Kasafik recenze Kasafik recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

17. 10. 2017

Stručně/vhodné pro

Kasa FIK pracuje na systému „jednou nakup a je to“. Proto je nutno počítat s počáteční investicí v řádů tisíců korun, ale tím vaše investování může skončit (žádné měsíční poplatky). Nevýhodou oproti měsíčně placeným softwarům je slabší podpora a nižší funkcionalita, jak reportují některé uživatelské recenze. Vždy je třeba zkontrolovat parametry, jestli vyhovují vašemu podnikání, ale obecně můžeme říct, že Kasa FIK není vhodná pro velké podniky už kvůli menšímu rozsahu funkcí. Na druhou stranu je ideálním řešením pro menší či střední firmy.

Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení všech 34 parametrů:
  • Tarif
  • Cena nejvyššího tarifu
  • Časově neomezená licence
  • Cena 2. nejvyššího tarifu
  • Cena 3. nejvyššího tarifu
  • Nejlevnější tarif
  • Možnost zapůjčky tiskárny / pokladny
  • Webová aplikace
  • Aplikace na Android
  • Aplikace na iOS
  • Desktop klient (Windows)
  • Jiný hardware
  • Funkční EET i bez internetu
  • Evidence plateb kartou
  • Počet položek sortimentu
  • Detailní přehledy
  • Historie vytvořených účtů
  • Přehled tržeb v pokladně
  • Vzdálená správa pokladen
  • Skladové hospodářství
  • Rozšířené pokladní periferie (čtečka čár. kódu, váha,...)
  • Nefiskalizovat/neevidovat
  • Správa dodavatelů
  • Inventura
  • Kalkulace ceny podle času
  • Kategorie produktů
  • Mapa stolů
  • Docházkový systém
  • Receptury a kusovníky
  • Mobilní terminál / číšník
  • Počet uživatelů
  • Měsíční hledanost firmy (2017)
  • Rok založení firmy
  • Hodnocení uživatelů (Google, Heureka, Facebook)
Hodnocení redakce
hodnoceno 34 parametrů
7/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 22x Přidat hodnocení
3.6/5
Celkové skóre 7.6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Cena nejvyššího tarifu
  • Časově neomezená licence
  • Cena 2. nejvyššího tarifu
  • Cena 3. nejvyššího tarifu
  • Nejlevnější tarif
  • Možnost zapůjčky tiskárny / pokladny
7.6/10
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Webová aplikace
  • Aplikace na Android
  • Aplikace na iOS
  • Desktop klient (Windows)
  • Jiný hardware
6/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Funkční EET i bez internetu
  • Evidence plateb kartou
  • Počet položek sortimentu
  • Detailní přehledy
  • Historie vytvořených účtů
  • Přehled tržeb v pokladně
  • Vzdálená správa pokladen
10/10
Celkové skóre 5.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Skladové hospodářství
  • Rozšířené pokladní periferie (čtečka čár. kódu, váha,...)
  • Nefiskalizovat/neevidovat
  • Správa dodavatelů
  • Inventura
  • Kalkulace ceny podle času
  • Kategorie produktů
5.5/10
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Mapa stolů
  • Docházkový systém
  • Receptury a kusovníky
  • Mobilní terminál / číšník
  • Počet uživatelů
7/10
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Měsíční hledanost firmy (2017)
  • Rok založení firmy
  • Hodnocení uživatelů (Google, Heureka, Facebook)
6/10

Výhody

  • Časově neomezená licence a jednorázová platba.
  • Uživatelsky přívětivý.
  • Funguje na Android.

Nevýhody

  • Nutno počítat s větší počáteční investicí do licence.
  • Chybí některé pokročilejší funkce a podpora iOS a Windows zařízení.

Poměr cena/výkon
Celkové skóre 7.6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Cena nejvyššího tarifu
  • Časově neomezená licence
  • Cena 2. nejvyššího tarifu
  • Cena 3. nejvyššího tarifu
  • Nejlevnější tarif
  • Možnost zapůjčky tiskárny / pokladny
7.6/10

Díky jednorázové platbě poráží v poměru cena/výkon poráží své konkurenty, protože v dlouhodobém měřítku zaplatíte daleko méně než při měsíčním tarifu. U Kasa FIK máte také možnost tarifu zdarma, který pro ty nejmenší podniky s klidem postačí.

Cena nejvyššího tarifu
4999 Kč bez DPH
Časově neomezená licence
Ano
Cena 2. nejvyššího tarifu
3999 Kč bez DPH
Cena 3. nejvyššího tarifu
0Kč
Nejlevnější tarif
0Kč
Možnost zapůjčky tiskárny / pokladny
Ne

Kompatibilita
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Webová aplikace
  • Aplikace na Android
  • Aplikace na iOS
  • Desktop klient (Windows)
  • Jiný hardware
6/10

EET software Kasa FIK běží na operačním systému Android a je proto kompatibilní se všemi tablety či mobily, jenž v sobě mají zmíněné OS. Nepočítejte tedy, že využijete jakékoli zařízení iOS či Windows. Na druhou stranu můžete samozřejmě využívat webové aplikace a mít tak přehled o všech tržbách ve vaší provozovně online.

