Allianz Cestovní pojištění Recenze Allianz Cestovní pojištění Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

29. 7. 2021

Stručně/vhodné pro

Pojišťovna Allianz nabízí vynikající cestovní pojištění pro rekreační cestovatele, i pro nomády s vysokými nároky. Můžete si u nich vybrat jednoduché cestovní pojištění i neomezený limit léčebných výloh. Kromě základu lze přidat i řadu připojištění na adrenalinové a rizikové sporty, pojištění odpovědnosti, zavazadel, pojištění storno poplatků atd. Co nám chybělo bylo pojištění zrušeného letu. Oceňujeme skvělou a rychle reagující klientskou podporu i perfektně fungující kalkulačku pro sjednání cestovního pojištění online.

Celkové skóre 9.3/10 se skládá z hodnocení všech 34 parametrů:
  • Individuální pojištění
  • Rodinné pojištění
  • Pro těhotné
  • Pro seniory nad 65 let
  • Bez spoluúčasti
  • Více variant/tarifů
  • Česko
  • Evropa
  • Svět bez USA a Kanady
  • Celý svět
  • Na pobočce
  • Telefonicky
  • Online
  • Léčebné výlohy
  • Asistenční služby
  • Akutní zubní ošetření
  • Trvalé následky úrazu
  • Smrt následkem úrazu
  • Úrazové pojištění - denní odškodné
  • Odškodné za pobyt v nemocnici
  • Zimní sporty
  • Adrenalinové sporty
  • Pojištění odpovědnosti
  • Pojištění storno poplatků
  • Asistenční služby - Auto
  • Asistence při zpoždění/zrušení letu
  • Pojištění zavazadel
  • Online chat
  • Telefon
  • Email/kontaktní formulář
  • Pobočky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
Hodnocení redakce
hodnoceno 34 parametrů
9.3/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 8x Přidat hodnocení
3.5/5
Celkové skóre 7.6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Individuální pojištění
  • Rodinné pojištění
  • Pro těhotné
  • Pro seniory nad 65 let
  • Bez spoluúčasti
  • Více variant/tarifů
7.6/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Česko
  • Evropa
  • Svět bez USA a Kanady
  • Celý svět
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Na pobočce
  • Telefonicky
  • Online
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Léčebné výlohy
  • Asistenční služby
  • Akutní zubní ošetření
  • Trvalé následky úrazu
  • Smrt následkem úrazu
  • Úrazové pojištění - denní odškodné
  • Odškodné za pobyt v nemocnici
10/10
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Zimní sporty
  • Adrenalinové sporty
  • Pojištění odpovědnosti
  • Pojištění storno poplatků
  • Asistenční služby - Auto
  • Asistence při zpoždění/zrušení letu
  • Pojištění zavazadel
8.6/10
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Online chat
  • Telefon
  • Email/kontaktní formulář
  • Pobočky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
8.3/10

Výhody

  • Cestovní pojištění s neomezeným krytím léčebných výloh
  • Možnost vybrat si ze tří druhů balíčků/tarifů
  • Možnost připojištění rizikových a adrenalinových sportů

Nevýhody

  • Postrádali jsme live chat
  • Chybělo nám zvýhodněné rodinné pojištění

Allianz nabízí vynikající cestovní pojištění pro rekreanty i nomády.

Allianz – Moje cesta Recenze

Cestovní pojištění od Allianz se dokonale přizpůsobí potřebám cestovatelů, ať už jsou to rekreační výletníci, cestující za prací nebo zkušení nomádi. Při sjednání online si můžete vybrat ze tří různých balíčků, ale volit můžete i podle toho, zda jedete na dovolenou po České republice a Slovensku, zda jezdíte na opakovaný pobyt, nebo zda se jedná jen o krátkodobou cestu.

