XXXlutz kuchyně Recenze XXXlutz kuchyně Recenze

Vydáno: 14. 12. 2023

Aktualizováno: 9. 1. 2024

Shrnutí recenze

Společnost XXXLutz nabízí vedle běžného nábytku i možnost nechat si u nich vyrobit kuchyni na míru. K dispozici mají zdarma online plánovač kuchyní 3D, kde si můžete i z klidu domova zkusit svou kuchyň naplánovat. Pokud se na to necítíte sami, můžete se objednat zdarma na schůzku na některé z jejich 11 poboček. Po vyrobení kuchyně přijedou montážní dělníci, kteří vaši kuchyň namontují a usadí i případné spotřebiče, pokud jste je objednali zároveň s kuchyní. XXXLutz nabízí kuchyně v různých cenových kategoriích a spolupracují se světovými výrobci, díky čemuž si u nich vybere snad každý.

Celkové skóre 6.9/10 se skládá z hodnocení všech 14 parametrů:
  • Studia po celé ČR
  • Kuchyně na klíč
  • Odborné zaměření kuchyně
  • Grafický návrh
  • Odborná montáž
  • Osazení spotřebičů
  • Vlastní 3D plánovač kuchyní
  • Likvidace staré kuchyně
  • Kuchyně na splátky
  • Telefon
  • E-mail
  • Osobní schůzka
  • Zodpovězené dotazy
  • Kvalita podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 14 parametrů
6.9/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 2x Přidat hodnocení
5/5
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Studia po celé ČR
  • Kuchyně na klíč
  • Odborné zaměření kuchyně
  • Grafický návrh
  • Odborná montáž
  • Osazení spotřebičů
10/10
Celkové skóre 3.3/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Vlastní 3D plánovač kuchyní
  • Likvidace staré kuchyně
  • Kuchyně na splátky
3.3/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Telefon
  • E-mail
  • Osobní schůzka
  • Zodpovězené dotazy
  • Kvalita podpory
7.5/10

Výhody

  • Největší kuchyňské studio v ČR - v Praze
  • 11 poboček po ČR
  • Možnost 3D plánování online
  • Kuchyni naplánují, vyrobí, dovezou i smontují
  • Montáž je včetně zapojení spotřebičů
  • Výběr z mnoha variant a tipů kuchyní

Nevýhody

  • Méně poboček po České republice, než má konkurence
  • Velmi špatná komunikace s podporou

Zkušenosti, jak to funguje

Po naplánování kuchyně v 3D plánovači s odborníkem, nebo poté, co si kuchyni naplánujete sami na internetu a následně vše dořešíte s odborníkem na pobočce, vám domů přijde expert na zaměření kuchyně. Po jeho přesných mírách se pak ještě doladí detaily celého návrhu a po zaplacení zálohy začne výroba. Vy se můžete těšit, až vaše kuchyň bude hotová. Následně k vám domů dorazí specialisté na montáže, kteří vaši novou kuchyň namotnují na klíč a pokud jste si objednali i spotřebiče, rovnou je do linky usadí. 

XXXLutz má celkem 11 poboček po celé republice. To na rozdíl od konkurence není mnoho. Výhodou však je, že nabízí kuchyně v různých cenových relacích, takže jsou dostupné pro i pro rodiny, které mají hluboko do kapsy. 

Xxxlutz Planovac Kuchyne 3d

Důležité parametry
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Studia po celé ČR
  • Kuchyně na klíč
  • Odborné zaměření kuchyně
  • Grafický návrh
  • Odborná montáž
  • Osazení spotřebičů
10/10

XXXLutz je obchod s nábytkem, který si snad každý vybaví díky reklamě s červenou židlí, která také stojí jako velká reklama u jejich poboček. My jsme se u nich zaměřili především na kuchyně na míru, které si zde můžete pohodlně vyprojektovat buď sami, v jejich online 3D plánovači, nebo si zajít na pobočku a tak vše řešit s odborným poradcem. 

