HelloCash recenze HelloCash recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

16. 10. 2017

Stručně/vhodné pro

Vyšší tarify HelloCash bohatě postačující pro všechny druhy podnikání. Jde o rakouskou firmu, která se specializuje na registrační pokladny a expandovala i do České republiky. Verze zdarma je poměrně štědrá a menším podnikatelům může postačit. Naprostou konkurenční výhodou je zde vynikající kompatibilita se všemi typy zařízení (včetně Apple produktů). Na druhou stranu HelloCash není tak masově rozšířený jako jiné EET softwary.

Celkové skóre 8.1/10 se skládá z hodnocení všech 34 parametrů:
  • Tarif
  • Cena nejvyššího tarifu
  • Časově neomezená licence
  • Cena 2. nejvyššího tarifu
  • Cena 3. nejvyššího tarifu
  • Nejlevnější tarif
  • Možnost zapůjčky tiskárny / pokladny
  • Webová aplikace
  • Aplikace na Android
  • Aplikace na iOS
  • Desktop klient (Windows)
  • Jiný hardware
  • Funkční EET i bez internetu
  • Evidence plateb kartou
  • Počet položek sortimentu
  • Detailní přehledy
  • Historie vytvořených účtů
  • Přehled tržeb v pokladně
  • Vzdálená správa pokladen
  • Skladové hospodářství
  • Rozšířené pokladní periferie (čtečka čár. kódu, váha,...)
  • Nefiskalizovat/neevidovat
  • Správa dodavatelů
  • Inventura
  • Kalkulace ceny podle času
  • Kategorie produktů
  • Mapa stolů
  • Docházkový systém
  • Receptury a kusovníky
  • Mobilní terminál / číšník
  • Počet uživatelů
  • Měsíční hledanost firmy (2017)
  • Rok založení firmy
  • Hodnocení uživatelů (Google, Heureka, Facebook)
Hodnocení redakce
hodnoceno 34 parametrů
8.1/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 21x Přidat hodnocení
3.7/5
Celkové skóre 6.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Cena nejvyššího tarifu
  • Časově neomezená licence
  • Cena 2. nejvyššího tarifu
  • Cena 3. nejvyššího tarifu
  • Nejlevnější tarif
  • Možnost zapůjčky tiskárny / pokladny
6.3/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Webová aplikace
  • Aplikace na Android
  • Aplikace na iOS
  • Desktop klient (Windows)
  • Jiný hardware
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Funkční EET i bez internetu
  • Evidence plateb kartou
  • Počet položek sortimentu
  • Detailní přehledy
  • Historie vytvořených účtů
  • Přehled tržeb v pokladně
  • Vzdálená správa pokladen
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Skladové hospodářství
  • Rozšířené pokladní periferie (čtečka čár. kódu, váha,...)
  • Nefiskalizovat/neevidovat
  • Správa dodavatelů
  • Inventura
  • Kalkulace ceny podle času
  • Kategorie produktů
10/10
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Mapa stolů
  • Docházkový systém
  • Receptury a kusovníky
  • Mobilní terminál / číšník
  • Počet uživatelů
8/10
Celkové skóre 3.5/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Měsíční hledanost firmy (2017)
  • Rok založení firmy
  • Hodnocení uživatelů (Google, Heureka, Facebook)
3.5/10

Výhody

  • Vynikající verze zdarma.
  • Paušální poplatek je levný.
  • Software je kompatibilní s všemi druhy zařízení (včetně iOS).

Nevýhody

  • Platí se paušálně a chybí některé funkce typu “receptury a kusovníky”.

Poměr cena/výkon
Celkové skóre 6.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Cena nejvyššího tarifu
  • Časově neomezená licence
  • Cena 2. nejvyššího tarifu
  • Cena 3. nejvyššího tarifu
  • Nejlevnější tarif
  • Možnost zapůjčky tiskárny / pokladny
6.3/10

Jelikož i nejdražší tarif je zde velmi levný oproti námi recenzovaným softwarům a i přesto obsahuje většinu pokročilých funkcí, jde o EET řešení s velmi dobrým poměrem cena/výkon. Na druhou stranu není zde možnost zakoupit časově neomezenou licenci, jak tomu tak je třeba u softwaru KasaFik.

