HELIOS Red Recenze HELIOS Red Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

29. 1. 2021

Stručně/vhodné pro

Helios Red je ideální účetní software pro živnostníky a menší firmy. Vybrat si můžete z několika variant – balíčků, které jsou přednastavené podle toho, co některé konkrétní firmy nejčastěji potřebují (velkoobchod, maloobchod, EET atd.) Možné je i sestavení programu „na míru“. HELIOS Red pomůže s fakturací, e-shopy, majetkem a skladovou evidencí, s účetnictvím, daňovým poradenstvím atd.

Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení všech 31 parametrů:
  • Vhodné pro
  • Recenzovaný tarif
  • Délka testovací doby
  • Měsíční paušál
  • Verze zdarma
  • Adresář, kontakty
  • Banka a pokladna
  • Elektronická evidence tržeb (EET)
  • Fakturace
  • Daňová evidence a jednoduché účetnictví
  • Podvojné účetnictví
  • Evidence majetku
  • Kniha jízd
  • Mzdy a personalistika
  • Skladové hospodářství
  • Napojení na e-shop
  • Hotovostní prodej (kasa)
  • Daně (elektronická podání daňových přiznání)
  • Telefon
  • Kontaktní formulář/e-mail
  • On-line konzultace
  • Pobočky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Odpovědi
  • FAQ
  • Videonávody
  • Semináře a školení
  • Pomohou s instalací
  • Pomohou při práci v systému
  • Pomohou vybrat variantu
  • Příručky ke stažení
Hodnocení redakce
hodnoceno 31 parametrů
8.5/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 4x Přidat hodnocení
2.8/5
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Délka testovací doby
  • Měsíční paušál
  • Verze zdarma
9/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 10 parametrů:
  • Adresář, kontakty
  • Banka a pokladna
  • Elektronická evidence tržeb (EET)
  • Fakturace
  • Daňová evidence a jednoduché účetnictví
  • Podvojné účetnictví
  • Evidence majetku
  • Kniha jízd
  • Mzdy a personalistika
  • Skladové hospodářství
10/10
Celkové skóre 6.6/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Napojení na e-shop
  • Hotovostní prodej (kasa)
  • Daně (elektronická podání daňových přiznání)
6.6/10
Celkové skóre 6.6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Telefon
  • Kontaktní formulář/e-mail
  • On-line konzultace
  • Pobočky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Odpovědi
6.6/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • FAQ
  • Videonávody
  • Semináře a školení
  • Pomohou s instalací
  • Pomohou při práci v systému
  • Pomohou vybrat variantu
  • Příručky ke stažení
10/10

Výhody

  • Účetní a ekonomický systém vhodný pro živnostníky a menší firmy
  • Ideální provázání s e-shopy
  • Spolehlivá klientská podpora

Nevýhody

  • Ceny za ekonomický systém HELIOS Red mohou být pro někoho vysoké
  • Systém je nutné zakoupit rovnou, není možný pronájem na určitou dobu za nižší cenu
  • Dá se spustit pouze na Windows

HELIOS Red Recenze

HELIOS Red je účetní a ekonomický systém vytvořený primárně pro živnostníky a malé firmy. Potřebám firmy se dokáže přizpůsobit díky modulům, které lze nastavit vždy podle požadavků klienta, a to bez ohledu na jeho zaměření. HELIOS Red si můžete nastavit díky modulům a balíčkům. Předtím, než zakoupíte plnou verzi tohoto systému, můžete si jej díky demoverzi vyzkoušet zdarma. HELIOS Red za vás vyřeší objednávky, fakturaci, správu skladů a majetku, personalistiku, mzdy a mnoho dalšího. Dokáže pokrýt v podstatě vše, co si od kvalitního a spolehlivého účetního a ekonomického systému představujete.

HELIOS Red je spolehlivý účetní a ekonomický program. Je možné se do něj přihlásit prakticky odkudkoli. Pokud byste potřebovali pokročilejší verzi a informační systém, je už nutné zakoupit jiný produkt této firmy – např. HELIOS Nephrite.

