Profi Credit Recenze Profi Credit Recenze

Vydáno: 2. 12. 2019

Aktualizováno: 9. 2. 2024

Shrnutí recenze

Profi Credit je nebankovní půjčka, která poskytuje půjčky až do výše 150.000 Kč. Splácet mohou klienti od 3 do 48 měsíců a výše splátky i úroků je s nimi dojednávána individuálně na osobní schůzce s pracovníkem společnosti. K úvěrům od Profi Credit je možné uzavírat pojištění schopnosti splácet, a to jak z důvodů nemoci a úrazu, tak i proti ztrátě zaměstnání. Klienti mohou své úvěry sledovat a kontrolovat v online zóně klientského portálu.

Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení všech 25 parametrů:
  • Kolik půjčují
  • Úrok
  • Splátky od
  • Poplatky
  • Doba splácení
  • Minimální věk
  • Schvalují se záznamem v registrech?
  • Výhody
  • Navýšení
  • Půjčka
  • Refinancování
  • Mimořádná splátka
  • Předčasné splacení
  • Možnost pojištění
  • Pracují i o víkendu
  • Žádost on-line?
  • Žádost telefonicky?
  • Mají pobočky
  • Mobilní aplikace
  • Online chat
  • Dotazy přes kontaktní formulář/e-mail
  • Dotazy po telefonu
  • Počet zodpovězených dotazů
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kvalita podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 25 parametrů
8.5/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 117x Přidat hodnocení
3.3/5
Celkové skóre 8.8/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Kolik půjčují
  • Úrok
  • Splátky od
  • Poplatky
  • Doba splácení
  • Minimální věk
  • Schvalují se záznamem v registrech?
  • Výhody
8.8/10
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Navýšení
  • Půjčka
  • Refinancování
  • Mimořádná splátka
  • Předčasné splacení
  • Možnost pojištění
8.3/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pracují i o víkendu
  • Žádost on-line?
  • Žádost telefonicky?
  • Mají pobočky
7.5/10
Celkové skóre 9.2/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Mobilní aplikace
  • Online chat
  • Dotazy přes kontaktní formulář/e-mail
  • Dotazy po telefonu
  • Počet zodpovězených dotazů
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kvalita podpory
9.2/10

Výhody

  • Líbí se nám možnost dojednat si schůzku s pracovníkem Profi Credit kdekoli chceme či potřebujeme – třeba u nás doma
  • Bezplatný odklad až 3 splátek u Pojištěné půjčky
  • Opakované čerpání

Nevýhody

  • Úvěr není možné uzavřít on-line. Na webových stránkách společnosti je možné pouze odeslat žádost. Zbytek už se řeší telefonicky a následně na osobní schůzce
  • Také nám vadí, že si nemůžeme předem nasimulovat požadovaný úvěr. Úroková sazba je klientům nabízena individuálně

Bezplatný odklad až 3 splátek u Pojištěné půjčky

Profi Credit zkušenosti klientů

Zkušenosti klientů s Profi Credit se, stejně jako u mnoha jiných poskytovatelů finančních služeb, mohou značně lišit. Zde jsou některé z hlavních bodů, které lidé často zmiňují ve svých recenzích a zkušenostech:

Pozitivní zkušenosti:

  • Osobní přístup: Někteří klienti oceňují individuální přístup Profi Credit k posuzování žádostí o půjčku a schopnost firmy nabídnout řešení přizpůsobená osobním finančním potřebám.
  • Rychlost vyřízení: Rychlé zpracování žádostí a poskytnutí finančních prostředků je dalším aspektem, který bývá pozitivně hodnocen. Klienti uvádějí, že v případě potřeby rychlého získání peněz byl Profi Credit schopen efektivně reagovat.

