Alza Pet Recenze Alza Pet Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

20. 12. 2021

Stručně/vhodné pro

Alza Pet je jedna z kategorií e-shopu Alza.cz zaměřující se na chovatelské potřeby. Koupíte zde krmiva, pamlsky, potřeby a hračky pro psy, kočky a drobné hlodavce, jako křečci, morčata nebo osmáci. Na zboží jsou neustále zajímavé akce, takže jej můžete zakoupit s výraznou slevou. Doručení se dá zvolit domů – na adresu, nebo se dá vyzvednout na Alza pobočce či v Alza boxu. Platit jej můžete převodem, kartou i hotově. Velkou výhodou je, že u některých druhů dopravy můžete mít své zboží ještě týž den, kdy jste si jej objednali. To se hodí především když vám dojde krmivo a další nezbytnosti, bez kterých se neobejdete. Chyběly nám však potřeby pro chovatele ptactva a rybiček, stejně jako možnost mít dopravu zdarma při objednávce nad určitou cenu.

Celkové skóre 7.9/10 se skládá z hodnocení všech 22 parametrů:
  • Vlastní pobočky (počet)
  • Zákaznický program
  • Vlastní akční leták
  • Velký výběr produktů
  • Psi a kočky
  • Hlodavci
  • Ptáci
  • Teraristika
  • Akvaristika
  • Hodnocení obchodu na Zboží.cz nebo Heureka
  • Doprava zdarma od
  • Možnost osobního odběru na pobočce zdarma
  • Dobírka
  • Platební karta
  • Hotově (při osobním odběru)
  • Poplatek za dobírku
  • Kontaktní e-mail
  • Online chat
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
Hodnocení redakce
hodnoceno 22 parametrů
7.9/10
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Vlastní pobočky (počet)
  • Zákaznický program
  • Vlastní akční leták
  • Velký výběr produktů
8.5/10
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Psi a kočky
  • Hlodavci
  • Ptáci
  • Teraristika
  • Akvaristika
6/10
Celkové skóre 4.8/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Hodnocení obchodu na Zboží.cz nebo Heureka
  • Doprava zdarma od
  • Možnost osobního odběru na pobočce zdarma
4.8/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Dobírka
  • Platební karta
  • Hotově (při osobním odběru)
  • Poplatek za dobírku
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • Online chat
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
10/10

Výhody

  • Zaměření na kočky, psy a drobné hlodavce
  • Značné slevy v rámci akcí na Alze

Nevýhody

  • Menší množství kategorií než konkurenční e-shopy
  • Nekoupíte zde potřeby pro akvaristiku nebo chov ptactva

Chovatelské potřeby Alza Pet Recenze

Důležité parametry
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Vlastní pobočky (počet)
  • Zákaznický program
  • Vlastní akční leták
  • Velký výběr produktů
8.5/10

Alza Pet Chovatelske Potreby

Alza Pet není klasický online zverimex, ale kategorie nákupů na e-shopu Alza.cz. Přesto nabízí řadu zajímavých produktů, od krmiv přes chovatelské potřeby až po hračky pro zvířata. Zaměřují se především na majitele koček a psů, ale nakoupíte zde i pro drobné hlodavce. Majitelé ptáků a rybiček však musí nakupovat jinde.

Alza má k dispozici zákaznický program, který je však placený. Klasický bonusový program jako u konkurenčních e-shopů zde nenajdete. Můžete však dostávat do e-mailu newsletter s aktuálními slevami a nakupovat tak co nejlevněji. Na slevy je Alza Pet vynikající volba. Nevýhodou však je, že nemají tak široký výběr produktů a může se stát, že třeba některé speciální granule nebo značky zde nenajdete.

Vlastní pobočky (počet)
Kolik poboček - kamenných prodejen e-shop pro chovatele vlastní a zda má vůbec nejaké k dispozici.
Pobočky/boxy Alza
Zákaznický program
E-shop pro chovatele poskytuje výhodný zákaznický program, kde mohou klienti za své objednávky sbírat bonusy, dárky nebo získat vyšší slevy.
Ano
Vlastní akční leták
E-shop má vlastní akční leták nebo newsletter, který zasílá registrovaným zájemcům do e-mailové schránky.
Newsletter
Velký výběr produktů
Jak velký má e-shop výběr produktů? Vyberete si tu z velkého množství sortimentu, nebo existují obchody s větší nabídkou?
Ne

Alza Premium

Alza Premium

Alza Premium je zákaznický program e-shopu Alza.cz, který nabízí řadu výhod, jako dopravu zdarma na jakýkoliv nákup, opravdu výrazné ceny na zboží, které – dle tvrzení Alzy – nikde jinde nenajdete, okamžité vyřízení reklamací, přednostní výdej zboží, přednost na zákaznické lince a dokonce osobního asistenta, který vám bude radit při výběru zboží, budete-li to potřebovat. Alza Premium nabízí i garanci nejlepší ceny – pokud nakoupíte zboží na Alze a nejste s jeho cenou spokojeni – např. najdete-li jej někde levněji, je možné to s Alzou řešit. Opět však pouze v rámci tohoto speciálního klientského programu.

Úmyslně jsme použili termín speciální klientský program, nikoli věrnostní. Alza Premium sice nabízí řadu opravdu skvělých bonusů, ale je potřeba si členství zaplatit. Platit je můžete buď měsíčně – 249 Kč, nebo ročně – 2490 Kč, což je výhodnější, protože dva měsíce máte zdarma.

