tibiQ Recenze tibiQ Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

11. 5. 2022

Stručně/vhodné pro

Společnost tibiQ se soustředí na krátkodobý i dlouhodobý pronájem nových i ojetých vozů. V nabídce mají řadu luxusních vozů a SUV, ale najdete i pár menších automobilů, např. Volkswagen Golf nebo Škodu Fabia. Oproti konkurenci však mají především vozy velké a nákladné, takže se u nich ceny operativního leasingu pohybují kolem 9000 Kč a výše. Vozy sice pronajímají soukromým osobám, podnikatelům a firmám, ale vzhledem k cenám vozů si je pronajmou spíše podnikatelé, popř. lidé s vyššími příjmy. Výhodou je možnost operativní leasing předčasně ukončit, nebo po jeho řádném skončení vůz odkoupit.

Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení všech 20 parametrů:
  • Malé automobily
  • Rodinné automobily
  • Manažerské vozy
  • SUV
  • Vozy do 6000 Kč/měsíc
  • Sjednání ročního nájezdu
  • Doba pronájmu
  • Pro soukromé osoby
  • Pro firmy - OSVČ
  • Povinné a havarijní pojištění
  • Servis a údržba
  • Letní/zimní pneu
  • Uskladnění pneu
  • Silniční daň
  • Telefon
  • E-mail/Kontaktní formulář
  • Live chat
  • Odpověď do 24 hodin
  • Otázky/Odpovědi
  • Hodnocení podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 20 parametrů
8/10
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Malé automobily
  • Rodinné automobily
  • Manažerské vozy
  • SUV
  • Vozy do 6000 Kč/měsíc
9/10
Celkové skóre 9.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Sjednání ročního nájezdu
  • Doba pronájmu
  • Pro soukromé osoby
  • Pro firmy - OSVČ
9.5/10
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Povinné a havarijní pojištění
  • Servis a údržba
  • Letní/zimní pneu
  • Uskladnění pneu
  • Silniční daň
6/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Telefon
  • E-mail/Kontaktní formulář
  • Live chat
  • Odpověď do 24 hodin
  • Otázky/Odpovědi
  • Hodnocení podpory
7.5/10

Výhody

  • Nové luxusní vozy k pronájmu
  • Pronajímané vozy mají najeto kolem 6000 km
  • Možnost krátkodobého pronájmu - od 1 dne
  • Možnost zakoupit vozy po operativním leasingu do osobního vlastnictví
  • Zajištění servisu vozů

Nevýhody

  • Menší nabídka než u některé konkurence
  • V nabídce spíše velké a luxusní vozy - malých automobilů tu moc nenajdete

tibiQ pronajímá vozy na dobu krátkou - od jednoho dne, ale i dlouhodobě - až na 48 měsíců

Základní informace

Tibiq Operativni Leasing

Společnost tibiQ pronajímá vozy na dobu krátkou – od jednoho dne, ale i dlouhodobě – až na 48 měsíců. Operativním leasingem, servisem, pronájmem a prodejem ojetých vozů se zabývají již od roku 2015. V současné době je společnost součástí holdingu tibiQ a jejich Automotive část se věnuje komplexnímu řešení mobility. V jejich nabídce najdete automobily různých značek a modelů. Nabídka je navíc neustále aktualizována, takže je dost možné, že pokud si ihned nevyjednáte pronájem vámi vybraného vozu, další den již nebude, nebo vás naopak zaujme jiný vůz, který den předtím v nabídce nebyl. 

Nabídka vozů
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Malé automobily
  • Rodinné automobily
  • Manažerské vozy
  • SUV
  • Vozy do 6000 Kč/měsíc
9/10

Společnost tibiQ má na svých stránkách nabídku krátkodobého pronájmu, ale také dlouhodobého pronájmu vozů nových a ojetých. Když jsme se chtěli podívat na nabídku ojetých vozů, zjistili jsme, že v ní nic není. Pravděpodobně se teprve připravuje. Každopádně stránku na tuto nabídku nachystanou mají. 

Tibiq Operativni Leasing Nabidka Vozu

V nabídce nových vozů k dlouhodobému pronájmu to bylo o něco lepší, ale i tak mají proti konkurenci velmi málo (typů) vozů. Vyberou si tu spíše podnikatelé, manažeři a lidé, kteří dávají přednost velkým, rychlým a luxusním vozům. V nabídce najdete i nějaké menší vozy, např. Volkswagen Golf.  

