ČPP pojištění Hafan Recenze ČPP pojištění Hafan Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

17. 8. 2021

Stručně/vhodné pro

Pojištění HAFAN od ČPP zajistí, že vás nemoc nebo úraz vašeho psa nezruinují. Uhradí za vás léčbu, ošetření úrazu, operaci, hospitalizaci psa i podané léky. Pojištění můžete sjednat od 10.000 Kč až do 50.000 Kč, s možností spoluúčasti od 1000 Kč. Součástí pojištění je i nezbytné utracení vašeho psa. Pojištěné zvíře nesmí být mladší 3 měsíců a starší 8 let. Je nutné, aby měl pes mikročip a byl registrován. Nevýhodou pojištění HAFAN u ČPP je, že se nedá sjednat online.

Celkové skóre 7.7/10 se skládá z hodnocení všech 20 parametrů:
  • Pojištění kočky
  • Pojištění psa
  • Další domácí mazlíčci
  • Spoluúčast úraz/nemoc
  • Spoluúčast odpovědnost
  • Platí v zahraničí
  • Nemoc
  • Úraz
  • Uhynutí/Utracení
  • Porod
  • Kastrace
  • Pojištění odpovědnosti za škodu
  • Nutné tetování/Čip
  • Omezení věkem
  • Telefon
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Live chat
  • Otázky/odpovědi
  • Odpověď do 24 hodin
  • Celkové hodnocení
Hodnocení redakce
hodnoceno 20 parametrů
7.7/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 1x Přidat hodnocení
1/5
Celkové skóre 4.1/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Pojištění kočky
  • Pojištění psa
  • Další domácí mazlíčci
  • Spoluúčast úraz/nemoc
  • Spoluúčast odpovědnost
  • Platí v zahraničí
4.1/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Nemoc
  • Úraz
  • Uhynutí/Utracení
  • Porod
  • Kastrace
  • Pojištění odpovědnosti za škodu
7.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Nutné tetování/Čip
  • Omezení věkem
10/10
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Telefon
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Live chat
  • Otázky/odpovědi
  • Odpověď do 24 hodin
  • Celkové hodnocení
9/10

Výhody

  • Komplexní pojištění pro vašeho psa
  • Pojištění po ČR s možností připojistit Evropu
  • Pojištění hradí léky, lékařské zákroky i hospitalizaci

Nevýhody

  • Pojišťují pouze psy
  • Pojištění odpovědnosti lze sjednat pouze v samostatné smlouvě

Základní parametry
Celkové skóre 4.1/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Pojištění kočky
  • Pojištění psa
  • Další domácí mazlíčci
  • Spoluúčast úraz/nemoc
  • Spoluúčast odpovědnost
  • Platí v zahraničí
4.1/10

Cpp Pojisteni Psu Hafan Zakladni

ČPP přichází s pojištěním HAFAN. Jak už napovídá název pojistit zde lze pouze psy. Pokud potřebujete pojistit kočku, bude potřeba poohlédnout se jinde. Můžete se podívat třeba na naše srovnání nejlepších pojištění psů a koček.

Pojištění HAFAN platí po České republice, ale pokud se chystáte do zahraničí, žijete tam, nebo tam budete častěji jezdit, je možné připojistit vašeho psa po celé Evropě.

Na jednu smlouvu pojistíte vždy jen jedno zvíře. Pokud tedy potřebujete pojistit pět psů, každý musí mít svou vlastní smlouvu. U pojištění úrazu a nemoci se platí spoluúčast, a to 10 % z vydané částky, minimálně však 1000 Kč. Spoluúčast u pojištění odpovědnosti za škodu se neplatí, jelikož ho u pojištění HAFAN nelze připojistit. Pokud toto pojištění vyžadujete, je nutné sjednat ho samostatně.

Pojištění kočky
Pojištění se vztahuje na řádně očkovanou a očipovanou kočku, která byla při vstupu do pojištění zdráva a měla patřičný věk.
Ne
Pojištění psa
Pojištění se vztahuje na řádně očkovaného a očipovaného nebo tetovaného psa, který byl přui vstupu do pojištění zdráv.
Ano
Další domácí mazlíčci
Pojištění se vztahuje na jiná zvířata, než kočky a psy.
Ne
Spoluúčast úraz/nemoc
Pojišťovna požaduje spoluúčast pojistitele na škodné události, obvykle v procentech nebo pevné částce - 500 - 2000 Kč.
ano (10%)
Spoluúčast odpovědnost
Pojišťovna požaduje spoluúčast pojistitele na škodné události, obvykle v procentech nebo pevné částce - 500 - 2000 Kč.
ne
Platí v zahraničí
Pojištění kočky/psa platí i v zahraničí
Ne (nutné připojištění po Evropě )
Pozor Pozor
Pozor

Chcete sjednat k pojištění HAFAN i odpovědnost za škodu? Pak je nutné uzavřít ještě jednu samostatnou pojistku u ČPP. V rámci pojištění HAFAN se totiž tato varianta neposkytuje. Pojištění za škodu zpravidla součástí základního pojištění psa není, ale je možné ho připojistit. V případě pojistky HAFAN je to však zbytečně komplikované – nutno sjednat dvě pojistné smlouvy.

Rizika
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Nemoc
  • Úraz
  • Uhynutí/Utracení
  • Porod
  • Kastrace
  • Pojištění odpovědnosti za škodu
7.5/10

Cpp Pojisteni Psu Hafan Rizikajpg

Pojištění HAFAN hradí léčbu vašeho psa spojenou s nemocí i úrazem. Pojišťovna za vás zaplatí léky, ošetření a léčbu, ale i případnou operaci psa nebo hospitalizaci. Uhradí náklady spojené s akutním onemocněním i první příznaky chronické choroby. Součástí pojištění je i nutné utracení psa, např. z důvodu nemoci nebo úrazu.

