Firmin Recenze Firmin Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

29. 1. 2021

Stručně/vhodné pro

Společnost Firmin se soustředí na služby pro firmy, ve kterých se snaží o komplexní pomoc se založením či zakoupením firmy, přes nabídku virtuálního sídla až po zajištění zasedací místnosti, kanceláře, telefonní linky apod. My jsme se soustředili hlavně na virtuální sídla firem, které Firmin poskytuje na Praze 2,3,4,5 a 6. Na Praze 5 – Jinonice mají navíc skutečné sídlo firmy, ve kterém je možné využít i jejich speciální nabídku all inclusive pro ty nejnáročnější podnikatele a firmy.

Celkové skóre 8.4/10 se skládá z hodnocení všech 29 parametrů:
  • s.r.o.
  • a.s.
  • OSVČ
  • Založení firmy
  • Aktivační poplatek
  • Virtuální sídlo
  • Praha
  • Brno
  • Ostrava
  • Olomouc
  • Další
  • Virtuální asistentka
  • Označení na budově
  • Recepce
  • Příjem pošty
  • Osobní odběr pošty
  • Dosílání pošty
  • Skenování pošty
  • Telefonní linka
  • Místnost pro jednání s úřady
  • Pronájem zařízené kanceláře
  • Vedení účetnictví
  • Telefon
  • e-mail/kontaktní formulář
  • On-line chat
  • FAQ
  • Počet otázek
  • Odpověď ho 24 hodin
  • Kvalita
Hodnocení redakce
hodnoceno 29 parametrů
8.4/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • s.r.o.
  • a.s.
  • OSVČ
10/10
Celkové skóre 7.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Založení firmy
  • Aktivační poplatek
  • Virtuální sídlo
7.7/10
Celkové skóre /10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Praha
  • Brno
  • Ostrava
  • Olomouc
  • Další
Celkové skóre 7.2/10 se skládá z hodnocení 11 parametrů:
  • Virtuální asistentka
  • Označení na budově
  • Recepce
  • Příjem pošty
  • Osobní odběr pošty
  • Dosílání pošty
  • Skenování pošty
  • Telefonní linka
  • Místnost pro jednání s úřady
  • Pronájem zařízené kanceláře
  • Vedení účetnictví
7.2/10
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Telefon
  • e-mail/kontaktní formulář
  • On-line chat
  • FAQ
  • Počet otázek
  • Odpověď ho 24 hodin
  • Kvalita
8.6/10

Výhody

  • Sídlo společnosti na prestižních pražských adresách
  • Příjemné ceny dostupné i pro menší podnikatele

Nevýhody

  • V rámci tarifu je poměrně málo služeb
  • Většina nabízených adres nemá recepci
  • Nabízí adresy pouze v Praze

Firmin Recenze

Virtuální sídlo firmy si u nich může pronajmou OSVČ, s.r.o. i akciová společnost. Se založením firmy vám dokonce pomohou, a to takřka „na klíč“. Přesně víte, co máte v ceně a snadno se tak rozhodnete, zda vám to vyhovuje. Zakoupit si u nich můžete firmu i tzv. ready made.

Firmin Sidla Firem

Pokud si u Firmin pronajmete virtuální sídlo pro svou firmu, získáte prestižní pražskou adresu, anonymitu a soukromí, klid od častých finančních kontrol, označení své firmy na budově, zajištění příchozí pošty a její případné přeposlání nebo naskenování a řadu dalších výhod. Záleží na vás, jakou adresu si zvolíte a zda si připlatíte za další služby. Firmin bohužel nenabízí možnost virtuální asistentky ani správu firemního účetnictví.

Firmin je společnost soustředící se především na poskytování kvalitních služeb podnikatelům. Nabízí možnost zakoupení virtuálního sídla firmy hned na několika prestižních adresách v Praze a za ceny, které si může dovolit i menší nebo začínající firma. Sídla jsou přitom výhradně v jejich vlastních nemovitostech. Vedle toho vám pomohou se založením firmy „na klíč“, nebo si u nich můžete koupit již založenou firmu, tzv. ready made, která vám ušetří čas i peníze ohledně zakládání a rozjezdu firmy.

