Colonnade Pojištění domácích mazlíčků Recenze Colonnade Pojištění domácích mazlíčků Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

17. 8. 2021

Stručně/vhodné pro

Pojišťovna Colonnade má v nabídce pojištění domácích mazlíčků, ve kterém je možné pojistit vašeho psa či kočku proti úrazu, a to do výše 15.000 Kč nebo 30.000 Kč. Součástí je i pojištění odpovědnosti za škodu na zdraví či majetku, a to do výše 1.000.000 Kč u každé možnosti. Výhodou je, že pojišťovna nemá podmínku konkrétní váhy nebo věku zvířete při sjednávání pojistky, ani není nutné nechat zvíře předem vyšetřit. Pojistit můžete i zvířata při služebním nebo sportovním výkonu. A hlavně – tato pojistka platí i v zahraničí!

Celkové skóre 7.6/10 se skládá z hodnocení všech 20 parametrů:
  • Pojištění kočky
  • Pojištění psa
  • Další domácí mazlíčci
  • Spoluúčast úraz/nemoc
  • Spoluúčast odpovědnost
  • Platí v zahraničí
  • Nemoc
  • Úraz
  • Uhynutí/Utracení
  • Porod
  • Kastrace
  • Pojištění odpovědnosti za škodu
  • Nutné tetování/Čip
  • Omezení věkem
  • Telefon
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Live chat
  • Otázky/odpovědi
  • Odpověď do 24 hodin
  • Celkové hodnocení
Hodnocení redakce
hodnoceno 20 parametrů
7.6/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 1x Přidat hodnocení
1/5
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Pojištění kočky
  • Pojištění psa
  • Další domácí mazlíčci
  • Spoluúčast úraz/nemoc
  • Spoluúčast odpovědnost
  • Platí v zahraničí
8.3/10
Celkové skóre 4.2/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Nemoc
  • Úraz
  • Uhynutí/Utracení
  • Porod
  • Kastrace
  • Pojištění odpovědnosti za škodu
4.2/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Nutné tetování/Čip
  • Omezení věkem
10/10
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Telefon
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Live chat
  • Otázky/odpovědi
  • Odpověď do 24 hodin
  • Celkové hodnocení
8/10

Výhody

  • Úrazové pojištění pro psy a kočky
  • Ideální řešení pro ty, co potřebují pojištění mazlíčků i v zahraničí
  • Pojištění odpovědnosti na zdraví i majetku

Nevýhody

  • Pouze úrazové pojištění
  • Oproti jiným pojistkám žádné možnosti připojištění

Základní parametry
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Pojištění kočky
  • Pojištění psa
  • Další domácí mazlíčci
  • Spoluúčast úraz/nemoc
  • Spoluúčast odpovědnost
  • Platí v zahraničí
8.3/10

Colonnade Pojisteni Mazlicku Zakladni

Pojištění mazlíčků od Colonnade vám pokryje úrazy, jejich léčbu a ošetření. Vhodné je pro majitele psů a koček, ale jiná zvířátka zatím neřeší. Narozdíl od jiných pojistek umožňuje pojistit najednou až 5 zvířat s tím, že pojistné je zvýhodněno.

Např. za úroveň A, která má pojistnou částku do 30.000 Kč zaplatíte měsíčně 299.- za jednoho mazlíčka, 509.- za 2-3 mazlíčky a 749.- za 4-5 mazlíčků.

U každého pojištění (úraz i odpovědnost) se platí spoluúčast, a to částka 1000 Kč, což je v porovnání s celkovou částkou, do které se může úraz vašeho zvířete vyšplhat, pouze zlomek. Největší výhodou pojištění od Colonnade je to, že platí nejen v České republice, ale i v zahraničí.

