Seduo Recenze Seduo Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

8. 1. 2021

Stručně/vhodné pro

Seduo je vzdělávací platforma, která se soustředí na poskytování videokurzů v profesní sféře. Nenajdete zde moc zábavných kurzů, které vám pomohou zabít čas pletením košíků či pečením chleba, ale zato zde najdete spoustu užitečné výuky, která rozšíří vaše vědomosti a dovednosti ve sféře obchodní, komunikační, v marketingu, seberozvoji, dozvíte se, jak využít komunity pro svůj byznys, nebo jak si vybudovat obchodní značku. Zkrátka kurzy na Seduo mohou využívat jedinci, kteří se chtějí „jen“ něco naučit, podnikatelé a lidé na volné noze, ale i firmy, které potřebují „zaučit“ své zaměstnance. Online kurzy na Seduo jsou levné, ale velmi kvalitní. Některé si můžete dokonce vyzkoušet zdarma. Portál dbá na to, aby byly kurzy kvalitní, plně funkční a uplatnitelné v praxi, dobře natočené, měly kvalitní zvuk i postprodukci. Velmi pozitivně hodnotíme možnost učit se nejen on-line prostřednictvím počítače, tabletu a mobilu, ale také off-line pomocí audionahrávek jednotlivých kurzů. Stačí, když si stáhnete do mobilu či tabletu aplikaci Seduo. Pak už je jen na vás, kolik času svému vzdělávání věnujete. Poslouchat kurzy můžete i při procházce v lese nebo cestou do práce.

Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení všech 29 parametrů:
  • Kurz v ČJ
  • Ukázkové lekce zdarma
  • Věrnostní program pro slevy kurzů
  • Získávání bonusových kreditů (slouží pro slevy kurzů)
  • Nabídka kurzů různých cenových kategorií
  • Záruka vrácení peněz
  • Nákup kurzů jednotlivě (nemusíte kupovat vše)
  • Byznys
  • Děti a maminky
  • Kreativita
  • Osobní rozvoj
  • Technologie
  • Zdraví a fitness
  • Přehrávání na webu
  • Jde spustit na mobilním telefonu
  • Jde spustit na tabletu
  • Jde spustit v PC
  • Aplikace na Android
  • Aplikace na iOS
  • Funguje off-line?
  • Videokurzy
  • Sehrané scénky
  • Praktické ukázky
  • Webináře
  • Možnost přeskakovat lekce
  • Kvalitní video
  • Kvalitní zvuk
  • Příprava a postup lekcí
  • Postprodukce
Hodnocení redakce
hodnoceno 29 parametrů
8.6/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 1x Přidat hodnocení
3.0/5
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Kurz v ČJ
  • Ukázkové lekce zdarma
  • Věrnostní program pro slevy kurzů
  • Získávání bonusových kreditů (slouží pro slevy kurzů)
  • Nabídka kurzů různých cenových kategorií
  • Záruka vrácení peněz
  • Nákup kurzů jednotlivě (nemusíte kupovat vše)
7.5/10
Celkové skóre 6.6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Byznys
  • Děti a maminky
  • Kreativita
  • Osobní rozvoj
  • Technologie
  • Zdraví a fitness
6.6/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Přehrávání na webu
  • Jde spustit na mobilním telefonu
  • Jde spustit na tabletu
  • Jde spustit v PC
  • Aplikace na Android
  • Aplikace na iOS
  • Funguje off-line?
10/10
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Videokurzy
  • Sehrané scénky
  • Praktické ukázky
  • Webináře
  • Možnost přeskakovat lekce
9/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Kvalitní video
  • Kvalitní zvuk
  • Příprava a postup lekcí
  • Postprodukce
10/10

Výhody

  • Vzdělávací online platforma
  • Rozmanitý výběr kurzů zaměřených na osobní rozvoj, marketing, technologie apod.

Nevýhody

  • Seduo je zaměřeno profesní vzdělávání, proto zde nenajdete kurzy pro maminky s dětmi, tvoření ani jógu
  • Webináře pořádají jen občas, nejsou ve stálé nabídce

Seduo Recenze

Seduo je vzdělávací platforma umožňující vzdělávat se on-line, ať už se pro to rozhodnete sami od sebe, nebo jste šéf a potřebujete nalít nové informace do svých zaměstnanců. Je orientováno především na profesní vzdělávání, a tak si zde na své přijdou ti, kteří chtějí studovat osobní rozvoj, obchod, on-line marketing, komunikaci s klienty, prezentační dovednosti, projektové řízení atd. Studovat je možné přes počítač, ale využít můžete i svůj tablet nebo mobil. Seduo má aplikace jak pro systém Android, tak pro iOS. Pojďme se blíže podívat, jak nám online kurzy na Seduo vyhovovaly a co nám chybělo.

