LPsoft – PROFIT Recenze LPsoft – PROFIT Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

29. 1. 2021

Stručně/vhodné pro

LPsoft PROFIT je jednoduchý účetní a ekonomický systém vhodný pro živnostníky, malé firmy. Klienti mohou využít verzi Free, která je ke stažení zdarma, má řadu praktických funkcí a neomezený počet údajů k zapsání. Pro ty, kteří potřebují rozšířenou verzi, je k dispozici PROFIT PLUS s licencí na rok/neomezený, nebo rozšíření o další moduly, jako EET, rozšířené ceníky a další. PROFIT systém je velmi jednoduchý na orientaci i ovládání.

Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení všech 31 parametrů:
  • Vhodné pro
  • Recenzovaný tarif
  • Délka testovací doby
  • Měsíční paušál
  • Verze zdarma
  • Adresář, kontakty
  • Banka a pokladna
  • Elektronická evidence tržeb (EET)
  • Fakturace
  • Daňová evidence a jednoduché účetnictví
  • Podvojné účetnictví
  • Evidence majetku
  • Kniha jízd
  • Mzdy a personalistika
  • Skladové hospodářství
  • Napojení na e-shop
  • Hotovostní prodej (kasa)
  • Daně (elektronická podání daňových přiznání)
  • Telefon
  • Kontaktní formulář/e-mail
  • On-line konzultace
  • Pobočky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Odpovědi
  • FAQ
  • Videonávody
  • Semináře a školení
  • Pomohou s instalací
  • Pomohou při práci v systému
  • Pomohou vybrat variantu
  • Příručky ke stažení
Hodnocení redakce
hodnoceno 31 parametrů
9/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 14x Přidat hodnocení
3.4/5
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Délka testovací doby
  • Měsíční paušál
  • Verze zdarma
10/10
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 10 parametrů:
  • Adresář, kontakty
  • Banka a pokladna
  • Elektronická evidence tržeb (EET)
  • Fakturace
  • Daňová evidence a jednoduché účetnictví
  • Podvojné účetnictví
  • Evidence majetku
  • Kniha jízd
  • Mzdy a personalistika
  • Skladové hospodářství
8/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Napojení na e-shop
  • Hotovostní prodej (kasa)
  • Daně (elektronická podání daňových přiznání)
10/10
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Telefon
  • Kontaktní formulář/e-mail
  • On-line konzultace
  • Pobočky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Odpovědi
8.3/10
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • FAQ
  • Videonávody
  • Semináře a školení
  • Pomohou s instalací
  • Pomohou při práci v systému
  • Pomohou vybrat variantu
  • Příručky ke stažení
8.5/10

Výhody

  • Jednoduchý účetní program s praktickým designem
  • Určen především živnostníkům a malým podnikatelům
  • Klient není zahlcen řadou informací, kterým nerozumí – dostane skutečně jen to, co potřebuje znát
  • Přihlásit se dá odkudkoli

Nevýhody

  • Chybí verze pro střední a větší firmy
  • Na webových stránkách jsme postrádali on-line chat
  • Chybí modul pro mzdy a personalistiku

LPsoft – PROFIT Recenze

LPsoft Profit je jednoduchý účetní systém určený především malým podnikatelům a živnostníkům. Obsahuje Free verzi, která je k dispozici zdarma a obsahuje řadu praktických modulů – funkcí, jako faktury, vystavování účtů, správu majetku, import a export dat a mnoho dalších možností. Velkou výhodou je, že program můžete využívat prakticky kdekoli. Pokud budete potřebovat propojení na EET, není problém dokoupit si volitelný modul. A pokud by vám toho z podnikatelského hlediska chybělo více, je k dispozici ještě rozšířená verze PLUS, která už se sice platí, ale na rozdíl od jiných účetních systémů je její cena velmi nízká.

Pro koho je PROFIT určený

Jak už jsme zmínili, účetní program PROFIT je určen především živnostníkům, tedy fyzickým osobám a malým podnikatelům. Využít jej mohou i další samostatně výdělečně činné osoby, nepodnikající fyzické osoby, které ale musí podávat daňové přiznání, např. pronajímatelé, umělecké profese atd. Dále je program vhodný pro obchodní společnosti a další podnikající právnické osoby, ovšem pouze malé velikosti. Díky tomu je účetní systém vytvořen tak, aby majitele nezahlcoval mnoha (pro ně) zbytečnými moduly, které by je mátly a komplikovaly využití.