Pojištění kočky
Pojištění se vztahuje na řádně očkovanou a očipovanou kočku, která byla při vstupu do pojištění zdráva a měla patřičný věk.
Ano
Pojištění psa
Pojištění se vztahuje na řádně očkovaného a očipovaného nebo tetovaného psa, který byl přui vstupu do pojištění zdráv.
Ano
Další domácí mazlíčci
Pojištění se vztahuje na jiná zvířata, než kočky a psy.
Ne
Spoluúčast úraz/nemoc
Pojišťovna požaduje spoluúčast pojistitele na škodné události, obvykle v procentech nebo pevné částce - 500 - 2000 Kč.
ano (1000 Kč)
Spoluúčast odpovědnost
Pojišťovna požaduje spoluúčast pojistitele na škodné události, obvykle v procentech nebo pevné částce - 500 - 2000 Kč.
ano (1000 Kč)
Platí v zahraničí
Pojištění kočky/psa platí i v zahraničí
Ano

Rizika
Celkové skóre 4.2/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Nemoc
  • Úraz
  • Uhynutí/Utracení
  • Porod
  • Kastrace
  • Pojištění odpovědnosti za škodu
4.2/10

Colonnade Pojisteni Mazlicku Rizika

Zatímco pojištění psů a koček od jiných pojišťoven hradí i nemoci, operace a léčbu nemocí, pojistka od Colonnade se vztahuje “pouze” na úraz. Ač se to může zdát jako nevýhoda, nejčastěji řešíme u našich mazlíčků právě ošetření úrazů. Colonnade hradí i srážku zvířete s automobilem a další úrazy, které se snadno mohou přihodit, i když jsme na naše miláčky opatrní, jak chceme. Takový pes (i kočka) jsou akční a mohou se zranit při procházce v lese či na poli. Kočky se rády protahují úzkými průlezy, ale ne vždy se jim to podaří. Když se taková kočka skřípne do otevřené ventilačky, nebo se jí zasekne nožka v plotě, může to mít fatální následky a následná léčba je zdlouhavá a drahá. Pak oceníte, že jste svého mazlíčka nechali pojistit.

Pokud se stane, že váš pes na následky úrazu zemře, rovněž je vám pojistka proplacena. Nejedná se však o žádnou jednorázovou částku, ale opět o ošetření veterinářem v rámci úrazu.

Problémem mohou být i škody na zdraví či majetku, které zvíře napáchá třetí osobě. Především psi rádi zkoumají sousedův terén a likvidují, co jim přijde pod zuby. Často dojde k nehodě a škodě na majetku i nechtěně a nečekaně. A co když se dokonce váš pes rozčílí a zraní třetí osobu? Pak budete jen platit a platit. Pojištění odpovědnosti za škodu na majetku a zdraví pak oceníte o to víc. Pojďme se tedy na jednotlivá rizika u pojišťovny Colonnade podívat blíže.

Pojistné programy má pojišťovna Colonnade celkem dva – A a B. V programu A je pojištěna platba veterináři za léčení následků úrazu domácího mazlíčka do výše 30.000 Kč, úroveň B má toto pojištění do výše 15.000 Kč. Obě dvě úrovně pak pojišťují odpovědnost za škody na zdraví způsobené domácím mazlíčkem a odpovědnost za škody na majetku do výše jednoho milionu. I když je možné pojistit najednou až 5 mazlíčků, limity se počítají pro každého zvlášť.

Nemoc
Pojištění platí pro případ nemoci psa/kočky. Často hradí veterinární ošetření, léky, operaci, hospitalizaci atd. Co vše zahrnuje pojištění nemoci je potřeba zjistit v pojistných podmínkách vybrané pojišťovny.
Ne
Úraz
Pojištění platí pro případ úrazu psa/kočky. Často hradí veterinární ošetření, léky, operaci, hospitalizaci atd. Co vše zahrnuje pojištění úrazu je potřeba zjistit v pojistných podmínkách vybrané pojišťovny.
Ano
Uhynutí/Utracení
Pojištění hradí i určitou částku v případě, že dojde k uhynutí nebo nutnému utracení psa/kočky.
Ano (- úrazem)
Porod
Pojištění uhradí i veterinární ošetření spojené s porodem.
Ne
Kastrace
Pojištění hradí veterinární péči spojenou s kastrací psa/kočky. Zpravidla se jedná o kastraci z důvodu udržení zvířete na živu. Pokud má zvíře úraz či nemoc, které ho ohrožují na životě a je proto kastrace nezbytně nutná.
Ne
Pojištění odpovědnosti za škodu
Pojištění hradí odpovědnost za škodu na zdraví, majetku, někdy i finanční ztrátu. Opět záleží na tom, co má uvedeno v podmínkách vybraná pojišťovna.
Ano
Tip Tip
Náš tip

