Hukot VPS Recenze Hukot VPS Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

7. 11. 2017

Stručně/vhodné pro

Kdo hledá výkonné VPS bez správy a s přístupem do rootu, přičemž nechce platit velké peníze, pak Hukot bude rozumnou volbou. Na druhou stranu, chcete-li VPS s kompletní správou, Hukot tuto možnost sice nabízí, ale v porovnání se Savanou či Českým hostingem je velmi drahý (nyní 2500 Kč/měs). Na výběr máte z 6 tarifů a kdykoli můžete tarif zvýšit či snížit. V tarifu “V pohodě” máte 8 GB RAM, konektivitu až 1000Mhz a 3 procesory. Umíte-li spravovat VPS, pak díky levným cenám od Hukotu ušetříte tisíce korun ročně. Na podporu se můžete obrátit kdykoli, protože běží nonstop.

Celkové skóre 7.4/10 se skládá z hodnocení všech 29 parametrů:
  • Balíček
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény cz
  • Cena registrace domény com
  • Počet domén 2. řádu
  • Vyzkoušení zdarma
  • Konektivita
  • Správa serveru (managed)
  • Přístup k rootu
  • RAM
  • Prosor pro web (GB)
  • Prostor pro emaily
  • Počet email adres
  • Cron úlohy
  • SSD
  • Limit počtu souborů (inodů)
  • Vlastní administrace
  • Počet procesorů
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
  • Email
  • Aut. požadavek
  • Live chat
  • Telefon
  • Rychlost skrze Live chat
  • FAQ
  • pracovní doba podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 29 parametrů
7.4/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 14x Přidat hodnocení
2.9/5
Celkové skóre 8.4/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény cz
  • Cena registrace domény com
  • Počet domén 2. řádu
  • Vyzkoušení zdarma
8.4/10
Celkové skóre 5.8/10 se skládá z hodnocení 12 parametrů:
  • Konektivita
  • Správa serveru (managed)
  • Přístup k rootu
  • RAM
  • Prosor pro web (GB)
  • Prostor pro emaily
  • Počet email adres
  • Cron úlohy
  • SSD
  • Limit počtu souborů (inodů)
  • Vlastní administrace
  • Počet procesorů
5.8/10
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
7/10
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Email
  • Aut. požadavek
  • Live chat
  • Telefon
  • Rychlost skrze Live chat
  • FAQ
  • pracovní doba podpory
8.6/10

Výhody

  • Široká nabídka operačních systémů, velmi dobré ceny i u vyšších tarifů (bez správy) a podpora běží nonstop

Nevýhody

  • Správa serveru je poměrně drahá oproti konkurenci

Výkonné VPS bez správy a s přístupem do rootu
Video náhled
Tip Tip

Pro profíka velmi levné a výkonné řešení

Poměr cena/výkon
Celkové skóre 8.4/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény cz
  • Cena registrace domény com
  • Počet domén 2. řádu
  • Vyzkoušení zdarma
8.4/10

Jste-li technicky zdatný člověk a umíte s VPS, s Hukotem můžete ušetřit nemalé peníze. Na výběr máte z řady tarifů, z nichž nejlevnější je za 1400 Kč/ročně, nejoblíbenější za 5900 Kč/ročně, a nejdražší za 8560 Kč/ročně. Cenové zvýhodnění máte navíc i tehdy, když přecházíte od konkurence. Jestliže se váš webový projekt stane velmi navštěvovaným, i tak máte díky šesti tarifům kam růst.

