NordPass Recenze NordPass Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

29. 10. 2020

Stručně/vhodné pro

NordPass je správce hesel, kterého navrhl tým pro kybernetickou bezpečnost. Tento tým stojí mimojiné také za populární NordVPN. NordPass se zaměřuje na jednoduchost, bezpečnost a vysokou efektivitu.

Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení všech 26 parametrů:
  • Roční platba
  • Balíček
  • Omezená verze zdarma?
  • Rodinný tarif
  • Neomezený počet položek (hesla, karty atd.)
  • Možnost ukládat další data (WiFi, licence, identity atd.)
  • Automatické vyplnění formulářů
  • Zabezpečené poznámky
  • Ukazatel síly hesla
  • Generátor hesel
  • Bezpečné úložiště souborů
  • Podpora Windows, macOS, Linux
  • Doplněk pro prohlížeč
  • Aplikace pro telefon (Android, iOS)
  • Počet podporovaných zařízení
  • Možnost sdílení údajů
  • Jednoduchý import hesel z prohlížeče
  • Šifrovací metoda
  • Dvoufázové ověření
  • Přihlášení otiskem prstu
  • Sledování kompromitovaných webů
  • Automatické uzamknutí aplikace
  • Nonstop 24/7
  • Live chat
  • Facebook nebo Twitter
  • E-mail
Hodnocení redakce
hodnoceno 26 parametrů
8/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 4x Přidat hodnocení
3.8/5
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Roční platba
  • Balíček
  • Omezená verze zdarma?
  • Rodinný tarif
10/10
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Neomezený počet položek (hesla, karty atd.)
  • Možnost ukládat další data (WiFi, licence, identity atd.)
  • Automatické vyplnění formulářů
  • Zabezpečené poznámky
  • Ukazatel síly hesla
  • Generátor hesel
  • Bezpečné úložiště souborů
8.5/10
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Podpora Windows, macOS, Linux
  • Doplněk pro prohlížeč
  • Aplikace pro telefon (Android, iOS)
  • Počet podporovaných zařízení
  • Možnost sdílení údajů
  • Jednoduchý import hesel z prohlížeče
9/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Šifrovací metoda
  • Dvoufázové ověření
  • Přihlášení otiskem prstu
  • Sledování kompromitovaných webů
  • Automatické uzamknutí aplikace
10/10
Celkové skóre 2.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Nonstop 24/7
  • Live chat
  • Facebook nebo Twitter
  • E-mail
2.5/10

Výhody

  • Správce hesel s jedinečnosu šifrovací metodou

Nevýhody

  • Bezplatnou verzi lze používat pouze na jednom zařízení

U správců hesel je v první řadě řešená jejich bezpečnost. Tedy, jak jsou v bezpečí data, která do nich ukládáme. NordPass používá výjimečný šifrovací algoritmus xChaCha20. Tato metoda by měla být údajně bezpečnější než klasická metoda AES256, kterou používají ostatní správci hesel. XChaCha20 je nejen bezpečnější a patrně neprolomitelná šifrovací metoda.

Nordpass Hlavni Strana

Proč používat správce hesel? Jen málokdo si dokáže zapamatovat silná hesla, která jsou navíc plná různých znaků. Taková hesla bychom měli mít pro každou službu a stránku odlišná. To znamená, že je potřeba si zapamatovat desítky až stovky silných hesel. To je nadlidský úkon. Jenže, zabezpečení účtů silnými hesly je pro dnešní dobu nezbytnost. A právě tady pomůže NordPass, který si dokáže všechna hesla zapamatovat správně a ještě je za vás umí vyplnit na příslušných webových stránkách do správných políček.

Jak je to možné? NordPass má k dispozici aplikace pro operační systémy i pro mobilní telefony. Tyto aplikace běží v pozadí systému. Nijak nezatěžují výpočetní výkon, ale přeci fungují a dokáží jednoduše nabídnou správné přihlašovací údaje ve chvíli, kdy je potřebujete.

Finance
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Roční platba
  • Balíček
  • Omezená verze zdarma?
  • Rodinný tarif
10/10

NordPass má v nabídce několik cenových tarifů – zdarma, premium, rodinný a firemní. Jednotlivé tarify se od sebe samozřejmě liší.

S bezplatným tarifem je možné ukládat neomezené množství hesel a dalších údajů do databáze správce hesel. Aplikaci můžete využívat napříč všemi zařízeními, ale v jeden čas můžete být přihlášení pouze na jednom zařízení. V aplikaci pak chybí i další funkce jako je ukazatel kondice hesla nebo skener narušení dat.

Individuální tarif premium umožňuje využívat uživatelům všechny funkce, které NordPass má. V jednu chvíli můžete používat 6 zařízení najednou. V aplikaci vám tedy nebude nic chybět a můžete ji plnohodnotně využívat na všech zařízeních a systémech.

V nabídce správce hesel nechybí ani rodinný tarif. Jeden tarif může používat až 6 uživatelů.

