Fortuna Recenze Fortuna Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

21. 8. 2018

Stručně/vhodné pro

Fortuna se považuje za lídra sázkových kanceláří Střední Evropy v kurzových sázkách, ty jsou její hlavní doménou. Kromě Česka působí také v Polsku, Chorvatsku, Rumunsku a na Slovensku, kde založila sesterskou společnost Terno. Je partnerem sportovních klubů i handicapovaných sportovců. Za své služby si nebere žádný manipulační poplatek (pouze v kamenných pobočkách). Využívat zde můžete například Rychlosázku (nejrychlejší sázku z mobilu) nebo Cash out – možnost prodat tiket.

Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení všech 40 parametrů:
  • Česká licence
  • Mobilní aplikace
  • Počet poboček v čr
  • Fórum
  • Tv
  • Vstupní bonus
  • Registrační bonus
  • Bonus za doporučení
  • Věrnostní program
  • Akce nebo soutěže
  • Min. Vklad pro získání bonusu
  • Max. Výhra
  • Min. Sázka
  • Výplata ihned
  • Česká měna
  • Bankovní převod
  • Platební karta
  • Skrill
  • Paysafecard
  • Na pobočce
  • Sportovní sázky
  • Speciální sázky
  • Sázky na e-sporty
  • Kasino
  • Hry
  • Loterie
  • Losy
  • Poker
  • Sólo sázka
  • Aku sázka
  • Systém sázka
  • Skupinová sázka
  • Live sázka
  • Asijský handicap
  • Kurzové sázky
  • Live chat
  • Telefon
  • Email - do jednoho dne
  • Facebook zprávy
  • Český jazyk
Hodnocení redakce
hodnoceno 40 parametrů
8.3/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 16x Přidat hodnocení
3/5
Celkové skóre 9.3/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Česká licence
  • Mobilní aplikace
  • Počet poboček v čr
  • Fórum
  • Tv
9.3/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Vstupní bonus
  • Registrační bonus
  • Bonus za doporučení
  • Věrnostní program
  • Akce nebo soutěže
  • Min. Vklad pro získání bonusu
7.5/10
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Max. Výhra
  • Min. Sázka
  • Výplata ihned
  • Česká měna
9/10
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Bankovní převod
  • Platební karta
  • Skrill
  • Paysafecard
  • Na pobočce
6/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 15 parametrů:
  • Sportovní sázky
  • Speciální sázky
  • Sázky na e-sporty
  • Kasino
  • Hry
  • Loterie
  • Losy
  • Poker
  • Sólo sázka
  • Aku sázka
  • Systém sázka
  • Skupinová sázka
  • Live sázka
  • Asijský handicap
  • Kurzové sázky
10/10
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Live chat
  • Telefon
  • Email - do jednoho dne
  • Facebook zprávy
  • Český jazyk
8/10

Výhody

  • Sázky na nižší české soutěže.
  • Registrační bonus až 300 Kč.

Nevýhody

  • Nelze využít vklad ani výběr pomocí Skrill nebo PaysafeCard
  • Chybí nám zde bonus za doporučení
  • Chyběl nám onlinechat

Důležité parametry
Celkové skóre 9.3/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Česká licence
  • Mobilní aplikace
  • Počet poboček v čr
  • Fórum
  • Tv
9.3/10

Fortuna Mobilni Aplikace

Fortuna je největší sázková kancelář ve Střední Evropě především pro kurzové sázky. Nechybí jí k provozu česká licence ani mobilní aplikace, kterou klienti hojně využívají – je to totiž rychlé a pohodlné. Zákazníci mohou plně využívat diskusní fórum nebo sledovat sportovní přenosy. V Česku najdeme více než 500 poboček Fortuny. Podle similarweb.com je web Fortuny třetí nejnavštěvovanější mezi sázkovými kancelářemi.

