Albi Recenze Albi Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

4. 11. 2022

Stručně/vhodné pro

Albi je značka a e-shop s originálními dárkovými předměty, hračkami, papírenským zbožím atd. Mezi nejznámější od Albi jsou jejich skvělé společenské hry, z nichž si vyberou děti i dospělí, řada her a kreativních hraček pro děti – Kvído nebo Kouzelné čtení se čtecím perem. Albi má kamenné pobočky, ale výhodnější je nakupovat jejich zboží přes e-shop, kde máte možnost získat slevy v akčních nabídkách. Zboží vám doručí až na adresu, nebo na pobočky přepravních společností. Platit lze kartou i hotově. Při objednávce nad 500 Kč navíc získáte dopravu zdarma. A to už se opravdu vyplatí.

Celkové skóre 8.1/10 se skládá z hodnocení všech 18 parametrů:
  • Vlastní pobočky (počet)
  • Zákaznický program
  • Vlastní akční leták
  • Hračky pro holky
  • Hračky pro kluky
  • Hračky pro nejmenší
  • Průměrná doba dodání (dny) podle Heureka
  • Doprava zdarma od
  • Možnost osobního odběru na pobočce zdarma
  • Dobírka
  • Platební karta
  • Hotově (při osobním odběru)
  • Kontaktní e-mail
  • Online chat
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
Hodnocení redakce
hodnoceno 18 parametrů
8.1/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 2x Přidat hodnocení
5/5
Celkové skóre 7.6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Vlastní pobočky (počet)
  • Zákaznický program
  • Vlastní akční leták
  • Hračky pro holky
  • Hračky pro kluky
  • Hračky pro nejmenší
7.6/10
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Průměrná doba dodání (dny) podle Heureka
  • Doprava zdarma od
  • Možnost osobního odběru na pobočce zdarma
6.7/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Dobírka
  • Platební karta
  • Hotově (při osobním odběru)
10/10
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • Online chat
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
8/10

Výhody

  • E-shop s originálními deskovými hrami, diáři a dárkovým zbožím
  • Originální dárky - hrnečky, plyšáci atd
  • Možnost nákupu přes e-shop i na kamenných prodejnách
  • Doprava při objednávce nad 500 Kč zdarma

Nevýhody

  • Pokud hledáte klasické hračky - panenky, autíčka a pod., na Albi je nenajdete
  • Nelze objednávat na pobočky Albi k osobnímu vyzvednutí balíku

Důležité parametry
Celkové skóre 7.6/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Vlastní pobočky (počet)
  • Zákaznický program
  • Vlastní akční leták
  • Hračky pro holky
  • Hračky pro kluky
  • Hračky pro nejmenší
7.6/10

Albi Predstaveni

Albi je firma, zabývající se distribucí a prodejem originálních dárků, společenských her a papírenského zboží. Najdete zde diáře, originální přání, ale také svíčky, speciální plyšáky, polštářky s dárkovými motivy atd. Snad největší výběr mají ve společenských hrách a doplňcích, které jsou vhodné pro děti od 1 roku, stejně jako pro dospělé. Vybere si každý a výběr je opravdu velice různorodý a bohatý. Pro děti mají speciální značku kreativních hraček a her – Kvído a také tzv. Kouzelné čtení, což jsou speciální knihy se čtecím perem (to se dá koupit i zvlášť), kterým když děti najedou na obrázky, pero jim čte pohádku, popisuje tělo, les atd. Záleží na tom, jaké téma kniha obsahuje. Vhodné je díky tomu pro nejmenší děti, ale i pro ty větší, které jsou zvídavé a sami ještě neumí číst.

Albi Kategorie

Vlastní pobočky (počet)
Kolik kamenných poboček e-shop vlastní
29
Zákaznický program
Mají program, který umožňuje věrným zákazníkům získávat vyšší slevy na nákupy a další bonusy, v podobě poukázek, dopravy zdarma atd.
Ne
Vlastní akční leták
Rozesílají letáky s akční nabídkou
Ano
Hračky pro holky
Ano
Hračky pro kluky
Ano
Hračky pro nejmenší
Hračky pro děti od narození až do dvou let
Ano (velmi málo)

Albi Prodejny

Albi má e-shop a k tomu 29 kamenných poboček. Jejich zboží můžete objevit i ve speciálních koutcích v supermarketech, papírnictvích atd. Nemají však žádný zákaznický program, který by vám umožnil získávat slevy při nákupu na pobočkách. Proto je v tomto případě výhodnější objednávat přes e-shop, kde můžete získat zajímavé slevy a akční nabídky.

