Nevýhody

  • Je nutné umět anglicky, abyste se mohli učit další jazyky (žádný kurz není z češtiny)
  • Kvalita i kvantita kurzu se liší jazyk od jazyku
  • Někteří uživatelé si stěžovali na komplikace při rušení předplatného

Finance
Celkové skóre 9.1/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Cena
  • Verze zdarma
  • Premiová placená verze
  • Časově neomezená placená verze
9.1/10

Babbel Cena

Není třeba kupovat zajíce v pytli, jelikož máte možnost vyzkoušet poměrně štědrou demo verzi zdarma. Bez rizika si tak můžete vyzkoušet všechny učební metody, ovšem v omezeném rozsahu. Pokud se následně rozhodnete pro zakoupení kurzu, můžete si vybrat ze 3 nabízených tarifů: 3měsíční kurz za €19.95, 6měsíční kurz za €33.30 nebo roční kurz za €59.40. Získáte tak přístup ke všem úrovním vybraného jazyka. Pokud byste měli zájem o další jazyk, je nutné si připlatit. Nevýhodou je, že Babbel nenabízí žádný kurz, který byste měli k dispozici neomezeně.

Cena
59.40 € / rok (1600Kč)
Verze zdarma
Verze, díky které si můžete otestovat, zda vám bude vyhovovat právě tento kurz/portál. Přístupná jen po určitou dobu - např. 30 dní.
Ano
Premiová placená verze
Ano
Časově neomezená placená verze
Některé kurzy mají placenou verzi omezenou například na jeden rok. Pokud chcete dále studovat, tak musíte za kurz znovu zaplatit.
Ne
Tip Tip
Náš tip!

Pokud si nejsi jisti úrovní jazyka, Babbel nabízí zdarma rozřazovací testy pro určení vašich jazykových znalostí.

Učební metody
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Listening / Poslech
  • Speaking / Mluvení
  • Reading / Čtení
  • Writing / Psaní
  • Interaktivní funkce
  • Škola hrou
10/10

Babbel Metoda Vyuky Jazyku

Co se týče interaktivity, patří Babbel mezi špičku. Jednou z unikátních funkcí je simulovaný rozhovor mezi vámi a fiktivní osobou, při němž čtete připravené věty, které systém nahraje a následně přehraje. Máte tak možnost slyšet sami sebe a systematicky vylepšovat výslovnost. Navíc vám interaktivní dialogy na reálná témata pomohou získat jistotu používat jazyk v každodenních situacích.

Dále Babbel kombinuje všemožné interaktivní cvičení jako poznávání slovíček z obrázků, doplňování do vět či jiné. Platforma kombinuje poslech, mluvení, čtení i psaní. Jelikož je kurz rozdělen do více úrovní, najde si zde své jak začátečník, tak i pokročilý mluvčí. Výhodným benefitem je také ověřená metoda opakování učiva s odstupem, díky níž si můžete zkontrolovat a zapamatovat to, co jste se již naučili.

Listening / Poslech
Zvukové záznamy umožňující poslouchat mluvenou angličtinu a porozumět jí.
Ano
Speaking / Mluvení
Lekce zaměřené na to, jak vy sami anglicky mluvíte a vyslovujete.
Ano
Reading / Čtení
Lekce zaměřené na čtení a správné porozumění anglického textu.
Ano
Writing / Psaní
Lekce zaměřené na správné složení slov v anglické větě a na schopnost vyjadřovat se srozumitelně a gramaticky správně v anglicky psaném textu.
Ano
Interaktivní funkce
Různé druhy cvičení, možnost doplňovat, spojovat, mluvit i poslouchat.
Ano
Škola hrou
Studium formou variabilních hravých cvičení - doplňování, srovnávání, videolektor apod.
Ano
Doporučujeme Doporučujeme
Doporučujeme!

Podle výsledků uživatelů Babbel až 92 % z nich zdokonalilo své jazykové znalosti za pouhé 2 měsíce.

Kompatibilita
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Webová aplikace
  • Mobilní aplikace
  • Jde spustit na PC?
  • Responzivita (mobil, tablet)
  • Funguje offline?
10/10

Babbel Kompatibilita

Babbel je primárně webová aplikace, má však přesah i do mobilní aplikace. Abyste mohli používat Babbel na svém notebooku nebo stolním počítači, nemusíte instalovat žádný speciální software, stačí vám pouze aktualizovaný internetový prohlížeč.