Česká licence
Ano
Mobilní aplikace
Ano
Počet poboček v čr
531
Fórum
Ano
Tv
Ano

Bonusy
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Vstupní bonus
  • Registrační bonus
  • Bonus za doporučení
  • Věrnostní program
  • Akce nebo soutěže
  • Min. Vklad pro získání bonusu
7.5/10

Fortuna Bonusy

Registrační bonus u Fortuny činí 300 Kč. Vstupní bonus se může vyšplhat až na 3.000 Kč za předpokladu, že zákazník učinil minimální vklad 100 Kč. Chyběla nám zde možnost odměny za doporučení, kterou aktuálně Fortuna nenabízí. V rámci věrnostního programu Fortuna Klub Plus je možné za nasbírané body (1 bod = sázka za 10 Kč) získat věcné ceny, kurzové zvýhodnění, zájezdy na zápasy, atd.

Vstupní bonus
až 3 000Kč
Registrační bonus
300Kč
Bonus za doporučení
Ne
Věrnostní program
Ano (Fortuna klub plus)
Akce nebo soutěže
Ano
Min. Vklad pro získání bonusu
100Kč

Bonus za registraci

Bonus za registraci získají nově registrovaní klienti Fortuny, kteří jsou oprávněni uzavírat sázky prostřednictvím internetu. Bonus 300 Kč je přidělen během 24 hodin po splnění všech registračních podmínek. Klient má na aktivaci svého účtu a získání tohoto bonusu celkem 5 dní. Tento bonus si sice hráči nevyberou v korunách, ale mohou jej použít na kurzové sázky, ve Vegas i Casinu.

Vstupní bonus

Vstupní bonus je určený pouze nově registrovaným klientům Fortuny. Je to 100 % bonus na vklad do maximální výše 3.000 Kč. Pokud tedy vložíte 3.000 Kč i více, dostanete celkem bonus max. 3.000 Kč. Abyste tuto variantu Vstupního Bonusu získali, je potřeba splnit řadu podmínek. Mezi jinými i tu, že je nutné u Fortuny prosázet pětinásobek součtu počátečního vkladu a odpovídající výše vstupního bonusu. Minimální částka pro přiznání tohoto bonusu přitom činí 10 Kč.

Bonus nové loterie

Klienti, kteří chtějí sázet loterii, mají možnost získat bonus až ve výši 400 Kč. Opět se jedná o nově registrované klienty. První částí je bonus 100 Kč na vklad v minimální hodnotě 100 Kč. Dalších 300 Kč pak klienti dostanou po dokončení registrace.

Další bonusy

Fortuna umožňuje svým klientům ale i řadu dalších her a sázek, ve kterých nechybí bonusy, výhry apo. Např. bonus 500 Kč při hře ve Vegas. Pro jejich přehled však doporučíme nahlédnout na stránky Fortuny.

Pozor Pozor

Než se necháte zlákat vstupními bonusy od Fortuny, čtěte pečlivě pravidla a podmínky. Často je nutné prosázet velký vklad, než bonus získáte.

Sázky a peníze
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Max. Výhra
  • Min. Sázka
  • Výplata ihned
  • Česká měna
9/10

Maximální výhra u Fortuny může dosahovat výše až 5.000.000 Kč. Naopak nejnižší sázka, kterou lze uzavřít je 10 Kč. Výhry vyplácí sázková kancelář ihned a to v české měně.

Max. Výhra
5 M
Min. Sázka
10Kč
Výplata ihned
Ano
Česká měna
Ano
Tip Tip

Fortuna umožňuje sázet od minimálních částek, ale získávat přitom velmi příjemné výhry. Nezkušeným klientům doporučujeme číst pravidla, sledovat diskuzní fórum a začínat skutečně menšími položkami.

Platební metody
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Bankovní převod
  • Platební karta
  • Skrill
  • Paysafecard
  • Na pobočce
6/10

Fortuna Vklad Vyber

Vklady lze učinit online platební kartou, bankovním převodem nebo osobně na pobočce. Naopak výběry může zákazník provést jen na kamenné pobočce nebo platebním převodem. PaysafeCard, PayPal ani jiné převody a platby Fortuna v současné době nepodporuje. Skrill však můžete využít k ověření totožnosti během registrace.

