Český Hosting VPS Recenze Český Hosting VPS Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

7. 11. 2017

Stručně/vhodné pro

VPS od Českého hostingu patří k těm nejoblíbenějším na trhu. Ocení jej především lidé, kteří nechtějí trávit čas nastavováním serveru, ale zároveň potřebují výkon a flexibilitu, jenž VPS na rozdíl od sdíleného hostingu nabízí. Jde o managed VPS s jednoduchou administrací. Ačkoli podpora nejede nonstop, oceňujeme profesionalitu podpory na live chatu. Disky běží na SSD a je to znát – rychlost webů na Českém hostingu je prvotřídní. V rozhraní máte možnost měnit mnoho parametrů podle svého (např. maximální dobu běhu skriptu, PHP_memory_limit apod…).

Celkové skóre 8.8/10 se skládá z hodnocení všech 29 parametrů:
  • Balíček
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény cz
  • Cena registrace domény com
  • Počet domén 2. řádu
  • Vyzkoušení zdarma
  • Konektivita
  • Správa serveru (managed)
  • Přístup k rootu
  • RAM
  • Prosor pro web (GB)
  • Prostor pro emaily
  • Počet email adres
  • Cron úlohy
  • SSD
  • Limit počtu souborů (inodů)
  • Vlastní administrace
  • Počet procesorů
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
  • Email
  • Aut. požadavek
  • Live chat
  • Telefon
  • Rychlost skrze Live chat
  • FAQ
  • pracovní doba podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 29 parametrů
8.8/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 6x Přidat hodnocení
4.3/5
Celkové skóre 7.8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény cz
  • Cena registrace domény com
  • Počet domén 2. řádu
  • Vyzkoušení zdarma
7.8/10
Celkové skóre 8.1/10 se skládá z hodnocení 12 parametrů:
  • Konektivita
  • Správa serveru (managed)
  • Přístup k rootu
  • RAM
  • Prosor pro web (GB)
  • Prostor pro emaily
  • Počet email adres
  • Cron úlohy
  • SSD
  • Limit počtu souborů (inodů)
  • Vlastní administrace
  • Počet procesorů
8.1/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
10/10
Celkové skóre 9.4/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Email
  • Aut. požadavek
  • Live chat
  • Telefon
  • Rychlost skrze Live chat
  • FAQ
  • pracovní doba podpory
9.4/10

Výhody

  • V ceně je i správa VPS, není proto třeba se starat o technické věci (aktualizace či instalace OS). Za zmínku stojí i snadná administrace

Nevýhody

  • Není zde přístup k rootu a podpora nejede nonstop

Poměr cena/výkon
Celkové skóre 7.8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény cz
  • Cena registrace domény com
  • Počet domén 2. řádu
  • Vyzkoušení zdarma
7.8/10

Jako uživatel máte na výběr ze čtyř tarifů, z nichž nejlevnější stojí 2400 Kč/ročně, nejprodávanější 5000 Kč/ročně a ten nejvýkonnější 21000 Kč/ročně. Na první rok máte na všechny slevu 50%, což zpočátku razantně snižuje celkové náklady. Na to, že se jedná o plně manažované VPS, kde se o nic technickému nestaráte, nabízí velmi férové ceny.

Roční platba s DPH
5 082 Kč
Cena registrace domény cz
121 Kč
Cena registrace domény com
254 Kč
Počet domén 2. řádu
neomezeně
Vyzkoušení zdarma
Ne
Tip Tip

Dostupné VPS s kompletní správou

Důležité parametry hostingu
Celkové skóre 8.1/10 se skládá z hodnocení 12 parametrů:
  • Konektivita
  • Správa serveru (managed)
  • Přístup k rootu
  • RAM
  • Prosor pro web (GB)
  • Prostor pro emaily
  • Počet email adres
  • Cron úlohy
  • SSD
  • Limit počtu souborů (inodů)
  • Vlastní administrace
  • Počet procesorů
8.1/10

Kdo hledá VPS s přístupem do rootu, pak Český hosting váš vítěz nebude. Na druhou stranu jestliže hledáte VPS s přívětivou administrací a kompletní správou v ceně, pak míříte správným směrem. Servery běží na SSD discích a v tarifu Smart dostáváte v základu prostor 60 GB. Jde o VPS s jedním procesorem, 2 GB RAM a konektivitou 1000Mhz. Vše je flexibilní a možno vyjednat vyšší hodnoty, je-li nutno.

Konektivita
1000 Gbps
Správa serveru (managed)
Je v ceně VPS serveru také profesionální správa serveru?
Ano
Přístup k rootu
Ne
RAM
2 GB
Prosor pro web (GB)
60 GB
Prostor pro emaily
10 Gb
Počet email adres
neomezeně
Cron úlohy
neomezeně
SSD
Ano
Limit počtu souborů (inodů)
2 400 000
Vlastní administrace
Ano
Počet procesorů
1

Zabezpečení
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
10/10

Protože jde o managed VPS, o zabezpečení se stará Český hosting. Není třeba nic nastavovat. Pravidelné zálohování, SSL zabezpečení, antivir a antispam jsou součástí tarifu.

Pravidelné zálohování
Ano
Antispam
Ano
SSL zabezpečení
Ano
Antivir
Ano

Podpora
Celkové skóre 9.4/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Email
  • Aut. požadavek
  • Live chat
  • Telefon
  • Rychlost skrze Live chat
  • FAQ
  • pracovní doba podpory
9.4/10

Pomoci se dostanete skrze všechny dostupné kanály: email, live chat, telefon i autorizovaný požadavek. Pracovní doba podpory sice není nonstop jako u některých poskytovatelů, ale většinu dne je zastihnete (8-23 v pracovní dny). Live chat je však dostupný i o víkendu. Nechybí i kvalitně propracovaná sekce FAQ.

Email
Ano
Aut. požadavek
Ano
Live chat
Ano
Telefon
Ano
Rychlost skrze Live chat
okamžitě
FAQ
Ano
pracovní doba podpory
8-23 prac. dny
Doporučujeme Doporučujeme

Nevyhovuje vám virtuální server od Vašeho Hostingu? Podívejte se na naše srovnání 5 nejlepších VPS na českém trhu.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!