Roční platba
693,90Kč
Balíček
Premium
Omezená verze zdarma?
Ano
Rodinný tarif
Rodinný tarif je zvýhodněná licence, kdy za jednu platbu můžete správce hesel používat na více zařízeních.
Ano (5 uživatelů)

Důležité funkce
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Neomezený počet položek (hesla, karty atd.)
  • Možnost ukládat další data (WiFi, licence, identity atd.)
  • Automatické vyplnění formulářů
  • Zabezpečené poznámky
  • Ukazatel síly hesla
  • Generátor hesel
  • Bezpečné úložiště souborů
8.5/10

Do správce hesel můžete ukládat nejen hesla a přihlašovací údaje, ale také další citlivá data jako jsou údaje z kreditních karet, WiFi hesla, identity nebo například poznámky a další data. Tato data pak můžete bezpečně sdílet.

U placených tarifů je součástí správce hesel ukazatel síly hesla a také generátor nových hesel. Můžete si nechat vygenerovat skutečně silná hesla, protože správce hesel si zapamatuje opravdu i ty nejsložitější kombinace písmen, čísel a speciálních znaků. Navíc se pak při vyplňování webových formulářů nikdy nesplete a vždy použije správné přihlašovací údaje.

Jediné, co nám u tohoto správce hesel chybí je úložiště souborů.

Neomezený počet položek (hesla, karty atd.)
Může se do správce hesel ukládat neomezené množství položek (údajů)?
Ano
Možnost ukládat další data (WiFi, licence, identity atd.)
Ano
Automatické vyplnění formulářů
Správce hesel umí automaticky vyplňovat formuláře na internetových stránkách.
Ano
Zabezpečené poznámky
Možnost vytvářet ve správci hesel textové poznámky, ke kterým se nikdo nedostane.
Ano
Ukazatel síly hesla
Ano
Generátor hesel
Dokáže správce hesel vygenerovat bezpečné a nezapamatovatelné heslo?
Ano
Bezpečné úložiště souborů
Má správce hesel úložiště (cloud), do kterého je možné ukládat jakékoliv soubory?
Ne

Důležité parametry
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Podpora Windows, macOS, Linux
  • Doplněk pro prohlížeč
  • Aplikace pro telefon (Android, iOS)
  • Počet podporovaných zařízení
  • Možnost sdílení údajů
  • Jednoduchý import hesel z prohlížeče
9/10

Pro uživatele správce hesel je patrně nejdůležitější, aby měl aplikace pro všechna zařízení a operační systémy. NordPass tuto podmínku splňuje. Má k dispozici aplikaci pro Windows, MacOS i Linux. Pro mobilních zařízení se systémy Android a iOS jsou v marketech dostupné aplikace tohoto správce hesel. NordPass má ke stažení také doplňky pro internetové prohlížeče. Tohoto správce hesel proto můžete bez problémů používat, kde se vám zamane.

U placeného tarifu můžete správce hesel v jeden čas používat na 6 zařízeních. Pokud si pořídíte rodinný tarif, tak každý člen rodiny může NorPass používat na 6 zařízeních. V jedné rodině můžete v jednu dobu používat dohromady celkem 30 zařízení.
Určitě si ukládáte hesla do svého internetového prohlížeče. Pokud chcete přejít na chytřejšího správce hesel, tak vám s tím NordPass dokáže pomoci. Umí totiž importovat v prohlížeči uložené přihlašovací údaje k sobě do databáze.

Podpora Windows, macOS, Linux
Ano
Doplněk pro prohlížeč
Má správce hesel plugin pro internetové prohlížeče? Výhoda pluginů je v tom, že nemusíte do počítače instalovat aplikaci správce hesel, ale stačí vám nainstalovat si pouze doplněk pro internetový prohlížeč.
Ano
Aplikace pro telefon (Android, iOS)
Ano
Počet podporovaných zařízení
Ano (6 aktivních)
Možnost sdílení údajů
Ano
Jednoduchý import hesel z prohlížeče
Ano

Bezpečnost
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Šifrovací metoda
  • Dvoufázové ověření
  • Přihlášení otiskem prstu
  • Sledování kompromitovaných webů
  • Automatické uzamknutí aplikace
10/10

V úvodu recenze už jsme si popisovali zabezpečení správce hesel NordPass. Je to šifrovací metoda XChaCha20, kterou obyčejný smrtelník patrně nikdy neprolomí.

V aplikaci mohou uživatelé nastavit bezpečnější dvoufázové ověření a také se mohou přihlašovat otiskem prstu.

NordPass umí vysledovat potenciálně nebezpečné weby a na ty vás pak upozornit, abyste na ně neukládali citlivé údaje jako jsou hesla.

Šifrovací metoda
XChaCha20
Dvoufázové ověření
Ano
Přihlášení otiskem prstu
Ano
Sledování kompromitovaných webů
Ano
Automatické uzamknutí aplikace
Ano

Podpora
Celkové skóre 2.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Nonstop 24/7
  • Live chat
  • Facebook nebo Twitter
  • E-mail
2.5/10

NordPass nemá k dispozici nonstop podporu a ani neumí s uživateli komunikovat prostřednictvím live chatu. Uživatelskou podporu můžete kontaktovat prostřednictvím e-mailu.

Nonstop 24/7
Ne
Live chat
Ne
Facebook nebo Twitter
Ne
E-mail
Ano
Doporučujeme Doporučujeme

Chcete mít hesla v bezpečí, ale NordPass vám nevyhovuje? Podívejte se na naše pravidelně aktualizované srovnání správců hesel.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!