Základní parametry
Celkové skóre 7.6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Individuální pojištění
  • Rodinné pojištění
  • Pro těhotné
  • Pro seniory nad 65 let
  • Bez spoluúčasti
  • Více variant/tarifů
7.6/10

Allianz Cestovni Pojisteni Varianty

Cestovní pojištění od Allianz můžete sjednat individuálně, jen pro sebe, nebo pro každého cestujícího zvlášť. Pojištění platí i pro těhotné ženy do ukončeného 25. týdne těhotenství. Cestovní pojištění mohou uzavřít i senioři nad 70 let. Narozdíl od jiných pojišťoven Allianz nezvýhodňuje rodiny s dětmi, takže rodinné pojištění u nich budete hledat marně.

Oceňujeme, že si klient může vybrat podle svých potřeb ze tří druhů tarifů, podle náročnosti své cesty.

Cestovní pojištění u Allianz je bez spoluúčasti, s výjimkou pojištění odpovědnosti. Tam se pojištěný určitou částkou na pojistné události podílí.

Individuální pojištění
Pojistku lze sjednat pro jednotlivce - pro každého cestujícího zvlášť.
Ano
Rodinné pojištění
Pojistku lze sjednat pro celou rodinu či skupinu dohromady s tím, že má určité zvýhodnění/slevu - většinou jsou děti do 6 let zdarma, nebo za polovinu ceny.
Ne
Pro těhotné
Pojistit se mohou i těhotné ženy, přičemž zdravotní komplikace spojené s těhotenstvím jsou obyvkle hrazeny pojišťovnou do ukončeného 26. týdne těhotenství. Pro pokročilé těhotenství již pojištění neplatí, ale v případě úrazu či nemoci, které s těhotenstvím nemají spojitost, bude pojistka vyplacena normálně. Pojistné události z důvodu těhotenství nebudou proplaceny ani v případě, že má dotyčná rizikové těhotenství.
Ano
Pro seniory nad 65 let
Pojišťovna pojistí i seniory nad 65 let věku.
Ano
Bez spoluúčasti
V případě pojistné události za vás pojišťovna uhradí kompletní částku, aniž by po vás požadovala nějakou finanční spoluúčast.
Ano (jen u odpovědnosti)
Více variant/tarifů
Pojišťovna nabízí více tarifů, z nichž můžete vybírat.
Ano
Tip Tip

Cestujete do nebezpečných destinací a rádi byste byli pojištěni skutečně kvalitně, bez omezení? Pak zvolte jeden z vyšších tarifů cestovního pojištění od Allianz, kde jsou neomezené limity léčebných výloh.

Kam cestujete
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Česko
  • Evropa
  • Svět bez USA a Kanady
  • Celý svět
10/10

Allianz Cestovni Pojisteni Destinace

Podle toho, kam se chystáte, je nutné vybírat i cestovní pojištění. Jelikož se podle typu země liší i pojistné limity – např. co vám stačí po České republice, nemusí zdaleka stačit v zahraničí a už vůbec ne třeba v USA, je nutné volit skutečně pečlivě. A podle cesty také vybírat vhodný tarif. Pokud cestujete po celém světě, zvolte raději tarif bez stanovené výše limitů.

Pojišťovna Allianz nabízí speciální pojištění po Čechách a Slovensku. Pojistit se ale můžete samozřejmě i pro cestování po evropských zemích, po celém světě a po světě s výjimkou USA. Jde v podstatě o to, vybrat si v online kalkulačce při sjednávání pojištění tu správnou zónu a následně konkrétní stát.

Česko
Cestování po tuzemsku, tedy po celé České republice. Některé pojišťovny berou v úvahu i Slovensko nebo příhraničí.
Ano
Evropa
Cestování po evropských státech a destinacích.
Ano
Svět bez USA a Kanady
Pojistka zahrnuje cestování po celém světě, s výjimkou USA a Kanady, kde bývá lékařské ošetření výrazně dražší a proto pro ně mají některé pojišťovny i vyšší pojistné částky.
Ano
Celý svět
Pojistka zahrnuje cestování po celém světě.
Ano
Allianz nabízí vynikající cestovní pojištění pro rekreanty i nomády.

