Generali – Pojištění domácích mazlíčků Recenze Generali – Pojištění domácích mazlíčků Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

17. 8. 2021

Stručně/vhodné pro

Pojišťovna Generali nabízí pojištění mazlíčků – psů a koček, kteří mají mikročip nebo tetování. Sjednat můžete pojištění na nemoc či úraz do tří různých léčebných limitů. Pojistit lze i úhyn nebo utracení a samozřejmě lze připojistit i odpovědnost za škodu. Váš pes či kočka musí být v době sjednání pojistky zcela zdrávi a musí dosahovat určitého věku – ten se liší podle toho, zda se jedná o kočku nebo psa a také podle velikosti/váhy zvířete. Při sjednání pojištění mazlíčků online získáte 10 % slevu.

Celkové skóre 7.8/10 se skládá z hodnocení všech 20 parametrů:
  • Pojištění kočky
  • Pojištění psa
  • Další domácí mazlíčci
  • Spoluúčast úraz/nemoc
  • Spoluúčast odpovědnost
  • Platí v zahraničí
  • Nemoc
  • Úraz
  • Uhynutí/Utracení
  • Porod
  • Kastrace
  • Pojištění odpovědnosti za škodu
  • Nutné tetování/Čip
  • Omezení věkem
  • Telefon
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Live chat
  • Otázky/odpovědi
  • Odpověď do 24 hodin
  • Celkové hodnocení
Hodnocení redakce
hodnoceno 20 parametrů
7.8/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 1x Přidat hodnocení
4.0/5
Celkové skóre 5.8/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Pojištění kočky
  • Pojištění psa
  • Další domácí mazlíčci
  • Spoluúčast úraz/nemoc
  • Spoluúčast odpovědnost
  • Platí v zahraničí
5.8/10
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Nemoc
  • Úraz
  • Uhynutí/Utracení
  • Porod
  • Kastrace
  • Pojištění odpovědnosti za škodu
8.3/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Nutné tetování/Čip
  • Omezení věkem
10/10
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Telefon
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Live chat
  • Otázky/odpovědi
  • Odpověď do 24 hodin
  • Celkové hodnocení
7/10

Výhody

  • Komplexní ochrana pro kočku i psa
  • Snížení výdajů při nemoci či úrazu
  • Na jednu smlouvu pojistíte až tři kočky nebo tři psy (nelze kombinovat)

Nevýhody

  • Pojistit lze pouze zvíře označené čipem nebo tetováním
  • V zahraničí platí pouze pojištění odpovědnosti

Základní parametry
Celkové skóre 5.8/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Pojištění kočky
  • Pojištění psa
  • Další domácí mazlíčci
  • Spoluúčast úraz/nemoc
  • Spoluúčast odpovědnost
  • Platí v zahraničí
5.8/10

Generali Ceska Pojisteni Mazlicku Zakladni

Pojišťovna Generali si je dobře vědoma toho, že náklady na léčbu domácích mazlíčků dokážou udělat pořádný průvan v peněženkách jejich majitelů. Mnohdy se i banální zákrok může zvrtnout a vy dáte za léčbu nemoci nebo zranění vašeho mazlíčka desetitisíce během pár týdnů. Proto je vhodné je pojistit a předejít tak komplikacím. Jistě byste nechtěli stát před rozhodnutím, co s vaším psem či kočkou, když je potřeba je léčit a vy nemáte dostatek prostředků na účtu.

Generali umožňuje pojistit vašeho psa nebo kočku, ale pouze v případě, že mají mikročip nebo tetování. Další domácí mazlíčky zatím pojistit neumožňuje.

Výhodou tohoto pojištění je, že na jednu smlouvu můžete pojistit až tří zvířata. Vždy to ale musí být buď kočky nebo psi. Kombinovat psy a kočky dohromady nelze.

Dobré je také vědět, kde všude vám pojištění platí. Pokud se chystáte se svým psem či kočkou do zahraničí, jistě vás bude zajímat, zda jim pojištění platí i tam, nebo zda bude potřeba řešit jejich pojistku jinou cestou.

Faktem je, že pojištění mazlíčků od Generali vám nemoc, úraz, úhyn, léčení ani utracení v zahraničí hradit nebude. Platí tam pouze pojištění odpovědnosti za škodu, tedy pokud by váš mazlíček někomu provedl nějakou škodu. Toto pojištění ovšem platí pouze na území Evropy.

