ČSOB Cestovní pojištění Recenze ČSOB Cestovní pojištění Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

29. 7. 2021

Stručně/vhodné pro

Cestovní pojištění od ČSOB je vhodné pro ty, co jedou jednou ročně na dovolenou i pro pravidelné cestující. Zvolit si můžete ze tří různých tarifů podle náročnosti své cesty. Dále lze vybrat připojištění zimních nebo rizikových sportů, pojistit si na zahraniční cestu svůj vůz a dokonce si připojistit domácnost proti vloupání po dobu vaší dovolené. Cestovní pojištění ČSOB řeší i onemocnění Covidem-19, pojistí seniory nad 70 let a těhotné ženy. Pro rodiny s dětmi je navíc sleva na sjednání 30 %.

Celkové skóre 9.5/10 se skládá z hodnocení všech 34 parametrů:
  • Individuální pojištění
  • Rodinné pojištění
  • Pro těhotné
  • Pro seniory nad 65 let
  • Bez spoluúčasti
  • Více variant/tarifů
  • Česko
  • Evropa
  • Svět bez USA a Kanady
  • Celý svět
  • Na pobočce
  • Telefonicky
  • Online
  • Léčebné výlohy
  • Asistenční služby
  • Akutní zubní ošetření
  • Trvalé následky úrazu
  • Smrt následkem úrazu
  • Úrazové pojištění - denní odškodné
  • Odškodné za pobyt v nemocnici
  • Zimní sporty
  • Adrenalinové sporty
  • Pojištění odpovědnosti
  • Pojištění storno poplatků
  • Asistenční služby - Auto
  • Asistence při zpoždění/zrušení letu
  • Pojištění zavazadel
  • Online chat
  • Telefon
  • Email/kontaktní formulář
  • Pobočky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
Hodnocení redakce
hodnoceno 34 parametrů
9.5/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 6x Přidat hodnocení
2/5
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Individuální pojištění
  • Rodinné pojištění
  • Pro těhotné
  • Pro seniory nad 65 let
  • Bez spoluúčasti
  • Více variant/tarifů
10/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Česko
  • Evropa
  • Svět bez USA a Kanady
  • Celý svět
7.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Na pobočce
  • Telefonicky
  • Online
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Léčebné výlohy
  • Asistenční služby
  • Akutní zubní ošetření
  • Trvalé následky úrazu
  • Smrt následkem úrazu
  • Úrazové pojištění - denní odškodné
  • Odškodné za pobyt v nemocnici
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Zimní sporty
  • Adrenalinové sporty
  • Pojištění odpovědnosti
  • Pojištění storno poplatků
  • Asistenční služby - Auto
  • Asistence při zpoždění/zrušení letu
  • Pojištění zavazadel
10/10
Celkové skóre 9.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Online chat
  • Telefon
  • Email/kontaktní formulář
  • Pobočky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
9.3/10

Výhody

  • Rodinná sleva 30 %
  • Sleva při sjednání online 20 %
  • Lékař na telefonu – zdravotní problémy lze telefonicky zkonzultovat

Nevýhody

  • Chyběl nám e-mail/kontaktní formulář
  • Live chat obsluhuje chatbot, což nám příliš nevyhovuje

ČSOB – Cestovní pojištění Recenze

Cestovní pojištění od ČSOB je ideálním řešením pro rodiny s dětmi, pro těhotné ženy a seniory, ale i pro ty, kteří cestují za prací. Vybírat můžete z pojištění zimních i adrenalinových sportů a pokud se bojíte, že vás po dobu vaší nepřítomnosti někdo vykrade, je možné připojistit i vaši domácnost.

Základní parametry
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Individuální pojištění
  • Rodinné pojištění
  • Pro těhotné
  • Pro seniory nad 65 let
  • Bez spoluúčasti
  • Více variant/tarifů
10/10

Csob Cestovni Pojisteni Parametry 1

ČSOB vám umožní uzavřít cestovní pojištění pro jednotlivce i pro rodiny. Pokud cestuje jeden a více dospělých a k tomu děti, máte nárok na rodinnou slevu, která činí 30 %. Když si navíc pojištění založíte online, máte dalších 20 % slevu z pojistného. A to už je opravdu slušná částka.