Velkou výhodu pojištění domácích mazlíčků od Colonnade představuje možnost pojistit i psy při služebním nebo sportovním výkonu. To nabízí jen málokterá pojišťovna. Pokud tedy patří vaši psi mezi “nepojistitelné” kvůli náročné práci při výkonu služby, tady najdete řešení.

Podmínky pojištění
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Nutné tetování/Čip
  • Omezení věkem
10/10

Pojištění domácích mazlíčků od Colonnade je vhodné pro řádně očkované a očipované psy a kočky. Není však nutné řešit během sjednání pojištění váhu a velikost psa, ani kočky, což u jiných pojišťoven bývá. Zpravidla pojišťují zvířata jen do určitého věku, který je ještě dán velikostí/váhou zvířete. Tady na nic takového nenarazíte.

Kvůli sjednání pojištění nemusíte vyplňovat ani žádné zdravotní dotazníky vašeho zvířete, nebo absolvovat lékařskou prohlídku. Samozřejmostí však je, že pojišťujete psa či kočku zdravé a bez zranění. Pokud by se zjistilo, že uplatňujete škodnou událost z doby ještě před pojištěním, nebyla by vám potřebná částka vyplacena.

Nutné tetování/Čip
Aby mohlo být vaše zvíře pojištěno, je potřeba, aby bylo řádně očipováno, popř. aby bylo tetované.
ano
Omezení věkem
Většina pojišťoven omezuje vstup zvířete do pojištění jeho věkem. Spodní hranice je od 6 týdnů, někdy od 3 měsíců, horní je často určována stářím zvířete a u psů i jejich velikostí.
ano

Sjednání pojištění

Velkou nevýhodou u Colonnade představuje sjednání pojištění online. To totiž neumožňují. Můžete jim zaslat pouze formulář s dotazem či požadavkem na uzavření pojištění, počítejte však s tím, že vám budou volat a sjednávat s vámi pojištění telefonicky.

Pokud by vám nevyhovovalo telefonické sjednání, můžete zajít na jejich pobočku a uzavřít pojištění tam. Ovšem mají jen jednu pobočku, a to v Praze.

Podpora
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Telefon
  • E-mail/kontaktní formulář
  • Live chat
  • Otázky/odpovědi
  • Odpověď do 24 hodin
  • Celkové hodnocení
8/10

Pojišťovna Colonnade má podporu řešenou poměrně dobrým způsobem. Můžete se s nimi spojit na telefonu v pracovní dny, od 9:00 do 17:00, nebo jim poslat e-mail. Nemají bohužel live chat, který bychom uvítali. My jsme si vyzkoušeli, jak rychle reagují na e-mail od zákazníka.

Na náš e-mail reagoval jeden z pracovníků podpory hned do druhého dne. Volal nám a snažil se s námi pojištění rovnou sjednat. Na náš argument, že jsme v autě, přislíbil poslat informace e-mailem. Těch už jsme se však nedočkali a tak jsme museli volat další den na klientskou linku znovu. Z toho důvodu hodnotíme podporu pojišťovny Colonnade pouze jako dostatečnou.

Telefon
S podporou se můžete spojit telefonicky na klientské lince.
Ano
E-mail/kontaktní formulář
Podpoře lze napsat e-mail, nebo vyplnit kontaktní formulář.
Ano
Live chat
S podporou se lze spojit pomocí live chatu.
Ne
Otázky/odpovědi
Kolik našich otázek bylo zodpovězeno.
5/5
Odpověď do 24 hodin
Dostali jsme odpověď na naše otázky do 24 hodin?
Ano
Celkové hodnocení
Jak celkově hodnotíme podporu vybrané pojišťovny.
Dostatečná

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!