Pinnacle Studio Recenze Pinnacle Studio Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

12. 1. 2021

Stručně/vhodné pro

Pinnacle Studio je velmi kvalitní program pro střih videa, vhodný pro začátečníky, zběhlé uživatele i profesionály. Tento program využijete pro postprodukci domácích videí pro uchování vzpomínek, stejně jako v podnikání či větší firmě pro tvoření videoprezentace, webinářů, školení atd. Pinnacle Studio je oblíbené i mezi you-tubery a dalšími uživateli, kteří se věnují tvorbě zábavných videí.

Celkové skóre 7.9/10 se skládá z hodnocení všech 18 parametrů:
  • Free verze
  • Placená verze
  • Program v ČJ
  • Pro běžné použití
  • Pro profi použití
  • Windows
  • MacOS
  • Linux
  • Střih videa
  • Úprava zvuku
  • Pohyblivá grafika
  • Úprava barev
  • Speciální efekty
  • Přehledný
  • Rychlá orientace
  • Kvalita videí
  • Videokurzy zdarma
  • Školení s certifikátem
Hodnocení redakce
hodnoceno 18 parametrů
7.9/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 14x Přidat hodnocení
3/5
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Free verze
  • Placená verze
10/10
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Program v ČJ
  • Pro běžné použití
  • Pro profi použití
8.3/10
Celkové skóre 3.3/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Windows
  • MacOS
  • Linux
3.3/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Střih videa
  • Úprava zvuku
  • Pohyblivá grafika
  • Úprava barev
  • Speciální efekty
10/10
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Přehledný
  • Rychlá orientace
  • Kvalita videí
  • Videokurzy zdarma
  • Školení s certifikátem
8/10

Výhody

  • Téměř profesionální program pro úpravu videa
  • Podpora velkého množství formátů při importu i exportu
  • Stovky filtrů a efektů, knihovna s velkým množstvím grafiky, kreativního písma i titulů

Nevýhody

  • Není volná verze ke stažení zdarma, tudíž není možnost si program předem vyzkoušet

Pinnacle Studio Recenze

Tento software vám umožní videa stříhat s velkou precizností, pomocí klíčování jednotlivých záběrů, pomůže s úpravou obrazu, barev, zvuku, se speciálními efekty atd. Vedle základních i pokročilých nástrojů na úpravu nabízí knihovnu plnou intuitivních šablon, které můžete libovolně využívat. Práci v programu usnadňuje přehlednost, díky které se rychle zorientujete, ale i různé klávesové zkratky pro urychlení procesu. Svá videa můžete natáčet a upravovat hned na několika zdrojích. Můžete natáčet na počítač i webovou kameru a do toho snímat zvuk – hudbu, mluvené slovo atd. To ocení uživatelé, kteří potřebují natočit např. nějaký manuál pro použití programu v PC, nebo ti, co vytváří herní videa.

Program pro střih videa Pinnacle Studio je k dostání v osekané verzi od 59,95 dolarů. Druhá verze, o něco dražší, už je trochu obsáhlejší. Nejlepší variantou je Pinnacle Studio 24 Ultimate, které obsahuje kompletní nabídku nástrojů a funkcí, a navíc je možné jej propojit s některými nástroji a programy třetích stran.

Natáčíte rodinná videa, příspěvky na You-Tube nebo školení pro svou firmu? Pak jistě víte, že je dobré, když máte možnost svá videa doladit, upravit a celkově si pohrát s postprocesem. Pinnacle Studio je vhodné jak pro úplné začátečníky, kteří nikdy žádný střihací program nevyzkoušeli, tak i pro náročné uživatele, kteří hledají řadu speciálních funkcí, detailní střih, kvalitní úpravu barev, zvuku nebo pohyblivou grafiku.

Základní parametry
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Program v ČJ
  • Pro běžné použití
  • Pro profi použití
8.3/10

Velkou výhodou programu Pinnacle Studio je český jazyk. Z toho důvodu jej často volí lidé, kteří neovládají tak dobře angličtinu ani jiné jazyky, ve kterých jsou vytvořeny jiné – profesionálnější programy, jako Adobe Premiere Pro nebo DaVinci Resolve. To ovšem neznamená, že by Pinnacle Studio nebylo vhodné pro pokročilé uživatele. Naopak.

