PetExpert Recenze PetExpert Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

17. 8. 2021

Stručně/vhodné pro

Pojištění PetExpert zaštítěné ČSOB patří mezi nejlepší pojištění psů a koček, které můžete na našem trhu najít. Vybrat si můžete hned z několika variant pojistných balíčků, od kterých se pak odvíjí i cena pojištění. To lze hradit ročně, ale i pravidelně měsíčně, což je pro řadu majitelů zvířat schůdnější cesta. Pojistit můžete samotný úraz, ale i úraz, nemoc a odpovědnost za škodu. Mezi speciální připojištění PetExpert pak patří pojištění smrti, nálezného, opatrovného, nebo pojištění ztráty a odcizení zvířete. Největší výhodu spatřujeme v tom, že klient zaplatí u veterináře pouze spoluúčast a nahlásí číslo pojistky, ze které jsou pak rovnou hrazeny zbylé náklady na ošetření či péči o mazlíčka.

Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení všech 20 parametrů:
  • Pojištění kočky
  • Pojištění psa
  • Další domácí mazlíčci
  • Spoluúčast úraz/nemoc
  • Spoluúčast odpovědnost
  • Platí v zahraničí
  • Nemoc
  • Úraz
  • Uhynutí/Utracení
  • Porod
  • Kastrace
  • Pojištění odpovědnosti za škodu
  • Nutné tetování/Čip
  • Omezení věkem
  • Telefon
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Live chat
  • Otázky/odpovědi
  • Odpověď do 24 hodin
  • Celkové hodnocení
Hodnocení redakce
hodnoceno 20 parametrů
8.3/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 15x Přidat hodnocení
2.9/5
Celkové skóre 6.6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Pojištění kočky
  • Pojištění psa
  • Další domácí mazlíčci
  • Spoluúčast úraz/nemoc
  • Spoluúčast odpovědnost
  • Platí v zahraničí
6.6/10
Celkové skóre 6.6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Nemoc
  • Úraz
  • Uhynutí/Utracení
  • Porod
  • Kastrace
  • Pojištění odpovědnosti za škodu
6.6/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Nutné tetování/Čip
  • Omezení věkem
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Telefon
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Live chat
  • Otázky/odpovědi
  • Odpověď do 24 hodin
  • Celkové hodnocení
10/10

Výhody

  • Komplexní pojištění pro psy a kočky
  • U veterináře platíte jen spoluúčast, o ostatní se postará pojištění
  • Léčba úrazů, nemocí i diagnostika

Nevýhody

  • V zahraničí vám pojištění PetExpert platit nebude
  • Kastraci a porod pojištění nehradí

Základní parametry
Celkové skóre 6.6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Pojištění kočky
  • Pojištění psa
  • Další domácí mazlíčci
  • Spoluúčast úraz/nemoc
  • Spoluúčast odpovědnost
  • Platí v zahraničí
6.6/10

Petexpert Pojisteni Psa Kocky Zakladni

PetExpert je první komplexní pojištění pro psy a kočky, které vám ušetří náklady na léčbu a ošetření vašeho mazlíčka, a to přímo na místě – u veterináře. Zatímco u jiných pojistek je potřeba nejprve všechno uhradit ze svého a až pak řešit pojistnou událost, u pojištění PetExpert vám stačí nahlásit číslo pojistky. Toto pojištění za vás uhradí až 90 % nákladů za léčbu úrazu nebo nemoci přímo veterináři. Léčit lze úraz i nemoc, a to se spoluúčastí 10 %. Spoluúčast očekávejte i u pojištění odpovědnosti za škodu.

PetExpert má širokou základnu spolupracujících veterinářů (až 85 % veterinářů na území ČR). Pokryjí přitom všechny specializace. Navíc majitel pojištění PetExpert získá podporu veterinářů 24 hodin 7 dní v týdnu.

I když má PetExpert řadu výhod, má i některé nevýhody. Jednou z nich je, že pojištění platí pouze na území České republiky a nikoli v zahraničí. Druhou nevýhodou je, že pojišťuje pouze psy a kočky, ale jiné mazlíčky u tohoto pojištění mít nemůžete.