Zaměření
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Psi a kočky
  • Hlodavci
  • Ptáci
  • Teraristika
  • Akvaristika
6/10

Alza Pet Zamereni

Alza Pet se zaměřuje především na potřeby a krmiva pro psy a kočky. Najdete tu ale řadu produktů i pro drobné hlodavce, jako jsou křečkové, morčata, osmáci a další hlodavci. Pokud ale hledáte potřeby pro akvaristiku, nebo máte doma papoušky, na Alza pet si moc nenakoupíte. Tyto kategorie vůbec neposkytují.

Psi a kočky
E-shop nabízí krmiva a potřeby pro chovatele koček a psů.
Ano
Hlodavci
E-shop nabízí krmiva a potřeby pro chovatele drobných hlodavců - králíků, morčat, křečků, pískomilů, osmáků, činčil atd.
Ano
Ptáci
E-shop nabízí krmiva a potřeby pro chovatele ptactva.
Ne
Teraristika
E-shop poskytuje vše pro chovatele zabývající se teraristikou.
Ano
Akvaristika
E-shop poskytuje vše pro chovatele zabývající se akvaristikou.
Ne
Tip Tip

Nenašli jste na Alza Pet to, co potřebujete? Hledáte potřeby pro akvaristiku, chov ptactva nebo více produktů pro teraristiku? Podívejte se na naše srovnání nejlepších e-shopů pro chovatele a vyberte si ten, který nabízí vše, co potřebujete.

Dodací podmínky
Celkové skóre 4.8/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Hodnocení obchodu na Zboží.cz nebo Heureka
  • Doprava zdarma od
  • Možnost osobního odběru na pobočce zdarma
4.8/10

Alza Doprava

Podle uživatelů webu Zboží.cz, kteří hodnotili obchod Alza Pet, je hodnocení poměrně slušné – 71 %. Je vidět, že sice zde nějaké ty “mouchy” občas jsou, přesto jsou zákazníci s Alza Pet poměrně spokojeni.

Heureka průměrnou dobu dodání zboží neuvádí, ale podle vlastních zkušeností víme, že zboží, pokud je při objednání na skladě, přichází v průměru do dvou až tří dnů. Můžete si ho dokonce objednat do některého z Alza boxů nebo na pobočku Alza a mít ho ještě týž den, popř. den následující po objednání. Velkou výhodou je, že ač zvolíte jakoukoliv variantu doručení zboží či jeho převzetí, vždy na e-shopu ihned vidíte předpokládaný den doručení. U doručení Českou poštou nebo dalšími dopravními společnostmi si dokonce můžete vybrat den, který vám vyhovuje nejlépe, aby balík doručili.

Pokud se rozhodnete pro osobní převzetí na pobočce Alza, je možné mít tento úkon zdarma. Platit lze rovněž na místě, a to kartou nebo v hotovosti. Největší výhodou je možnost víkendového nebo večerního doručení a ve vybraných městech dokonce doručení do 90 minut od objednání.

Na druhou stranu nevýhodou je, že dopravu platíte téměř ve všech případech, pokud si ovšem nepředplatíte službu Alza Premium. Pak máte dopravu zdarma při jakékoliv výši objednávky. 

 

Hodnocení obchodu na Zboží.cz nebo Heureka
Jak je e-shop hodnocení zákazníky na webu Zboží.cz.
71 %
Doprava zdarma od
Poskytuje obchod dopravu zdarma - a pokud ano, od jaké částky.
Zdarma pouze v rámci Alza Premium
Možnost osobního odběru na pobočce zdarma
Poskytuje e-shop možnost vyzvednout si objednané zboží na kamenné pobočce - má-li ji k dispozici?
Ano

Platební podmínky
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Dobírka
  • Platební karta
  • Hotově (při osobním odběru)
  • Poplatek za dobírku
10/10

Alza Pet umožňuje snad všechny myslitelné platební metody. Při převzetí osobně na pobočce lze platit hotovostí i kartou. Objednané zboží ale můžete zaplatit i online platební kartou, online převodem, klasickým bankovním převodem, nebo využívat platby Apple Pay, Google Pay, platbu Bitcoinem, Alza poukázkou nebo Alza kreditem, popř. si domluvit zboží na splátky.

Objednávat je možné i na dobírku, ale její cenu e-shop neuvádí. Z vlastní zkušenosti víme, že jsme u platby při převzetí většinou žádnou cenovou přirážku neměli.

Dobírka
Zboží můžete zaplatit na dobírku - tedy při převzetí od dopravce.
Ano
Platební karta
Zboží lze uhradit platební kartou - online.
Ano
Hotově (při osobním odběru)
Zboží lze hradit při osobním převzetí na kamenné pobočce v hotovosti.
Ano
Poplatek za dobírku
Jak vysoký je případný poplatek za dobírku.
neuvádí

Podpora
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • Online chat
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
10/10

Podporu má Alza (Alza Pet) řešenou poměrně dobře. Nenajdete zde sice klasický e-mailový kontakt, ale můžete volat na klientskou linku, spojit se s nimi pomocí online chatu nebo poslat zprávu přes WhatsApp či messenger.

Kontaktní e-mail
Ne
Online chat
Ano
Telefon
Ano
Odpověď do 24 hodin
Ano
Kolik otázek zodpověděli
5/5
Celkové hodnocení
Výborné

My jsme zvolili online chat a jsme spokojeni. Odpověď nám dorazila cca do 30 minut a nadále pak s námi připojený operátor živě komunikoval, poradil a kde to bylo možné, zaslal odkaz, na němž jsme našli další informace. Podporu tedy hodnotíme jako výbornou.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!