Doubleshot Recenze Doubleshot Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

7. 10. 2022

Stručně/vhodné pro

Doubleshot je česká pražírna výběrové kávy. Tu nakupují výhradně osobně, přímo z rukou farmářů. Mají vždy několik spolupracujících farem, od nichž odkupují kávu, kterou pak s láskou a péčí praží. K vám se dostane v zásilce vždy čerstvě pražená, kvalitní výběrová káva – zrnková. Kávu nemelou, aby neztratila nic ze své chutě a aroma. Předplatné kávy nabízí na 4, 6 a 12 měsíců. Čím delší předplatné zvolíte, tím více ušetříte za kávu. Poštovné navíc dostanete zdarma. Vybrat si můžete kávu na filtr, nebo espresso. Předplatné kávy od Doubleshot je také skvělým dárkem, kterým potěšíte své blízké.

Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení všech 20 parametrů:
  • Nejkratší doba předplatného
  • Střední doba předplatného
  • Nejdelší doba předplatného
  • Možnost výběru konkrétní kávy
  • Volba způsobu mletí
  • Sleva dle délky předplatného
  • Každý měsíc poštovné zdarma
  • Sleva na poštovném
  • Možnost vybrat konkrétní den dodání
  • Osobní odběr v prodejně
  • Dobírka
  • Platební karta
  • Hotově (při osobním odběru)
  • Poplatek za dobírku
  • Kontaktní e-mail
  • Online chat
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
Hodnocení redakce
hodnoceno 20 parametrů
7/10
Celkové skóre 6.4/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Nejkratší doba předplatného
  • Střední doba předplatného
  • Nejdelší doba předplatného
  • Možnost výběru konkrétní kávy
  • Volba způsobu mletí
  • Sleva dle délky předplatného
6.4/10
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Každý měsíc poštovné zdarma
  • Sleva na poštovném
  • Možnost vybrat konkrétní den dodání
  • Osobní odběr v prodejně
5/10
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Dobírka
  • Platební karta
  • Hotově (při osobním odběru)
  • Poplatek za dobírku
8.5/10
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • Online chat
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
8/10

Výhody

  • Možnost vybrat předplatné kávy na 4, 6 nebo 12 měsíců
  • Doprava u předplatného kávy zdarma
  • Možnost vyzvedávat osobně přímo v pražírně
  • Velmi vstřícná podpora

Nevýhody

  • Nelze nakupovat mletou kávu
  • Nelze vybrat konkrétní druh kávy u předplatného

Široký výběr kvalitní kávy přímo od pěstitelů

Konfigurace předplatného
Celkové skóre 6.4/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Nejkratší doba předplatného
  • Střední doba předplatného
  • Nejdelší doba předplatného
  • Možnost výběru konkrétní kávy
  • Volba způsobu mletí
  • Sleva dle délky předplatného
6.4/10

Doubleshot je česká pražírna, která se specializuje na výběrovou kávu kupovanou osobně z rukou farmářů. Mají proto vždy jen konkrétní vybrané druhy kávy. V době, když jsme Doubleshot testovali, nabízely kávy z farem rodiny Joao Hamiltona, Šumava, Los Lajones a pak sezónní espresso směs Tam dem.

Doubleshot Prazirna Kavy

Zakoupit zde můžete espresso a kapsle, filtrovanou kávu a pak samozřejmě příslušenství pro přípravu skvělé kávy, šálky, mlýnky, kávovary, atd. Pokud byste snad chtěli kávou někoho obdarovat, můžete využít jejich dárkové poukazy a samozřejmě předplatné kávy, na které jsme se v našem testování zaměřili.

Nejkratší doba předplatného
Na jakou nejkratší dobu lze objednat předplatné kávy.
4 měsíce
Střední doba předplatného
Na jak dlouho lze předplatit kávy, nechcete-li dobu příliš krátkou, ale ani tu nejdelší.
6 měsíců
Nejdelší doba předplatného
Jak nejdéle se můžete těšit na předplacenou kávu.
12 měsíců
Možnost výběru konkrétní kávy
Umožňuje pražírna u předplatného vybrat si konkrétní druh kávy?
Ne
Volba způsobu mletí
Je možné si v předplatném vybrat, jak přesně chcete mít kávu namletou?
Ne
Sleva dle délky předplatného
Čím delší předplatné zvolíte, tím je káva levnější.
Ano

Předplatné kávy u Doubleshot

Doubleshot Prazirna Predplatne Kavy

Kávu si u Doubleshot můžete předplatit na 4, 6 nebo 12 měsíců. Podle toho, jakou délku zvolíte, budete mít slevu. Balíček kávy váží 350 g a při objednávce na 4 měsíce za jeden dáte 360 Kč, při předplatném na 6 měsíců 350 Kč, a při ročním předplatném za 340 Kč. Poštovné je u předplatného kávy vždy zdarma. 

Nevýhodou je, že se nedá zvolit způsob mletí. Důvodem je, že kávu v Doubleshot vůbec nemelou. Mletím prý káva ztrácí své jedinečné aroma a chuť a protože chtějí, aby si zákazník vychutnal jejich kávu v té nejvyšší kvalitě, zasílají ji jen praženou, nemletou. V jejich e-shopu si ale můžete dokoupit i mlýnky na kávu.

