ZonerCloud Recenze ZonerCloud Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

Vydáno: 6. 2. 2023

Aktualizováno: 9. 1. 2024

Shrnutí recenze

ZonerCloud poskytuje nejvýkonnější servery na trhu a patří tím mezi nejoblíbenější poskytovatele jak v ČR, tak v zahraničí. Poskytuje nepřetržité služby s garancí dostupnosti a smluvní sankcí, pokud dostupnost klesne pod garantovanou úroveň. Zřízení serveru na ZonerCloud je opravdu rychlé – 55 vteřin. Vybrat si můžete hned tři varianty – tarify, přičemž mezi cenově i skrze služby nejoblíbenější patří tarif Standard, který jsme testovali. Získáte s ním RAM o velikosti 3 GB, prostor pro web o velikosti 120 GB a root přístup. Pokud se vám to zdá málo, tak si můžete nakonfigurovat vlastní VPS na míru.

Celkové skóre 8.9/10 se skládá z hodnocení všech 29 parametrů:
  • Balíček
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény cz
  • Cena registrace domény com
  • Počet domén 2. řádu
  • Vyzkoušení zdarma
  • Konektivita
  • Správa serveru (managed)
  • Přístup k rootu
  • RAM
  • Prosor pro web (GB)
  • Prostor pro emaily
  • Počet email adres
  • Cron úlohy
  • SSD
  • Limit počtu souborů (inodů)
  • Vlastní administrace
  • Počet procesorů
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
  • Email
  • Aut. požadavek
  • Live chat
  • Telefon
  • Rychlost skrze Live chat
  • FAQ
  • pracovní doba podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 29 parametrů
8.9/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 7x Přidat hodnocení
5/5
Celkové skóre 7.6/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény cz
  • Cena registrace domény com
  • Počet domén 2. řádu
  • Vyzkoušení zdarma
7.6/10
Celkové skóre 7.9/10 se skládá z hodnocení 12 parametrů:
  • Konektivita
  • Správa serveru (managed)
  • Přístup k rootu
  • RAM
  • Prosor pro web (GB)
  • Prostor pro emaily
  • Počet email adres
  • Cron úlohy
  • SSD
  • Limit počtu souborů (inodů)
  • Vlastní administrace
  • Počet procesorů
7.9/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Email
  • Aut. požadavek
  • Live chat
  • Telefon
  • Rychlost skrze Live chat
  • FAQ
  • pracovní doba podpory
10/10

Výhody

  • Nejvýkonnější servery na trhu
  • Dvě varianty zálohování
  • Vytvoření snapshotu
  • K dispozici ve třech variantách - tarify Basic, Standard a Premium
  • Konfigurátor služeb

Nevýhody

  • Cena za služby ZonerCloudu se může zdát o něco vyšší, než u konkurence, ovšem získáte za ni vysokou kvalitu a vynikající klientskou podporu nonstop

Zřízení serveru na ZonerCloud je opravdu rychlé

Poměr cena/výkon
Celkové skóre 7.6/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény cz
  • Cena registrace domény com
  • Počet domén 2. řádu
  • Vyzkoušení zdarma
7.6/10

ZonerCloud dokáže nabídnout v dnešní době ty nejvýkonnější servery na trhu. Díky tomu patří mezi nejvyužívanější a nejoblíbenější poskytovatele jak v České republice, tak v zahraničí.

Zonercloud Vyhody

Výhodou je i to, že servery ZonerCloudu mají garantovanou dostupnost 99,99 %. Ke každé uzavřené smlouvě dávají garanci dostupnosti služby, s níž jsou spojeny i smluvní sankce pro případ, že by jejich servery nebyly dostupné.

Skvělá je i rychlost zřízení serveru na ZonerCloudu, která je do 55 vteřin. Individuální konfigurace se zřizují do 24 hodin v rámci pracovní doby.

Zonercloud Hlavni Nabidka 2

ZonerCloud nabízí hned několik možností a u nich pak ještě různé varianty, z nichž si každý vybere podle svých potřeb. K dispozici je Cloud Server Managed , což je vysoce výkonný a dostupný virtuální server pro správu neomezeného počtu služeb. Další je pak Cloud Server Ekonom, který je ideální pro vedení vysoce zabezpečené a efektivní správy vašeho účetnictví. Využít můžete i Cloud Mail, Cloud Newsletter a Cloud Disk

Roční platba s DPH
8625 Kč
Cena registrace domény cz
169 Kč
Cena registrace domény com
269 Kč
Počet domén 2. řádu
neomezeně
Vyzkoušení zdarma
Ano
Tip Tip

Hledáte-li VPS server, ochotnou uživatelskou podporu a možnost nakonfigurovat si vlastní VPS, tak jste u ZonerCloudu na správné adrese.

My jsme testovali také ZonerCloud Server VPS, tedy dostupný a vysoce výkonný virtuální server s OS Linux a Windows. Jeho dostupnost je 99,99 % a zřízen jej můžete mít během minuty. Tuto službu jsme testovali v podobě balíčku Standard. Získat lze ale i v balíčku Basic nebo Premium. 

Zonercloud Cenik2

Za balíček Standard zaplatíte cenu 649 Kč měsíčně, můžete však narazit i na zajímavé slevy. Toto je sice cena spadající do vyšších tabulek, ale dostanete za to skutečně kvalitní služby na vysoké úrovni, včetně kvalitní klientské podpory nonstop. Za registraci domény “cz” zaplatíte 169 Kč a za doménu “com” pak o něco více – 269 Kč. Domén druhého a třetího řádu pak můžete mít na serveru neomezené množství. 