Rizika
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Léčebné výlohy
  • Asistenční služby
  • Akutní zubní ošetření
  • Trvalé následky úrazu
  • Smrt následkem úrazu
  • Úrazové pojištění - denní odškodné
  • Odškodné za pobyt v nemocnici
10/10

Základem cestovního pojištění od Allianz je pojištění léčebných výloh. Zatímco jiné pojišťovny mají zpravidla stanovený maximální limit, Allianz má u tarifů Optimal a Exkluziv limit neomezený. Pokud vás zajímá, co léčebné výlohy všechno zahrnují, jsou to léky a zdravotnický materiál, ambulantní ošetření a hospitalizace včetně operace, zásah záchranných sborů, doprava do nemocnice včetně repatriace, akutní zubní ošetření do 10.000/15.000 Kč atd. Více informací o léčebných výlohách najdete na webových stránkách pojišťovny Allianz.

Dále pojištění rizik zahrnuje asistenční službu v českém jazyce, a to 24 hodin 7 dní v týdnu. Operátoři vám poradí, jak v případě úrazu či nemoci postupovat, kde najdete lékařské zařízení a pokud se sami nedomluvíte, pomohou vám s tlumočením.

Součástí cestovního pojištění Allianz je pojištění trvalých následků úrazu a pojištění smrti následkem úrazu, a dále denní odškodné za úraz. Vše se však týká až tarifů Optimal a Exkluziv.

Léčebné výlohy
Léčebné výlohy pokrývají zpravidla lékařské ošetření, nebo ošetření v lékařském středisku, léky přímo od lékaře a hospitalizaci v nemocnici. Součástí může být převezení z místa pojistné události/nehody do nemocnice nebo lékařského střediska, příjezd záchranářů/zásah horské služby atd.
neomezeně
Asistenční služby
Jsou součástí základního cestovního pojištění, zpravidla k dispozici nonstop. Poradí, kde najít lékařské ošetření, nasměrují vás v případě, že neznáte místo a okolí a pokud se sami nedomluvíte, tlumočí/mluví s lékařem za vás.
Ano
Akutní zubní ošetření
Většina cestovních pojištění zahrnuje i akutní zubní ošetření, zpravidla ale do nižší částky, než jsou léčebné výlohy.
Ano
Trvalé následky úrazu
Některé pojišťovny mají úrazové pojištění jako součást základu pojistky, jiné jako připojištění. Úrazové pojištění zahrnuje trvalé následky úrazu - každá pojišťovna může mít jinak nastaven časový úsek, kdy se trvalé následky projeví. Dále smrt následkem úrazu a denní odškodné za úraz.
Ano
Smrt následkem úrazu
Některé pojišťovny mají úrazové pojištění jako součást základu pojistky, jiné jako připojištění. Úrazové pojištění zahrnuje trvalé následky úrazu - každá pojišťovna může mít jinak nastaven časový úsek, kdy se trvalé následky projeví. Dále smrt následkem úrazu a denní odškodné za úraz.
Ano
Úrazové pojištění - denní odškodné
Některé pojišťovny mají úrazové pojištění jako součást základu pojistky, jiné jako připojištění. Úrazové pojištění zahrnuje trvalé následky úrazu - každá pojišťovna může mít jinak nastaven časový úsek, kdy se trvalé následky projeví. Dále smrt následkem úrazu a denní odškodné za úraz.
Ano
Odškodné za pobyt v nemocnici
Pokud z důvodů pojistné události musíte zůstat hospitalizováni, pojišťovna proplatí odškodné za určitý počet dní vašeho pobytu v nemocnici.
Ano

