Wedos VPS Recenze Wedos VPS Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

7. 11. 2017

Stručně/vhodné pro

VPS od Wedosu je nejpoužívanější unmanaged VPS na trhu. Vhodný pro toho, komu nevadí zabývat se technickými záležitostmi typu instalace OS, aktualizace či řešení zabezpečení. Kdo očekává jednoduchou administraci, kde je vše předchystané, vhodnější bude zajisté nějaké managed VPS. Na Wedosu bez správy máte zase více svobody a flexibility (vybíráte si dokonce, jaký OS na serveru bude). Vše běží na SSD discích a chod webů je v případě správné konfigurace velmi rychlý. Funkcionalitu si můžete rozšiřovat příplatkovými službami typu ochrana proti DDoS nebo zdvojnásobení prostoru na disku.

Celkové skóre 6.9/10 se skládá z hodnocení všech 29 parametrů:
  • Balíček
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény cz
  • Cena registrace domény com
  • Počet domén 2. řádu
  • Vyzkoušení zdarma
  • Konektivita
  • Správa serveru (managed)
  • Přístup k rootu
  • RAM
  • Prosor pro web (GB)
  • Prostor pro emaily
  • Počet email adres
  • Cron úlohy
  • SSD
  • Limit počtu souborů (inodů)
  • Vlastní administrace
  • Počet procesorů
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
  • Email
  • Aut. požadavek
  • Live chat
  • Telefon
  • Rychlost skrze Live chat
  • FAQ
  • pracovní doba podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 29 parametrů
6.9/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 3x Přidat hodnocení
3.7/5
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény cz
  • Cena registrace domény com
  • Počet domén 2. řádu
  • Vyzkoušení zdarma
7/10
Celkové skóre 5.1/10 se skládá z hodnocení 12 parametrů:
  • Konektivita
  • Správa serveru (managed)
  • Přístup k rootu
  • RAM
  • Prosor pro web (GB)
  • Prostor pro emaily
  • Počet email adres
  • Cron úlohy
  • SSD
  • Limit počtu souborů (inodů)
  • Vlastní administrace
  • Počet procesorů
5.1/10
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
7/10
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Email
  • Aut. požadavek
  • Live chat
  • Telefon
  • Rychlost skrze Live chat
  • FAQ
  • pracovní doba podpory
8.6/10

Výhody

  • Nabízí přístup do rootu a možnost vlastní správy. VPS má skvělý výkon a za poměrně nízkou cenu. Je to stabilní firma s dlouhou historií

Nevýhody

  • Není zde možnost delegovat správu VPS na Wedos a správu je nutno řešit sám

VPS má skvělý výkon a za poměrně nízkou cenu
Tip Tip

Cenově dostupné VPS s technickou bariérou pro neprofíky

Poměr cena/výkon
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény cz
  • Cena registrace domény com
  • Počet domén 2. řádu
  • Vyzkoušení zdarma
7/10

Vhodné pro profíky, kteří vědí co dělají. Na výběr máte z řady tarifů začínajíce od 1400 Kč/ročně, přes 5900 Kč/ročně, konče až na 23500 Kč/ročně. Můžete mít jistotu, že i když se váš web rozroste masivním způsobem, vždy je kam navyšovat – výkon je opravdu masivní. Jedinou nevýhodu pro lajka je obtížnost správy serveru.

Roční platba s DPH
5 900 Kč
Cena registrace domény cz
151Kč
Cena registrace domény com
260 Kč
Počet domén 2. řádu
neomezeně
Vyzkoušení zdarma
Ne

Důležité parametry hostingu
Celkové skóre 5.1/10 se skládá z hodnocení 12 parametrů:
  • Konektivita
  • Správa serveru (managed)
  • Přístup k rootu
  • RAM
  • Prosor pro web (GB)
  • Prostor pro emaily
  • Počet email adres
  • Cron úlohy
  • SSD
  • Limit počtu souborů (inodů)
  • Vlastní administrace
  • Počet procesorů
5.1/10

Tarifů nabízí Wedos celkem šest a parametry se pochopitelně odlišují. Do porovnání jsme zahrnuli tarif VPS SSD – 60 GB, který postačí i velmi velkým webovým projektům. Jde o VPS s 8 GB RAM, prostorem pro web 60 GB, konektivitou 1700 Mhz a dvěma procesory. V ostatních parametrech závisí vesměs na vás, jaké limity si nastavíte. Ostatně v tom tkví největší výhoda VPS s vlastní správou.