Negativní zkušenosti:

  • Vysoké úrokové sazby a poplatky: Jedním z nejčastějších bodů kritiky jsou vysoké úrokové sazby a další poplatky spojené s půjčkami od Profi Credit. Tyto náklady mohou značně zvýšit celkovou částku, kterou je třeba splatit.
  • Praktiky vymáhání dluhů: Někteří klienti vyjadřují nespokojenost s praktikami vymáhání dluhů, které mohou být vnímány jako příliš agresivní nebo stresující. Toto je běžná obava u některých nebankovních poskytovatelů úvěrů.
  • Komunikace se zákaznickým servisem: Existují zprávy o obtížích při komunikaci se zákaznickým servisem, včetně problémů s dosažením odpovědného pracovníka nebo získáním jasných a užitečných informací.

Doporučení pro potenciální klienty:

  • Důkladně si prostudujte podmínky: Je nezbytné pečlivě si přečíst a pochopit všechny podmínky úvěru, včetně úrokových sazeb, poplatků a podmínek splácení, před podpisem smlouvy.
  • Porovnejte nabídky: Než se zavážete k Profi Credit, je dobré porovnat jejich nabídky s dalšími finančními institucemi. To vám může pomoci najít nejlepší možnost pro vaši situaci.
  • Zvažte svou schopnost splácet: Uvědomte si svou finanční situaci a schopnost splácet půjčku včas. Vysoké úrokové sazby a poplatky mohou ztížit splácení, což by mohlo vést k finančním potížím.

Zkušenosti s Profi Credit, stejně jako s jakýmkoli jiným poskytovatelem úvěrů, se mohou značně lišit v závislosti na individuálních okolnostech a potřebách.

 

Základní parametry
Celkové skóre 8.8/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Kolik půjčují
  • Úrok
  • Splátky od
  • Poplatky
  • Doba splácení
  • Minimální věk
  • Schvalují se záznamem v registrech?
  • Výhody
8.8/10

Profi Credit Predstaveni

Profi Credit je nebankovní společnost, která zájemcům umožňuje opakovanou půjčku až do výše 150.000 Kč. Klienti si mohou půjčku pojistit proti neschopnosti splácet, a splácet mohou od 3 do 48 měsíců. Výše splátky a úroku je při tom zcela individuální. Odvíjí se od toho, jaké má klient příjmy, jakou výši úvěru zvolí, na jak dlouho, a svou roli hraje i případný negativní záznam v registru dlužníků. Ten klient mít může, ale nesmí mít v době žádosti platnou exekuci, nebo insolvenci. Pokud něco takového v minulosti měl, v době žádosti již musí mít vše řádně doplaceno a ukončeno.

Velkou výhodou půjček od společnosti Profi Credit je možnost odložení splátek až o tři měsíce. Tento benefit je navíc k úvěru zcela zdarma. Zdarma je i sjednání a klient neplatí žádné poplatky ani za mimořádné splátky, popř. za předčasné doplacení. Co však není vůbec příjemné, je poměrně vysoký úrok. I když se vypočítává individuálně a není možné tedy před zažádáním zjistit, jaký úrok vám společnost nabídne, je na stránkách Profi Credit uveden ilustrativní příklad, který mluví za vše:

Kolik půjčují
Jaká je nejnižší možná půjčka a jaká je naopak nejvyšší možná částka, kterou vám daná nebankovní společnost půjčí.
10.000 - 150.000 Kč
Úrok
Jaký úrok na nebankovní půjčce získáte? Může být předem další a pevný, ale může být i individuální - tedy u každé půjčky a u každého klienta jiný. Úrok se může v době testování lišit!
24,44 %
Splátky od
Jaká je nejnižší možná splátka? V případě jednorázových a krátkodobých půjček se nesplácí, ale vrací se celá částka najednou.
Dle výše úvěru - cca od 500 Kč
Poplatky
Poplatky vztahující se k nebankovní půjčce.
ne
Doba splácení
Doba, do které je nutné splatit půjčku - jaká je nejkratší a jaká nejdelší možná lhůta.
3-48 měsíců
Minimální věk
Kolik vám musí minimálně být, abyste mohli půjčku získat.
18 let
Schvalují se záznamem v registrech?
Informace, zda máte šanci získat půjčku i v případě, že máte nějaký negativní záznam v registrech dlužníků - SOLUS, REPI, EUCB, NRKI apod.
Ano (ale ne exekuce)
Výhody
Nabízí konkrétní nebankovní půjčka nějaké výhody, které ostatní neposkytnou?
Možnost odložení splátek