Pojistit lze seniory nad 65 let, ale i těhotné ženy. Ovšem pojistné v případě těhotenství bude vyplaceno jen do 26. týdne a pojištěná nesmí být na rizikovém těhotenství. Od 27. týdne pojistka hradí už jen komplikace, které se k jejímu stavu nevztahují.

Výhodou je, že u tohoto cestovního pojištění nemusíte řešit žádnou spoluúčast, jen u pojištění storno poplatků je výjimka. Vybírat můžete hned z několika tarifů – Základní, Zlatá střední cesta a Komplexní pojištění.

Individuální pojištění
Pojistku lze sjednat pro jednotlivce - pro každého cestujícího zvlášť.
Ano
Rodinné pojištění
Pojistku lze sjednat pro celou rodinu či skupinu dohromady s tím, že má určité zvýhodnění/slevu - většinou jsou děti do 6 let zdarma, nebo za polovinu ceny.
Ano
Pro těhotné
Pojistit se mohou i těhotné ženy, přičemž zdravotní komplikace spojené s těhotenstvím jsou obyvkle hrazeny pojišťovnou do ukončeného 26. týdne těhotenství. Pro pokročilé těhotenství již pojištění neplatí, ale v případě úrazu či nemoci, které s těhotenstvím nemají spojitost, bude pojistka vyplacena normálně. Pojistné události z důvodu těhotenství nebudou proplaceny ani v případě, že má dotyčná rizikové těhotenství.
Ano
Pro seniory nad 65 let
Pojišťovna pojistí i seniory nad 65 let věku.
Ano
Bez spoluúčasti
V případě pojistné události za vás pojišťovna uhradí kompletní částku, aniž by po vás požadovala nějakou finanční spoluúčast.
Ano
Více variant/tarifů
Pojišťovna nabízí více tarifů, z nichž můžete vybírat.
Ano

Základní

Tarif Základní vás pojistí na léčebné výlohy do 5 milionů, ošetření zubů do 5.000 Kč a k tomu máte základní asistenční služby.

Zlatá střední cesta

Většina klientů volí tzv. Zlatou střední cestu, kde jsou léčebné výlohy kryty do výše 15 milionů Kč, zubní ošetření do 10.000 Kč, rozšířené asistenční služby, a dále pojištění úrazu, odpovědnosti, zavazadel, pojištění cesty a pojištění letu – vše v nižších limitech.

Komplexní

Komplexní pojištění vám pak kryje léčebné výlohy až do 100 milionů Kč, zubní ošetření do 20.000 Kč, dále zde máte opět rozšířené asistenční služby, a další (při)pojištění, jako u Zlaté střední cesty, jen ve vyšších limitech.

Tip Tip
Náš tip!

Cestujete s dětmi a chcete výhodné pojištění? ČSOB poskytuje jedno z nejvýhodnějších rodinných cestovních pojištění na trhu. Na rodinu dostanete slevu 30 % a k tomu dalších 20 % za sjednání pojistky online. 

Kam cestujete
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Česko
  • Evropa
  • Svět bez USA a Kanady
  • Celý svět
7.5/10

Csob Cestovni Pojisteni Destinace

Cestovní pojištění od ČSOB je stejně jako u jiných pojišťoven rozděleno na tuzemsko, tedy cestování po České republice, dále na evropské země a destinace a poté na celý svět. Jiné pojišťovny mají ještě zvlášť rozdělený svět bez USA, popř. Kanady, a kompletně celý svět. To ČSOB neřeší.

