Lékárna.cz Recenze Lékárna.cz Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

1. 12. 2021

Stručně/vhodné pro

Lékárna.cz je první internetová lékárna vůbec, která umožňuje objednávat vše pro krásu i zdraví z pohodlí domova. Pokud se potřebujete o něčem poradit, nebo si nejste jisti, zda vám vybrané zboží na vaše problémy skutečně pomůže, je možné obrátit se na podporu online chatem nebo e-mailem a nechat si poradit. Pak můžete uplatnit i garanci na zboží. Ta funguje tak, že pokud vám doporučené zboží nepomůže, vrátí vám peníze, popř. dostanete poukaz na další nákup. Lékárna.cz má velký výběr lékárenského zboží, léků bez předpisu, vitamínů, kosmetických výrobků atd. Mají vysokou důvěryhodnost u klientů a jejich podpora je vynikající.

Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení všech 18 parametrů:
  • Vlastní pobočky (počet)
  • Zákaznický program
  • Vlastní akční leták
  • Velký výběr produktů
  • Rezervace léků z eReceptu
  • Průměrná doba dodání (dny) podle Heureka
  • Doprava zdarma od
  • Možnost osobního odběru na pobočce zdarma
  • Dobírka
  • Platební karta
  • Hotově (při osobním odběru)
  • Poplatek za dobírku
  • Kontaktní e-mail
  • Online chat
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
Hodnocení redakce
hodnoceno 18 parametrů
7.5/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 1x Přidat hodnocení
5.0/5
Celkové skóre 4/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Vlastní pobočky (počet)
  • Zákaznický program
  • Vlastní akční leták
  • Velký výběr produktů
  • Rezervace léků z eReceptu
4/10
Celkové skóre 6.3/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Průměrná doba dodání (dny) podle Heureka
  • Doprava zdarma od
  • Možnost osobního odběru na pobočce zdarma
6.3/10
Celkové skóre 9.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Dobírka
  • Platební karta
  • Hotově (při osobním odběru)
  • Poplatek za dobírku
9.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • Online chat
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
10/10

Výhody

  • První lékárna čistě online
  • Velké množství produktů - od léků bez předpisu, vitamínů a doplňků stravy až po kosmetiku
  • Online poradenství - garance dobré rady

Nevýhody

  • Zatím nemají žádný zákaznický program pro benefity
  • Nelze objednat léky na předpis
  • Nemají kamenné pobočky

Důležité parametry
Celkové skóre 4/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Vlastní pobočky (počet)
  • Zákaznický program
  • Vlastní akční leták
  • Velký výběr produktů
  • Rezervace léků z eReceptu
4/10

Lekarna Cz Predstaveni

Lékárna.cz je první internetová lékárna, která vznikla už v roce 1999 původně jen jako informační portál. Od roku 2003 funguje i jako e-shop. Umožňuje objednávat si léky bez předpisu, vitamíny, doplňky stravy a kosmetické výrobky online. Výhodou je, že jejich výběr je opravdu veliký a že můžete řadu výrobků pořídit za akční ceny, které jsou třeba i nižší, než v kamenných lékárnách, pokud se tedy netrefíte do nějaké výhodné akce i tam. Jaké zboží má v akci Lékárna.cz se dozvíte přímo na jejich webových stránkách. Akční zboží mají většinou hned na úvodní straně. Najet si ale můžete i na záložku “Akce”, kde se vám zobrazí řada dalších nabídek. Pokud chcete mít informace o novinkách a akčním zboží pravidelně, můžete si na stránkách přihlásit odběr jejich newsletteru, který v podstatě v elektronické podobě nahrazuje běžné letáky, jenž chodí v papírové podobě do schránky.

Vlastní pobočky (počet)
Kolik poboček má vybraná online lékárna a zda má vůbec nějaké.
0
Zákaznický program
Zákaznický program přináší registrovaným klientům slevy a výhody v podobě akčních nabídek, vyšších slev, sbírání kreditů nebo poštovné zdarma.
Ne
Vlastní akční leták
Akční leták nebo newsletter, kterým klienty lékárna informuje o akčních nabídkách.
Ne (Newsletter)
Velký výběr produktů
Na e-shopu si vyberete s velikého množství druhů produktů.
Ano
Rezervace léků z eReceptu
Na e-shopu je možné rezervovat si eRecept, který vyzvednete na vybrané pobočce lékárny.
Ne

Čistě online lékárna

Zatímco některé online lékárny mají i kamenné pobočky, Lékárna.cz funguje skutečně jen online. Výjimkou je spolupráce s lékárnou Prima v Chrudimi, kam si můžete jít vyzvednout osobně objednané zboží. Chystají také možnost rozvážení léků na předpis, ale zatím dle informací od podpory nic takového neběží, přestože webové stránky tuto službu nabízí pro oblasti Chrudim a Pardubice. Rezervaci léků z eReceptu neumožňují. Je to celkem logické, protože je potřeba mít tyto léky pod kontrolou a to online objednávka neumožňuje.