Základní parametry
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Kurz v ČJ
  • Ukázkové lekce zdarma
  • Věrnostní program pro slevy kurzů
  • Získávání bonusových kreditů (slouží pro slevy kurzů)
  • Nabídka kurzů různých cenových kategorií
  • Záruka vrácení peněz
  • Nákup kurzů jednotlivě (nemusíte kupovat vše)
7.5/10

Jak už jsme zmínili, Seduo se zaměřuje na profesní vzdělávání. Líbí se nám, že kurzy má poměrně dobře rozděleny na jednotlivá témata, takže si nemusíte kupovat velký kurz – kompletní balík za desetitisíce, ale můžete si vybírat jednotlivá témata a ta už jsou pak účtována příjemně nízkými částkami, které si může dovolit téměř každý. Stačí, když si místo zábavy zaplatíte z výplaty kurz, který vás obohatí. Některé kurzy můžete získat dokonce i zdarma.

Přihlášení do kurzů na Seduo je možné registrací přes e-mail, nebo i přes facebookový účet, máte-li jej založený. To urychlí váš čas s registrací, pokud ještě nejde studentem Seduo.

Kurz v ČJ
Ano
Ukázkové lekce zdarma
Ano
Věrnostní program pro slevy kurzů
Ne
Získávání bonusových kreditů (slouží pro slevy kurzů)
Ne
Nabídka kurzů různých cenových kategorií
Ano
Záruka vrácení peněz
Ano
Nákup kurzů jednotlivě (nemusíte kupovat vše)
Ano

V případě že zjistíte, že v kurzu není to, co jste potřebovali, nebo vám z jiného důvodu nevyhovuje, můžete využít garanci vrácení peněz. Je však nutné ozvat se s žádostí o vrácení peněz do 10 dnů od nákupu kurzu.

Téma kurzů
Celkové skóre 6.6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Byznys
  • Děti a maminky
  • Kreativita
  • Osobní rozvoj
  • Technologie
  • Zdraví a fitness
6.6/10

Vzhledem k tomu, že Seduo je zaměřeno na profesní kurzy, je zbytečné hledat zde kurzy tvoření, vaření, různých sportovních aktivit – jóga, pilates, nebo dokonce kurzy pro maminky a děti. Ty najdete na jiných platformách. Seduo vám přináší online kurzy pro rozvoj osobnosti, zlepšení komunikace, řízení podniku apod.

Byznys
Ano
Děti a maminky
Ne
Kreativita
Ne
Osobní rozvoj
Ano
Technologie
Ano
Zdraví a fitness
Ano

Kurzy se na Seduo dělí do mnoha kategorií. Pro lepší představu jmenujme: Leadership, Obchod, Komunikace, Prezentace, Marketing, Osobní rozvoj, Produktivita, Projekty, HR a právo, Kancelářský software, Jazyky. Každé z témat má ještě další podkategorie, které upřesní, čeho se daný kurz týká. Vzhledem k tomu, že se většina témat často v praxi prolíná, zjistíte, že i některé kurzy se mohou objevovat ve více kategoriích, příp. podkategoriích najednou.

Např. kurz známé lékařky Margit Slimákové – Jak jíst zdravě v práci, se nachází v kategorii Osobní rozvoj, kde jej najdete hned v několika podkategoriích. Podobné je to i v dalších kategoriích, především tam, kde se kurzy týkají rozvoje, marketingu, řízení obchodu atd.

Kompatibilita
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Přehrávání na webu
  • Jde spustit na mobilním telefonu
  • Jde spustit na tabletu
  • Jde spustit v PC
  • Aplikace na Android
  • Aplikace na iOS
  • Funguje off-line?
10/10

Co nám na Seduo opravdu hodně vyhovuje, je způsob výuky. Prioritou jsou videokurzy, ve kterých k vám hovoří zasvěcení profesionálové, kteří ví, „jak naučit“. Kurzy mají přehledně rozdělené do kapitol a podkapitol, přikládají k nim materiály, příklady v praxi atd. K tomu se vrátíme později. Teď se ale pojďme podívat na to, kde a jakým způsobem si můžete kurzy přehrávat.

Přehrávání na webu
Ano
Jde spustit na mobilním telefonu
Ano
Jde spustit na tabletu
Ano
Jde spustit v PC
Ano
Aplikace na Android
Ano
Aplikace na iOS
Ano
Funguje off-line?
Ano (- v mobilních aplikacích)

Kurzy platformy Seduo se dají spustit přímo na webu, ať už na PC, tabletu nebo na mobilu. Pro druhé dvě varianty je ale určitě pohodlnější stáhnout si aplikaci, která je k dispozici jak pro iOS, tak pro Android. Podmínkou fungování videí na PC je, že musíte být připojeni na internet, tudíž on-line. Má to tak většina vzdělávacích platforem.

