Arimaniac (ČerstváKáva) Recenze Arimaniac (ČerstváKáva) Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

7. 10. 2022

Stručně/vhodné pro

Aromaniac (bývalá Čerstvá Káva) je e-shop prodávající čerstvě praženou mletou i zrnkovou kávu z celého světa. Je možné zakoupit zde i kávovary, presovače, mlýnky a další příslušenství. Pro milovníky kávy mají exkluzivní službu předplatné kávy, kdy je možné objednat si kávu dopředu na 3, 12 nebo 24 měsíců. Čím delší je předplatné, tím levněji káva vychází. Na výběr u předplatného je rovnou 40 druhů kávy (mleté i zrnkové) a zákazník si sám může zvolit, jaké druhy ve svém předplatném chce dostávat. Kávu pak obdrží každý měsíc dle svého výběru 1. nebo 15. den v měsíci a nemusí se starat o nákup kávy ani o to, zda už mu doma nedochází.

Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení všech 20 parametrů:
  • Nejkratší doba předplatného
  • Střední doba předplatného
  • Nejdelší doba předplatného
  • Možnost výběru konkrétní kávy
  • Volba způsobu mletí
  • Sleva dle délky předplatného
  • Každý měsíc poštovné zdarma
  • Sleva na poštovném
  • Možnost vybrat konkrétní den dodání
  • Osobní odběr v prodejně
  • Dobírka
  • Platební karta
  • Hotově (při osobním odběru)
  • Poplatek za dobírku
  • Kontaktní e-mail
  • Online chat
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
Hodnocení redakce
hodnoceno 20 parametrů
8/10
Celkové skóre 9.6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Nejkratší doba předplatného
  • Střední doba předplatného
  • Nejdelší doba předplatného
  • Možnost výběru konkrétní kávy
  • Volba způsobu mletí
  • Sleva dle délky předplatného
9.6/10
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Každý měsíc poštovné zdarma
  • Sleva na poštovném
  • Možnost vybrat konkrétní den dodání
  • Osobní odběr v prodejně
6/10
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Dobírka
  • Platební karta
  • Hotově (při osobním odběru)
  • Poplatek za dobírku
8.5/10
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • Online chat
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
8/10

Výhody

  • Možnost výběru druhu kávy do předplatného
  • Osobní vyzvednutí na prodejně zdarma
  • Večerní doručení po Praze

Nevýhody

  • Vybrat lze pouze jeden druh kávy

Čerstvě pražená káva každý měsíc až k vám domů

Konfigurace předplatného
Celkové skóre 9.6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Nejkratší doba předplatného
  • Střední doba předplatného
  • Nejdelší doba předplatného
  • Možnost výběru konkrétní kávy
  • Volba způsobu mletí
  • Sleva dle délky předplatného
9.6/10

E-shop Aromaniac patří mezi ty, kde si můžete objednávat voňavé balíčky plné kvalitní kávy až domů, nebo si je vyzvedávat na prodejně. Kromě kávy všech možných druhů mají k dispozici i kávovary, presovače, kávové mlýnky, ale i alternativy kávy, napěňovače mléka a další příslušenství. Vybírat zde můžete kávu z celého světa i značkové kávy, jako je Illy, Dallmayr, Lavazza, Segafredo a další. 

Aromaniac Kavove Predplatne

I když je možné v e-shopu Aromaniac objednávat nárazově  – tak asi i snáze dosáhnete částky nad 3000 Kč, která pak umožní dopravu zdarma, je možné zvolit i předplatné kávy. To vám zaručí čerstvou kávu až do domu každý měsíc, aniž byste na ni museli myslet a kupovat si ji v běžném obchodě či pražírně kávy s předstihem. Výhodou navíc je, že čím delší předplatné zvolíte, tím bude vaše káva levnější. Pojďme se na to podívat podrobněji. 

Nejkratší doba předplatného
Na jakou nejkratší dobu lze objednat předplatné kávy.
3 měsíce
Střední doba předplatného
Na jak dlouho lze předplatit kávy, nechcete-li dobu příliš krátkou, ale ani tu nejdelší.
12 měsíců
Nejdelší doba předplatného
Jak nejdéle se můžete těšit na předplacenou kávu.
24 měsíců
Možnost výběru konkrétní kávy
Umožňuje pražírna u předplatného vybrat si konkrétní druh kávy?
Ano
Volba způsobu mletí
Je možné si v předplatném vybrat, jak přesně chcete mít kávu namletou?
Ano (Připsat do poznámky)
Sleva dle délky předplatného
Čím delší předplatné zvolíte, tím je káva levnější.
Ano

Předplatné kávy v e-shopu Aromaniac

Aromaniac umožňuje předplatit si voňavé kávové balíčky na dobu 3, 12 nebo nejdéle 24 měsíců. Platí, že čím delší předplatné zvolíte, tím levnější kávu budete mít. Fajn je, že cenu kávy podle zvolené délky předplatného vidíte ihned v nabídce e-shopu. Jak tedy kávu předplatit? 

Aromaniac Kavove Predplatne 2

Stačí otevřít stránky e-shopu Aromaniac. Není nutné předplatné kávy nikde složitě hledat. Nabídka je hned na hlavní stránce, takže se prokliknete a už můžete vybírat a objednávat. Nejprve zvolíte délku předplatného, poté vyberete, zda si přejete kávu dostávat 1. nebo 15. den v měsíci. Následně už můžete vybírat jednotlivé druhy kávy, které si přejete dostávat. Na výběr je rovnou 40 druhů a k vybranému druhu vždy do volné kolonky napíšete, kolik balíčků si v předplatném přejete získat. Myslete však na to, že vybrat lze jen jeden druh kávy. Pokud jich tedy vyberete více, přijdou vám každý měsíc všechny vybrané druhy – a poznáte to samozřejmě i při placení.