Pro koho je HELIOS Red určený

HELIOS Red je určen primárně živnostníkům a menším podnikatelům. Firma HELIOS však dokáže pokrýt i potřeby středních a velkých firem. Jak už jsme výše zmínili, je potřeba pořídit jiný typ produktu, např. již zmíněný HELIOS Nephrite nebo Green. Systémy HELIOS se ale dokážou přizpůsobit i veřejné správě, pro které je určen systém Fenix, a dalším podnikům.

Tarify

HELIOS Red můžete vyzkoušet díky demoverzi. Ta vám pomůže udělat si o programu lepší představu a zjistit, jak se vám v něm bude pracovat a zda vám vyhovuje pracovní prostředí, ovládání jednotlivých funkcí atd. Pokud zjistíte, že tento ekonomický systém je pro vás ten pravý, je ideální vybrat si pokročilejší verzi, se kterou budete moci rozjet své podnikání naplno. Sestavovat přitom můžete dvěma způsoby – buď si vyberete jednotlivé moduly – funkce, které probereme níže, nebo si vyberete z některých přednastavených balíčků. U těch máte jistotu, že okamžitě víte, co obsahují a také kolik stojí.

HELIOS Red Komplet je základní balíček s nejširším množstvím modulů, který nabízí 5 limitovaných variant pro každý modul (funkci) a prakticky poroste spolu s vaší firmou. V tomto balíčku získáte účetnictví nebo daňovou evidenci, bankovní operace, knihu faktur, nákup a prodej, správu zakázek, maloobchodní pokladnu, knihu jízd a mnoho dalších funkcí. Cena balíčku Komplet se odvozuje od limitu obratů za kalendářní, příp. fiskální rok.

Např. Cena balíčku Komplet je od 4 990 Kč pro obrat do 1 milionu. Pokud už máte obrat 3 miliony, je cena balíčku 7 990 Kč. A takto se zvyšují ceny balíčku vždy podle aktuálního obratu. Pokud byste si s tím nevěděli rady, není problém kontaktovat ochotnou podporu, která vám s výběrem vhodného balíčku i správné varianty pomůže.

Balíček HELIOS Red Ekonomika je ideální pro firmy pohybující se v oblasti služeb a obchodu. Obsahuje totiž nejvyužívanější ekonomické funkcionality. Jmenujme např. účetnictví nebo daňovou evidenci, majetek, modul obchodní partneři, mzdy a personalistika, kniha jízd a další.

HELIOS Red Účtárna je balíček určený především pro účetní a daňové kanceláře. Je připraven ve dvou variantách, které se liší cenou, ale i moduly – funkcemi. Pokud vedle standardních modulů potřebujete i správu majetku, mzdy a personalistiku, už musíte sáhnout po variantě extra za podstatně vyšší cenu.

HELIOS Red Maloobchod je určený pro podnikatele věnující se – zcela logicky – maloobchodu. Je tedy určen pro prodejny nebo přidružené maloprodeje a jeho součástí je i EET. Mezi jeho moduly spadá pokladna, kniha faktur, fakturace, skladová evidence, maloobchodní pokladna atd. Opět obsahuje dvě varianty, přičemž varianta extra obsahuje i moduly účetnictví nebo daňovou evidenci a bankovní operace. Obě varianty jsou opět rozdílné i cenově.

HELIOS Red Velkoobchod opět obsahuje i EET a je určen pro sklady, velkosklady a obchodní firmy s velkým skladem materiálu, zásob a zboží. Z modulů obsahuje knihu faktur a pokladnu, fakturace, skladovou evidenci, nákup a prodej, knihu jízd pro jedno vozidlo a u verze extra je opět účetnictví nebo daňová evidence a bankovní operace. Cenově jsou na tom obě varianty stejně, jako u balíčku pro Maloobchod.

Posledním balíčkem ze základního výběru je HELIOS Red Pokladna EET. Ten je určen především do maloobchodů, které chtějí jednoduše a rychle prodávat své zboží ze skladů. Obsahuje moduly skladová evidence a maloobchodní pokladna a jeho cena je jednotná.

Pozor Pozor
Cena za HELIOS Red roste spolu s vašimi obraty!