Cena nejvyššího tarifu
299 Kč bez DPH / měs
Časově neomezená licence
Ne
Cena 2. nejvyššího tarifu
199 Kč bez DPH / měs
Cena 3. nejvyššího tarifu
89 Kč bez DPH / měs
Nejlevnější tarif
0Kč
Možnost zapůjčky tiskárny / pokladny
Ne

Kompatibilita
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Webová aplikace
  • Aplikace na Android
  • Aplikace na iOS
  • Desktop klient (Windows)
  • Jiný hardware
10/10

Těžko najdete EET software, který je plně kompatibilní s iOS zařízeními. V tomto případě jde o trefu do černého, protože podporuje jak iPad, Mac i iPhone. Dokonce zde najdete i program do počítače se systémem Windows, na který můžete napojit tiskárnu účtenek a využívat ho namísto drahých speciálních hardwarů. Samozřejmostí je plná podpora systému Windows.

Webová aplikace
Ano
Aplikace na Android
Ano
Aplikace na iOS
Ano
Desktop klient (Windows)
Ano
Jiný hardware
Ano

Obecné funkce
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Funkční EET i bez internetu
  • Evidence plateb kartou
  • Počet položek sortimentu
  • Detailní přehledy
  • Historie vytvořených účtů
  • Přehled tržeb v pokladně
  • Vzdálená správa pokladen
10/10

Mezi funkce, které vyžaduje většina podnikatelů, patří offline režim, evidence plateb kartou, neomezený počet produktů v systému, historie vytvořených účtů, přehled tržeb v pokladně, detailní přehledy cashflow a vzdálená správa pomocí webové aplikace. HelloCash umožňuje všechny zmíněné funkce.

Funkční EET i bez internetu
Ano
Evidence plateb kartou
Ano
Počet položek sortimentu
neomezeně
Detailní přehledy
Ano
Historie vytvořených účtů
Ano
Přehled tržeb v pokladně
Ano
Vzdálená správa pokladen
Ano

Použitelnost
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Skladové hospodářství
  • Rozšířené pokladní periferie (čtečka čár. kódu, váha,...)
  • Nefiskalizovat/neevidovat
  • Správa dodavatelů
  • Inventura
  • Kalkulace ceny podle času
  • Kategorie produktů
10/10

Jako majitel obchodu hledáte funkce, které jsou váš typ podnikání ideální. Každý podnik je jiný a má specifické potřeby, ale většina kamenných obchodů všeho druhu ocení následující výčet funkcí: skladové hospodářství, rozšířené pokladní periferie (čtečka čárového kódu, váha,…), funkci nefiskalizovat/neevidovat, správa dodavatelů, inventura a kategorie produktů. HelloCash obsahuje všechny zmíněné funkce až na správu dodavatelů.

Skladové hospodářství
Ano
Rozšířené pokladní periferie (čtečka čár. kódu, váha,...)
Ano
Nefiskalizovat/neevidovat
Ano
Správa dodavatelů
Ano
Inventura
Ano
Kalkulace ceny podle času
Ano
Kategorie produktů
Ano

Gastronomie
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Mapa stolů
  • Docházkový systém
  • Receptury a kusovníky
  • Mobilní terminál / číšník
  • Počet uživatelů
8/10

Stejně jako u zmíněných obchodů, i firmy v oblasti ubytování, stravování a pohostinství mají specifické potřeby. Vybrali jsme ty nejdůležitější a zkontrolovali, zda-li je HelloCash obsahuje. Jako majitel gastro podniku oceníte mapu stolů, docházkový systém, receptury a kusovníky, mobilní terminál (číšník) a neomezený počet uživatelů. HelloCash má vše kromě možnosti receptur a kusovníků.

Mapa stolů
Ano
Docházkový systém
Ano
Receptury a kusovníky
Ne
Mobilní terminál / číšník
Ano
Počet uživatelů
neomezeně

Reputace firmy
Celkové skóre 3.5/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Měsíční hledanost firmy (2017)
  • Rok založení firmy
  • Hodnocení uživatelů (Google, Heureka, Facebook)
3.5/10

Jde o rakouskou firmu, která začala svou činnost v roce 2014, a jejich primárních zaměřením jsou registrační pokladny. S příchodem EET do ČR expandovali i k nám. Za poměrně krátkou dobu získali skvělá hodnocení na trhu a patří mezi jednu z nejkomplexnějších EET pokladen vůbec.

Měsíční hledanost firmy (2017)
590
Rok založení firmy
2014
Hodnocení uživatelů (Google, Heureka, Facebook)
92%
Doporučujeme Doporučujeme

HelloCash je bez debaty skvělá EET pokladna ale pokud hledáte něco jiného - zkuste se podívat na naše


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!