Pelikan.cz Recenze Pelikan.cz Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

11. 1. 2023

Stručně/vhodné pro

Pelikan.cz je praktický vyhledávač letenek, který vám je umožní rovnou online rezervovat a navíc nabízí řadu dalších služeb. Můžete zde najít nejlevnější letenky a last-minute, stejně jako si vybrat z akční nabídky pobytů. Rezervovat přes ně lze automobil v zahraničí i jachta. Zajišťují také praktické cestovní pojištění. Co se nám líbí je bohatá nabídka a přehlednost webu a také vychytaná mobilní aplikace, kde najdete akční nabídky, máte možnost zde hledat a rezervovat online letenky od řady leteckých společností, se kterými spolupracují, a také si zde přečtěte novinky a zajímavosti z jejich blogu.

Celkové skóre 6.6/10 se skládá z hodnocení všech 18 parametrů:
  • Funguje celosvětově
  • Last-minute letenky
  • Levné letenky
  • Možnost nákupu s předstihem
  • Pokročilé možnosti filtrování
  • Pobyty
  • Pronájem aut
  • Cestovní pojištění
  • Stránky jsou v češtině
  • Mobilní aplikace
  • Vyhledávač je rychlý
  • Centrum pomoci
  • Telefon
  • Live chat
  • E-mail/formulář
  • Odpovědi do 24 hodin
  • Počet odpovědí
  • Hodnocení podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 18 parametrů
6.6/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 3x Přidat hodnocení
5/5
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Funguje celosvětově
  • Last-minute letenky
  • Levné letenky
  • Možnost nákupu s předstihem
  • Pokročilé možnosti filtrování
8/10
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Pobyty
  • Pronájem aut
  • Cestovní pojištění
6.7/10
Celkové skóre 8.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Stránky jsou v češtině
  • Mobilní aplikace
  • Vyhledávač je rychlý
8.7/10
Celkové skóre 3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Centrum pomoci
  • Telefon
  • Live chat
  • E-mail/formulář
  • Odpovědi do 24 hodin
  • Počet odpovědí
  • Hodnocení podpory
3/10

Výhody

  • Akční nabídky letenek a last-minute
  • Možnost rezervace dopředu až 1 rok
  • Vychytaná mobilní aplikace
  • Vyřeší s vámi i pronájem vozu nebo jachty

Nevýhody

  • Vyhledávač pracuje pomaleji než u některé konkurence

Důležité parametry
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Funguje celosvětově
  • Last-minute letenky
  • Levné letenky
  • Možnost nákupu s předstihem
  • Pokročilé možnosti filtrování
8/10

Vyhledávač letenek Pelikan.cz má za sebou již více než 18 let zkušeností na trhu a přes milion spokojených zákazníků. Jsou také členem AITA, která zastřešuje více než 250 leteckých společností. Na tomto portále si můžete vyhledat a online rezervovat letenky do celého světa, přičemž mají v nabídce denně kolem 500 akčních letenek. 

Pelikan Cz Vyhledavac Letenek

Pokud vás zajímají nejlevnější letenky, rozklikněte si hned v horní liště Akční letenky. Tak se dostanete na skutečně zajímavé nabídky a ceny. Můžete tak ušetřit výraznou částku za váš let. Pokud jste zvyklí nakupovat last-minute, nenajdete zde sice samostatnou akci, ale budete-li hledat letenky +/- nejbližšímu datu odletu, nebo si zaškrtnete políčko takového vyhledávání ve filtru, můžete najít letenky s ještě výraznější slevou, která odpovídá last-minute.

Funguje celosvětově
Ne
Last-minute letenky
Letenky na poslední chvíli, které bývají nejvýhodnější.
Ano (ale ne speciální sekce)
Levné letenky
Vyhledávač má speciální sekci, nebo jiným způsobem vyhledává a zvýrazní nejlevnější letenky.
Ano (sekce Akční letenky)
Možnost nákupu s předstihem
Vyhledat a rezervovat letenky je možné až 1 rok dopředu.
Ano
Pokročilé možnosti filtrování
Filtry mají detailní možnosti, podle kterých můžete upřesnit požadavky své cesty.
Ano

Na vyhledávači letenek Pelikan.cz můžete rezervovat své letenky až rok dopředu. V současné době (říjen 2022) nabízí letenky již na září 2023. 

Líbí se mám i možnosti pokročilého filtrování, při kterém si přesně zadáte, co vás zajímá. Letenky můžete nakupovat jednosměrné či zpáteční, nebo vybrat zpáteční let z jiného města. Dále vyberete odkud chcete letět – můžete zadat i více letišť najednou, a kde chcete přistávat. Dále vyberete datum odletu a příletu a zda poletí dospělý, dítě, batole atd. A rovnou můžete zvolit i počet osob. Vybrat lze samozřejmě i třídu – ekonomickou nebo business. 

Pelikan Cz Filtrovani Letu

Pokud chcete, aby vám vyhledávač ukázal last-minute a nejlevnější letenky, stačí zaškrtnout políčko pod filtrem a dát “vyhledat”. 

Následně vám portál nabídne řadu letenek, které si můžete ještě v levém sloupci blíže vyfiltrovat. Upřesníte zde letiště, ze kterého chcete letět a kam přiletět, zda chcete cestovat ráno, odpoledne nebo večer, zvolit lze i počet přestupů, nebo zcela bez přestupu. Vybrat si můžete i konkrétní leteckou společnost a spoustu dalšího.