Typ sídla
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • s.r.o.
  • a.s.
  • OSVČ
10/10

Firmin umožňuje využít virtuální sídlo firmy jak pro osoby výdělečně činné (OSVČ), tak pro s.r.o. a akciové společnosti. V tomto ohledu se nemusíte bát žádných omezení. Navíc se založením firmy s.r.o. vám pomohou, případně si u nich můžete zakoupit již zavedenou firmu, tzv. ready made.

s.r.o.
Společnost zakládá sídla pro s.r.o.
Ano
a.s.
Společnost zakládá sídla pro a.s.
Ano
OSVČ
Společnost zakládá sídla pro OSVČ
Ano

Ceny
Celkové skóre 7.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Založení firmy
  • Aktivační poplatek
  • Virtuální sídlo
7.7/10

Firmin Objednavka Sidla Firmy

Cenová nabídka společnosti Firmin je poměrně zajímavá, přestože se jedná o prestižní adresy v různých částech Prahy. Výška ceny je odvozena samozřejmě od toho, o jakou část Prahy se jedná a také podle toho, na jak dlouho si klient sjedná smlouvu. Nejméně zaplatí za virtuální sídlo firmy na Praze 5 se smlouvou na 36 měsíců (340 Kč/měsíc).

Založení firmy
Platba za založení společnosti
od 12 900 Kč
Aktivační poplatek
Aktivační poplatek má pouze jedna společnost. Z jejího webu není jasné, co aktivační poplatek je.
Ne
Virtuální sídlo
Měsíční cena za virtuální sídlo.
od 340 Kč/měsíc

Firmin nabízí virtuální sídla na Praze 2,3,4,5 a 6. Praha 5 – Jinonice slouží navíc jako skutečné sídlo firmy a coworking. Jeho pronájem je tudíž nejdražší. U smlouvy na 36 měsíců za něj zaplatíte 590 Kč měsíčně. Smlouvy lze sjednat ale i na 6, 12 či 24 měsíců.

Dokoupitelné služby

Klient získá určité služby v rámci tarifu. Vedle toho si může dokoupit i přeposílání pošty 1x měsíčně za 100 Kč/měsíc, nebo 1x týdně za 300 Kč/měsíc. Poštu si ale může nechat i naskenovat a to maximálně 50 stran měsíčně za 200 Kč.

Založení firmy na míru

Firmin vedle virtuálního sídla firmy nabízí i možnost vytvoření firmy na míru. Jedná se o založení s.r.o., kdy zaplatíte od 12 990 Kč se sídlem firmy, a 15 900 Kč bez sídla. V této cenně je jedna návštěva u notáře, vlastní název, notářský zápis, kolky atd. Založení proběhne zpravidla do 14 dnů, nenastanou-li neočekávané komplikace.

Koupě firmy ready-made

Vedle založení s.ro. si můžete přes Firmin zakoupit již založenou – „hotovou“ firmu. Jedná se o tzv. „předzaloženou“ společnost, v podstatě o rozjetý vlak, do kterého pohodlně nastoupíte a můžete hned začít podnikat. Taková firma bude mít splacený základní kapitál, můžete za ni začít okamžitě jednat a převod podílů proběhne do 24 hodin. Zakoupit můžete s.ro. (od 19 900 Kč), nebo a.s. (od 59 900 Kč).

Adresy sídel

Firmin Detail Sidla Na Praze 2

Firmin nabízí několik prestižních adres v Praze, které si můžete pronajmout jako své virtuální sídlo firmy. Záleží jen na vás, zda vám bude více vyhovovat Praha 2, 3, 4, 5 nebo 6. Rozdíl je v dostupnosti na konkrétní adresy budov a také v ceně. V Praze 5 – Jinonicích je navíc k dispozici i skutečné sídlo firmy a coworking.

Praha
Ano
Brno
Ne
Ostrava
Ne
Olomouc
Ne
Další
Ne

Praha 5 – Jinonice

Na Praze 5 – Jinonice poskytuje Firmin zároveň skutečné sídlo firmy. To je potřeba v případě, že chce finanční úřad přesunout vaši firmu mimo Prahu kvůli virtuálnímu sídlu nebo máte problém s registrací DPH. V takovém případě někdy úřady chtějí, abyste prokázali skutečné, nikoli jen virtuální sídlo firmy.

V rámci této adresy můžete využít i tzv. speciální balíček „all inclusive“ s nímž získáte skutečné pracovní místo pro 1 osobu, tedy již zařízenou kancelář, uzamykatelnou skřínku na účetnictví, sídlo firmy, pronájem zasedací místnosti pro osm osob a pronájem VOIP telefonu včetně zapojení a provozu. A jako speciální bonus je označení firmy ve výloze s uvedením loga a firemních údajů a zajištění pevné linky s pražskou předvolbou.