Na každé zvíře je přitom potřeba sjednat samostatnou smlouvu. Není možné nakombinovat více zvířat do jedné smlouvy. V čem PetExpert vyloženě vyniká je množství rizik, která hradí. Pojďme se na ně podívat podrobněji a vysvětlit si, jak je možné které pojištění získat.

Pojištění kočky
Pojištění se vztahuje na řádně očkovanou a očipovanou kočku, která byla při vstupu do pojištění zdráva a měla patřičný věk.
Ano
Pojištění psa
Pojištění se vztahuje na řádně očkovaného a očipovaného nebo tetovaného psa, který byl přui vstupu do pojištění zdráv.
Ano
Další domácí mazlíčci
Pojištění se vztahuje na jiná zvířata, než kočky a psy.
Ne
Spoluúčast úraz/nemoc
Pojišťovna požaduje spoluúčast pojistitele na škodné události, obvykle v procentech nebo pevné částce - 500 - 2000 Kč.
ano
Spoluúčast odpovědnost
Pojišťovna požaduje spoluúčast pojistitele na škodné události, obvykle v procentech nebo pevné částce - 500 - 2000 Kč.
ano
Platí v zahraničí
Pojištění kočky/psa platí i v zahraničí
Ne

Rizika
Celkové skóre 6.6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Nemoc
  • Úraz
  • Uhynutí/Utracení
  • Porod
  • Kastrace
  • Pojištění odpovědnosti za škodu
6.6/10

Petexpert Pojisteni Psa Kocky Rizika

Pojištění PetExpert za vás hradí léčbu, diagnostiku, ošetření veterinářem i léky v případě úrazu nebo nemoci. Hradí také hospitalizaci, operaci a pooperační péči, stejně jako potřebné léky. Má k dispozici ale i řadu připojištění, která si můžete vybrat podle toho, jaký zvolíte pojistný program. Ty jsou u PetExpert rovnou čtyři. Abychom si lépe představili jednotlivá rizika, na které lze vaše zvíře pojistit, rozebereme si jednotlivé pojistné programy podrobněji.

Nemoc
Pojištění platí pro případ nemoci psa/kočky. Často hradí veterinární ošetření, léky, operaci, hospitalizaci atd. Co vše zahrnuje pojištění nemoci je potřeba zjistit v pojistných podmínkách vybrané pojišťovny.
Ano
Úraz
Pojištění platí pro případ úrazu psa/kočky. Často hradí veterinární ošetření, léky, operaci, hospitalizaci atd. Co vše zahrnuje pojištění úrazu je potřeba zjistit v pojistných podmínkách vybrané pojišťovny.
Ano
Uhynutí/Utracení
Pojištění hradí i určitou částku v případě, že dojde k uhynutí nebo nutnému utracení psa/kočky.
Ano
Porod
Pojištění uhradí i veterinární ošetření spojené s porodem.
Ne
Kastrace
Pojištění hradí veterinární péči spojenou s kastrací psa/kočky. Zpravidla se jedná o kastraci z důvodu udržení zvířete na živu. Pokud má zvíře úraz či nemoc, které ho ohrožují na životě a je proto kastrace nezbytně nutná.
Ne
Pojištění odpovědnosti za škodu
Pojištění hradí odpovědnost za škodu na zdraví, majetku, někdy i finanční ztrátu. Opět záleží na tom, co má uvedeno v podmínkách vybraná pojišťovna.
Ano
Tip Tip
Náš tip

Přijde vám, že roční částka za pojištění vašeho psa či kočky je příliš vysoká? Žádný problém – PetExpert umožňuje platit pojištění měsíčně, což je pro mnoho majitelů zvířat mnohem přijatelnější varianta.

Pojistné programy PetExpert

Petexpert Pojisteni Psa Kocky Programy

Pojistné programy jsou rovnou čtyři – Start, Basic, Premium a Exclusive. Liší se od sebe nejen výškou pojistných limitů, ale i typy připojištění, které můžete pro své zvíře zvolit.

Balíček Start pojistí vaše zvíře do výše 35.000 Kč pojistného limitu a zahrnuje pojištění veterinárních nákladů a pojištění odpovědnosti do 2 milionů korun. Toto pojištění stojí od 299 Kč měsíčně.

