ArtMaster Recenze ArtMaster Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

6. 9. 2022

Stručně/vhodné pro

Hudebních online kurzů zase není tak mnoho. ArtMaster proto dokázala zaplnit “díru” na trhu a jdou na to skutečně pečlivě a zcela profesionálně. V individuální výuce i online kurzech vás naučí zpívat, hrát na kytaru, ukulele i klávesy a můžete se naučit dokonce i břichomluvectví. Jednotlivé kurzy jsou perfektně zpracované a nechybí k nim ani doplňky v podobě dokumentů ke stažení. Nemají zatím sice mobilní aplikaci a videa se tak dají přehrávat jen online, ale můžete si vybrat konkrétní variantu kurzu a mezi lekcemi přeskakovat podle libosti. Ceny za jednotlivé kurzy jsou poměrně nízké, v porovnání s profesionalitou, s jakou se v nich setkáte. Výhodou jsou i vyučující složení z profesionálních hudebníků s bohatou praxí. 

Celkové skóre 6.8/10 se skládá z hodnocení všech 29 parametrů:
  • Kurz v ČJ
  • Ukázkové lekce zdarma
  • Věrnostní program pro slevy kurzů
  • Získávání bonusových kreditů (slouží pro slevy kurzů)
  • Nabídka kurzů různých cenových kategorií
  • Záruka vrácení peněz
  • Nákup kurzů jednotlivě (nemusíte kupovat vše)
  • Byznys
  • Děti a maminky
  • Kreativita
  • Osobní rozvoj
  • Technologie
  • Zdraví a fitness
  • Přehrávání na webu
  • Jde spustit na mobilním telefonu
  • Jde spustit na tabletu
  • Jde spustit v PC
  • Aplikace na Android
  • Aplikace na iOS
  • Funguje off-line?
  • Videokurzy
  • Sehrané scénky
  • Praktické ukázky
  • Webináře
  • Možnost přeskakovat lekce
  • Kvalitní video
  • Kvalitní zvuk
  • Příprava a postup lekcí
  • Postprodukce
Hodnocení redakce
hodnoceno 29 parametrů
6.8/10
Celkové skóre 5.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Kurz v ČJ
  • Ukázkové lekce zdarma
  • Věrnostní program pro slevy kurzů
  • Získávání bonusových kreditů (slouží pro slevy kurzů)
  • Nabídka kurzů různých cenových kategorií
  • Záruka vrácení peněz
  • Nákup kurzů jednotlivě (nemusíte kupovat vše)
5.6/10
Celkové skóre 3.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Byznys
  • Děti a maminky
  • Kreativita
  • Osobní rozvoj
  • Technologie
  • Zdraví a fitness
3.3/10
Celkové skóre 5.7/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Přehrávání na webu
  • Jde spustit na mobilním telefonu
  • Jde spustit na tabletu
  • Jde spustit v PC
  • Aplikace na Android
  • Aplikace na iOS
  • Funguje off-line?
5.7/10
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Videokurzy
  • Sehrané scénky
  • Praktické ukázky
  • Webináře
  • Možnost přeskakovat lekce
8/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Kvalitní video
  • Kvalitní zvuk
  • Příprava a postup lekcí
  • Postprodukce
10/10

Výhody

  • Jedinečná soukromá škola zaměřená především na hudbu
  • Možnost navštěvovat lekce v Praze
  • Bohatý výběr online kurzů pro hudební nástroje i hudební teorii
  • Příznivé ceny - lze vybrat jen určitý kurz
  • Perfektně zpracovaná online videa
  • Vyučují profesionální hudebníci s bohatou praxí

Nevýhody

  • Zatím není k dispozici aplikace na mobilní telefony - výuková videa lze pouštět opakovaně, ale pouze online

Základní parametry
Celkové skóre 5.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Kurz v ČJ
  • Ukázkové lekce zdarma
  • Věrnostní program pro slevy kurzů
  • Získávání bonusových kreditů (slouží pro slevy kurzů)
  • Nabídka kurzů různých cenových kategorií
  • Záruka vrácení peněz
  • Nákup kurzů jednotlivě (nemusíte kupovat vše)
5.6/10

ArtMaster je moderní hudební škola, která nabízí individuální výuku hraní na různé hudební nástroje v moderně vybavených učebnách v Praze, ale také řadu výukových videí dostupných na internetu přes přihlášení na webu ArtMaster. Na výběr je např. kurz hry na akustickou kytaru v několika variantách, hraní na ukulele, hudební teorie ale také třeba břichomluvectví.

