Florea Recenze Florea Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

17. 5. 2022

Stručně/vhodné pro

Společnost Florea nabízí vždy zaručeně čerstvé květiny, které nakupuje přímo na květinové burze v Holandsku. Staré a nekvalitní květiny jsou pravidelně vyřazovány a věnovány na charitu. Díky tomu, že květiny nejsou vystaveny v obchodě, nikdo na ně nesahá a nenakvétají v teple a světle. Jsou skladovány v chladicích boxech, ve tmě a při teplotě okolo 2 °C.

Celkové skóre 6.8/10 se skládá z hodnocení všech 17 parametrů:
  • Expresní doručení do pár hodin
  • Doručení po celé ČR (většinou do druhého dne)
  • Doprava zdarma (při splnění podmínek)
  • Výběr dle příležitosti (narozeniny, svatby, zásnuby, smuteční atd.)
  • Výběr dle barev
  • Výběr dle druhu (růže, gerbery, tulipány atd.)
  • Výběr dle ceny
  • Dobírka
  • Platební karta
  • Hotově (při osobním odběru)
  • Poplatek za dobírku
  • Kontaktní e-mail
  • Online chat
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
Hodnocení redakce
hodnoceno 17 parametrů
6.8/10
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Expresní doručení do pár hodin
  • Doručení po celé ČR (většinou do druhého dne)
  • Doprava zdarma (při splnění podmínek)
6.7/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Výběr dle příležitosti (narozeniny, svatby, zásnuby, smuteční atd.)
  • Výběr dle barev
  • Výběr dle druhu (růže, gerbery, tulipány atd.)
  • Výběr dle ceny
7.5/10
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Dobírka
  • Platební karta
  • Hotově (při osobním odběru)
  • Poplatek za dobírku
5/10
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • Online chat
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
8/10

Výhody

  • Velký výběr čerstvých řezaných květin
  • Přímí dovozci bez nákupčích, velkoobchodu i květinářství = nejlepší ceny
  • Nejlepší hodnocení zkušeností mezi online květinářství
  • Doprava zdarma od 1 800 Kč, rozvoz po celé ČR vlastními vozy

Nevýhody

  • Nedoručí květiny v den objednávky
  • Ke květinám není možné přidat žádný dárek navíc

Důležité parametry
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Expresní doručení do pár hodin
  • Doručení po celé ČR (většinou do druhého dne)
  • Doprava zdarma (při splnění podmínek)
6.7/10

Společnost Florea doručuje květiny po celé České republice, a to za pevnou cenu 145 Kč. U objednávek na 1 800 Kč je pak doručení zcela zdarma. Květiny jsou rozváženy vlastními vozy Florea a průběh doručování můžete sledovat díky GPS systému online.

Florea Uvod

Květiny jsou doručovány také jako dárek i se vzkazem v uzavřené obálce nebo na stuze. Pokud má být doručení květiny anonymní, vyškolení kurýři nikdy neprozradí identitu ctitele.

Rozvoz květin

Květiny jsou doručovány vlastními vozy Florea z dep umístěných po České republice. Všechny vozy jsou v létě chlazené a v zimě vytápěné, aby květiny byly vždy v ideální teplotě. Navíc můžete sledovat aktuální polohu vozidla vezoucí vaši kytici. Kurýři jsou řádně vyškoleni a Florea získala za své služby již mnoho ocenění.

Rozvoz květin funguje každý všední den a to zdarma (při objednávce nad 1 800 Kč) nebo za 145 Kč. V okamžiku doručení jste informováni SMS zprávou o předání kytice. Květiny jsou doručovány do každého města i vesničky, prostě kamkoliv budete potřebovat. Rozvoz květin probíhá z dep v Plzni, Praze, Jihlavě, Brně a Prostějově.

Objednávky květin přijaté do 17 hodin jsou doručovány druhý den. Čas doručení vám bude sdělen SMS zprávou po 18. hodině. V případě, že vám čas doručení nebude vyhovovat, můžete se pokusit domluvit s kurýrem na změně. Trasy jsou ovšem plánovány počítačem, proto je možné v případě potřeby využít zpoplatněnou služby doručení na minutu přesně. Cena této služby je 650 Kč.

Florea vždy ručí za čerstvost květin. V případě, že se vám kytice nebude líbit, je možné ji vrátit a dostanete zpět své peníze, včetně dopravného.

Jak nakupovat květiny online

Florea Nakup květin online

Při nákupu na Florea.cz je možné si sestavit kytice na přání či objednat i svatební či smuteční vazby. Vlastní objednávka je velice rychlá a snadná a nezabere vám víc než několik málo minut.

A jak vlastně květiny objednat? Vyberete si počet kusů květin a vložíte je do košíku. Pokud si budete přát uvázat kytici z vybraných květin, stačí přidat tento požadavek do poznámky. Vybrat si však můžete také již uvázanou kytici.

Pokud si nejste jisti výběrem květin, je možné kontaktovat zákaznickou podporu, kde vám rádi poradí nebo udělají objednávku za vás.

V internetovém květinářství Florea můžete květiny vybírat podle různých kategorií a vyfiltrovat je podle délky stonků, množství a ceny. Po kliknutí na obrázek květiny se dostanete na detail produktu a vložit je do košíku.