Budova v Jinonicích nabízí vedle skvělé dostupnosti a reprezentativních prostor i recepci a bezproblémové parkování. Využití tohoto balíčku je sice patřičně finančně ohodnoceno, ale věříme, že pokud je klient, který takové služby skutečně potřebuje, rád je využije a vyplatí se mu. Na druhou stranu služby recepce, kanceláře či zasedací místnosti nabízí i jiné společnosti a za výrazně nižší cenu.

Služby
Celkové skóre 7.2/10 se skládá z hodnocení 11 parametrů:
  • Virtuální asistentka
  • Označení na budově
  • Recepce
  • Příjem pošty
  • Osobní odběr pošty
  • Dosílání pošty
  • Skenování pošty
  • Telefonní linka
  • Místnost pro jednání s úřady
  • Pronájem zařízené kanceláře
  • Vedení účetnictví
7.2/10

Pokud se rozhodnete pro Firmin, budete mít v ceně řadu standardních služeb, jako je označení vaší firmy na budově, jejíž adresu si platíte, budou za vás přijímat poštu a osobně si ji můžete vyzvedávat. Za příplatek vám ji přepošlou na vámi udanou adresu, nebo naskenují do e-mailu. To je ale vše. Firmin neposkytuje virtuální asistentku ani vám nepomůže s účetnictvím. A pokud si nezvolíte výše uvedený „all inclusive“ balíček, nepočítejte ani s možností pronájmu kanceláře.

Virtuální asistentka
Virtuální asistentka je vlastně sekretářka (asistentka), na kterou přehodíte úkoly, administrativu, a to i složitější.
Ne
Označení na budově
Cedulka, že vaše společnost sídlí v budově.
Ano
Recepce
Virtuální sídlo má vlastní recepci.
Ano (- pouze na Praze 5)
Příjem pošty
Můžete sem nechat posílat poštu.
Ano
Osobní odběr pošty
Poštovní zásilky si můžete osobně vyzvednout.
Ano
Dosílání pošty
Došlou poštu na adresu virtuálního sídla si můžete nechat přeposlat (i hromadně) na jinou adresu.
Ano (- příplatek)
Skenování pošty
Poštu vám oskenují a pošlou například prostřednictvím e-mailu.
Ano (- příplatek)
Telefonní linka
Ano (- na Praze 5)
Místnost pro jednání s úřady
Na adrese můžete využít prostory pro jednání s úřady.
Ano (- pouze na Praze 5)
Pronájem zařízené kanceláře
Ne
Vedení účetnictví
Společnost vám může vést účetnictví.
Ne

Na adrese Praha 5 Jinonice se můžete domluvit a zaplatit si pronájem zasedací místnosti nebo telefonní linky. Na této budově je zároveň k dispozici recepce. Na ostatních budovách k dispozici není. To všechno je potřeba zohlednit, než se rozhodnete pro konkrétní adresu vašeho virtuálního sídla. Chápeme, že velkou roli hraje cena za pronájem, ale pokud chcete lepší služby, vyplatí se zvolit i adresu s vyšším poplatkem.

Podpora
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Telefon
  • e-mail/kontaktní formulář
  • On-line chat
  • FAQ
  • Počet otázek
  • Odpověď ho 24 hodin
  • Kvalita
8.6/10

Firmin má klientskou podporu řešenou klasickým způsobem. Klienti mohou volat na klientskou linku 800 800 885, která je zdarma, ale i na pevnou linku nebo na mobil. S podporou se mohou spojit i pomocí e-mailu. Firmin nemá bohužel on-line chat, ale za to na jejich webu najdete řadu dobře zpracovaných nejčastějších otázek – a odpovědí (FAQ).

Telefon
Ano
e-mail/kontaktní formulář
Ano
On-line chat
Ne
FAQ
Na stránkách společnosti jsou často kladené otázky a odpovědi na ně. Ve FAQ často rychle naleznete odpověď, na to, co vás zajímá.
Ano
Počet otázek
Počet námi položených otázek / počet zodpovězených.
10/10
Odpověď ho 24 hodin
Ano (Řešeno telefonicky)
Kvalita
Výborná

My jsme se rozhodli nečekat na odpověď e-mailem a zavolali jsme si na klientskou linku rovnou. Zvedli nám to téměř okamžitě a ochotně odpověděli na všechny naše otázky. Vysvětlili, co nám nebylo jasné a v některých případech, kde nebyla možnost vyhovět našim požadavkům, nabídli alternativní řešení. S klientskou podporou jsme tedy spokojeni.

Doporučujeme Doporučujeme

Nezaujala vás nabídka této společnosti? Pojďte se podívat na nejlepší společnosti pro zakládání virtuálních sídel.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!