Velkou výhodou u ZonerCloudu je možnost vyzkoušet si jej nejprve zdarma. Pokud zjistíte, že vám vyhovuje, můžete si pak zaplatit plnou cenu a pokračovat ve využívání.

Administrace ZonerCloud

Důležité parametry hostingu
Celkové skóre 7.9/10 se skládá z hodnocení 12 parametrů:
  • Konektivita
  • Správa serveru (managed)
  • Přístup k rootu
  • RAM
  • Prosor pro web (GB)
  • Prostor pro emaily
  • Počet email adres
  • Cron úlohy
  • SSD
  • Limit počtu souborů (inodů)
  • Vlastní administrace
  • Počet procesorů
7.9/10

ZonerCloud vám nabídne RAM o velikosti 3GB, výkonný procesor s 3 Core a  prostor pro web o velikosti 120 GB a prostor pro e-maily 30 GB, který lze kdykoliv navýšit. Počet e-mailových adres i cron úlohy jsou zde neomezené. Samozřejmostí je vlastní  přehledná administrace. Pokud by bylo potřeba výkon navýšit, tak to je možné udělat konfigurátorem přímo z administrace. Inodů (souborů) můžete mít libovolné množství. Dále ZonerCloud poskytne SSD, přístup k rootu a správu serveru – tzv. managed. Konektivita je 1000 Gbps. 

Zonercloud Parametry Vps

Varianta s vlastní administrací je jedna z nejlepších, jakou můžete mít. Díky tomu budete mít server plně pod kontrolou, získáte plný administrátorský – tzv, root přístup, atd. Celá správa OS včetně instalace a nastavení programů pak probíhá prostřednictvím libovolného SSH klienta či terminálu nebo serverové konzole, která je k dispozici přímo v administraci ZonerCloudu.

Konektivita
1000 Gbps
Správa serveru (managed)
Je v ceně VPS serveru také profesionální správa serveru?
Ano
Přístup k rootu
Ano
RAM
3 GB
Prosor pro web (GB)
120 GB
Prostor pro emaily
30 GB
Počet email adres
neomezeně
Cron úlohy
neomezeně
SSD
Ano
Limit počtu souborů (inodů)
libovolně
Vlastní administrace
Ano
Počet procesorů
3

Zabezpečení
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
10/10

Abyste nepřišli o svá data, je důležité mít správně pořešené nejen antiviry, ale také zálohování dat. Zabráníte tak ztrátě i v případě selhání hardwaru nebo aplikace. 

Služby na serveru je možné si zabezpečit bezplatnými SSL certifikáty od Digicertu, nejvyšší certifikační autority na světě. Aktivací certifikátu je přenos dat zašifrován a zabezpečen.

Samozřejmostí je i pravidelné zálohování, které je zde automatické a zálohuje automaticky všechna data na serveru. Zálohují tudíž celý IMG obraz virtuálního serveru. Výhodou je, že toto zálohování probíhá v nočních hodinách. Pokud přes den dojde na serveru ke změnám, ihned se vám přes noc uloží a zálohují. 

Pravidelné zálohování
Ano
Antispam
Ano
SSL zabezpečení
Ano
Antivir
Ano

Vytvoření snapshotu

Kromě zálohování můžete vytvářet i snapshoty, tedy tzv. bod obnovy, díky kterému lze kdykoliv obnovit server v takové podobě, kdy jste tento snapshot vytvořili. Zálohujete tak obraz celého serveru v konkrétním čase.

Zonercloud Zalohovani

Dvě varianty zálohování

ZonerCloud nabízí 2 základní možnosti zálohování. První variantou je standardní zálohování, kdy je k dispozici jedna provozní záloha a následná obnova dat je zpoplatněna jednorázovým administrativním poplatkem. Druhou variantou je zálohování 7/14, jež nabízí plně automatické zálohování kompletních dat na serveru. K dispozici tak získáte celkem 7 záloh zpětně a to po dobu 14 dní. 

Zřízení serveru na ZonerCloud je opravdu rychlé

Podpora
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Email
  • Aut. požadavek
  • Live chat
  • Telefon
  • Rychlost skrze Live chat
  • FAQ
  • pracovní doba podpory
10/10

ZonerCloud má zákaznickou podporu řešenou velice profesionálně. K dispozici jsou vám jak na kontaktním e-mailu a telefonu, tak na livechatu, kde reagují téměř okamžitě. Výhodou jejich podpory je, že vám bude nápomocná nonstop. Nemusíte tak trnout v případě nějakého výpadku či jiného zásadního problému dlouhé hodiny a čekat na pracovní dobu. 

Zonercloud Podpora

My jsme si podporu ZonerCloudu otestovali především na livechatu a jsme maximálně spokojení. Se vším, na co jsme se ptali, nám ochotně poradili a vyšli vstříc veškerým našim požadavkům.

Email
Ano
Aut. požadavek
Ano
Live chat
Ano
Telefon
Ano
Rychlost skrze Live chat
okamžitě
FAQ
Ano
pracovní doba podpory
nonstop
Doporučujeme Doporučujeme

Není ZonerCloud to, co si představujete, nebo vám jeho cena přijde příliš vysoká? Podívejte se na celé naše srovnání VPS serverů a vyberte si ten, který nejlépe splní vaše požadavky.


Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!