Balíček Basic pojišťuje do výše 45.000 Kč u veterinárních nákladů, do 2 milionů u pojištění na škodu, dále zahrnuje pojištění nákladů na nalezení (2500 Kč/rok) a pojištění nákladů na opatrování do 5.000 Kč ročně. Poslední pojištění řeší vaši situaci v případě, že musíte být např. hospitalizovaní a je nutné vyřešit péči o vašeho mazlíčka.

Balíček Premium pojistí vaše zvíře až na 80.000 Kč u nákladů spojených s veterinárním ošetřením a péčí. Opět je zde pojištění odpovědnosti do 2 milionů a dále pojištění nákladů na nalezení (do 5.000 Kč/rok), nákladů na opatrování (10.000 Kč/rok), pojištění ztráty nebo odcizení zvířete do 15.000 Kč a pojištění smrti zvířete, opět do limitu 15.000 Kč.

Poslední, balíček Exclusive, pojistí vaše zvíře na 120.000 Kč – náklady na veterinární ošetření a péči, opět 2 miliony u odpovědnosti za škodu a dále hradí 5.000 Kč ročně náklady na nalezení ztraceného zvířete, 15.000 Kč ročně za opatrování, 20.000 Kč vám uhradí v případě ztráty nebo odcizení zvířete a 20.000 Kč vám hradí v případě smrti zvířete. Tento balíček je v ceně od 599 Kč měsíčně.

Pokud si stále nedokážete představit, jaké úrazy a nemoci by vás mohly finančně zlikvidovat a jaké se nejčastěji v rámci pojištění PetExpert proplácí, pak zmíníme rupturu kolenního vazu, dermatitidu, močové kameny, průjem a zvracení, nebo léčbu lymfomu. U všech těchto nemocí a úrazů se částky za léčbu vyšplhají nad desetitisíce. Proto je vždy lepší mít psa či kočku pojištěné, abyste nestáli jednou před smutným rozhodnutím, co s nimi, když nemáte na jejich léčbu.

Doporučujeme Doporučujeme
Doporučení

Bojíte se, že náklady na léčbu úrazu nebo nemoci vašeho mazlíčka budou neúnosné a vy je nebudete moci uhradit, ani s dobrou pojistkou? S PetExpert nemusíte u veterináře zaplatit víc, než spoluúčast. Po nahlášení čísla pojištění se PetExpert postará o proplacení zbylé sumy a vy se můžete věnovat s klidem svému psovi nebo kočce.

Podmínky pojištění
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Nutné tetování/Čip
  • Omezení věkem
10/10

Petexpert Pojisteni Psa Kocky Podminky

Abyste svého mazlíčka mohli nechat u PetExpert pojistit, je nutné, aby byl pravidelně očkovaný a chodil na preventivní prohlídky k veterináři. Musí mít čip a být registrován – číslo čipu zadáváte při sjednávání.

Podmínkou pro sjednání pojištění je také stáří zvířete, a to podle plemene a velikosti psa/kočky. Zvíře můžete pojistit od 8 týdnů. Při vstupu do pojištění však může být vaší kočce maximálně 8 let, psu malého plemene 10 let, psa středního plemene pojistíte do 8 let a u velkých plemen je hranicí pro vstup do pojištění 6 let.

Nutné tetování/Čip
Aby mohlo být vaše zvíře pojištěno, je potřeba, aby bylo řádně očipováno, popř. aby bylo tetované.
ano
Omezení věkem
Většina pojišťoven omezuje vstup zvířete do pojištění jeho věkem. Spodní hranice je od 6 týdnů, někdy od 3 měsíců, horní je často určována stářím zvířete a u psů i jejich velikostí.
ne

Sjednání pojištění

Pojištění psů a koček PetExpert je možné sjednat buď telefonicky na klientské lince, nebo ve větší pohodě online. Ač je tato pojistka součástí pojišťovny ČSOB, není možné ji uzavřít přímo na pobočkách banky. Abyste zbytečně netápali, co a jak při sjednání pojištění nastavit, nachystali jsme pro vás manuál krok za krokem. Pojďme tedy na to!

Sjednání pojištění Petexpert online

Petexpert Pojisteni Psa Kocky Online Pojistenijpg

Pokud se rozhodnete sjednat si pojištění PetExpert online, stačí na jejich webových stránkách rozkliknout spočítání ceny pojištění psa či kočky. Prokliknutím daného zvířete se dostanete do kalkulátoru, kde zadáváte potřebné parametry.