Pokud si klient vezme půjčku na 40.000 Kč s dobou splatnosti 24 měsíců, bude jeho měsíční splátka 2.873 Kč. Celkově za tuto dobu splatí 68.952 Kč, a tudíž společnosti přeplatí 28.952 Kč. V tomto případě je úroková sazba 58,90 % a RPSN 77,71 %! Berme na vědomí, že se jedná o ilustrativní příklad, který může být zvýhodněný v rámci nějaké dočasné akční nabídky.

Jak funguje půjčka u Profi Credit

Profi Credit Jak Funguje Pujcka

Půjčka od Profi Credit má sice vysoký úrok, ale také své výhody. Mezi ty řadíme mimořádnou splátku či předčasné doplacení úvěru zdarma. Klienti si sice nemůžou již uzavřenou půjčku navýšit, ale mohou si zažádat o další. Novým vyšším úvěrem pak mohou stávající zdarma doplatit, a ještě jim něco zbyde. Mohou tím tudíž svůj úvěr, popřípadě i další úvěry u jiných společností, refinancovat. Není však možné udělat refinancování rovnou. Tento speciální druh půjčky Profi Credit nenabízí.

Bezplatný odklad až 3 splátek u Pojištěné půjčky

Možnosti půjčky
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Navýšení
  • Půjčka
  • Refinancování
  • Mimořádná splátka
  • Předčasné splacení
  • Možnost pojištění
8.3/10

Půjčku od Profi Credit, tedy tzv. spotřebitelský úvěr, si může klient vzít prakticky na cokoliv. Společnost nezjišťuje, na co peníze využijete. Zajímá je pouze výše vašich doložitelných příjmů, protože musí být taková, abyste byli schopni půjčku splácet.

Navýšení
Půjčku je možné v průběhu splácení ještě navýšit.
Ne (ale možnost více úvěrů najednou)
Půjčka
Nebankovní společnost poskytuje půjčku - peněžní úvěr.
Ano
Refinancování
Možnost spojit své úvěry dohromady v jeden, nebo starý úvěr refinancovat na nový a vzít si případně i nějaké finance navíc.
Ne
Mimořádná splátka
Společnost umožňuje vkládat na půjčku mimořádné splátky a dříve ji tak doplatit.
Ano
Předčasné splacení
Společnost umožňuje půjčku doplatit dříve, než je termín dohodnutý ve smlouvě.
Ano
Možnost pojištění
Možnost pojistit nebankovní půjčku na neschopnost splácet ji ze zdravotních, pracovních nebo jiných důvodů.
Ano

Pojištění schopnosti splácet úvěr

Profi Credit Pojistena Pujcka

Za další výhodu považujeme možnost uzavřít k úvěru pojištění schopnosti splácet. I když v době, kdy si klient peníze půjčuje, nemusí žádné problémy existovat, časem mohou nastat. 48 měsíců je opravdu dlouhá doba, a tak je vždy lepší, když má klient svůj úvěr jištěný.

Profi Credit nabízí hned tři různé balíčky, které se liší typem pojištění a samozřejmě cenou. Ta není pevně stanovena, nýbrž je tvořena procenty z půjčené částky. Nejlevnější balíček pojištění kryje klienty v případě smrti následkem úrazu a invalidity třetího stupně následkem úrazu, a poplatek je 3,3 % z půjčené částky. Naopak nejdražší balíček, jehož cenu tvoří 13,95 % z půjčené částky, pojistí klienta na smrt následkem úrazu i mimo něj, na invaliditu třetího stupně z důvodu nemoci i úrazu, pojistí mu pracovní neschopnost, ale i závažná onemocnění nebo ztrátu zaměstnání.