Tarify

Účetní program PROFIT je k dispozici ve Free verzi, kterou si mohou lidé volně stáhnout, aniž by za ni něco platili. Je možné v ní vést evidenci neomezeného množství firem, a to bez časového omezení i bez omezeného množství záznamů. Většina běžných živnostníků a menších podnikatelů si s volně přístupnou verzí plně postačí. Pokud ale potřebujete něco navíc, máte dvě možnosti. První představuje přikoupení příplatkových modulů a doplňků, jako např. správa EET, rozšířený (velkoobchodní) ceník, modul pro řízení výroby a další. Druhou variantu pak představuje placená nadstandardní verze PLUS.

Pokud máte dojem, že byste využili spíše rozšířenou verzi PLUS, ale nechcete hned vydávat peníze navíc (co kdyby vám nakonec postačila základní

verze), můžete si stáhnout demoverzi programu PLUS a vyzkoušet si jej zdarma.

Finance
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Délka testovací doby
  • Měsíční paušál
  • Verze zdarma
10/10

Free verze programu PROFIT, jak už napovídá její název, je zcela zdarma, a to i v případě svých neomezených možností pro zápisy firem, položek atd. Verze PLUS se platí, a to dvěma způsoby. Buď si můžete vybrat licenci na 1 rok, pak vás bude stát 990 Kč, nebo si lze rovnou zakoupit neomezenou licenci za 3 490 Kč.

Délka testovací doby
Neomezená - Profit je zcela zdarma
Měsíční paušál
990
Verze zdarma
Ano

Někdy se stává, že si zakoupíte nějaký program nebo systém, vlastníte jeho licenci, ale časem je potřeba provádět aktualizace, za které se musí znovu platit. Pokud si zakoupíte časově neomezenou licenci u programu PROFIT PLUS, nic dalšího už platit nemusíte.

S oběma verzemi přitom máte nárok na bezplatné stahování a instalace nových verzí programu. Vždy tak máte aktuální využívaný software. U verze PLUS máte navíc možnost celý program bez omezení přenést na nový počítač. Pokud se vám starý rozbije, o svou licenci i program nepřijdete.

Doporučujeme Doporučujeme
Vyzkoušejte si jednoduchý účetní systém zdarma na neomezenou dobu!

PROFIT Free je vám k dispozici, jak dlouho budete potřebovat. Pro náročnější podnikatele je tady PROFIT PLUS nebo jednotlivé moduly, jejichž licenci si můžete přikoupit.

Funkce
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 10 parametrů:
  • Adresář, kontakty
  • Banka a pokladna
  • Elektronická evidence tržeb (EET)
  • Fakturace
  • Daňová evidence a jednoduché účetnictví
  • Podvojné účetnictví
  • Evidence majetku
  • Kniha jízd
  • Mzdy a personalistika
  • Skladové hospodářství
8/10

Design účetního systému PROFIT je podobný, jako u většiny ostatních stejně zaměřených systémů. Rozdíl je však v tom, že tady máte prostředí skutečně velmi jednoduché a zorientujete se během chvilinky – a to i v případě, že jste nováček a nikdy jste s podobným programem nepracovali. My jsme vyzkoušeli PROFIT, tedy Free licenci, která nám (zatím) svými funkcemi plně vyhovovala. Okamžitě jsme našli potřebnou fakturaci, zapisování příjmů a výdajů a vše, co potřebujeme vědět a využívat jako OSVČ. Samozřejmě podnikatelé a menší firmy, které toho potřebují více, by měli možná jiný názor, ale za nás je tohle naprosto jednoduchý a praktický program, který nám vyhovuje nejen díky své ceně (zdarma).

Adresář, kontakty
Ano
Banka a pokladna
Ano
Elektronická evidence tržeb (EET)
Ne
Fakturace
Ano
Daňová evidence a jednoduché účetnictví
Ano
Podvojné účetnictví
Ano
Evidence majetku
Ano
Kniha jízd
Ano
Mzdy a personalistika
Ne
Skladové hospodářství
Ano

U účetního systému PROFIT máte k dispozici již zmíněnou fakturaci, knihu faktur, příjmy a výdaje, pokladnu, skladovou evidenci, evidenci majetku, hotovostní prodej, objednávky a plno dalších funkcí. Jak už jsme rovněž zmínili, některé funkce je potřeba přikoupit – např. EET nebo rozšířené ceníky, ale velmi oceňujeme, že je vše nastaveno velmi jednoduše, popsáno téměř „laickým“ jazykem, a tak se ve všem vyznají i lidé, kteří jinak správu svého „účetnictví“ nikdy nedělali nebo nepotřebovali.