Pokud vaše firma bude vydělávat stále více, počítejte s tím, že porostou i ceny za vybrané služby – tarify či balíčky od firmy HELIOS.

Finance
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Délka testovací doby
  • Měsíční paušál
  • Verze zdarma
9/10

Pokud se budete chtít dozvědět ceny jednotlivých balíčků HELIOS Red, doporučíme nahlédnout přímo na webové stránky firmy. Nejen že se liší podle obsahu a funkcí, ale některé balíčky mají navíc i varianty standard a rozšířené varianty extra, jiné mají ceny jednotné – jak už jsme zmínili u jednotlivých balíčků výše. Proto je lepší se orientovat podle ceníku firmy.

Uveďme však, že ceny za program HELIOS Red se pohybují od 4 900 Kč do 18 300 Kč. Jsou sice vyšší než u některých jiných programů v našem srovnání – a to dost výrazně, ovšem liší se také mnohem vyšší kvalitou a celkovou propracovaností programu a jeho funkcí.

Délka testovací doby
30 dní
Měsíční paušál
4900
Verze zdarma
Ano

Pokud by se stalo, že vám ani jeden z předpřipravených balíčků nesedí a potřebujete pro svou firmu specifický soubor jednotlivých modulů – funkcí, je možné kontaktovat klientskou podporu, která vám pomůže se sestavením balíčku na míru pro vaši firmu.

Vedle cen za jednotlivé balíčky je možné na stránkách HELIOS nahlédnout i do ceníků jednotlivých modulů a služeb. Díky tomu si můžete sami sestavit ideální balíček na míru a ihned vidíte, kolik by vás stál. Přesto doporučíme před konečným nákupem kontaktovat podporu a probrat s ní vaši volbu.

Program HELIOS Red si můžete vyzkoušet i v demoverzi zdarma. Tam se však jen podíváte, jak program vypadá, eventuelně co všechno umí. Pokud vlastníte menší firmu nebo si jej chcete vyzkoušet, máte dvě možnosti. Verze Start je omezena obratem do 200 000 Kč a počtem 100 obchodních partnerů. Druhá verze – Trial obsahuje všechny moduly a funkce, ovšem je možné ji testovat jen po dobu 30 dnů. Pak už se musíte rozhodnout, zda budete s tímto programem pokračovat v placené verzi a kterou variantu si zvolíte.

Tip Tip
Jednotlivé balíčky HELIOS Red se přizpůsobí vašemu podnikání.

Díky jednotlivým balíčkům HELIOS Red – účtárna, maloobchod, velkoobchod apod. si zvolíte program přesně podle potřeb vašeho podnikání. Budete tak platit jen za to, co opravdu využijete

Funkce
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 10 parametrů:
  • Adresář, kontakty
  • Banka a pokladna
  • Elektronická evidence tržeb (EET)
  • Fakturace
  • Daňová evidence a jednoduché účetnictví
  • Podvojné účetnictví
  • Evidence majetku
  • Kniha jízd
  • Mzdy a personalistika
  • Skladové hospodářství
10/10

HELIOS Red má praktický design, který se příliš neliší od ostatních účetních a ekonomických programů. Je navržen tak, aby se v něm pracovalo co nejjednodušeji a rychle jste se v něm zorientovali. Přestože se na stránkách dočtete, že ovládání systému je rychlé a jednoduché, přistupujeme k našemu hodnocení obezřetně. Pokud jste v podobném programu nikdy nepracovali, bude vám chvilku trvat, než se v něm zorientujete a naučíte se v něm pracovat. Naštěstí má HELIOS velmi dobře připravené manuály i s printscreeny a video-návody, podle kterých se vše naučíte krok za krokem. Pokud už jste v podobných programech pracovali, budete určitě spokojení.