Doubleshot Prazirna Predplatne Kavy Objednavka

Není také možné zvolit si druh kávy, kterou si chcete předplatit. I to má svůj důvod. V Doubleshotu chtějí, aby zákazníci ochutnali co nejvíce druhů kávy. Proto se snaží každý měsíc zasílat jiný druh, aby si zákazník mohl ochutnat postupně celou nabídku a případně si vybrat “tu svou” nejoblíbenější kávu.

Oceňujeme i možnost v případě potřeby předplatné kávy na nějakou dobu pozastavit. např. když odjíždíte na dovolenou a nemohli byste si balíček převzít čerstvý.

Široký výběr kvalitní kávy přímo od pěstitelů

Dodací podmínky
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Každý měsíc poštovné zdarma
  • Sleva na poštovném
  • Možnost vybrat konkrétní den dodání
  • Osobní odběr v prodejně
5/10

Pokud se rozhodnete pro předplatné kávy u Doubleshot, můžete se těšit na voňavé balíčky s kávou každý měsíc. Poštovné a doprava je u předplatného zdarma. Máte tak možnost ušetřit poměrně vysokou částku, než kdybyste si každý měsíc objednávali balíček s kávou sami. Sleva na poštovném už se pak logicky nedává a je jedno, jakou délku předplatného si zvolíte. 

K dispozici je i osobní odběr zdarma, ale pouze v pražírně (Dehtáry), nikoli v kavárnách. Kavárny ale zase umožní ochutnat různé druhy káv již uvařené, a to profesionály.

Mírnou nevýhodou je nemožnost vybrat si konkrétní den dodání. Na druhou stranu nám paní z podpory ochotně vysvětlila, proč tomu tak je. Pražírna praží kávy vždy v určitý den najednou, proto je pro ně složité pražit dopředu a rozesílat v den, který by si vybral klient. Jedná se jim o to, aby káva dorazila zákazníkovi vždy čerstvě upražená. A to je myslím naprosto pochopitelné.

Každý měsíc poštovné zdarma
Pražírna zasílá předplacené balíčky zdarma až na místo doručení.
Ano
Sleva na poštovném
Pražírna umožňuje získat u předplatného slevu na poštovném.
Ne
Možnost vybrat konkrétní den dodání
Pražírna umožní vybrat si konkrétní den, kdy vám předplacenou kávu bude doručovat.
Ne
Osobní odběr v prodejně
Pražírna umožní vyzvedávat si předplacenou kávu osobně na jejich prodejně.
Ano

Platební podmínky
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Dobírka
  • Platební karta
  • Hotově (při osobním odběru)
  • Poplatek za dobírku
8.5/10

Zboží z e-shopu Doubleshot lze platit online převodem, platební kartou, ale i dalšími způsoby, jako je PayPal, ApplePay, GooglePay atd. Pokud platíte zboží raději až ve chvíli, kdy se vám dostane do ruky, máte možnost. Obchod umožňuje i objednání na dobírku. Poplatek je potom cca 20 Kč. Záleží však na tom, zda máte poštovné zdarma, což u předplatného kávy je.

Pokud se rozhodnete vyzvedávat předplacené balíčky kávy přímo v pražírně, máte možnost. Platit pak můžete přímo při vyzvednutí, a to hotově i platební kartou.

Dobírka
Objednané zboží lze zaplatit osobně při převzetí.
Ano
Platební karta
Lze platit platební kartou (online)
Ano
Hotově (při osobním odběru)
Lze zaplatit hotově při osobním odběru přímo na prodejně.
Ano
Poplatek za dobírku
Za dobírku je účtován poplatek v určité výši.
ano

Podpora
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • Online chat
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
8/10

Podporu má e-shop Doubleshot řešenou velmi kvalitně. Spojit se s nimi můžete na telefonu nebo e-mailem. Chyběl nám zde online chat, ale podpora tento nedostatek snadno vyvážila ochotou, vstřícností a příjemným přístupem. Zvolili jsme tentokrát testování e-mailu i telefonu. Odpovědi přišly během jednoho dne a byly dostačující. Na telefonu jsme pak probrali další dotazy, kdy s námi paní ochotně komunikovala, vše vysvětlila a informovala nás i o některých způsobech pražení a doručení kávy – např. proč nelze zvolit libovolný den dodání, nebo proč nezasílají mletou kávu.

Podporu Doubleshotu tedy hodnotíme jako výbornou.

Kontaktní e-mail
Ano
Online chat
Ne
Telefon
Ano
Odpověď do 24 hodin
Ano
Kolik otázek zodpověděli
5/5
Celkové hodnocení
Výborná
Doporučujeme Doporučujeme

Než se rozhodnete pro předplatné kávy u Doubleshot, doporučujeme projít i naše další recenze ve srovnání nejlepší předplatné kávy. Každý e-shop totiž nabízí jiné druhy kávy a jiné možnosti předplatného. Projděte si všechny předem a rozhodněte se pro e-shop/pražírnu, která vám bude nejvíce vyhovovat.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!