Gourmet káva Recenze Gourmet káva Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

7. 10. 2022

Stručně/vhodné pro

Gourmet Káva je e-shop zabývající se prodejem kvalitní čerstvě pražené kávy různých druhů, dále čokolád, čajů a příslušenství k jejich přípravě. Zakoupit zde můžete jak jejich značky, tak kávy z výběrových pražíren. Kávu můžete nakupovat jednorázově, jak potřebujete, nebo zvolit předplatné kávy. To se dá zvolit na 3, 6 nebo 12 měsíců. Čím delší předplatné zvolíte, tím vyšší budete mít na kávu slevu. Vybrat si můžete hned ze tří balíčků předplatného. Mírnou nevýhodou je, že u jednotlivých balíčků jsou kávy předem vybrané a zákazník nemá možnost vlastní volby.

Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení všech 20 parametrů:
  • Nejkratší doba předplatného
  • Střední doba předplatného
  • Nejdelší doba předplatného
  • Možnost výběru konkrétní kávy
  • Volba způsobu mletí
  • Sleva dle délky předplatného
  • Každý měsíc poštovné zdarma
  • Sleva na poštovném
  • Možnost vybrat konkrétní den dodání
  • Osobní odběr v prodejně
  • Dobírka
  • Platební karta
  • Hotově (při osobním odběru)
  • Poplatek za dobírku
  • Kontaktní e-mail
  • Online chat
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
Hodnocení redakce
hodnoceno 20 parametrů
8.5/10
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Nejkratší doba předplatného
  • Střední doba předplatného
  • Nejdelší doba předplatného
  • Možnost výběru konkrétní kávy
  • Volba způsobu mletí
  • Sleva dle délky předplatného
8/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Každý měsíc poštovné zdarma
  • Sleva na poštovném
  • Možnost vybrat konkrétní den dodání
  • Osobní odběr v prodejně
7.5/10
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Dobírka
  • Platební karta
  • Hotově (při osobním odběru)
  • Poplatek za dobírku
8.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • Online chat
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
10/10

Výhody

  • Každý měsíc ochutnáte jinou kávu
  • Možnost vyzvednutí na prodejně - ušetříte za poštovné
  • Slevy podle toho, jakou délku předplatného zvolíte
  • Slevy na kávu i dopravu

Nevýhody

  • Doprava zdarma pouze u osobního převzetí na prodejn
  • Nelze si vybrat pouze jeden druh kávy - sami vybírají každý měsíc jiný druh

Nemusíte hlídat, zda vám káva nedochází - sama včas dorazí

Konfigurace předplatného
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Nejkratší doba předplatného
  • Střední doba předplatného
  • Nejdelší doba předplatného
  • Možnost výběru konkrétní kávy
  • Volba způsobu mletí
  • Sleva dle délky předplatného
8/10

Znáte obchody s kávou? Faktem je, že online shopy s kávou zatím moc lidí nezná. Naštěstí už se ale dostávají do podvědomí a lidé poznávají kouzlo kvalitní pražené kávy, s různou příchutí a možností objednávat si ji pravidelně. Obzvlášť v době covidové je výhodné, když nemusíte do města či obchodního domu pro praženou kávu.

Gourmet Kava Eshop

Gourmet Káva je e-shop, kde můžete nakoupit jak kávu, tak čokoládu, čaje a příslušenství k jejich přípravě. Kromě filtrů, mlýnků a dalších pomůcek zde najdete i zajímavý výběr kvalitních kávovarů. Zkrátka kvalita je u tohoto e-shopu na prvním místě a to rozhodně hodnotíme na jedničku.

Gourmet Kava Predplatne Kavy

V této recenzi jsme se ale nezaměřili na kvalitu e-shopu a jeho zboží, ale především na možnost předplatit si kávu až do domu nebo do kanceláře. Funguje to jednoduše – vyberete si určitý balíček, na dobu 3, 6 nebo 12 měsíců, zaplatíte předem a pak se jen těšíte, až vám bude káva každý měsíc chodit. Gourmet Káva toho ale umí v rámci předplatného o něco více, tak se na to pojďme podívat podrobněji.

Nejkratší doba předplatného
Na jakou nejkratší dobu lze objednat předplatné kávy.
3 měsíce
Střední doba předplatného
Na jak dlouho lze předplatit kávy, nechcete-li dobu příliš krátkou, ale ani tu nejdelší.
6 měsíců
Nejdelší doba předplatného
Jak nejdéle se můžete těšit na předplacenou kávu.
12 měsíců
Možnost výběru konkrétní kávy
Umožňuje pražírna u předplatného vybrat si konkrétní druh kávy?
Ne
Volba způsobu mletí
Je možné si v předplatném vybrat, jak přesně chcete mít kávu namletou?
Ano (Připsat do poznámky)
Sleva dle délky předplatného
Čím delší předplatné zvolíte, tím je káva levnější.
Ano

Gourmet káva – Předplatné

Co nás trochu zaráží, je složitost, jak se na předplatné kávy dostat. Nenajdete ho na hlavní stránce e-shopu, ani v záložkách, kde nabízí různé druhy – kávu, čaj, mlýnky, atd. Musíte nejprve rozkliknout záložku “káva” a tam vám teprve vyskočí další kategorie, v níž najdete i předplatné kávy.

Gourmet Kava Predplatne Kavy Od Prazirny

Na výběr máte ze tří balíčků – Předplatné kávy od GourmetKáva, Předplatné kávy na filtr od GourmetKáva a Předplatné kávy z výběrových pražíren. Pokud zvolíte jeden z balíčků kávy od Gourmet Káva, můžete si vybrat i délku předplatného, na 3, 6 nebo 12 měsíců, a získat tak slevu až 25 %.