Pojištění kočky
Pojištění se vztahuje na řádně očkovanou a očipovanou kočku, která byla při vstupu do pojištění zdráva a měla patřičný věk.
Ano
Pojištění psa
Pojištění se vztahuje na řádně očkovaného a očipovaného nebo tetovaného psa, který byl přui vstupu do pojištění zdráv.
Ano
Další domácí mazlíčci
Pojištění se vztahuje na jiná zvířata, než kočky a psy.
Ne
Spoluúčast úraz/nemoc
Pojišťovna požaduje spoluúčast pojistitele na škodné události, obvykle v procentech nebo pevné částce - 500 - 2000 Kč.
ano
Spoluúčast odpovědnost
Pojišťovna požaduje spoluúčast pojistitele na škodné události, obvykle v procentech nebo pevné částce - 500 - 2000 Kč.
ne
Platí v zahraničí
Pojištění kočky/psa platí i v zahraničí
Ne (pouze pojištění odpovědnosti)

Jak je to se spoluúčastí

Než smlouvu o pojištění psa nebo kočky uzavřete, vždy si zjistěte, jak je to se spoluúčastí v případě škodné události. Málokdy totiž platí, že vám pojistka uhradí celé léčení, nebo celý výkon (např. operaci). Generali u nově sjednaných smluv počítá se spoluúčastí 10 %, a to v případě léčení úrazu nebo nemoci. Spoluúčast se také může změnit podle věku vašeho zvířete. Proto se nedivte, když si budete sjednávat pojištění online pro starší zvíře a vyskočí vám jiná výše spoluúčasti. Záleží totiž na stáří vašeho mazlíčka. Spoluúčast na pojistce je tedy 10 % a více, ale minimálně 500 Kč.

U pojištění odpovědnosti Generali žádnou spoluúčast nepožaduje.

Rizika
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Nemoc
  • Úraz
  • Uhynutí/Utracení
  • Porod
  • Kastrace
  • Pojištění odpovědnosti za škodu
8.3/10

Generali Ceska Pojisteni Mazlicku Rizika

Pokud zvolíte pojištění psů a koček u Generali, budete je mít pojištěné na nemoc, úraz, uhynutí, popř. utracení a také si pojistíte odpovědnost za škodu. Tedy pokud váš mazlíček někomu způsobí škodu, pak to pojišťovna uhradí, navíc bez vaší spoluúčasti.

Co však hrazeno není je porod a ošetření/léčba při a po porodu. Ošemetné je to i u kastrace. Pokud se rozhodnete vy sami své zvíře nechat vykastrovat, pak budete kastraci plně hradit a pojišťovna vám nic neproplatí. Pokud však bude kastrace nutná pro zachování zdraví a života vašeho psa, popř. kočičky, pak ji pojišťovna uhradí. Jde vždy o zákrok, který má zabránit přímému ohrožení života zvířete.

Nemoc
Pojištění platí pro případ nemoci psa/kočky. Často hradí veterinární ošetření, léky, operaci, hospitalizaci atd. Co vše zahrnuje pojištění nemoci je potřeba zjistit v pojistných podmínkách vybrané pojišťovny.
Ne
Úraz
Pojištění platí pro případ úrazu psa/kočky. Často hradí veterinární ošetření, léky, operaci, hospitalizaci atd. Co vše zahrnuje pojištění úrazu je potřeba zjistit v pojistných podmínkách vybrané pojišťovny.
Ne
Uhynutí/Utracení
Pojištění hradí i určitou částku v případě, že dojde k uhynutí nebo nutnému utracení psa/kočky.
Ne
Porod
Pojištění uhradí i veterinární ošetření spojené s porodem.
Ne
Kastrace
Pojištění hradí veterinární péči spojenou s kastrací psa/kočky. Zpravidla se jedná o kastraci z důvodu udržení zvířete na živu. Pokud má zvíře úraz či nemoc, které ho ohrožují na životě a je proto kastrace nezbytně nutná.
Ne (- pouze u přímého ohrožení života zvířete)
Pojištění odpovědnosti za škodu
Pojištění hradí odpovědnost za škodu na zdraví, majetku, někdy i finanční ztrátu. Opět záleží na tom, co má uvedeno v podmínkách vybraná pojišťovna.
Ne

Podmínky pojištění
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Nutné tetování/Čip
  • Omezení věkem
10/10

Aby váš pes nebo kočka mohli být pojištěni, je potřeba, aby byli v první řadě zdrávi a aby měli mikročip nebo tetování. Omezení pojistky se týká i věku zvířete, které se dělí podle jeho váhy. Pokud máte psa do 40 kg váhy, musí být při sjednání pojištění mladší 8 let. Pokud máte psa s váhou nad 40 kg, musí být mladší 4 let. U kočky se pak neřeší váha, ale pouze věk – nesmí být starší než 8 let.