Roční platba s DPH
4 210 Kč
Cena registrace domény cz
179Kč
Cena registrace domény com
262 Kč
Počet domén 2. řádu
neomezeně
Vyzkoušení zdarma
Ne

Důležité parametry hostingu
Celkové skóre 5.8/10 se skládá z hodnocení 12 parametrů:
  • Konektivita
  • Správa serveru (managed)
  • Přístup k rootu
  • RAM
  • Prosor pro web (GB)
  • Prostor pro emaily
  • Počet email adres
  • Cron úlohy
  • SSD
  • Limit počtu souborů (inodů)
  • Vlastní administrace
  • Počet procesorů
5.8/10

Při objednávce si vybíráte, jaký OS vám tam předinstalují. Vybíráte si ze všech známých OS na trhu např. Debian, Fedora, Ubuntu nebo jakoukoli verzi Windows (ten však instalujete sami). V tarifu “V pohodě” máte 8 GB RAM, konektivitu až 1000Mhz, prostor pro web 80 GB a 3 procesory, což je na dané ceny velmi slušný výkon. Všechny jejich VPS běží na SSD discích. V ostatních parametrech závisí převážně na vás, jaké limity si nastavíte. Ostatně v tom tkví největší výhoda VPS s vlastní správou.

Konektivita
1000 Gbps
Správa serveru (managed)
Je v ceně VPS serveru také profesionální správa serveru?
Ne (za příplatek)
Přístup k rootu
Ano
RAM
8 GB
Prosor pro web (GB)
80 GB
Prostor pro emaily
libovolně
Počet email adres
neomezeně
Cron úlohy
neomezeně
SSD
Ano
Limit počtu souborů (inodů)
libovolně
Vlastní administrace
Ne
Počet procesorů
3

Zabezpečení
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
7/10

Pokud si nezaplatíte managed server za 2500 Kč/měs, pak jde o unmanaged VPS, tudíž je míra zabezpečení závislá především na vás. V základu zde nenajdete žádný antispam, antivir či SSL zabezpečení. Vše si musíte nakonfigurovat sami. Na druhou stranu máte nad serverem lepší kontrolu.

Pravidelné zálohování
Ne
Antispam
Ne (možno nastavit)
SSL zabezpečení
Ne (možno nastavit)
Antivir
Ne (možno nastavit)
Výkonné VPS bez správy a s přístupem do rootu

Podpora
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Email
  • Aut. požadavek
  • Live chat
  • Telefon
  • Rychlost skrze Live chat
  • FAQ
  • pracovní doba podpory
8.6/10

Hukot zastihnete na všech frontách: na telefonu, live chatu, emailu či autorizovaným požadavkem. Náročnější klienti ocení to, že podpora jede 24/7 bez ohledu na víkendy či svátky. Bohužel zde nenajdete přehledné FAQ, jak je tomu zvykem u jiných hostingových společností.

Email
Ano
Aut. požadavek
Ano
Live chat
Ano
Telefon
Ano
Rychlost skrze Live chat
okamžitě
FAQ
Ne
pracovní doba podpory
nonstop
Doporučujeme Doporučujeme

Nevyhovuje vám virtuální server od Vašeho Hostingu? Podívejte se na naše srovnání 5 nejlepších VPS na českém trhu.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

3 zkušeností

Jsem spokojen, pro toho, kdo si umí vše nastavit, optimální.
1CPU, 2GB RAM.
Výpadky netu jsem nezaznamenal, odešel jsem od slevněné varianty na forpsi, mám teď +1GB RAM a běží mi tam tomcat + oracle + VPN na kamerový systém a CPU se docela fláká.
Prozatím chválím a plná spokojenost.
Možná mohl být na výběr nějaký obraz OS s tomcatem/oraclem, na druhou stranu jsem si to nainstaloval sám a měl vše plně pod kontrolou.

Hodnocení - 3
Pavel
11. 7. 2020

Zkušenosti s VPS Hukotu.. Parametricky to vypadá dobře cenově také, ale připojení k internetu přes IP4 občas vypadává ze síťové karty, dostanu se max. na bránu (přitom přes IP6 jede bez problémů) , při Uploadu na max. se ztráci konektivita se serverem přes RDP, server je na pár vteřin nedostupný = evidentně je síť vytížená na max.. 1 GB konektivita je v reálu 80 – 200 Mbit ve špičce hodně klesá. SSD disk má tendeci padat i při malé zátěři na 0 MB/s = systém na chvíli zatuhne (testováno i přes HD Tune). Za tu cenu je to nakonec drahé.

Hodnocení - 3
Tomáš
29. 5. 2020
Hodnocení - 3
Martin
21. 8. 2018