Jak uzavřít půjčku
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pracují i o víkendu
  • Žádost on-line?
  • Žádost telefonicky?
  • Mají pobočky
7.5/10

Profi Credit Sjednani Pujcky

Vyjednat si půjčku u Profi Credit je jednoduché, ale zase ne tolik, jako u jiných společností. Klienti si mohou o půjčku zažádat online, ale už ji nedotáhnou prostřednictvím internetu do samého konce. Profi Credit má k dispozici pobočky i externí pracovníky, kteří se s vámi domluví na konkrétní době a místě, kde se chcete setkat a tam s vámi dořeší půjčku, o kterou jste si předem zažádali online nebo po telefonu.

Pracují i o víkendu
Nebankovní půjčku si můžete uzavřít i o víkendu, spojit se s jejich podporou a získat peníze na účet.
Ne
Žádost on-line?
O půjčku je možné požádat online.
Ano
Žádost telefonicky?
O půjčku je možné požádat telefonicky.
Ano
Mají pobočky
Nebankovní společnost má kamenné pobočky, které můžete navštívit a půjčku si tam uzavřít.
Ano

Raz dva půjčka – peníze on-line

Pokud na půjčku spěcháte a nechcete čekat na osobní schůzku, je možné využít tzv. Raz dva půjčku. Jedná se o produkt, jehož vlastníkem je rovněž Profi Credit, ale spoluvlastníkem je ještě další společnost. Proto byste ho mezi nabídkami půjček na stránkách Profi Credit hledali marně. V případě, že peníze potřebujete co nejdříve a chcete půjčku vyřešit online, je nutné navštívit přímo stránky pro Raz dva půjčku.

Žádost o půjčku u Profi Credit

Pokud chce klient zažádat o půjčku u společnosti Profi Credit, je potřeba nejprve vyplnit jednoduchý formulář na jejich webových stránkách. Zapíše své jméno, příjmení, e-mail a mobilní telefon, zaškrtne souhlas se zpracováním osobních údajů a žádost odešle. Do 30 minut se mu ozve některý z pracovníků společnosti a domluví se s ním na dalším postupu.

K žádosti o půjčku je logicky potřeba doložit několik dokladů, na kterých si společnost ověří vaši identitu a finanční gramotnost. Dokládá se občanský průkaz, výplatní páska nebo výpis z účtu za předchozí období, potvrzení o vlastnictví bankovního účtu a originál ověřené potvrzení o výši příjmů, příp. důchodový výměr apod.

Pokud klient všechny požadované doklady doloží a budou v pořádku, je možné půjčku schválit a do 24 hodin pak odeslat půjčený obnos na uvedený osobní účet. Splátky klient může hradit převodem na účet, může si nastavit pravidelné inkaso, nebo rovnou vkládat potřebný obnos na účet v Komerční bance.

Klientský portál

Co se nám líbí, je možnost mít úvěr neustále pod kontrolou. K tomu slouží klientský portál, který umožňuje majitelům půjček u Profi Credit jednoduchý a rychlý přístup ke smlouvám i žádostem. Klient si tam snadno zkontroluje výši svého úvěru a uhrazené splátky. Tato aplikace je mu k dispozici zdarma.

Podpora
Celkové skóre 9.2/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Mobilní aplikace
  • Online chat
  • Dotazy přes kontaktní formulář/e-mail
  • Dotazy po telefonu
  • Počet zodpovězených dotazů
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kvalita podpory
9.2/10

Profi Credit Podpora

Podporu klientů má společnost Profi Credit zajištěnou na všech frontách. Bohužel kvalita informací poněkud pokulhává. K dispozici máte live chat, e-mail i telefonní linku a to i o víkendu. Na GooglePlay si klienti mohou stáhnout i klientskou aplikaci MyProfi. Majitelé iPhonů však mají smůlu – pro ty zatím aplikace vytvořena nebyla.  Novým i stávajícím zákazníkům je k dispozici informační linka – čísla jsou odlišná, takže se dovoláte prakticky ihned. Vedle toho mohou klienti využívat kamenné pobočky a pracovníky Profi Credit, kteří si s nimi sjednají schůzku podle přání klienta.