Program v ČJ
Ano
Pro běžné použití
Ano
Pro profi použití
Ne

Díky řadě pokročilých nástrojů je tento program pro stříhání videa a jeho celkovou detailní postprodukci oblíbený i mezi uživateli, kteří se tvorbou videa zabývají více, nebo se jimi dokonce živí. Přesto se v některých funkcích s profesionálními programy rovnat nemůže.

Cena
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Free verze
  • Placená verze
10/10

Pinnacle Studio ve své základní verzi stojí 59,95 dolarů. Jedná se o základní program pro nenáročné uživatele, kteří chtějí video pouze lehce sestříhat a připravit ke sledování. Vhodné je pro úpravu rodinných videí, nebo pro krátká videa na sociálních sítích, You-Tube apod.

Pokud se rozhodnete pro pokročilejší úpravy, doporučíme se poohlédnout po vybavenější verzi – Pinnacle Studio Plus – 99,95 dolarů. Naše hlavní doporučení se týká především plné a možnostmi i efekty nadupané verze Pinnacle Studio Ultimate za 129,95 dolarů. Vzhledem k výkonosti programu, úpravám a efektům se jedná o velmi dobrý kompromis kvalita vs. cena. Tento program už ocení náročnější uživatelé, ať už chtějí svá videa ve skvělé kvalitě a téměř profi úpravě sdílet na you-tube, sociálních sítích, nebo jej potřebují pro prezentaci svých dovedností, výrobků, podnikání atd.

Free verze
Ne
Placená verze
od 59,95 $

Co nám chybělo byla free verze zdarma, kterou jsme hledali marně. Možnost vyzkoušet si, jak software funguje ještě předtím, než ho zakoupíme, nám skutečně scházela a určitě nejsme jediní.

Kompatibilita
Celkové skóre 3.3/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Windows
  • MacOS
  • Linux
3.3/10

Program Pinnacle Studio je vytvořeno pro operační systém Windows. Majitelé MacOS a Linux se musí poohlédnout po jiném softwaru.

Windows
Ano
MacOS
Ne
Linux
Ne

Funkce
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Střih videa
  • Úprava zvuku
  • Pohyblivá grafika
  • Úprava barev
  • Speciální efekty
10/10

Pinnacle Studio disponuje plně nabitou sadou nástrojů a funkcí pro střih videa a základní úpravu. Zvládá pokročilé kreativní funkce a další nástroje, jež umožňují vytvářet videa na téměř profesionální úrovni. Oproti jiným programům – např. Adobe Premiere Pro či DaVinci Resolve je sice jednodušší, ale zároveň je vhodnější pro začátečníky a uživatele, kteří mají problémy s anglickým jazykem.

Zajímá vás, co všechno tento program pro střih videa umí? Přesné nastavení barev, světel, středních tónů i stínů. Korekce barev, vyvážení bílé a pomůže vám také s opravou podexponovaných scén. Disponuje filtry a filmovými profily LUT pro specifický filmový efekt a rychlé změny nálady/tónu filmu. Není mu cizí ani pohyblivá grafika. Ta umožňuje uživateli přidat k pohybujícím se objektům grafiku nebo text pomocí funkce Sledování pohybu. Dále je zde možnost vytváření rychlého či pomalého pohybu nebo tvorba vizuálních zajímavostí pomocí efektů Pan, Zoom nebo Motion Blur.

Střih videa
Ano
Úprava zvuku
Ano
Pohyblivá grafika
Ano
Úprava barev
Ano
Speciální efekty
Ano

Velkou výhodou je nahrávání a úpravy na více kamerách. Pinnacle Studio umožňuje zároveň nahrávat obrazovku počítače, webovou kameru a k tomu třeba snímat zvuk. To se hodí při vytváření videí na Tou-Tube, rodinných snímků, záznamů z různých konferencí či workshopů, webinářů nebo třeba herních videí.

Potřebujete ještě další argumenty pro pořízení Pinnacle Studio? Tady jsou: vylepšené klíčování, přesnější střih, stovky kreativních efektů, nová grafika, překryvné vrstvy. Začátečníky i řadu pokročilých uživatelů nadchne knihovna plná intuitivních šablon, kompletní ovládací prvky Color Grading, maskování videa a 360 dalších možností a efektů.

V tomto programu můžete provést základní úpravu videa, aby bylo „koukatelné“, ale také si s ním hrát, učit se nové možnosti a dovést své snímky k dokonalosti.