Česko
Cestování po tuzemsku, tedy po celé České republice. Některé pojišťovny berou v úvahu i Slovensko nebo příhraničí.
Ano
Evropa
Cestování po evropských státech a destinacích.
Ano
Svět bez USA a Kanady
Pojistka zahrnuje cestování po celém světě, s výjimkou USA a Kanady, kde bývá lékařské ošetření výrazně dražší a proto pro ně mají některé pojišťovny i vyšší pojistné částky.
Ne
Celý svět
Pojistka zahrnuje cestování po celém světě.
Ano

Rizika
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Léčebné výlohy
  • Asistenční služby
  • Akutní zubní ošetření
  • Trvalé následky úrazu
  • Smrt následkem úrazu
  • Úrazové pojištění - denní odškodné
  • Odškodné za pobyt v nemocnici
10/10

Pokud si sjednáte cestovní pojištění od ČSOB, můžete vybírat hned ze tří tarifů – Základního, Zlaté střední cesty a Komplexního. Podle toho je také nastavena výše limitů na léčebné výlohy, zubní ošetření atd.

Léčebné výlohy tvoří hlavní složku každého cestovního pojištění. Jedná se o pojistnou ochranu pro případ úhrady nezbytných nákladů souvisejících s úrazem, nebo s akutním onemocněním v zahraničí. Patří sem ošetření lékařem, předepsané léky, pobyt ve zdravotnickém středisku apod. Patří sem ale i základní zubní ošetření ve chvíli, kdy je to skutečně akutní, zásah horské služby a nově i ošetření z důvodu Covid-19. Léčebné výlohy u ČSOB pojistíte až do výše 100 milionů Kč.

U středního a komplexního tarifu pak máte pojištěné i trvalé následky úrazu, smrt následkem úrazu, denní odškodné na úraz a jednorázové odškodné.

Léčebné výlohy
Léčebné výlohy pokrývají zpravidla lékařské ošetření, nebo ošetření v lékařském středisku, léky přímo od lékaře a hospitalizaci v nemocnici. Součástí může být převezení z místa pojistné události/nehody do nemocnice nebo lékařského střediska, příjezd záchranářů/zásah horské služby atd.
do 100.000.000 Kč
Asistenční služby
Jsou součástí základního cestovního pojištění, zpravidla k dispozici nonstop. Poradí, kde najít lékařské ošetření, nasměrují vás v případě, že neznáte místo a okolí a pokud se sami nedomluvíte, tlumočí/mluví s lékařem za vás.
Ano
Akutní zubní ošetření
Většina cestovních pojištění zahrnuje i akutní zubní ošetření, zpravidla ale do nižší částky, než jsou léčebné výlohy.
Ano
Trvalé následky úrazu
Některé pojišťovny mají úrazové pojištění jako součást základu pojistky, jiné jako připojištění. Úrazové pojištění zahrnuje trvalé následky úrazu - každá pojišťovna může mít jinak nastaven časový úsek, kdy se trvalé následky projeví. Dále smrt následkem úrazu a denní odškodné za úraz.
Ano
Smrt následkem úrazu
Některé pojišťovny mají úrazové pojištění jako součást základu pojistky, jiné jako připojištění. Úrazové pojištění zahrnuje trvalé následky úrazu - každá pojišťovna může mít jinak nastaven časový úsek, kdy se trvalé následky projeví. Dále smrt následkem úrazu a denní odškodné za úraz.
Ano
Úrazové pojištění - denní odškodné
Některé pojišťovny mají úrazové pojištění jako součást základu pojistky, jiné jako připojištění. Úrazové pojištění zahrnuje trvalé následky úrazu - každá pojišťovna může mít jinak nastaven časový úsek, kdy se trvalé následky projeví. Dále smrt následkem úrazu a denní odškodné za úraz.
Ano
Odškodné za pobyt v nemocnici
Pokud z důvodů pojistné události musíte zůstat hospitalizováni, pojišťovna proplatí odškodné za určitý počet dní vašeho pobytu v nemocnici.
Ano

Připojištění
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Zimní sporty
  • Adrenalinové sporty
  • Pojištění odpovědnosti
  • Pojištění storno poplatků
  • Asistenční služby - Auto
  • Asistence při zpoždění/zrušení letu
  • Pojištění zavazadel
10/10

Csob Cestovni Pojisteni Pripojistenijpg

V rámci tarifů Zlatá střední cesta a Komplex má klient dále pojištěnou odpovědnost, kam spadá pojištění újmy na zdraví, majetku i případná právní pomoc. Dále pojištění zavazadel v případě, že vám je někdo ztratí, ukradne nebo poškodí. Obzvlášť pokud na dovolenou letíte, toto připojištění nepodceňujte. Oba tarify dále pojišťují cestu, a to konkrétně její nečekané přerušení nebo zmeškání odjezdu/odletu, a dále pojišťuje samotný let, tedy jeho zpoždění, popř. zpoždění zavazadel, což se někdy rovněž stává, že na zavazadla čekáte déle, než je standardní a může vám to způsobit další komplikace.