Gourmet Kava Predplatne Kavy Sleva A Druhy Kavy

Funguje to jednoduše – předplatíte-li si kávu na 3 měsíce, máte slevu 15 %. Na 6 měsíců 20 % a na 12 měsíců pak nejvyšší slevu 25 %. Díky tomu vám bude každý měsíc chodit čerstvě pražená káva a vy se nemusíte po zajímavých chutích a kávách dívat jinde. Nevýhodou je, že kávy jsou v předplatném namíchány (různé druhy), takže není možné vybrat třeba jen jeden druh. Ale – na druhou stranu – pít stále stejnou kávu může být nuda. Takto si svou oblíbenou činnost – pití kávy ozvláštníte.

Nemusíte hlídat, zda vám káva nedochází - sama včas dorazí

Druhy kávy v balíčku – GourmetKáva

V prvním zmíněném balíčku u předplatného kávy získáte výběr lahodných druhů kávy – Brazílie Santos, Etiopie Sidamo, Kostarika Tarazzu a Columbia Supremo.

Druhy kávy v valíčku – GourmetKáva na filtr

V balíčku Předplatné kávy na filtr od GourmetKáva získáte kávu Brazílie Santos středně pražená, Etiopie Sidamo středně pražená,  Kostarika Tarazzu středně pražená a Keňa Top Masai středně pražená.

Druhy kávy v balíčku – Výběrové pražírny

Gourmet Kava Vyberove Prazirny Kavy Predplatne

V tomto balíčku získáte vždy jednu aktuální kávu o váze 250 g, z výběrových pražíren – Rusty Nails, Kavárna Pražírna a Rebelbean.

Dodací podmínky
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Každý měsíc poštovné zdarma
  • Sleva na poštovném
  • Možnost vybrat konkrétní den dodání
  • Osobní odběr v prodejně
7.5/10

Gourmet Káva je e-shop, který doručuje objednané balíčky po celé České republice, ale i na Slovensko a Maďarsko. V případě potřeby vám doručí zásilku po celé Evropě a dokonce i na Ukrajinu a do Ruska. My jsme se zaměřili na dopravu po České republice.

Gourmet Kava Doprava

Vybírat lze z dopravců PPL, GLS, České pošty nebo Zásilkovny. Po Praze lze zvolit i expresní doručení službou Gourmet Káva nebo Messenger, nebo speciální večerní doručení.

Výhodou je i možnost vyzvednout si objednanou zásilku přímo na prodejně. V takovém případě je potřeba vybrat předplatné bez dopravy, protože tu logicky při osobním převzetí neplatíte. Poštovné sice není zcela zdarma, ale u předplatného je možné získat na poštovném slevu, aby vás předplatné kávy nevyšlo zbytečně moc draho.

Gourmet Kava Vinohrady

 

Výhodou je i možnost vybrat konkrétní den dodání. Obchod sice odesílá vždy po 1. v každém měsíci, ale pokud do poznámky při objednávce uvedete jiný den, budou vám jej doručovat dle vašeho přání.

Každý měsíc poštovné zdarma
Pražírna zasílá předplacené balíčky zdarma až na místo doručení.
Ne
Sleva na poštovném
Pražírna umožňuje získat u předplatného slevu na poštovném.
Ano
Možnost vybrat konkrétní den dodání
Pražírna umožní vybrat si konkrétní den, kdy vám předplacenou kávu bude doručovat.
Ano
Osobní odběr v prodejně
Pražírna umožní vyzvedávat si předplacenou kávu osobně na jejich prodejně.
Ano
Nemusíte hlídat, zda vám káva nedochází - sama včas dorazí

Platební podmínky
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Dobírka
  • Platební karta
  • Hotově (při osobním odběru)
  • Poplatek za dobírku
8.5/10

Objednávku v Gourmet Káva lze zaplatit platební kartou online, bankovním převodem, při osobním převzetí na pobočce – zde se dá platit kartou i v hotovosti, a také lze objednávat na dobírku. Je však třeba počítat s příplatkem 40 Kč.

Dobírka
Objednané zboží lze zaplatit osobně při převzetí.
Ano
Platební karta
Lze platit platební kartou (online)
Ano
Hotově (při osobním odběru)
Lze zaplatit hotově při osobním odběru přímo na prodejně.
Ano
Poplatek za dobírku
Za dobírku je účtován poplatek v určité výši.
40 Kč
Nemusíte hlídat, zda vám káva nedochází - sama včas dorazí

Podpora
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • Online chat
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
10/10

Podporu má e-shop Gourmet Káva vyřešenou poměrně dobře. Můžete jim zavolat na telefonní číslo, nebo poslat e-mail. Nejrychlejší je ale napsat na online chat, kde nám odpověděli do 2 minut. Jelikož je ale operátorka chatu zároveň na prodejně, kde odbavuje zákazníky, může se stát, že se odpověď trochu zdrží, nebo se budete muset zeptat víckrát. Dokážeme to ale v předvánočním shonu pochopit a podporu hodnotíme jako výbornou.

Kontaktní e-mail
Ano
Online chat
Ano
Telefon
Ano
Odpověď do 24 hodin
Ano
Kolik otázek zodpověděli
5/5
Celkové hodnocení
Výborná
Doporučujeme Doporučujeme

Nevyhovuje vám složení druhů kávy v balíčku u předplatného kávy Gourmet Káva? Rádi byste se podívali ještě na další prodejny, které umožňují předplatné kávy? Máte možnost. Otestovali jsme jich pro vás hned několik. Recenze najdete v našem srovnání předplatného kávy.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!