MarkEETa recenze MarkEETa recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

16. 10. 2017

Stručně/vhodné pro

MarkEETa na trh vstoupila nečekaně a velmi rychle se stala jedním z nejoblíbenějších EET řešením v ČR. Nejedná se však o novou neprověřenou firmu, řeč je o firmě s historií sahající až k roku 1996, jenž nyní operuje pod značkou MartEETa. Vyniká svou spolehlivostí, jelikož je software dodáván společně s hardwarem, který je se softwarem plně optimalizovaný. To je na druhou stranu i nevýhoda, jelikož je třeba si zakoupit jejich speciální hardware. Zákazníky si dostala i poměrně štědrou licencí zdarma, jenž často plně dostačuje malým podnikům. Obsahuje potřebné funkce pro menší i velké společnosti všeho druhu. Cena je sice vyšší, ale na druhou stranu obdržíte velmi stabilní řešení, na nějž se můžete spolehnout.

Celkové skóre 8.0/10 se skládá z hodnocení všech 34 parametrů:
  • Tarif
  • Cena nejvyššího tarifu
  • Časově neomezená licence
  • Cena 2. nejvyššího tarifu
  • Cena 3. nejvyššího tarifu
  • Nejlevnější tarif
  • Možnost zapůjčky tiskárny / pokladny
  • Webová aplikace
  • Aplikace na Android
  • Aplikace na iOS
  • Desktop klient (Windows)
  • Jiný hardware
  • Funkční EET i bez internetu
  • Evidence plateb kartou
  • Počet položek sortimentu
  • Detailní přehledy
  • Historie vytvořených účtů
  • Přehled tržeb v pokladně
  • Vzdálená správa pokladen
  • Skladové hospodářství
  • Rozšířené pokladní periferie (čtečka čár. kódu, váha,...)
  • Nefiskalizovat/neevidovat
  • Správa dodavatelů
  • Inventura
  • Kalkulace ceny podle času
  • Kategorie produktů
  • Mapa stolů
  • Docházkový systém
  • Receptury a kusovníky
  • Mobilní terminál / číšník
  • Počet uživatelů
  • Měsíční hledanost firmy (2017)
  • Rok založení firmy
  • Hodnocení uživatelů (Google, Heureka, Facebook)
Hodnocení redakce
hodnoceno 34 parametrů
8.0/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 19x Přidat hodnocení
3.1/5
Celkové skóre 5.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Cena nejvyššího tarifu
  • Časově neomezená licence
  • Cena 2. nejvyššího tarifu
  • Cena 3. nejvyššího tarifu
  • Nejlevnější tarif
  • Možnost zapůjčky tiskárny / pokladny
5.3/10
Celkové skóre 4/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Webová aplikace
  • Aplikace na Android
  • Aplikace na iOS
  • Desktop klient (Windows)
  • Jiný hardware
4/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Funkční EET i bez internetu
  • Evidence plateb kartou
  • Počet položek sortimentu
  • Detailní přehledy
  • Historie vytvořených účtů
  • Přehled tržeb v pokladně
  • Vzdálená správa pokladen
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Skladové hospodářství
  • Rozšířené pokladní periferie (čtečka čár. kódu, váha,...)
  • Nefiskalizovat/neevidovat
  • Správa dodavatelů
  • Inventura
  • Kalkulace ceny podle času
  • Kategorie produktů
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Mapa stolů
  • Docházkový systém
  • Receptury a kusovníky
  • Mobilní terminál / číšník
  • Počet uživatelů
10/10
Celkové skóre 9.5/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Měsíční hledanost firmy (2017)
  • Rok založení firmy
  • Hodnocení uživatelů (Google, Heureka, Facebook)
9.5/10

Výhody

  • Komplexní EET řešení Softwaru i Hardwaru, systém je proto stabilní a optimalizovaný na konkrétní zařízení.

Nevýhody

  • Platíte paušál v podobě měsíčních nebo ročních plateb a není možnost si systém od MarkEETy nahrát na svůj hardware.

Poměr cena/výkon
Celkové skóre 5.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Cena nejvyššího tarifu
  • Časově neomezená licence
  • Cena 2. nejvyššího tarifu
  • Cena 3. nejvyššího tarifu
  • Nejlevnější tarif
  • Možnost zapůjčky tiskárny / pokladny
5.3/10

Pokud se nebavíme o tarifu zadarmo, MarkEETa je nejdražší ze všech námi recenzovaných EET systémů. Rozdíl je ale v řádu desítek korun, což ve finále nedělá rapidní rozdíl. Platba probíhá paušálně a není možné zakoupit licenci jednou platbou jako třeba u KasaFik. Pro sezónní podnikatele připravili možnost zapůjčky hardwaru za zlomek celkové ceny (např. na letní sezónu).

Cena nejvyššího tarifu
750 Kč bez DPH / měs
Časově neomezená licence
Ne
Cena 2. nejvyššího tarifu
490 Kč bez DPH / měs
Cena 3. nejvyššího tarifu
250 Kč bez DPH / měs
Nejlevnější tarif
0 Kč + cena zařízení
Možnost zapůjčky tiskárny / pokladny
Ano

Kompatibilita
Celkové skóre 4/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Webová aplikace
  • Aplikace na Android
  • Aplikace na iOS
  • Desktop klient (Windows)
  • Jiný hardware
4/10

Jak již bylo zmíněno, software od MarkEETy podporuje pouze svá zařízení, které zaručují maximální spolehlivost. Pokud byste však trvaly na svém vlastním zařízení, taková možnost je pokud využijete jejich software mimo značku MarkEETa, a to systém SmartPOS. S hardwarem od MarkEETy však máte větší jistotu.