Připojištění
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Zimní sporty
  • Adrenalinové sporty
  • Pojištění odpovědnosti
  • Pojištění storno poplatků
  • Asistenční služby - Auto
  • Asistence při zpoždění/zrušení letu
  • Pojištění zavazadel
8.6/10

Allianz Cestovni Pojisteni Pripojisteni

V rámci základního pojištění má Allianz i pojištění zavazadel – pro případ ztráty a vloupání, a doplňková rizika, která zahrnují mimo jiné i právní pomoc v zahraničí. Vzhledem k tomu, že to má každá pojišťovna nastaveno jinak, máme pojištění zavazadel zahrnuto mezi připojištění. Podstatné však je, že tuto možnost Allianz poskytuje.

Co se týká sportování, Allianz má v základním pojištění zahrnuto 150 druhů sportů. Existuje ale dalších 40, které jsou ve speciálním připojištění na adrenalinové sporty. Jejich seznam najdete na webových stránkách pojišťovny. Patří sem např. akrobatické lyžování a snowboarding, jízda na vodním či sněžném skútru, krasobruslení, lanové překážky nad 10 metrů, lov a sportovní hon, minibike a spoustu dalších.

Pojištění storno poplatků se rozhodně vyplatí, ať už si nejste jisti, zda vám v práci na poslední chvíli nezruší dovolenou, onemocní vám dítě, nebo dokonce vy sami. Někdy se naskytnou i jiné vážné důvody… Pokud máte toto připojištění, až 80 % peněz se vám může vrátit zpět.

Tajké pojištění odpovědnosti je vhodné uzavírat, protože nikdy nevíte, co se může stát. Pokud někomu neúmyslně způsobíte škodu na majetku či zdraví, tato pojistka se postará, aby vás to nestálo tisíce. Je zde však počítáno s vaší spoluúčastí.

A pokud do zahraničí cestujete autem, rozhodně promyslete připojištění vašeho vozidla. Taková pojistka za vás vyřeší poruchu i případnou havárii, asistence se postará o tlumočení a pokud je to třeba, pomohou vám dostat auto zpět do České republiky.

Zimní sporty
Zimní sporty bývají často rizikovější, než běžné rekreační sporty, jenž jsou zahrnuty v základním pojištění. Jedete-li lyžovat, sáňkovat, bobovat, chystáte-li se na běžky, snowboard apod., rozhodně zvolte připojištění zimních sportů. Běžné pojistné by vám nemuselo být proplaceno, nebo by nemuselo uhradit veškeré náklady.
Ano
Adrenalinové sporty
Ani adrenalinové/rizikové sporty nebývají zahrnuty v základním pojištění. Patří sem sjíždění divoké vody, bojové sporty, paragliding, některé druhy zimních sportů atd. Celkový seznam adrenalinových sportů je nejlepší projít vždy u vámi vybrané pojišťovny, protože se mohou lišit.
Ano
Pojištění odpovědnosti
Pojištění odpovědnosti řeší pojistnou událost - újmu na zdraví či majetku, kterou neúmyslně způsobíte další osobě. Někdy v tomto pojištění bývá zahrnuto pojištění věcí půjčených.
Ano
Pojištění storno poplatků
Storno poplatky nebo přerušení již nastoupené cesty za vás pokryjí škody způsobené tím, že nemůžete na vybranou dovolenou vyrazit, ať už z důvodu nemoci, úrazu, nebo proto, že nedostanete v práci dovolenou.
Ano
Asistenční služby - Auto
Jedete-li na dovolenou nebo pracovní cestu vlastním autem, rozhodně si připojistěte asistenční služby pro svůj vůz. Řeší nehodu, poruchu na vozidle i případné převezení vozu zpět do České republiky.
Ano
Asistence při zpoždění/zrušení letu
Pojištění hradící škodu v případě, že se váš let zpozdí, nebo je dokonce zrušen a vy kvůli tomu nestihnete navazující spoj, nedostanete se včas na místo, kde máte být apod.
Ne
Pojištění zavazadel
Pojištění pro případ, že se vaše zavazadla po cestě ztratí, někdo je ukradne nebo jsou poškozena.
Ano

Sjednání
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Na pobočce
  • Telefonicky
  • Online
10/10

Allianz Cestovni Pojisteni Sjednani

Cestovní pojištění od Allianz si můžete sjednat na pobočce, telefonicky, nebo on-line, což je podle nás nejpohodlnější a snadno si tak nastavíte přesně to, co vy sami chcete a potřebujete.