Adresář, kontakty
Ano
Banka a pokladna
Ano
Elektronická evidence tržeb (EET)
Ano
Fakturace
Ano
Daňová evidence a jednoduché účetnictví
Ano
Podvojné účetnictví
Ano
Evidence majetku
Ano
Kniha jízd
Ano
Mzdy a personalistika
Ano
Skladové hospodářství
Ano

HELIOS Red, jak už jsme několikrát zmínili, se skládá z řady modulů, které je možné vybrat přesně podle potřeb vaší firmy. Jmenujme účetnictví, daňovou evidenci, bankovní operace, skladovou evidenci, personalistiku a mzdy, pokladní prodej, upomínky a penalizaci, zakázky, fakturace, majetek, nákup a prodej, knihu jízd a cestovní příkazy, manažerské vyhodnocování a obchodní partnery. Ceny jednotlivých modulů – funkcí můžete najít v přehledném ceníku na webových stránkách systému HELIOS.

Doporučujeme Doporučujeme
Účetní program na míru pro vaši firmu.

Pokud chcete skutečně komplexní účetní a ekonomický systém pro své podnikání, je program HELIOS Red ten pravý. Na výběr je řada tematicky zaměřených balíčků a v případě potřeby vám vytvoří balíček s funkcemi přímo na míru.

Další funkce
Celkové skóre 6.6/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Napojení na e-shop
  • Hotovostní prodej (kasa)
  • Daně (elektronická podání daňových přiznání)
6.6/10

Napojení na e-shop
Ano
Hotovostní prodej (kasa)
Ano
Daně (elektronická podání daňových přiznání)
Ne

Mezi funkcemi systému samozřejmě nechybí propojení s EET, takže máte zase o starost méně. Stejně tak program propojíte s pokladnou pro hotovostní prodej. Co však budete hledat marně jsou elektronická podání daňových přiznání. Ty bohužel k dispozici nejsou.

Majitelé e-shopů jistě ocení možnost propojení programu HELIOS Red se svým e-shopem, takže již nebudou nuceni vést dvojí účetní evidenci. Vše bude automaticky provázáno. E-shopů navíc mohou napojit neomezené množství.

Podpora
Celkové skóre 6.6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Telefon
  • Kontaktní formulář/e-mail
  • On-line konzultace
  • Pobočky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Odpovědi
6.6/10

Podporu klientů má HELIOS řešenou poměrně dobře. Můžete se poradit telefonicky, přes e-mail, nebo zaslat kontaktní formulář. Firma má vytvořenou kompletní poradenskou stránku, kde najdete řadu otázek a technických záležitostí i s postupnými návody, printscreeny a video-návody. Poradit se můžete i osobně na některé z poboček firmy. Najdete je v Praze, Brně, Ostravě a Hradci Králové.

Telefon
Ano
Kontaktní formulář/e-mail
Ano
On-line konzultace
Ne
Pobočky
Ano
Odpověď do 24 hodin
Ne
Odpovědi
10/10

Jelikož jsme měli poměrně hodně otázek, a navíc dost záludných, zvolili jsme kontakt e-mailem. Na odpověď jsme čekali několik dní, až jsme nakonec byli požádáni, ať kontaktujeme podporu telefonicky. Pak teprve se nám dostalo odpovědí. Faktem je, že vše bylo vysvětleno velmi podrobně a specificky přímo pro potřeby našeho podnikání. Tento osobní přístup velmi oceňujeme stejně jako nabídku, že nás spojí s kontaktní osobou v místě našeho bydliště/pracoviště, abychom mohli napříště řešit všechny záležitosti osobně s osobou k tomu přímo určenou.

Nápověda
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • FAQ
  • Videonávody
  • Semináře a školení
  • Pomohou s instalací
  • Pomohou při práci v systému
  • Pomohou vybrat variantu
  • Příručky ke stažení
10/10

Pro majitele firem i jejich zaměstnance je možné objednat tematická školení a semináře. Výběr najdete na webových stránkách HELIOS. Podpora vám pomůže s výběrem vhodného produktu, s volbou modulů či balíčků, pomůže vám sestavit ideální balíček na míru a spočítá vám jeho cenu. Obrátit se na ni ale můžete i při instalaci, nebo při případném zádrhelu během práce v systému.

FAQ
Ne
Videonávody
Ano
Semináře a školení
Ano
Pomohou s instalací
Ano
Pomohou při práci v systému
Ano
Pomohou vybrat variantu
Ano
Příručky ke stažení
Ne

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!