Webová aplikace
Ano
Aplikace na Android
Ano
Aplikace na iOS
Ne
Desktop klient (Windows)
Ne
Jiný hardware
Ano

Obecné funkce
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Funkční EET i bez internetu
  • Evidence plateb kartou
  • Počet položek sortimentu
  • Detailní přehledy
  • Historie vytvořených účtů
  • Přehled tržeb v pokladně
  • Vzdálená správa pokladen
10/10

Mezi funkce, které vyžaduje většina podnikatelů, patří offline režim, evidence plateb kartou, neomezený počet produktů v systému, historie vytvořených účtů, přehled tržeb v pokladně, detailní přehledy cashflow a vzdálená správa pomocí webové aplikace. MarkEETa umožňuje všechny zmíněné funkce.

Funkční EET i bez internetu
Ano
Evidence plateb kartou
Ano
Počet položek sortimentu
neomezeně
Detailní přehledy
Ano
Historie vytvořených účtů
Ano
Přehled tržeb v pokladně
Ano
Vzdálená správa pokladen
Ano

Použitelnost
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Skladové hospodářství
  • Rozšířené pokladní periferie (čtečka čár. kódu, váha,...)
  • Nefiskalizovat/neevidovat
  • Správa dodavatelů
  • Inventura
  • Kalkulace ceny podle času
  • Kategorie produktů
10/10

Jako majitel obchodu hledáte funkce, které jsou váš typ podnikání ideální. Každý podnik je jiný a má specifické potřeby, ale většina kamenných obchodů všeho druhu ocení následující výčet funkcí: skladové hospodářství, rozšířené pokladní periferie (čtečka čárového kódu, váha,…), funkci nefiskalizovat/neevidovat, správa dodavatelů, inventura a kategorie produktů. MarkEETa obsahuje všechny zmíněné funkce a je plně vybavena pro většinu obchodů.

Skladové hospodářství
Ano
Rozšířené pokladní periferie (čtečka čár. kódu, váha,...)
Ano
Nefiskalizovat/neevidovat
Ano
Správa dodavatelů
Ano
Inventura
Ano
Kalkulace ceny podle času
Ano
Kategorie produktů
Ano

Gastronomie
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Mapa stolů
  • Docházkový systém
  • Receptury a kusovníky
  • Mobilní terminál / číšník
  • Počet uživatelů
10/10

Stejně jako u zmíněných obchodů, i firmy v oblasti ubytování, stravování a pohostinství mají specifické potřeby. Vybrali jsme ty nejdůležitější a zkontrolovali, zda-li je MarkEETa obsahuje. Jako majitel gastro podniku oceníte mapu stolů, docházkový systém, receptury a kusovníky, mobilní terminál (číšník) a neomezený počet uživatelů. MarkEETa i v tomto případě dostává plný počet bodů.

Mapa stolů
Ano
Docházkový systém
Ano
Receptury a kusovníky
Ano
Mobilní terminál / číšník
Ano
Počet uživatelů
neomezeně

Reputace firmy
Celkové skóre 9.5/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Měsíční hledanost firmy (2017)
  • Rok založení firmy
  • Hodnocení uživatelů (Google, Heureka, Facebook)
9.5/10

Společnost patří mezi nejoblíbenější EET řešení na českém trhu. Na Heurece se těší průměrnému hodnocení 90% a historie firmy jde až k roku 1996. S pokladními systémy mají tedy dlouholetou zkušenost.

Měsíční hledanost firmy (2017)
2400
Rok založení firmy
1996
Hodnocení uživatelů (Google, Heureka, Facebook)
90%

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

2 zkušeností

Mám podobné zkušenosti. Markeetu jsem kupoval proto, že jsme malá víkendová sezonní provozovna. Nechci platit každý měsíc poplatek za údajnou podporu. Ze začátku fungovala celkem dobře.. cca po dvou letech na displeji rozsypaný čaj..komunikace bída. Že se mi ozve technik..stále nic.. naštěstí po mnoha restartech naskočila. Pořád mi to ale psalo, abych si upgradoval pokladnu.. no a to, čeho jsem se obával je tu. Teď už nejde vůbec. Takže sbohem a šáteček milá Markeeto!!

Hodnocení - 3
Anonymous
17. 7. 2021

NEKUPOVAT A ODEJÍT KE KONKURENCI !!! Markeeta bez poplatku najednou přestala bez varování fungovat. Různé problémy s Markeetou přibývají. Nejsem sám, je nás moc a další přibývají. Technická podpora nefunkční, domluva mejlem nemožná – tam vám jen odpoví, jací jste neschopní blbci, telefonicky vám neporadí. Různé poplatky se neustále navyšují. Jsou to podvodníci ! Končím s Markeetou a přecházím ke konkurenci.

Hodnocení - 3
Jan Ukrt
15. 4. 2019