Nutné tetování/Čip
Aby mohlo být vaše zvíře pojištěno, je potřeba, aby bylo řádně očipováno, popř. aby bylo tetované.
ano
Omezení věkem
Většina pojišťoven omezuje vstup zvířete do pojištění jeho věkem. Spodní hranice je od 6 týdnů, někdy od 3 měsíců, horní je často určována stářím zvířete a u psů i jejich velikostí.
ano (stáří dle plemene a velikosti zvířete)

Sjednání pojištění

Generali Ceska Pojisteni Mazlicku Sjednani Online

Pojišťovna Generali umožňuje sjednání pojištění domácích mazlíčků především online. Se sjednáním vám pomohou i na telefonu nebo na některé z poboček. Předem se ale raději informujte, zda vybraná pobočka pojištění sjedná. Vzhledem k výhodné ceně online pojištění je pro nás nejideálnější varianta, kdy si pojištění sjednáme sami, v klidu a v pohodlí domova. Pojďme se tedy podívat, jak na to!

Tip Tip
Náš tip!

Pojištění mazlíčků od Generali hradí i kastraci v případě, že je váš pes či kočka bezprostředně ohrožen na životě (např. infekční onemocnění dělohy, rakovina varlat apod.). Pokud chcete mít jistotu, že vás nemoc či úraz vašeho mazlíčka nezruinuje, je pojištění ideálním řešením.

Sjednání pojištění online

Rozhodnete-li se uzavřít pojištění psů a koček u Generali, stačí, když na jejich webových stránkách najdete záložku “sjednat online”, vyberete “pojištění mazlíček” a dáte “sjednat online”. Tímto rozhodnutím ušetříte nejen čas, který byste jinak trávili návštěvou pobočky, ale i peníze. Uzavření pojištění online je o 10 % levnější.

Rozkliknutím pojištění online se dostanete do kalkulačky, kde nejprve vyberete, zda pojišťujete kočku nebo psa, plemeno kočky nebo psa, zaškrtnete jakého je pohlaví, a dále vyplňujete údaje v tabulce. Je potřeba zadat datum narození zvířete a číslo jeho čipu. Pokud chcete pouze spočítat cenu pojistného a nechce se vám hledat číslo čipu, stačí zadat do kolonky číslo 1. Pokud chcete sjednat pojistku i na uhynutí či utracení, připravte si k ruce průkaz původu vašeho zvířete. Nezapomeňte vybrat datum, od kterého chcete, aby pojistka platila. Ideální je sjednat začátek pojištění co nejdříve.

Následně je potřeba vybrat pojistné limity – u nemoci a úrazu 15, 20 nebo 30 tisíc korun, u úhynu a utracení 5, 10 nebo 15 tisíc korun.

Pojištění odpovědnosti stačí zaškrtnout, limity jsou předem dány – škodu na zdraví hradí Generali do výše 2.000.000 Kč, škodu na věci do 1.000.000 Kč a finanční škodu do 500.000 Kč.

Na závěr zaškrtnete, že je váš mazlíček zcela zdráv a dáte spočítat pojistnou částku. Pokud vám částka vyhovuje, je potřeba doplnit číslo čipu (jestliže jste tak dosud neudělali) a pokračujete dál.

V dalších krocích doplníte potřebné informace – své jméno, příjmení, adresu trvalého bydliště/kontaktní adresu, telefon atd. Vyberete si způsob platby a doručení pojistné smlouvy. Pak už jen zrekapitulujete celou pojistnou smlouvu a pokud je vše v pořádku, můžete ji uzavřít a zaplatit.

Podpora
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Telefon
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Live chat
  • Otázky/odpovědi
  • Odpověď do 24 hodin
  • Celkové hodnocení
7/10

Podpora pojišťovny Generali funguje celkem dobře, jen nám chybí možnost živého chatu. Ten sice na jejich webových stránkách k dispozici je, ale místo člověka na druhém konci chatu odpovídá chatbot, takže na detailní otázky je lepší telefon. Generali neposkytuje ani možnost zaslat e-mail či kontaktní formulář s dotazem. Nejrychlejší proto je zavolat na klientskou linku, kde se dozvíte, co je potřeba, tak, jako jsme to nakonec udělali i my.

Telefon
S podporou se můžete spojit telefonicky na klientské lince.
Ano
E-mail/kontaktní formulář
Podpoře lze napsat e-mail, nebo vyplnit kontaktní formulář.
Ne
Live chat
S podporou se lze spojit pomocí live chatu.
Ano (- pouze chatbot)
Otázky/odpovědi
Kolik našich otázek bylo zodpovězeno.
5/5
Odpověď do 24 hodin
Dostali jsme odpověď na naše otázky do 24 hodin?
Ano
Celkové hodnocení
Jak celkově hodnotíme podporu vybrané pojišťovny.
Velmi dobrá

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!