Konektivita
1700 Gbps
Správa serveru (managed)
Je v ceně VPS serveru také profesionální správa serveru?
Ne
Přístup k rootu
Ano
RAM
8 GB
Prosor pro web (GB)
60 GB
Prostor pro emaily
libovolně
Počet email adres
neomezeně
Cron úlohy
neomezeně
SSD
Ano
Limit počtu souborů (inodů)
libovolně
Vlastní administrace
Ne
Počet procesorů
2

Zabezpečení
Celkové skóre 7/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
7/10

Jedná se o unmanaged VPS, tudíž je míra zabezpečení závislá především na vás. V základu zde nenajdete žádný antispam, antivir či SSL zabezpečení. Vše si musíte nakonfigurovat sami. Na druhou stranu máte nad serverem lepší kontrolu.

Pravidelné zálohování
Ano
Antispam
Ne (možno nastavit)
SSL zabezpečení
Ne (možno nastavit)
Antivir
Ne (možno nastavit)
VPS má skvělý výkon a za poměrně nízkou cenu

Podpora
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Email
  • Aut. požadavek
  • Live chat
  • Telefon
  • Rychlost skrze Live chat
  • FAQ
  • pracovní doba podpory
8.6/10

Wedos umí poskytnout profesionální podporu menším i větším uživatelům. Dopíšete se jim na live chat, email i autorizovaný požadavek. Bohužel zde chybí možnost telefonické podpory. Někdo jistě ocení i to, že podpora běží nonstop. Jelikož jde o jednu z nejúspěšnějích hostingových společností, má velmi rozsáhlou sekci FAQ.

Email
Ano
Aut. požadavek
Ano
Live chat
Ano
Telefon
Ne
Rychlost skrze Live chat
okamžitě
FAQ
Ano
pracovní doba podpory
nonstop
Doporučujeme Doporučujeme

Nevyhovuje vám virtuální server od Vašeho Hostingu? Podívejte se na naše srovnání 5 nejlepších VPS na českém trhu.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

1 zkušeností

Jsme jako firma u Wedosu už cca přes 15 let. Máme u nich domény, webhostingy, VPS SSD, VPS ON servery a ne málo, ale v poslední době je to havárie z pohledu výkonu. Nyní hledáme jiné řešení, protože aby byly weby nedostupné 2 dny a za dalších 5 dní opět ten samý problém, tak to už je moc. Když jim napíšete na jejich slavný chat, tak zjistíte že jinou odpověď než „na problému pracujeme“ vlastně nedostanete, ať se snažíte jak se snažíte. Pokud se zeptáte jestli na problému pracují tak aby se to již neopakovalo, tak vám zase vesele odpoví „na problému pracujeme“.

Raději si připlatím jinde, než zažívat situace, že vám klient opět volá, že mu nefunguje webová stránka.

Proto nechápu jak mohl wedos dostat tak vysoké hodnocení, když neustále bojujeme s výkonem a to je všude, jak webhosting, tak VPS servery a technická podpora nikdy náš problém nevyřeší, ani nás nikdy neinformuje o skutečném stavu. Kdybych vám sem poslal přepis komunikace na chatu s wedosem, tak by jste nechápali. To by nepobral nikdo.

Rád bych se pod tuto recenzi podepsal, ale mám obavu že by se nám to ještě než přejdeme jinam mohlo vymstít.

Hodnocení - 3
VPS OD WEDOSU S TAKOVÝM HODNOCENÍM? TO JAKO VÁŽNĚ?
5. 1. 2022