Další služby
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Pobyty
  • Pronájem aut
  • Cestovní pojištění
6.7/10

Pelikan Cz Vyhledavac Hotelu

Vedle online rezervace letenek nabízí Pelikan.cz i možnost rezervace pobytů, přičemž nejlákavější jsou akční pobyty, jež mají v nabídce hned na vrchní liště v samostatné záložce. Můžete si jejich prostřednictvím ale také pronajmout auto ve vybrané lokalitě nebo si dokonce dopředu pronajmout jachtu. To je hodně zajímavá nabídka, kterou nevidíte na každém vyhledávači letenek a mají za to naše plus. Sjednat si přes tento vyhledávač letenek můžete i cestovní pojištění, a to buď Pojištění Storno nebo pojištění Istota, které vám pokryje i náklady na léčebné výlohy v případě nemoci nebo úrazu v zahraničí. Poslední variantou je pak pojištění Batožina.

Pobyty
Vyhledávač nabízí i vyhledávání ubytování.
Ano
Pronájem aut
Vyhledávač vám vyhledá a zajistí rezervaci vozu v zahraničí.
Ano
Cestovní pojištění
Vyhledávač zajišťuje cestovní pojištění
Ne

Pobyty Ne Ne

V nabídce vyhledávače letenek Pelikan.cz je i nabídka akčních pobytů. Vyhledávání funguje podobně, jako u letenek, jen se překliknete do záložky pobyty a zadáte, kam byste chtěli cestovat, v jakou dobu, na jak dlouho, za jakou cenu nebo na jaký počet nocí. Pokud si nejste jisti, můžete ponechat “cena nerozhoduje” apod. Vyhledávač vám následně nabídne podle vašeho zadání akční nabídky z cca 230 pobytů a zájezdů, které mají v nabídce, včetně řešení letenek.

Pronájem aut Ne Ne

Pelikan Cz Pronajem Aut

Autopůjčovna přes portál Pelikan.cz funguje velmi podobně, jako u konkurence. Na webové stránce portálu se prokliknete na autopůjčovnu a zde zadáte své požadavky – místo vyzvednutí vozu a případně zaškrtnete, že vrátit jej chcete na jiném místě, datum od kdy do kdy chcete vůz půjčit, máte záruku za vyrovnání rozdílu v ceně, změny v rezervaci bez poplatků a žádné poplatky za platbu kreditní kartou.

Uživatelský komfort
Celkové skóre 8.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Stránky jsou v češtině
  • Mobilní aplikace
  • Vyhledávač je rychlý
8.7/10

Stránky Pelikan.cz jsou zcela v češtině, a to i další webové stránky, které z tohoto portálu vychází – půjčování vozů, pobyty atd. I přes bohatou nabídku služeb jsou velmi přehledné, takže rychle najdete, co potřebujete. Např. akční letenky a akční zájezdy mají samostatnou záložku hned nahoře, což se vždy hodí. 

Pelikan Cz Informace O Letu

Velkou výhodu představuje moderní mobilní aplikace Pelipecky, kde se můžete dozvídat nejen o akčních nabídkách zájezdů a letenek, ale také si číst zajímavé články z jejich stejnojmenného blogu a samozřejmě zde vyhledávat a rezervovat letenky. Výhodou je, že některé služby fungují i offline, takže si můžete ukrátit čas čekáním i v místě, kde zrovna není internetové připojení. Další výhodou je, že máte přehled o akčních nabídkách neustále po ruce a můžete si tak rezervovat ty nejlepší ceny letenek. 

Stránky jsou v češtině
Stránky jsou přímo v českém jazyce, nebo se dají do češtiny přepnout.
Ano
Mobilní aplikace
Mobilní aplikace k vyhledávači, která umožňuje rovněž vyhledávat a popř. i rezervovat letenky.
Ano
Vyhledávač je rychlý
Vyhledávač vyhledá nabídky během několika sekund.
Ne (pomalejší)

Vyhledávač letenek Pelikan.cz spolupracuje s řadou leteckých společností, takže prověřování a vyhledávání letenek dle vašeho požadavku může být o něco delší, než u konkurence – kolem 1 minuty. Záleží také na složitosti zadání.

Podpora
Celkové skóre 3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Centrum pomoci
  • Telefon
  • Live chat
  • E-mail/formulář
  • Odpovědi do 24 hodin
  • Počet odpovědí
  • Hodnocení podpory
3/10

Podpora vyhledávače letenek Pelikan.cz je řešena na telefonní lince a na e-mailu, a to pro letenky a pro pobyty zvlášť. Chybí nám na jejich webových stránkách online chat pro rychlé dotazy, který by se u tohoto typu portálu jistě hodil. 

Centrum pomoci
Ne
Telefon
Ano
Live chat
Ne
E-mail/formulář
Ano
Odpovědi do 24 hodin
Ne
Počet odpovědí
5/5
Hodnocení podpory
Dobrá

Odpovědi na naše dotazy jsme dostali od Pelikan.cz do 6 dnů, což je pro takový portál, kde sháníme letenky a mnohdy hrajeme o čas a výhodnější cenu, dost pozdě. Odpověděli ale na vše, na co jsme se ptali a byli vstřícní. Přesto podporu hodnotíme “pouze” jako dobrou.

Doporučujeme Doporučujeme

Chybí vám u vyhledávače letenek Pelikan.cz nějaké služby? Podívejte se na celé naše srovnání vyhledávačů letenek a vyberte si takový portál, který splní všechny vaše požadavky.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!