Pokud si však stáhnete kurz v aplikaci, je možná výuka i offline odkudkoliv a kdykoliv. To jistě oceníte při cestování nebo pobytu v přírodě, kde nemáte stabilní připojení k internetu.

Pokud máte Apple iPhone nebo iPad, musíte používat iOS 12.0 nebo vyšší a u telefonů a tabletu s Androidem je třeba Android 7.0 nebo vyšší.

Webová aplikace
Kurz můžete spustit ve webové aplikaci, kterou lze stáhnout do PC.
Ano
Mobilní aplikace
Kurz lze studovat v aplikaci, kterou stáhnete do svého mobilního telefonu nebo tabletu.
Ano
Jde spustit na PC?
Kurz je možné spustit v PC i bez nutnosti stahovat aplikaci.
Ano
Responzivita (mobil, tablet)
Kurz je možné spustit na mobilním telefonu či tabletu, aniž by bylo nutné stahovat aplikaci.
Ano
Funguje offline?
Kurz je možné studovat kdykoli a kdekoli, i bez připojení k internetu.
Ano
Pozor Pozor
Pozor!

Nedoporučujeme používat Babbel v Internet Exploreru, jelikož se může stát, že budete mít problémy s funkcí rozpoznávání řeči.

Jednoduchost a lokalizace
Celkové skóre 5.3/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Z jakého jazyka je kurz veden?
  • Intuitivní ovládání
  • Video průvodce
  • Motivační program
  • Vysvětlivky
5.3/10

Celé prostředí platformy Babbel na mě působí čistě a moderně. Administrace nemá příliš mnoho rušivých elementů a často je i bez vysvětlivek na první pohled jasné, jak danou funkci v aplikaci využívat. Celou výuku však může některým komplikovat fakt, že zde nic není v češtině, nýbrž pouze v angličtině. Takže bez dostatečné znalosti angličtiny se do výuky dalšího cizího jazyka prostřednictvím Babbel raději ani nepouštějte. Co mi ovšem v rámci kurzů chybí, jsou podpůrní video průvodci, kteří mnohdy mohou nabídnout uživateli příjemný způsob, jak se naučit v kurzu efektivně pohybovat.

Z jakého jazyka je kurz veden?
Hlavní jazyk pro vysvětlivky, výklady a rozhraní kurzu.
angličtina
Intuitivní ovládání
Aplikaci i úkoly v kurzu ovládáte automaticky, bez složitého studování návodů.
Ano
Video průvodce
Videa, která vám usnadní orientovat se v kurzu či aplikaci.
Ne
Motivační program
Program, který vás pobízí k vyšším výkonům a motivuje vás, abyste postupovali ve svém studiu snadněji a s radostí.
Ano
Vysvětlivky
Program, který vás pobízí k vyšším výkonům a motivuje vás, abyste postupovali ve svém studiu snadněji a s radostí.
Ano

Jazyky
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Angličtina
  • Němčina
  • Španělština
  • Francouzština
  • Ruština
  • Italština
  • Další jazyky
8.6/10

Babbel Vyuka JazykuBabbel nabízí možnost výuky 13 jazykůAngličtinu zde ovšem nenajdete, jelikož to je jazyk, ze kterého výuka probíhá. Můžete se tak zdokonalovat nebo se učit od základů španělštinu, němčinu, italštinufrancouzštinu, portugalštinu, švédštinu, turečtinu, holandštinu, polštinu, indonéštinu, norštinu, dánštinu a ruštinu.

Angličtina
Je možné tento jazyk v kurzu studovat?
Ne
Němčina
Je možné tento jazyk v kurzu studovat?
Ano
Španělština
Je možné tento jazyk v kurzu studovat?
Ano
Francouzština
Je možné tento jazyk v kurzu studovat?
Ano
Ruština
Je možné tento jazyk v kurzu studovat?
Ano
Italština
Je možné tento jazyk v kurzu studovat?
Ano
Další jazyky
Jsou v kurzu dostupné další jazyky.
Ano
Doporučujeme Doporučujeme

Nezaujal vás kurz Babbel? Podívejte se na naše srovnání online kurzů a platforem pro výuku jazyků.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!