ArtMaster vede kurzy v českém jazyce – jak v učebnách tak na internetu a klade si za cíl především vzbudit v budoucích hudebnících vášeň k hudbě a hraní. Jak sami tvrdí, “s tou už pak přichází entuziasmus a chuť cvičit a posouvat se.”

Nám se na této škole líbí nejen nabídka kurzů, ale především to, že kurzy jsou připravené tak, aby naučily, ale žádnou suchopárnou výukou, nýbrž zábavnou formou. Tyto kurzy vás zkrátka budou bavit a budou vás “hecovat” k tomu, abyste dosahovali stále vyšších cílů a hru na vybraný nástroj nebo jiný vybraný kurz se skutečně naučili.

Kurz v ČJ
Ano
Ukázkové lekce zdarma
Ano
Věrnostní program pro slevy kurzů
Ne
Získávání bonusových kreditů (slouží pro slevy kurzů)
Ne
Nabídka kurzů různých cenových kategorií
Ano
Záruka vrácení peněz
Ne
Nákup kurzů jednotlivě (nemusíte kupovat vše)
Ano

Pokud si nejste jisti, zda by vás bavila právě hra na kytaru, ukulele, nebo zda jsou kurzy skutečně pro vás a zda si s lektorem sednete, můžete je vyzkoušet zdarma. K dispozici je vždy úvodní lekce zdarma, další už si pak musíte zaplatit. Nelze platit jednotlivé lekce v kurzu, ale je možné – pokud si vyberete kurz, který se dělí např. na hru pro začátečníky a hru pro pokročilé, vybrat nejprve jen jeden kurz a pak následující, nebo zakoupit rovnou oba dohromady.

Artmaster Kurz Kytary

U jednotlivých kurzů tedy nenajdete varianty v podobě tarifů, ale vybíráte vždy takovou variantu, která je pro vás reálná. Např. pokud už na kytaru trochu hrajete, není nutné kupovat kurz pro začátečníky. Pokud si ale nejste jisti, zda je už pro vás vhodný kurz pro pokročilé, můžete kontaktovat lektora a domluvit se s ním na konzultaci. Snadno tak zjistíte, který kurz je pro vás vhodnější.

Pozor Pozor

Online kurzy ArtMaster jsou perfektně zpracované, ale zatím není možnost stáhnout si do mobilního telefonu aplikaci a učit se i offline. Pokud vás tato varianta zajímá, mrkněte na další online kurzy v našem srovnání.

Lektoři – zkušení hudebníci

Jednou z největších výhod je, že na ArtMaster nevyučují “pouzí” učitelé hudby, kteří znají praktické hraní pouze z výuky, ale především umělci a zkušební hudebníci, kteří hrají v různých skupinách. Díky tomu mají k vyučování vlastní osobitý přístup, ale také bohaté zkušenosti z praxe – hraní na koncertech před publikem, které vám mohou předat. Výuka je o to pestřejší. 

Téma kurzů
Celkové skóre 3.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Byznys
  • Děti a maminky
  • Kreativita
  • Osobní rozvoj
  • Technologie
  • Zdraví a fitness
3.3/10

ArtMaster je soukromá škola zaměřená především na výuku hudby. Proto zde najdete hlavně kurzy hraní na různé hudební nástroje, zpěv a hudební teorii. V nabídce je ale i kurz kreslení, břichomluvení nebo Latin Fit, což je 30 denní výzva posilování a tance.

My jsme se soustředili především na výuku hudby, konkrétně na akustickou kytaru. Vedle kurzu pro začátečníky i pokročilé si můžete koupit třeba i kurz Hity k táboráku, který vyučuje oblíbený Pokáč. V nabídce je také hra na Ukulele, Ableton produkce, hra na piano a klávesy nebo zpěv vyučovaný Hanou Melcrovou.

Byznys
Ne
Děti a maminky
Ne
Kreativita
Ano
Osobní rozvoj
Ne
Technologie
Ne
Zdraví a fitness
Ano

Kompatibilita
Celkové skóre 5.7/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Přehrávání na webu
  • Jde spustit na mobilním telefonu
  • Jde spustit na tabletu
  • Jde spustit v PC
  • Aplikace na Android
  • Aplikace na iOS
  • Funguje off-line?
5.7/10

Dá se říci, že i když ArtMaster už nějakou dobu funguje, online kurzy jsou u nich teprve v počátcích. Proto není výběr tak velký, jako na jiných vyučovacích platformách. Důležitá je však kvalita zpracování videí a kurzů a to, že vás skutečně naučí. Proto se nemusíte bát do svého hudebního vzdělání přes ArtMaster investovat peníze. Navíc tyto kurzy jsou za poměrně příznivé ceny, takže investice nebude zase až tak vysoká.