Lékárna.cz zatím nemá ani žádný zákaznický program, který by přinesl výraznější benefity. Na druhou stranu dělají řadu akčních nabídek, které mohou tento program vynahradit.

Garance dobré rady

Lekarna Cz Odborna Rada

Lékárna.cz poskytuje i poradenskou službu ohledně léků, vitamínů apod., a to přes e-mail nebo po online chatu. Pokud po této radě nakoupíte doporučené zboží do 24 hodin, vztahuje se na něj garance. Ta funguje jednoduše. Jestliže vám doporučený výrobek nepomůže, uplatníte garanci, díky které získáte zpět peníze, popř. poukaz na další zboží. Spolu s poradenstvím pak můžete zkusit jiný, alternativní výrobek, nebo vám může být doporučena přímo návštěva lékaře.

Tip Tip

Chcete objednávat léky z eReceptu, ale Lékárna.cz tuto službu neposkytuje? Rádi byste si vyzvedávali objednané zboží zdarma na pobočkách lékárny, ale Lékárna.cz tím nedisponuje? Nevadí. Podívejte se na naše srovnání nejlepších online lékáren a vyberte si tu, která vám bude nejvíce vyhovovat.

Dodací podmínky
Celkové skóre 6.3/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Průměrná doba dodání (dny) podle Heureka
  • Doprava zdarma od
  • Možnost osobního odběru na pobočce zdarma
6.3/10

Lekarna Cz Doprava A Platba

Pokud budete z Lékárny.cz objednávat, doporučujeme udělat objednávku nad 1500 Kč, protože pak získáváte dopravu zdarma. Je to v podstatě jediná možnost, jak si zboží zdarma objednat. Jak už jsme zmínili, nemají kamenné pobočky a osobní převzetí je možné pouze v lékárně Prima v Chrudimi. Bohužel ani zde není tato služba zdarma. Cena poštovného a balného se ale odvíjí od množství zboží, resp. ceny za zboží, které objednáte. Od 500 Kč máte na poštovné slevu. Běžné poštovné a balné tedy platíte pouze v případě, že nakoupíte do 499 Kč. Při objednávce počítejte s tím, že své zboží obdržíte přibližně do dvou až tří dnů. Záleží vždy na tom, jaký zvolíte způsob platby, protože podle toho se pak odvíjí, kdy dostane Lékárna.cz peníze na svůj účet a na základě toho vám odešlou zboží.

Průměrná doba dodání (dny) podle Heureka
Jak rychle e-shop dodá objednané zboží - v průměru. Zjišťováno dle ohlasů klientů na Heureka.cz
2,6
Doprava zdarma od
Za kolik musíte nakoupit, abyste měli dopravu zdarma.
1500
Možnost osobního odběru na pobočce zdarma
Objednané zboží lze zaslat na vybranou pobočku, kde ji je osobně vyzvednete - zdarma.
Ne

Platební podmínky
Celkové skóre 9.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Dobírka
  • Platební karta
  • Hotově (při osobním odběru)
  • Poplatek za dobírku
9.5/10

Platební podmínky jsou podobné, jako v jiných e-shopech a online lékárnách. Můžete platit kartou předem, okamžitou platbou online, bankovním převodem, nebo pokud máte zřízený účet Twisto. Pak je platba zdarma. Objednat zboží si můžete i na dobírku. Tam je standardní poplatek 30 Kč. Pokud budete platit pracovními benefity, rovněž zaplatíte 30 Kč poplatek.

Dobírka
Objednané zboží můžete zaplatit na dobírku.
Ano
Platební karta
Zboží lze platit kartou.
Ano
Hotově (při osobním odběru)
Zboží lze vyzvednout osobně a zaplatit v hotovosti.
Ne
Poplatek za dobírku
Zboží lze vyzvednout osobně a zaplatit v hotovosti.
30

Podpora
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • Online chat
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
10/10

I když má Lékárna.cz značné nevýhody, podporu mají vyřešenou perfektně. Spojit se s nimi můžete telefonicky, přes e-mail, ale nechybí jim ani online chat. Na něm jsme se s nimi spojili i my a odpovědi jsme dostali během několika minut. Operátorka s námi živě komunikovala a poradila se vším, co nás zajímalo. Díky tomu můžeme podporu Lékárny.cz zhodnotit jako výbornou.

Kontaktní e-mail
Ano
Online chat
Ano
Telefon
Ano
Odpověď do 24 hodin
Ano
Kolik otázek zodpověděli
5/5
Celkové hodnocení
Výborná

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!