Při výběru více druhů květin se automaticky počítá s uvázáním do kytice. Pokud si to však nepřejete, stačí to napsat do poznámky k objednávce. Následně už jen vyberete způsob platby, den doručení, svou adresu i adresu doručení a napíšete vzkaz pro obdarovaného. Následně vám na emailovou adresu přijde potvrzení a shrnutí objednávky. O přesném času doručení květin budete informování večer před dnem doručení.

Expresní doručení do pár hodin
Ne
Doručení po celé ČR (většinou do druhého dne)
Ano
Doprava zdarma (při splnění podmínek)
Ano
Doporučujeme Doporučujeme

Hledáte expresní doručení květin? Podívejte se na naše srovnání rozvozů květin. Tam si určitě vyberete nejrychlejší rozvoz kytic, květin a dárků.

Druhy kytic
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Výběr dle příležitosti (narozeniny, svatby, zásnuby, smuteční atd.)
  • Výběr dle barev
  • Výběr dle druhu (růže, gerbery, tulipány atd.)
  • Výběr dle ceny
7.5/10

Na Florea.cz je k sehnání opravdu široký sortiment růží. Můžete koupit růže modré, speciální i luxusní. Ani velké množství jako i 1000 růží není žádný problém, navíc aktuální počet dostupných kusů vidíte vždy na stránkách eshopu.

Florea Vyber Kytic A Kvetin

Nabídka druhů kytic je opravdu rozsáhlá:

  • srdce z růží,
  • míchané kytice,
  • kytice růží,
  • kytice 100 květů růží,
  • kytice 100 růží,
  • kytice modrých růží,
  • kytice trsových růží,
  • luxusní kytice
  • kytice a dekorace na stůl.

Co se týče nabídky růží, mohou zákazníci vybírat v těchto kategoriích:

Florea Vyber Ruzi

  • luxusní růže,
  • barevné a modré růže,
  • levné růže,
  • metrové růže a dlouhé růže,
  • trsové růže,
  • speciální růže,
  • Fair Trade růže,
  • růže na svatbu.

Kromě opravdu široké nabídky růží, nabízí Florea také mnoho dalších druhů květin – frézie, mečík, kosatec, slunečnice, gerbery, hyacint, karafiát, lilie, narcis, orchideje, pivoňky, tulipány a další. Co se týče doplňků, můžete využít nejrůznější dárkové krabičky, vázy a misky, mušle, aranžovací komplety a hmoty či obaly na květiny.

Výběr dle příležitosti (narozeniny, svatby, zásnuby, smuteční atd.)
Ano
Výběr dle barev
Ano
Výběr dle druhu (růže, gerbery, tulipány atd.)
Ano
Výběr dle ceny
Kytice jsou řazené do cenových kategorií, kde je možné vybrat přímo podle cenového rozmezí.
Ne

Platební podmínky
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Dobírka
  • Platební karta
  • Hotově (při osobním odběru)
  • Poplatek za dobírku
5/10

Platbu za doručení květin můžete provést několika způsoby – převodem na účet, online platebním tlačítkem, platbou kartou online, přes PayPal, odloženou platbou Twisto nebo v hotovosti při převzetí.

Platba převodem na účet není rozhodně vhodná, pokud si přejete doručit květiny již následující den. Objednávka je totiž připravována až po připsání peněz na účet, a to může někdy trvat i několik dní.

Platba převodem na účet online funguje tak, že peníze se okamžitě připíšou na účet Florea. Po zvolení tohoto typu platby budete přesměrováni na platební bránu, kde si vyberete svou banku a přihlásíte se do internetového bankovnictví, kde již platbu potvrdíte obvyklým způsobem. Pokud vše stihnete do 17 hodin, další pracovní den budou objednané květiny doručeny.

Platba kartou online probíhá přes zabezpečenou platební bránu GoPay. Stejně zabezpečená a rychlá platba je také prostřednictvím PayPal. Při nedostatku peněz na vašem účtu můžete navíc využít odloženou platbu Twisto přes stejnojmennou aplikaci.

Dobírka
Ne
Platební karta
Ano
Hotově (při osobním odběru)
Ano
Poplatek za dobírku
Ne

Podpora
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • Online chat
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
8/10

Pokud potřebujete poradit, můžete tak učinit na zákaznické lince v pracovní dny od 8 do 21 hodin a v sobotu a neděli mezi 9. a 20. hodinou. Pokud váš dotaz není akutní nebo neradi telefonujete, využijte email obchod@florea.cz. Samozřejmostí je také možnost využít kontaktního formuláře.

My jsme využili telefonickou podporu a paní na lince byla velice vstřícná a zodpověděla všechny naše dotazy k naší plné spokojenosti.

Na stránkách Florea.cz jinak naleznete mnoho sekcí s otázkami a odpověďmi na ně, takže určitě všechny základní informace zde naleznete, a pokud přece ne, anebo máte specifické dotazy či požadavky, stačí kontaktovat zákaznickou podporu.

Kontaktní e-mail
Ano
Online chat
Ne
Telefon
Ano
Odpověď do 24 hodin
Ano
Kolik otázek zodpověděli
Počet položených otázek/počet odpovědí.
5/5
Celkové hodnocení
vynikající

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!