Ovládání
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Přehledný
  • Rychlá orientace
  • Kvalita videí
  • Videokurzy zdarma
  • Školení s certifikátem
8/10

Pinnacle Studio se pracuje velmi dobře a není to jen tím, že je v českém jazyce. Jeho uživatelské prostředí je velmi přehledné a rychle se v něm zorientujete. Práci usnadňují i inteligentní editační nástroje jejichž poklepáním lze ukládat předvolby, exportovat seskupené klipy nebo vytvářet vlastní zkratky. V podstatě se dá říci, že nástroje jsou stejně výkonné jako v profesionálním editačním programu.

Přehledný
Ano
Rychlá orientace
Ano
Kvalita videí
Poměrně vysoká
Videokurzy zdarma
Ano
Školení s certifikátem
Ne

Pokud by se přece jen stalo, že si s programem nebudete vědět rady, na webu Pinnacle Studio je k dispozici rozsáhlý výběr výukových programů, které pomohou i úplným začátečníkům rychle s programem pracovat a rozvíjet dovednosti. Videokurzy vás naučí základní úpravy videa, ale i pokročilé techniky, aplikaci efektů atd. Výhodou těchto kurzů je, že nemusíte nikde nic dohledávat, objednávat se na školení, kam byste museli dojet, nebo platit nějaké další on-line kurzy na webu. Tato instruktážní videa jsou zdarma a vy se díky nim můžete zdokonalovat v práci v tomto postprodukčním softwaru z pohodlí domova, kdykoli se vám to hodí.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

2 zkušeností
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

zakúpil som nový počítač a Pinnacle Studio 25 Ultimate. asi 7 mesiacov pracoval dobre. Poslední video z dovolenky my nespracováva vôbec dobre, Zamŕza, sám sa vypne. Musel som z projetu povyhadzovať všetky prepojky videí lebo na nich to zamŕza. Vôbec ho nedoporučujem. A to som dal zaň cca 90 euro. Chcel by som ho reklamovať, ale vôbec neviem ako.

Hodnocení - 1
Jaroslav Luky
26. 9. 2022

No, takže já bych rád dodal, že program má neustálé problémy s funkčností. Zakoupil jsem si jednou, již roky zpátky Ultimate 22. Program po chvílích padal. Naštěstí má „schopnost“ se vrátit do momentu úprav před shut downem. Nicméně je to vrcholově otravné a zpomaluje to veškerou činnost!
Po asi dvou letech jeho užívání jsem přestal s editací videí, zakoupil nový PC a k mé smůle jsem ztratil údaje od koupě U22. Letos jsem se chtěl k editaci vrátit, tak jsem si zakoupil Ultimate 24. Jediné, co mi vyhovovalo, byla jednoduchost a vcelku i snadná orientace na panelu a v nástrojích.
Nicméně!!!!! Ten samý problém! Nechápu, jak za ty roky nebyli schopní vyřešit jeden problém, který navíc nebyl jen u mě. Nový počítač, jiný operační systém. Stejný problém! První měsíc fungoval vcelku běžně spolu tedy se zmiňovaným chováním, ale ode dneš již nelze ani importovat soubor.
Program nedoporučuju a rozhodně se vyplatí investovat více do softwaru, který fungovat BUDE!

Hodnocení - 3
Andrew Ban
23. 9. 2021
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Plně souhlasím…
Co zlobí mě? Abgrejdoval a zaplati jsem si před cca 4 lety jednou modernizaci svého řádně koupeného Pinnacle 19 na verzi 22, protože se při exportu často sekal…
Nyní mě moje současná verze 22 Ultimate začala opět zlobit. Při importu souborů z PC do projektu, začal program zničeho nic vypadávat. Otevřený program Pinnacle 22 se zavře a naskočí plocha PC.
Když pak znovu otevřu program Pinnacle, zeptá se to zda pokračovat v práci na poslední verzi, tak se vše správně znovu otevře a pokud dám opět „Import“, ihned to znovu vypadne…
Takto to dělám i 6x,…10x a pak najednou se to podaří z ničeho nic jednou importovat a můžu pokračovat na projektu. Pokud průběžně přidávám importy při práci na projektu, je to vypadávání k zbláznění…

Připadá mi to, jako by nějaký „šikula“ z Pinnaclu záměrně vnesl do programu nějakého „trolla“, který začal takto zlobit, abych si musel připlatit za 85 USD další abgrejd na 26 Ultimate.
Dřív to nedělalo. Až nyní, kdy se začala ukazovat nabídka na abgrejd na Pinnacle 26, s tím že se zlepší spolehlivost, atd…
František B.

Hodnocení - 1
František B.
17. 10. 2022