Seduo však svými aplikacemi vyšel vstříc i lidem, kteří se chtějí vzdělávat při jízdě autem, vlakem, nebo jednoduše – na procházce. Díky aplikacím si své kurzy stáhnete a následně se můžete učit off-line. Kurz pak posloucháte v jeho audiopodobě, bez obrazového doprovodu. Hodně lidem to tak vyhovuje více než videa. Ne každý si dělá při sledování kurzu poznámky. Navíc kurzy jsou často doplňovány i dalšími materiály, které si lze stáhnout, vytisknout a poznámky si tak nemusíte sami obstarávat. O tom, zda je možné spustit kurz jako audio se dozvíte hned, jakmile se vám kurz zobrazí v nabídce. Fotografie kurzu má totiž po pravé straně ikonku sluchátek.

Způsob výuky
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Videokurzy
  • Sehrané scénky
  • Praktické ukázky
  • Webináře
  • Možnost přeskakovat lekce
9/10

Základem online kurzů, jak už jsme zmínili výše, jsou videa. Ta jsou mohou být kratší (kolem 10, 20, 30 minut) ale i poměrně dlouhá – více než 60 minut. Záleží vždy na tom, do kolika lekcí je kurz rozdělen, kolik informací se do něj vešlo, zda jsou v kurzu i nějaké praktické příklady, scénky apod.

Videokurzy
Ano
Sehrané scénky
Ano
Praktické ukázky
Ano
Webináře
Ne
Možnost přeskakovat lekce
Ano

Co oceňujeme, je možnost vracet se v jednotlivých částech kurzů, lekce přeskakovat, nebo si je pouštět opakovaně. Ne nadarmo se říká: Opakování – matka moudrosti. To ale není vše. Záleží samozřejmě na tom, kdo kurz vede a jakým způsobem. Někdy se můžete setkat i s doplňky a doprovodným materiálem, texty k vytištění, nebo odkazy na další informace. Výborné je, když lektor ponechává prostor pro to, abyste si mohli nově naučené dovednosti sami vyzkoušet v praxi. Někteří lektoři umožňují i komunikaci a zpětnou vazbu.

Webináře

Pokud patříte mezi příznivce webinářů, jistě vás potěší, že čas od času Seduo udělá akci, na kterou se můžete přihlásit. Webináře sice nemá ve své nabídce stále, ale o to více potěší, když nějaký nachystají a vy se ho můžete zúčastnit. Podle informací Seduo do konce roku 2020 už žádný webinář plánován není, ale v příštím roce se budete moc těšit na další.

Kvalita kurzů
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Kvalitní video
  • Kvalitní zvuk
  • Příprava a postup lekcí
  • Postprodukce
10/10

Seduo si zakládá na tom, aby jejich kurzy byly profesionální po všech stránkách. Nejen po té obsahové, ale i po zvukové a vizuální stránce. Pokud se někdo rozhodne u nich zveřejnit své kurzy, podrobně mu vysvětlí, jak takový kurz zpracovat, co by v něm mělo být atd. Díky tomu dosahují zajímavého „sjednocení“ stylu jednotlivých kurzů, i když je pořádají různí lektoři, různé firmy atd.

Kvalitní video
Ano
Kvalitní zvuk
Ano
Příprava a postup lekcí
Ano
Postprodukce
Ano

Prioritou videokurzů je kvalitní obraz a zvuk. Je vidět, že kurzy nenatáčí někdo jen tak od stolu během obědové pauzy, ale že se na kurzy skutečně připravuje. Ostatně o velké přípravě svědčí i struktura kurzů, rozdělení do lekcí atd.

Lekce jdou po sobě přesně tak, jak je plánováno, nechybí prostor pro studenty na druhé straně počítače a je zřejmá postprodukce videí. Jednotlivé lekce a jejich obsah si můžete u vybraných kurzů pročíst ještě předtím, než kurz zaplatíte. To je hodně praktické, protože nekupujete tzv. „zajíce v pytli“, ale víte, do čeho jdete.

My jsme na Seduo absolvovali mimo některé kurzy zdarma i kurz Copywritingu u Michelle Losekoot a jsme maximálně spokojení. Vyhovovalo nám, že jsme si sami mohli určovat tempo studia, opakovaně procházet určité lekce a zpětně můžeme napsat, že kurz nebyly vyhozené peníze, ale že skutečně splnil naše očekávání a nové informace a dovednosti jsme uplatnili – a stále uplatňujeme v praxi.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!