Aromaniac Predplatne Kavy Objednavka

Pokud však v průběhu předplatného zjistíte, že chcete dostávat raději jiný druh kávy, je možné se domluvit s e-shopem a dodávku kávy změnit.

Aromaniac Predplatne Kavy Vyber Kavy

Zajímá vás, jakou kávu si v rámci předplatného můžete vybrat? Jmenujme třeba Brazílie Santos, Costa Rica Tarazzu, Dominikánská republika Barahona, Espresso Gusto, Guatemala Tres Maria a plno dalších. Každý druh je možné zvolit buď namletý nebo jako zrnkovou kávu. U některých káv je možné zvolit i dózu. 

Tip Tip

Aromaniac je láska a závislost mnoha z nás. Faktem je, že si můžete objednávat kávu nárazově a ve větším množství, které vám vydrží nějakou dobu. Myslete však na to, že už to pak nebude káva čerstvě pražená. Pokud chcete opravdu každý měsíc kávu čerstvě praženou, zvolte právě předplatné kávy.

Dodací podmínky
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Každý měsíc poštovné zdarma
  • Sleva na poštovném
  • Možnost vybrat konkrétní den dodání
  • Osobní odběr v prodejně
6/10

Předplatné kávy si můžete objednat až pod nos. Je možné zvolit dopravu některou ze služeb – WEDO, DPD, Kurýr- Praha, nebo večerní doručení po Praze. Vyzvednout si je ale můžete i osobně na některé z prodejen. Kde najdete tu “svou” prodejnu, která je blízko vašemu bydlišti, zjistíte rozkliknutím mapy výdejních míst na webu Aromaniac, v sekci Doprava a platba. Osobně lze balík vyzvednou i na některé zásilkovně nebo prodejně DPD. Tam už ale platíte poštovné, zatímco při osobním převzetí na prodejně neplatíte nic.

Aromaniac Doprava

Pokud byste snad udělali velký nákup, který by vyšel každý měsíc nad 3000 Kč, máte poštovné zdarma, ať zvolíte jakoukoliv dopravu. U předplatného kávy nám to ale přijde přehnané, pokud tedy nemáte kavárnu, kde byste kávu vařili svým hostům, nebo pokud se vás nedomluví na předplatném kávy více najednou (třeba vy a kamarádky, nebo kolegové v práci).

Při objednávce předplatného kávy si můžete vybrat i den doručení. Na výběr je však pouze 1. nebo 15. den v měsíci.

Každý měsíc poštovné zdarma
Pražírna zasílá předplacené balíčky zdarma až na místo doručení.
Ano (pouze u objednávky nad 3000 Kč/měsíčně)
Sleva na poštovném
Pražírna umožňuje získat u předplatného slevu na poštovném.
Ne
Možnost vybrat konkrétní den dodání
Pražírna umožní vybrat si konkrétní den, kdy vám předplacenou kávu bude doručovat.
Ano
Osobní odběr v prodejně
Pražírna umožní vyzvedávat si předplacenou kávu osobně na jejich prodejně.
Ano
Čerstvě pražená káva každý měsíc až k vám domů

Platební podmínky
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Dobírka
  • Platební karta
  • Hotově (při osobním odběru)
  • Poplatek za dobírku
8.5/10

Co se týká zaplacení objednaného předplatného, je hned několik možností – při osobním převzetí na prodejně je možné platit hotově i platební kartou. Kartou lze platit i při objednání – online, stejně jako bankovním převodem, platbou PayU nebo platbou Twisto. To je služba, kdy zboží obdržíte hned po objednání, ale zaplatit je můžete až za 14 dní.

Dobírka
Objednané zboží lze zaplatit osobně při převzetí.
Ano
Platební karta
Lze platit platební kartou (online)
Ano
Hotově (při osobním odběru)
Lze zaplatit hotově při osobním odběru přímo na prodejně.
Ano
Poplatek za dobírku
Za dobírku je účtován poplatek v určité výši.
různé

Podpora
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • Online chat
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
8/10

Podporu má e-shop Aromaniac řešenou na telefonní lince a na e-mailu. Chyběla nám možnost spojit se s nimi pomocí online chatu, což pro nás je rychlá a pohodlná volba. Abychom zjistili, jak dlouho jim odpovědi na naše dotazy budou trvat, zaslali jsme do e-shopu e-mail.

Kontaktní e-mail
Ano
Online chat
Ne
Telefon
Ano
Odpověď do 24 hodin
Ano
Kolik otázek zodpověděli
5/5
Celkové hodnocení
Výborná

Odpověď na náš e-mail přišel během 30 minut, což opravdu oceňujeme. Odpovědi byly kvalitní, sice stručné, ale pracovnice podpory nám vysvětlila vše potřebné. Podporu tedy můžeme hodnotit jako výbornou.

Doporučujeme Doporučujeme

Nevybrali jste si z nabídky e-shopu Aromaniac svou oblíbenou? Nebo vám nevyhovují ceny či podmínky doručení? Podívejte se na naše srovnání nejlepšího předplatného kávy a vyberte si e-shop, který vám bude vyhovovat lépe.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!