Nejprve napíšete jméno psa/kočky a vyplníte datum narození. Poté vyberete plemeno a kliknete na “získat nabídku”.

Na další stránce se vám objeví výše zmíněný přehled pojistných programů i s cenou, která se vztahuje právě k vašemu zvířeti. My jsme zvolili psa – německého boxera, a ceny nám vycházely od 320 Kč měsíčně za balíček Start, až po částku 642 Kč za měsíc u pojištění Exclusive. Spoluúčast u všech rizik je stanovena na 10 %, minimálně však klient vždy uhradí 1000 Kč.

U naší nabídky nás zaujalo, že kromě čtyř zmíněných balíčků je možné pojistit psa pouze na úraz. Tato pojistka se počítá od 99 Kč měsíčně, ale opět záleží na tom, jaké zvíře pojišťujete. U našeho boxera to dělalo 106 Kč na měsíc. Samozřejmě jsme vybrali jinou variantu, protože nám jde o komplexní pojištění.

Pokud máte pojištění vybráno, zaškrtněte souhlas se všeobecnými obchodními podmínkami atd., a klikněte na “chci pojistit”.

V dalším kroku vyplníte formulář – vaše jméno, příjmení, adresu, kontakty, rodné číslo a datum narození. Dále pak údaje o veterinární péči, tedy kam chodíte se psem/kočkou na kliniku, odkud zvíře máte – od chovatele, z útulku, od známých atd., udáte pohlaví zvířete a vyplníte číslo čipu. Pak kliknete opět na zelené tlačítko “sjednat pojištění”.

V následujících krocích pak projdete informace o tom, jak pojištění oznámit a nahlásit v případě ošetření na veterině, abyste nemuseli platit za úkon více, než spoluúčast. Aby vše probíhalo v pořádku, je dobré vyplnit zdravotní dotazník zvířete, což je několik rychlých otázek, které máte zaklikané a vyplněné během chvilinky.  Aby bylo pojištění psa či kočky úplné a aktivní, je potřeba jej zaplatit. Nastavena je měsíční platba, ale platit můžete i ročně. Záleží jen na vás, co vám více vyhovuje.

Pojištění PetExpert se sjednává opravdu jednoduše a rychle. Díky výběru jednotlivých balíčků patří mezi nejlépe nastavené pojištění psů a koček.

Podpora
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Telefon
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Live chat
  • Otázky/odpovědi
  • Odpověď do 24 hodin
  • Celkové hodnocení
10/10

Podpora PetExpert je řešena na všech frontách. Můžete zavolat na jejich klientskou linku, napsat jim e-mail, nebo se s nimi spojit během chviličky pomocí live chatu. My jsme využili chat a získali jsme odpovědi během chvilinky. Pracovnice Anna byla velice milá, vstřícná a empatická. Se vším nám ochotně poradila a co nebylo v jejích silách, nabídla delegovat na kolegy na klientské lince. My jsme s podporou PetExpert spadající pod ČSOB velice spokojeni.

Telefon
S podporou se můžete spojit telefonicky na klientské lince.
Ano
E-mail/kontaktní formulář
Podpoře lze napsat e-mail, nebo vyplnit kontaktní formulář.
Ano
Live chat
S podporou se lze spojit pomocí live chatu.
Ano
Otázky/odpovědi
Kolik našich otázek bylo zodpovězeno.
5/5
Odpověď do 24 hodin
Dostali jsme odpověď na naše otázky do 24 hodin?
Ano
Celkové hodnocení
Jak celkově hodnotíme podporu vybrané pojišťovny.
Výborná

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

2 zkušeností
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Pojištění petExpert nedoporučuji důvod odmítnutí vyplacení pojistného plnění.
1) Na které klient má nárok.
2) PetExpert vypověděl smlouvy.
3) Neprofesionální jednání zákaznické péče.
4) Ztráta důvěry klienta.
Nedoporučuji toto pojištění petExpert.

Hodnocení - 1
František Vopálenský
9. 6. 2022
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Pojištění PetExpert nedoporučuji.

Hodnocení - 1
František Vopálenský
24. 5. 2022