Výhodou je možnost vybrat si částku pojištění podle sebe a to hned z pěti možných variant. Vašeho psa je možné pojistit na 10, 20, 30, 40 nebo 50 tisíc korun. Zvolit si přitom můžete spoluúčast na pojištění od 1000 Kč.

Pokud vás zajímá, zda HAFAN uhradí i komplikace spojené s porodem, musíme vás zklamat. Dělá to skutečně jen málokterá pojišťovna a ČPP mezi výjimkami není. Porod za vás hradit nebude. Stejně tak kastraci, kterou budete vyžadovat pro svého psa vy sami. Pokud však dojde ke zdravotním problémům, úrazu či nemoci, které kastraci vyžadují, jinak by byl život vašeho psa ohrožen, pak jej pojištění HAFAN hradit bude.

Nemoc
Pojištění platí pro případ nemoci psa/kočky. Často hradí veterinární ošetření, léky, operaci, hospitalizaci atd. Co vše zahrnuje pojištění nemoci je potřeba zjistit v pojistných podmínkách vybrané pojišťovny.
Ano
Úraz
Pojištění platí pro případ úrazu psa/kočky. Často hradí veterinární ošetření, léky, operaci, hospitalizaci atd. Co vše zahrnuje pojištění úrazu je potřeba zjistit v pojistných podmínkách vybrané pojišťovny.
Ano
Uhynutí/Utracení
Pojištění hradí i určitou částku v případě, že dojde k uhynutí nebo nutnému utracení psa/kočky.
Ano
Porod
Pojištění uhradí i veterinární ošetření spojené s porodem.
Ne
Kastrace
Pojištění hradí veterinární péči spojenou s kastrací psa/kočky. Zpravidla se jedná o kastraci z důvodu udržení zvířete na živu. Pokud má zvíře úraz či nemoc, které ho ohrožují na životě a je proto kastrace nezbytně nutná.
Ne (- pouze přímé ohrožení života)
Pojištění odpovědnosti za škodu
Pojištění hradí odpovědnost za škodu na zdraví, majetku, někdy i finanční ztrátu. Opět záleží na tom, co má uvedeno v podmínkách vybraná pojišťovna.
Ne (- ale v samostatné smlouvě)

Podmínky pojištění
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Nutné tetování/Čip
  • Omezení věkem
10/10

Cpp Pojisteni Psu Hafan Podminkyjpg

Abyste mohli svého psa u ČPP pojistit, je nutné, aby měl aplikovaný mikročip a byl registrovaný. Další podmínkou pak je věk vašeho psa. Nesmí být starší než 8 let a musí mu být více než 3 měsíce.

Nutné tetování/Čip
Aby mohlo být vaše zvíře pojištěno, je potřeba, aby bylo řádně očipováno, popř. aby bylo tetované.
ano
Omezení věkem
Většina pojišťoven omezuje vstup zvířete do pojištění jeho věkem. Spodní hranice je od 6 týdnů, někdy od 3 měsíců, horní je často určována stářím zvířete a u psů i jejich velikostí.
3 měsíce až 8 let

Sjednání pojištění

Pokud se vám pojištění HAFAN od ČPP líbí a rádi byste si jej sjednali, můžete tak učinit dvěma způsoby. Jedním je možnost zavolat na klientskou linku a druhým způsobem je dojít přímo na pobočku ČPP. Tato pojišťovna zatím bohužel nemá vyřešené online formuláře a tak není možné sjednat pojistku pro vašeho mazlíčka z pohodlí domova, jen od počítače či tabletu. To nás dost mrzí a je to pro pojišťovnu výrazné mínus.

Podpora
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Telefon
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Live chat
  • Otázky/odpovědi
  • Odpověď do 24 hodin
  • Celkové hodnocení
9/10

Podporu má Česká podnikatelská pojišťovna (ČPP) řešenou poměrně dobrým způsobem. Můžete se s nimi spojit na klientské lince telefonem, napsat jim e-mail, nebo zkusit online chat. My jsme samozřejmě vyzkoušeli chat, ale bohužel to bylo v pozdních večerních hodinách, kdy byl na chatu místo “živých kolegů” přítomen jen “robot Emil” a ten nám moc neporadil. Předal ale náš dotaz kolegům, kteří se nám ozvali další den.

Telefon
S podporou se můžete spojit telefonicky na klientské lince.
Ano
E-mail/kontaktní formulář
Podpoře lze napsat e-mail, nebo vyplnit kontaktní formulář.
Ano
Live chat
S podporou se lze spojit pomocí live chatu.
Ano (- chatbot)
Otázky/odpovědi
Kolik našich otázek bylo zodpovězeno.
5/5
Odpověď do 24 hodin
Dostali jsme odpověď na naše otázky do 24 hodin?
Ano
Celkové hodnocení
Jak celkově hodnotíme podporu vybrané pojišťovny.
Velmi dobrá

Jelikož se nám v e-mailu nedostalo všech potřebných odpovědí, zvolili jsme ještě variantu zavolat na klientskou linku. Několikrát jsme byli přepojeni, ale podařilo se a my jsme se dostali k pracovníkovi, který skutečně věděl, co a jak. Zodpověděl nám všechny dotazy, poradil, jak pojištění nastavit a nabídl sjednání po telefonu nebo na některé z poboček ČPP. Celkově hodnotíme podporu jako velmi dobrou.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!