Kurzy a jednotlivá videa si můžete přehrávat na internetu v PC, tabletu i mobilu, ale je potřeba na stránky vstoupit přes prohlížeč. ArtMaster zatím nemá k dispozici aplikaci, ve které byste se pohodlně mohli učit z mobilu. Videa také není zatím možné stáhnout a učit see offline. Počítejte proto, že bude vždy potřeba připojení k internetu. I když zatím ArtMaster aplikaci pro výuku nemá, do budoucna o ní uvažují a my věříme, že to bude výrazný krok vpřed.

Přehrávání na webu
Ano
Jde spustit na mobilním telefonu
Ano
Jde spustit na tabletu
Ano
Jde spustit v PC
Ano
Aplikace na Android
Ne
Aplikace na iOS
Ne
Funguje off-line?
Ne

Způsob výuky
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Videokurzy
  • Sehrané scénky
  • Praktické ukázky
  • Webináře
  • Možnost přeskakovat lekce
8/10

Hudební škola ArtMaster nabízí výuku jednak v moderních a příjemně zařízených učebnách na několika místech v Praze, a dále pak zmíněné videokurzy, které jsme pro vás testovali. V těchto kurzech najdete nejen teoretické vysvětlení vybraného tématu – ať už je to hra na kytaru, piano nebo zpěv, ale také praktické ukázky, cvičení a výuku celých písní. Protože samotné drnkání by vás jistě nebavilo, zatímco naučit se populární píseň je mnohem větší zábava. Oceňujeme, že např. v kurzu na akustickou kytaru jsou vybírány jak “klasické písně k táboráku”, které známe jistě už od dětství, tak moderní písničky, které můžete znát z rádií a které hrají známí interpreti. Proto se vám kurz bude hodit, ať už chcete prostě jen umět udělat zábavu na táboře jako vedoucí, nebo si zlepšit hru na kytaru pro svou aktivitu v nějaké hudební skupině či jako samostatný interpret.

Videokurzy
Ano
Sehrané scénky
Ano
Praktické ukázky
Ano
Webináře
Ne
Možnost přeskakovat lekce
Ano

Jak kurzy fungují

Kurzy jsou tvořeny velmi jednoduše, tak, aby vás nezatěžovala administrativa a přihlašování do kurzu. Ve chvíli, kdy se přihlásíte, vidíte okamžitě ve své sekci všechny koupené kurzy. Více o obsahu lekce se pak dozvíte po jejím rozkliknutí. K výuce jsou připraveny i různé materiály, které se vám mohou hodit a usnadní výuku. 

Jednotlivé lekce můžete v kurzu přeskakovat, což se někdy hodí. Spíše, než přeskočit lekci, která vás příliš nezaujala, doporučujeme alespoň si ji přehrát a zjistit, jestli byste se v ní přece jen něco nového nenaučili. Lekce totiž na sebe plynule navazují a mohli byste tak přeskočit důležitý prvek, který by vám později chyběl. Výhodou přeskakování lekcí však je i možnost vracet se k jednotlivým lekcím opakovaně. Někdy zkrátka jedno přehrání lekce nestačí a navíc – opakování je matka moudrosti – jak se říká.

Tip Tip

Hra na hudební nástroj vás sice baví, ale hledáte v online kurzech jiná témata? Nebo snad chybí v nabídce kurzů hra na nástroj, který vás zajímá? Podívejte se na celé naše srovnání online kurzů a vyberte si to, co vás bude bavit.

Kvalita kurzů
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Kvalitní video
  • Kvalitní zvuk
  • Příprava a postup lekcí
  • Postprodukce
10/10

Online kurzy od ArtMaster jsou tvořeny skutečně velmi pečlivě. Nejen obsah kurzů je bohatý a zpracovaný tak, že se v něm naučí zpívat nebo hrát na oblíbený nástroj i úplný začátečník, ale oceňujeme i kvalitní zvuk, obraz a celkovou postprodukci videa. Zkratka k těmto online kurzům nemáme výhrady. Snad jen, že by mohlo být v online verzi více kurzů na více hudebních nástrojů. Ale to se – předpokládáme – bude měnit do budoucna a kurzy budou postupně přibývat.

Kvalitní video
Ano
Kvalitní zvuk
Ano
Příprava a postup lekcí
Ano
Postprodukce
Ano
Doporučujeme Doporučujeme

Na ArtMaster je skutečně velký výběr kvalitních hudebních a kreativních kurzů. Pokud vám však nevyhovuje, pojďte se podívat na další vzdělávací platformy a online kurzy.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!