Na webových stránkách pojišťovny Allianz rozkliknete záložku cestování – cestovní pojištění a kliknete na “SJEDNAT ONLINE”. Na následující stránce zaškrtnete, zda jedete po České republice a příhraničí, po Evropě nebo rovnou do světa a vyberete konkrétní stát. Dále zaškrtnete počet osob, zda jedou/letí děti do 15 let nebo senioři nad 70 let a vypíšete datum – od kdy do kdy na dovolenou jedete. A dáte “SPOČÍTAT CENU”.

Dále si projdete kalkulaci ceny a vyberete si jeden ze tří tarifů, podle svých preferencí. Zaškrtnout můžete ještě pojištění vozidla, storno poplatků a rizikové sporty. Dáte “POKRAČOVAT”  a jdete na další krok.

Tady už se nejedná o nezávaznou kalkulaci ceny, ale o sjednání cestovního pojištění. V následujících třech krocích totiž vyplníte údaje o pojistníkovi, údaje o pojištěných osobách a na závěr vše potvrdíte a zaplatíte.

Sjednání cestovního pojištění online trvá pár minut a zvládne to každý z pohodlí domova, klidně i v den odjezdu. Vždy si ale zjistěte, zda se vám pojištění počítá od data odeslání peněz na účet pojišťovny, nebo až od jejich připsání.

Na pobočce
Pojištění můžete sjednat na pobočce pojišťovny.
Ano
Telefonicky
Pojištění lze sjednat po telefonu - nejčastěji na klientské lince.
Ano
Online
Pojištění sjednáte odkudkoli, jednoduše online.
Ano
Allianz nabízí vynikající cestovní pojištění pro rekreanty i nomády.

Podpora
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Online chat
  • Telefon
  • Email/kontaktní formulář
  • Pobočky
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
8.3/10

Allianz má vyřešenou podporu klientů na telefonní lince a na e-mailu. Chyběl nám zde live chat, ale vzhledem k rychlosti operátorů na podpoře to nakonec rádi odpouštíme. Na náš e-mail se nám ozvala telefonní operátorka a pečlivě nám vysvětlila a zodpověděla všechny naše dotazy. Nabídla se, že nám ještě vše sepíše a pošle v e-mailu a společně jsme udělali i simulaci cestovního pojištění, abychom viděli, jak je to pro nás nejvýhodnější a nejlépe nastavené. nabídka nám opět přišla i do e-mailu.

Klientskou podporu pojišťovny Allianz musíme hodnotit rozhodně jako vynikající. Paní na telefonu byla vstřícná, ochotná, téměř všechno věděla, a pokud si nebyla jistá, ověřila informaci a poslala nám ji dodatečně e-mailem.

Online chat
Klientskou podporu můžete s dotazem kontaktovat na online (live) chatu. Někdy je na chatu místo živého operátora pouze tzv. chatbot.
Ne
Telefon
Klientskou podporu lze kontaktovat na klientské lince.
Ano
Email/kontaktní formulář
Do pojišťovny lze napsat e-mail či poslat kontaktní formulář s dotazy.
Ano
Pobočky
Ano
Odpověď do 24 hodin
Kolik našich dotazů bylo zodpovězeno.
Ano
Kolik otázek zodpověděli
10/10
Celkové hodnocení
Vynikající

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!