Webová aplikace
Ano
Aplikace na Android
Ano
Aplikace na iOS
Ne
Desktop klient (Windows)
Ne
Jiný hardware
Ano

Obecné funkce
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Funkční EET i bez internetu
  • Evidence plateb kartou
  • Počet položek sortimentu
  • Detailní přehledy
  • Historie vytvořených účtů
  • Přehled tržeb v pokladně
  • Vzdálená správa pokladen
10/10

Mezi funkce, které vyžaduje většina podnikatelů, patří offline režim, evidence plateb kartou, neomezený počet produktů v systému, historie vytvořených účtů, přehled tržeb v pokladně, detailní přehledy cashflow a vzdálená správa pomocí webové aplikace. Kasa FIK umožňuje všechny zmíněné funkce.

Funkční EET i bez internetu
Ano
Evidence plateb kartou
Ano
Počet položek sortimentu
neomezeně
Detailní přehledy
Ano
Historie vytvořených účtů
Ano
Přehled tržeb v pokladně
Ano
Vzdálená správa pokladen
Ano

Použitelnost
Celkové skóre 5.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Skladové hospodářství
  • Rozšířené pokladní periferie (čtečka čár. kódu, váha,...)
  • Nefiskalizovat/neevidovat
  • Správa dodavatelů
  • Inventura
  • Kalkulace ceny podle času
  • Kategorie produktů
5.5/10

Jako majitel obchodu hledáte funkce, které jsou váš typ podnikání ideální. Každý podnik je jiný a má specifické potřeby, ale většina kamenných obchodů všeho druhu ocení následující výčet funkcí: skladové hospodářství, rozšířené pokladní periferie (čtečka čárového kódu, váha,…), funkci nefiskalizovat/neevidovat, správa dodavatelů, inventura a kategorie produktů. Kasa FIK dává důraz na jednoduchost a uživatelskou přívětivost a i díky tomu zde chybí správa dodavatelů a možnost inventury.

Skladové hospodářství
Ano
Rozšířené pokladní periferie (čtečka čár. kódu, váha,...)
Ano
Nefiskalizovat/neevidovat
Ano
Správa dodavatelů
Ne
Inventura
Ne
Kalkulace ceny podle času
Ne
Kategorie produktů
Ano

Gastronomie
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Mapa stolů
  • Docházkový systém
  • Receptury a kusovníky
  • Mobilní terminál / číšník
  • Počet uživatelů
7/10

Stejně jako u zmíněných obchodů, i firmy v oblasti ubytování, stravování a pohostinství mají specifické potřeby. Vybrali jsme ty nejdůležitější a zkontrolovali, zda-li je Kasa FIK obsahuje. Jako majitel gastro podniku oceníte mapu stolů, docházkový systém, receptury a kusovníky, mobilní terminál (číšník) a neomezený počet uživatelů. Kasa FIK má vše kromě docházkového systému.

Mapa stolů
Ano
Docházkový systém
Ne
Receptury a kusovníky
Ano
Mobilní terminál / číšník
Ano
Počet uživatelů
3

Reputace firmy
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Měsíční hledanost firmy (2017)
  • Rok založení firmy
  • Hodnocení uživatelů (Google, Heureka, Facebook)
6/10

Pokud jde o časově neomezenou licenci, která je na našem trhu nedostatkovým zbožím, je Kasa FIK pravděpodobně tím nejoblíbenějším řešením ze všech. Na trhu funguje již od roku 2015 a za tu dobu stihla nasbírat více než 400 uživatelských recenzí na Google play s více méně pozitivním podtextem. Lidé se shodují, že jde o solidní jednoduchou aplikaci, od které však nejde očekávat příliš komplikované funkce.

Měsíční hledanost firmy (2017)
1000
Rok založení firmy
2015
Hodnocení uživatelů (Google, Heureka, Facebook)
82%
Doporučujeme Doporučujeme

KasaFik patří mezi 5 nejlepších EET pokladen na našem trhu. Pokud vás ale přece jen nezaujala - EET pokladna, která splňuje vaše požadavky je umístěna v našem srovnání nejlepších EET pokladen.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

1 zkušeností

Já jsem spokojen. Podpora funguje na jedničku. Investice do jednorázové licence se vyplatí, lepší než platit tisíce ročně za paušály.

Hodnocení - 3
Radek
26. 9. 2018