Stejně jako jiná cestovní pojištění, i ČSOB má sporty rozděleny na rekreační – ty jsou zahrnuty v základním pojištění léčebných výloh a není nutné je připojišťovat, dále na sporty rizikové a sporty zimní.

Mezi zimní sporty spadá lyžování, běh na lyžích a snowboarding, ovšem vždy na povolených sjezdovkách a vyznačených trasách, jízda na saních, bobech apod., krasobruslení, rychlobruslení, lední hokej a další zimní sporty. Jejich kompletní seznam najdete na webových stránkách ČSOB a přečíst si je můžete rovnou u sjednávání pojistky. Rizikovými/adrenalinovými sporty jsou pak označovány surfing, jachting na moři, rafting a sjíždění divoké řeky, rugby, box, bojové sporty, skoky do vody z prkna atd. Kompletní seznam opět najdete na webu při sjednávání pojistky.

Vedle těchto připojištění nabízí ČSOB i připojištění storno poplatků a připojištění domácnosti po dobu vaší nepřítomnosti – např. proti vloupání. A pokud cestujete svým vozem, určitě nezapomeňte na sjednání asistence vozidla na cesty, která za vás vyřeší poruchu, havárii i odtah/převoz vozu zpět do ČR.

Zimní sporty
Zimní sporty bývají často rizikovější, než běžné rekreační sporty, jenž jsou zahrnuty v základním pojištění. Jedete-li lyžovat, sáňkovat, bobovat, chystáte-li se na běžky, snowboard apod., rozhodně zvolte připojištění zimních sportů. Běžné pojistné by vám nemuselo být proplaceno, nebo by nemuselo uhradit veškeré náklady.
Ano
Adrenalinové sporty
Ani adrenalinové/rizikové sporty nebývají zahrnuty v základním pojištění. Patří sem sjíždění divoké vody, bojové sporty, paragliding, některé druhy zimních sportů atd. Celkový seznam adrenalinových sportů je nejlepší projít vždy u vámi vybrané pojišťovny, protože se mohou lišit.
Ano
Pojištění odpovědnosti
Pojištění odpovědnosti řeší pojistnou událost - újmu na zdraví či majetku, kterou neúmyslně způsobíte další osobě. Někdy v tomto pojištění bývá zahrnuto pojištění věcí půjčených.
Ano
Pojištění storno poplatků
Storno poplatky nebo přerušení již nastoupené cesty za vás pokryjí škody způsobené tím, že nemůžete na vybranou dovolenou vyrazit, ať už z důvodu nemoci, úrazu, nebo proto, že nedostanete v práci dovolenou.
Ano
Asistenční služby - Auto
Jedete-li na dovolenou nebo pracovní cestu vlastním autem, rozhodně si připojistěte asistenční služby pro svůj vůz. Řeší nehodu, poruchu na vozidle i případné převezení vozu zpět do České republiky.
Ano
Asistence při zpoždění/zrušení letu
Pojištění hradící škodu v případě, že se váš let zpozdí, nebo je dokonce zrušen a vy kvůli tomu nestihnete navazující spoj, nedostanete se včas na místo, kde máte být apod.
Ano
Pojištění zavazadel
Pojištění pro případ, že se vaše zavazadla po cestě ztratí, někdo je ukradne nebo jsou poškozena.
Ano

Sjednání
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Na pobočce
  • Telefonicky
  • Online
10/10

Csob Cestovni Pojisteni Sjednani

Cestovní pojištění od ČSOB si sjednáte na pobočkách banky, telefonicky, ale i z pohodlí domova – online. Poslední varianta je samozřejmě nejen nejpohodlnější, ale i s velkou slevou – 20 % na sjednanou pojistku. Pojďme se tedy podívat, jak při sjednání cestovního pojištění u ČSOB postupovat.