Velmi oceňujeme i možnost importu, příp. exportu dat, a také možnost využívat systémy spolu s provozem e-shopu. Co nám chybělo, bylo zadávání úkolů – připomínek. To se nám zkrátka nepodařilo dohledat i v tak přehledném systému, jakým PROFIT Free je.

Další funkce
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Napojení na e-shop
  • Hotovostní prodej (kasa)
  • Daně (elektronická podání daňových přiznání)
10/10

V dalších funkcích můžeme jmenovat možnost napojení programu na hotovostní podej – tedy propojení s pokladnou, nebo možnost vytvářet a odesílat elektronická podání daňových přiznání. Program PROFIT v tomto podnikatelům značně usnadňuje práci. Pro majitele e-shopů je pak zajímavá možnost propojení programu PROFIT s neomezeným množstvím e-shopů. Počítejte však s tím, že tato provázanost bude fungovat jen na ručně – či automaticky nastaveném – importu a exportu dat.

Napojení na e-shop
Ano
Hotovostní prodej (kasa)
Ano
Daně (elektronická podání daňových přiznání)
Ano

Oceňujeme také přístup odkudkoli, tedy možnost stáhnout si program na flashku a tu pak využívat v jakémkoli počítači. Oceňujeme i přizpůsobitelnost programu i na malých monitorech netbooků.

Tip Tip
Pro všechny, kdo chtějí mít účetnictví pod kontrolou a za skvělou cenu!

Ideální program pro živnostníky, pronajímatele nemovitostí, umělce i menší podnikatele, kteří nepotřebují složitý a drahý účetní program.

Podpora
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Telefon
  • Kontaktní formulář/e-mail
  • On-line konzultace
  • Pobočky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Odpovědi
8.3/10

Na pracovníky LPsoft PROFIT se můžete obrátit telefonicky i e-mailem. Pokud dáváte přednost osobnímu setkání, mají k dispozici na různých místech České republiky partnerské obchody, kde vám s programem pomohou. Na webu nám jednoznačně chyběla možnost on-line konzultace, na druhou stranu mají Facebook, kde je k dispozici messeneger. Můžete tedy zkusit štěstí a kontaktovat v případě potřeby pracovníky i tam. Nezaručujeme však, že se ozvou okamžitě.

Telefon
Ano
Kontaktní formulář/e-mail
Ano
On-line konzultace
Ne
Pobočky
Ano
Odpověď do 24 hodin
Ano
Odpovědi
10/10

My jsme se s nimi spojili několikrát prostřednictvím e-mailu a jsme velmi spokojeni. Odpovědi jsme dostali během pár hodin, vše pečlivě vysvětlili a neváhali se do e-mailu rozepsat.

Pozor Pozor
Mzdy a personalistika je za příplatek!

Pokud budete potřebovat moduly pro vedení mezd a personální agendy, bude potřeba připlatit si za program PROFIT PLUS nebo za jednotlivé moduly zvlášť.

Nápověda
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • FAQ
  • Videonávody
  • Semináře a školení
  • Pomohou s instalací
  • Pomohou při práci v systému
  • Pomohou vybrat variantu
  • Příručky ke stažení
8.5/10

Na webu LPsoft PROFI sice nenajdete klasické FAQ, ale je tu hodně návodů a tipů, jak pracovat se systémem, jak provést instalace, jak provádět určité úkony apod. Kromě textů a printscreenů jsou k dispozici i některé video-návody. Pár dokumentů je i ke stažení. Podpora vám pomůže nejen s výběrem vhodného typu programu, ale i s případnou instalací či s prací v systému.

FAQ
Ne
Videonávody
Ano
Semináře a školení
Ano
Pomohou s instalací
Ano
Pomohou při práci v systému
Ano
Pomohou vybrat variantu
Ano
Příručky ke stažení
Ano

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

1 zkušeností
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Přecházím na plátce DPH a v hodnocení mi chybí položka : Měsíční daňové přiznání a Kontrolní hlášení k DPH. Rád si software zdarma instaluji a toto vyzkouším….

Hodnocení - 5
Jan Wagner
12. 5. 2022