XXXLutz nabízí jak hotové sety kuchyní, tak kuchyně na klíč a kuchyně na míru. Můžete u nich vybírat z mnoha forem a stylů kuchyní, a utvořit si vzhled podle sebe. Jednotlivé prvky se dají kombinovat tak, aby vestavěná kuchyně perfektně sedla do vašeho bytu nebo domu. Do kuchyní nabízí i moderní spotřebiče světových značek, takže vše objednáte najednou. Spolupracují se špičkovými výrobci, jako je C´elina, Novel, Dieter Knoll nebo Welnova. 

Vybírat můžete z kuchyní otevřených i uzavřených, úzkých i širokých, zkrátka podle toho, co sedí do vašeho bytu.

Xxxlutz Planovani Kuchyni2

Studia po celé ČR
Ano
Kuchyně na klíč
Ano
Odborné zaměření kuchyně
Ano
Grafický návrh
Ano
Odborná montáž
Ano
Osazení spotřebičů
Ano

Další služby
Celkové skóre 3.3/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Vlastní 3D plánovač kuchyní
  • Likvidace staré kuchyně
  • Kuchyně na splátky
3.3/10

Jak už jsme zmínili, XXXLutz má stejně jako jiná kuchyňská studia vlastní 3D plánovač kuchyní, v němž vám kuchyni nasimulují přesně tak, jak si přejete. Uvidíte ji v téměř v reálné podobě tak, jak může za několik týdnů vypadat přímo ve vaší kuchyni. 

Xxxlutz Planovani Kuchyni

Pokud byste spoléhali na montážní dělníky XXXLutz a jejich služby ohledně likvidace staré kuchyňské linky, budete zklamaní. Je potřeba, abyste měli již před samotnou montáží kuchyni přichystanou, bez staré linky, ideálně vymalovanou, popř. hotové kachličky na stěně – pokud jste si nevybrali kuchyni rovnou se zadní kuchyňskou deskou.

Xxxlutz Planovani Kuchyni Sluzby

Vlastní 3D plánovač kuchyní
Ano
Likvidace staré kuchyně
Ne
Kuchyně na splátky
Ne

Některé obchody, které se zabývají kuchyněmi na míru, vám pomohou i s jejím financováním. Nemusíte tak mít naspořenou celkovou částku, ale můžete si vybrat svou kuchyni na splátky. XXXLutz bohužel tuto možnost neposkytuje, alespoň nám tuto informaci neposkytli a na jejich webových stránkách také žádnou informaci k možnosti kuchyně na splátky a konkrétní společnosti, která by je poskytovala, nenajdete.

Podpora
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Telefon
  • E-mail
  • Osobní schůzka
  • Zodpovězené dotazy
  • Kvalita podpory
7.5/10

Klientská podpora XXXLutz funguje na e-mailu i telefonním čísle a na jejich webových stránkách můžete také vyplnit kontaktní formulář. Spojit se můžete i s podporou na jednotlivých pobočkách, což doporučujeme ve chvíli, kdy chcete řešit plánování kuchyně na míru a víte, že půjdete na konkrétní pobočku. Ideální je domluvit si tam předem schůzku, abyste zbytečně dlouho nečekali.

My jsme si vyzkoušeli podporu XXXLutz na jejich e-mailu. Dostali jsme rychlou odpověď, že budou naše dotazy předané na některého z kolegů, který řeší kuchyně na míru a že se nám brzy ozvou. Bohužel ani týden po zaslání dotazu nás nikdo nekontaktoval. Podporu tohoto obchodu proto hodnotíme negativně.

Telefon
Ano
E-mail
Ano
Osobní schůzka
Ano
Zodpovězené dotazy
0/5
Kvalita podpory
Špatná
Doporučujeme Doporučujeme

XXXLutz má bohatý výběr kuchyní a postará se o dovezení i montáž, včetně osazení spotřebičů. Možná však nemají pobočku v místě vašeho bydliště a máte to k nim daleko. Podívejte se, kdo z konkurence je vám blíž. Nejlepší kuchyně na míru a společnosti, které je dodávají najdete v našem srovnání.


Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!