Na webových stránkách ČSOB vyberete záložku pojištění. Na následující stránce najedete na cestovní pojištění a kliknete na “ZJISTIT VÍCE”. Zde už se dozvíte podrobnější informace a můžete přejít ke sjednání. Záleží na tom, zda cestujete pravidelně, potřebujete jednorázové pojištění, zda chcete sjednat pojištění po telefonu či online.

My jsme rozklikli jednorázové pojištění a dostali jsme se ihned do kalkulátoru. Tam už si zaklikáváte podle toho, kam jedete – tuzemsko, svět, Evropa, zda vás čeká dovolená, nebo pracovní cesta (manuální či nemanuální), zda budete na své dovolené provozovat sporty rekreační, zimní či rizikové.

Následně navolíte počet osob, které chcete pojistit – dospělí, děti, senioři nad 70 let a zapíšete termín vaší cesty. Ve spodní části stránky ihned vidíte cenu za jednotlivé tarify a můžete zaškrtnout, který vyberete.

Pod tarify je pak možnost dalšího připojištění – pojištění domácnosti po dobu vaší nepřítomnosti, asistenční služby pro vaše auto, pojištění storno poplatků či zrušení dovolené.

Pokud je vše v pořádku a vyhovuje vám cena, dáte “POKRAČOVAT” a přejdete na vyplnění formulářů o pojištěných osobách. Po vyplnění opět pokračujete na další krok, kde si pročtete a potvrdíte pojistné smlouvy a následně pojistné zaplatíte. Velkou výhodou je, že v kalkulátoru od samého začátku sjednávání vidíte, od kdy přesně budete pojištěni, tedy kdy pojistka začně platit.

Na pobočce
Pojištění můžete sjednat na pobočce pojišťovny.
Ano
Telefonicky
Pojištění lze sjednat po telefonu - nejčastěji na klientské lince.
Ano
Online
Pojištění sjednáte odkudkoli, jednoduše online.
Ano (20 % sleva)

Podpora
Celkové skóre 9.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Online chat
  • Telefon
  • Email/kontaktní formulář
  • Pobočky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
9.3/10

ČSOB je v první řadě banka, ale poskytují i cestovní připojištění. Jelikož mají po celé České republice řadu poboček, na které si můžete zajít pro radu, je jejich online systém trochu chudší. Nenašli jsme nikde žádný e-mail ani kontaktní formulář na informace. Na stránkách sice najdete live chat, ovšem ovládaný chatbotem. To znamená, že podrobnější informace se nedozvíte. Vždy jen odkaz na konkrétní webovou stránku, kde můžete nějaké informace najít, ovšem v našem případě jsme byli odkázáni opět jen na stránku cestovního pojištění, kterou jsme si našli již sami. Proto jsme zvolili telefonní linku.

Na klientské lince ČSOB nás nejprve přivítala virtuální asistentka, která nás následně přesměrovala na operátorku. Pak už jsme se dozvěděli všechny informace, které nás zajímaly a které jsme nedohledali na webových stránkách. Operátorka byla příjemná, vstřícná a nesnažila se nám nic vnutit, což také oceňujeme.

Online chat
Klientskou podporu můžete s dotazem kontaktovat na online (live) chatu. Někdy je na chatu místo živého operátora pouze tzv. chatbot.
Ano (pouze chatbot)
Telefon
Klientskou podporu lze kontaktovat na klientské lince.
Ano
Email/kontaktní formulář
Do pojišťovny lze napsat e-mail či poslat kontaktní formulář s dotazy.
Ano
Pobočky
Ano
Odpověď do 24 hodin
Kolik našich dotazů bylo zodpovězeno.
Ano
Kolik otázek zodpověděli
5/5
Celkové hodnocení
Perfektní

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!