Mobilní aplikace
Některé společnosti mají vlastní mobilní aplikaci, přes kterou se dá nejen komunikovat s klientskou podporou, ale vedou se zde i další záznamy, které poslouží k pozdějšímu snazšímu získání nebankovní půjčky.
Ano (Android)
Online chat
Společnost má online chat, na kterém můžete komunikovat s jejich podporou.
Ano
Dotazy přes kontaktní formulář/e-mail
Své otázky můžete pracovníkům podpory položit e-mailem nebo kontaktním formulářem, které najdete na jejich webových stránkách.
Ano
Dotazy po telefonu
S podporou se můžete spojit telefonicky a ihned tak získat odpovědi na své otázky.
Ano
Počet zodpovězených dotazů
Kolik dotazů jsme při testování podpory položili a kolik nám jich bylo zodpovězeno.
5/10
Odpověď do 24 hodin
Odpověděli nám na dotazy do 24 hodin?
Ano
Kvalita podpory
Jak hodnotíme celkovou kvalitu klientské podpory.
Průměrná
Bezplatný odklad až 3 splátek u Pojištěné půjčky

My jsme využili klientskou linku a byli jsme přepojeni okamžitě. Pracovnice byla příjemná, vstřícná a bylo znát, že dobře ví, o čem mluví a své práci opravdu rozumí. Zodpověděla okamžitě všechny naše dotazy, nic nám nevnucovala a chovala se maximálně profesionálně. Vyzkoušeli jsme ale i live chat a tam už jsme byli spokojeni o něco méně. Nedozvěděli jsme se téměř nic, při každém dotazu jsme byli směrováni na klientskou linku, nebo z nás operátor tahal telefonní číslo, že nás pracovníci kontaktují sami. Celkově tedy podporu hodnotíme průměrně.

Časté otázky

Jak si vzít půjčku u Profi Credit? Ne Ne

  1. Navštivte webové stránky společnosti Profi Credit: Společnost Profi Credit poskytuje online služby, a proto si můžete požádat o půjčku přímo na jejich webových stránkách.
  2. Vyberte požadovanou částku a dobu splatnosti: Na webových stránkách společnosti Profi Credit vyberte požadovanou částku a dobu splatnosti. Pokud máte potíže s výběrem, můžete kontaktovat zákaznickou podporu, která vám pomůže s výběrem správného produktu.
  3. Vyplňte online žádost: Pokud jste si vybrali požadovanou částku a dobu splatnosti, vyplňte online žádost o půjčku. Při vyplňování žádosti budete muset uvést několik osobních informací, včetně vašeho jména, adresy, telefonního čísla a čísla bankovního účtu.
  4. Poskytněte potřebné dokumenty: Po vyplnění online žádosti budete muset poskytnout několik dokumentů, včetně dokladu totožnosti, potvrzení o příjmu a bankovních výpisů.
  5. Počkejte na schválení: Po odeslání žádosti společnost Profi Credit zkontroluje vaši žádost a posoudí vaši kreditní hodnocení. Pokud je vaše žádost schválena, budete kontaktováni s podrobnostmi o vaší půjčce.
  6. Podepište smlouvu: Pokud jste spokojeni s podmínkami půjčky, podepište smlouvu o půjčce.
  7. Získejte peníze: Po podepsání smlouvy budete obdržet požadovanou částku přímo na váš bankovní účet.

Kolik si můžete půjčit? Ne Ne

Půjčit si můžete  až 250 000. Kč se splatností 3-48 měsíců, po schválení vám peníze ihned odešleme na účet. U nás máte možnost opakovaného čerpání úvěru na cokoliv. Splátky si také můžete o pár měsíců odložit.


Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!