Dodací podmínky
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Průměrná doba dodání (dny) podle Heureka
  • Doprava zdarma od
  • Možnost osobního odběru na pobočce zdarma
6.7/10

Albi Doprava

Podle webu Heureka.cz je dodací lhůta u Albi 2,3 dní. Záleží samozřejmě na tom, jakou přepravní společnost si vyberete, a zda platíte převodem nebo objednáváte na dobírku. Pokud obchod čeká, až dorazí platba za zboží, může se dodání trochu protáhnout. Albi však informuje, že je schopno zásilku doručit obvykle do dvou dnů.

Průměrná doba dodání (dny) podle Heureka
Heureka dělá hodnocení e-shopů na základě zákaznických recenzí. Z těch vychází i průměrná doba, za jakou zákazníci od e-shopu obdrží balík.
2,3 dní
Doprava zdarma od
Za kolik peněz je potřeba v e-shopu nakoupit, abyste nemuseli platit dopravu
500 Kč
Možnost osobního odběru na pobočce zdarma
E-shop umožňuje objednat si balík s převzetím na některé z jejich kamenných prodejen - poboček
Ne

Nevýhodou u Albi je, že neumožňují objednat si zboží z e-shopu k převzetí na jejich pobočkách. Mají jich sice poměrně dost, ale dle informací podpory nemají na takovou službu na prodejnách kapacitu. Proto si můžete v e-shopu objednávat vždy jen doručení na adresu, nebo na pobočky přepravních společností – Zásilkovna, Balíkovna atd. Na druhou stranu pokud je podmínkou, že abyste dostali dopravu zdarma, stačí objednat zboží nad 500 Kč, vůbec tato možnost – vyzvednutí přímo na pobočce Albi – neschází.

Platební podmínky
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Dobírka
  • Platební karta
  • Hotově (při osobním odběru)
10/10

Albi umožňuje širokou škálu platebních metod. Vedle platby kartou na internetu můžete využít online převod na účet, nebo také odloženou platbu, kdy objednáte zboží a zaplatíte třeba až za 14 dní, až se na zboží osobně podíváte. Odloženou platbu umožňují platební brána ComeGate a také SkipPay a PlatímPak. Více o těchto platbách se dočtete v našich recenzích.

Dobírka
Balík zaplatíte dopravní společnosti při převzetí
Ano
Platební karta
Zboží můžete platit platební kartou - online.
Ano
Hotově (při osobním odběru)
Ano

Zboží u Albi si můžete objednat i na dobírku, kdy zaplatíte přepravní společnosti při převzetí balíčku. Platit lze podle toho, co umožní přepravní společnost – hotově nebo kartou. Pokud zvolíte převzetí balíčku na pobočkách Zásilkovny nebo Balíkovny, lzet opět platit hotově i kartou, dle toho, co pobočka umožní. Převzetí zásilek na pobočkách Albi bohužel možné není a to z kapacitních důvodů poboček.

Podpora
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • Online chat
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Celkové hodnocení
8/10

E-shop Albi má klienstkou podporu řešenou na e-mailu a telefonní lince, a to ve všední dny i o víkendu. Nemají sice k dispozici live chat, ale na e-mailové dotazy odpovídají do jedné hodiny, což dokáže tento nedostatek dobře vyvážit.

My jsme podpoře napsali na kontaktní e-mail a odpověď byla rychlá a v naprostém pořádku. Zodpověděli všechny naše dotazy a poradili s tím, co bylo třeba. Podporu Albi proto můžeme s klidem doporučit.

Kontaktní e-mail
Ano
Online chat
Ne
Telefon
Ano
Odpověď do 24 hodin
Ano
Kolik otázek zodpověděli
5/5
Celkové hodnocení
Výborné
Doporučujeme Doporučujeme

Nenašli jste na Albi, co jste hledali? Sháníte hračky z televizních reklam, nebo klasické panenky, stavebnice apod.? Podívejte se na celé naše srovnání eshopů s hračkami a vyberte si ten, který vaše požadavky dokáže splnit.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!