Bankovní převod
Ano
Platební karta
Ano
Skrill
Ne
Paysafecard
Ne
Na pobočce
Ano

Produkty
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 15 parametrů:
  • Sportovní sázky
  • Speciální sázky
  • Sázky na e-sporty
  • Kasino
  • Hry
  • Loterie
  • Losy
  • Poker
  • Sólo sázka
  • Aku sázka
  • Systém sázka
  • Skupinová sázka
  • Live sázka
  • Asijský handicap
  • Kurzové sázky
10/10

Fortuna Produkty

Jelikož se Fortuna považuje za největší sázkovou kancelář a v tím pádem lídra v kurzových sázkách, nechybí v její nabídce vůbec nic. Pojďme se tedy podívat, co si můžete u Fortuny zahrát nebo na co si můžete vsadit.

Fortuna se primárně specializuje na kurzové sázky:

  • Sportovní – nejoblíbenější z nich jsou na fotbal, hokej, tenis, volejbal a basketbal.
  • Speciální, ve kterých lze sázet na výsledek voleb, Oscarů a v neposlední řadě na Superstar.
  • Solo sázka neboli jednoduchá, kde se sází na jeden zápas s libovolným kurzem.
  • Akumulovaná sázka = více sázkových příležitostí na jednom tiketu, který je výherní, když jsou všechny tipy správné.
  • Live sázka, která se uzavírá v průběhu zápasu. U Fortuny lze využít Cash outu a prodat tak svůj tiket ještě před skončením zápasu.
  • Dále v nabídce najdete Poker, sázky na e-Sporty i asijský handicap, které dříve v nabídce Fortuny chyběly.

Další produkty jsou losy, kasino (dva druhy: Casino, Vegas) a hry v něm. Dále loterie, která nabízí ještě dva druhy sázek a to skupinovou (více malých tiketů v jednom velkém) i systémovou (díky výběru více čísel zvyšuje šanci na výhru).

Ve Fortuně si může vybrat opravdu každý, kdo tomuto “sportu” holduje.

Sportovní sázky
Ano
Speciální sázky
Ano
Sázky na e-sporty
Ano
Kasino
Ano
Hry
Ano
Loterie
Ano
Losy
Ano
Poker
Ano
Sólo sázka
Ano
Aku sázka
Ano
Systém sázka
Ano
Skupinová sázka
Ano
Live sázka
Ano
Asijský handicap
Ano
Kurzové sázky
Ano

Podpora
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Live chat
  • Telefon
  • Email - do jednoho dne
  • Facebook zprávy
  • Český jazyk
8/10

Na to, jak velkou sázkovou kanceláří Fortuna je, nemají podporu vyřešenou příliš šťastně. Chyběl nám online chat na webu, ve kterém bychom mohli položit pár rychlých otázek. Místo e-mailu byl k dispozici kontaktní formulář, ovšem odpovědi na něj jsme se hned tak nedočkali. Další možností bylo napsat jim na facebookovou stránku, nebo zavolat na klientskou linku. My jsme nakonec zvolili poslední možnost – telefon. Jak to dopadlo?

Pracovník klientské linky byl velmi neochotný. Dokonce si troufám napsat, že byl nepříjemný. U některých dotazů mi odpověděl přímo, ale jinde mě místo vysvětlování odkázal na jejich webové stránky. Naštěstí alespoň upřesnil, kde ve které části mám hledat, protože Fortuna má řadu produktů a než se v jejich webových stránkách zorientujete, chvilku to může trvat.

Live chat
Ne
Telefon
Ano
Email - do jednoho dne
Ne
Facebook zprávy
Ano
Český jazyk
Ano
Doporučujeme Doporučujeme

Nevyhuvuje vám Fortuna pro vaše sportovní sázky? Vyzkoušejte jinou sázkovou kancelář. Podívejte se na další námi srovnávané sázkové kanceláře.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

5 zkušeností
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Zkušenosti s Fortunou jen špatné. Určitě nedoporučiji.

Hodnocení - 1
Roman
9. 5. 2022

Mám tu účet 2 týdny a je to suverénně nejhorší sazkovka v Česku co se týče kurzových sázek

Hodnocení - 3
jarda
7. 9. 2021

Nedoporučji. Vybrají si live sázky, osekávaj nabídku, s Tipsportem se to nedá srovnat.

Hodnocení - 3
Petr Porš
19. 9. 2020

Oproti Tipsportu je to shit

Hodnocení - 3
Ondřej
12. 9. 2020

Dá se zaregistrovat když mám Rakouský účet

Hodnocení - 3
Anonymous
16. 8. 2020