Tibiq Operativni Leasing Nabidka Vozu 2

Pokud byste hledali vůz, kde by byla měsíční splátka do 6000 Kč za pronájem, budete zklamaní. V nabídce nových vozů mají samé dražší kousky. Levnější variantu, kde se vejdete do limitu 6000 Kč najdete pouze u krátkodobého pronájmu od jednoho dne, přičemž za jeden den zaplatíte za vůz 199 Kč. Je to sice velmi slabá nabídka – v době, kdy jsme společnost testovali, měli jen jeden takový vůz, na druhou stranu je možné, že budou další vozy přibývat postupně. Ostatně nabídka společnosti se aktualizuje takřka denně. 

Malé automobily
V nabídce najdete malé vozy vhodné k ježdění po městě, hatchbacky atd.
Ano
Rodinné automobily
V nabídce najdete velké rodinné vozy, vhodné pro více osob, vozy s velkým zavazadlovým prostorem, kombi, sedan, SUV atd.
Ano
Manažerské vozy
V nabídce najdete luxusní drahé vozy a limuzíny, vhodné nejen pro slavnostní příležitosti, ale i pro manažery, ředitele apod.
Ano
SUV
V nabídce najdete oblíbené SUV vozy.
Ano
Vozy do 6000 Kč/měsíc
Společnost nabízí vozy, kde se se splátkou dostanete pod 6000 Kč měsíčně. Mohou mít vytvořenou i samostatnou kategorii.
Ano (malá nabídka)

Krátkodobý pronájem

Narozdíl od některé konkurence společnost tibiQ nabízí i krátkodobý pronájem vozů, kde najdete větší výběr vozů různých velikostí. Vedle velkých luxusních aut a SUV i menší vozy, kterým mohou dát přednost soukromé osoby a menší podnikatelé. Pronajmout si auta můžete již od jednoho dne. 

Když kliknete na vůz, který vás zaujal, najdete tam cenovou nabídku velmi prakticky rozepsanou. Společnost tibiQ uvádí cenu vozu na den, týden a na měsíc. V ceně jsou základní pojištění – povinné ručení a havarijní pojištění, ale dá se připlatit i vyšší pojištění s nulovou spoluúčastí. 

Tip Tip

Není vámi požadovaný vůz v nabídce tibiQ nebo byste se raději podívali na společnost, která má nabídku vozů více rozšířenou? Nevyhovuje vám maximální počet kilometrů, které s pronajatým vozem smíte najet? Podívejte se i na naše další recenze ve srovnání nejlepších operativních leasingů.

Podmínky
Celkové skóre 9.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Sjednání ročního nájezdu
  • Doba pronájmu
  • Pro soukromé osoby
  • Pro firmy - OSVČ
9.5/10

I když není nabídka vozů u tibiQ příliš velká, mají poměrně slušné podmínky. Pokud však chcete vůz, kterým najezdíte desetitisíce kilometrů, budete se muset poohlédnout jinde. tibiQ má limit do 25.000 najetých kilometrů. Pronájem můžete mít maximálně na 48 měsíců. Výhodou však je, že po skončení operativního leasingu si můžete ojeté vozy zakoupit. Nabídku a ceny ojetých vozů najdete na jejich webových stránkách. 

Tibiq Podminky

Další výhodou je již zmíněná možnost krátkodobého pronájmu, kdy si můžete auto zapůjčit/pronajmout třeba i na jeden den.

Sjednání ročního nájezdu
Počet kilometrů, které můžete s pronajatým vozem maximálně za jeden rok. Tento počet by se neměl překročit, jinak je nutné upravit smlouvu a přepočítat splátky.
25 000 km
Doba pronájmu
Doba, po kterou budete moci jezdit pronajatým vozidlem a zároveň za něj budete platit pronájem - měsíční splátku.
1 den-48 měsíců
Pro soukromé osoby
Vozy si mohou u společnosti pronajmout soukromé osoby, které nepodnikají.
Ano
Pro firmy - OSVČ
Vozy si mohou pronajmout živnostníci - OSVČ i firmy - právnické osoby.
Ano
tibiQ pronajímá vozy na dobu krátkou - od jednoho dne, ale i dlouhodobě - až na 48 měsíců

tibiQ své vozy pronajímá jak soukromým osobám, tak podnikatelům a firmám – právnickým osobám. Vzhledem k cenám jejich vozů a také typům vozů, které mají v nabídce, si u nich budou automobily pronajímat spíše podnikatelé a lidé s vyššími příjmy. Cena pronájmu se pohybuje většinou kolem 9.000 Kč a výš.

Služby v ceně
Celkové skóre 6/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Povinné a havarijní pojištění
  • Servis a údržba
  • Letní/zimní pneu
  • Uskladnění pneu
  • Silniční daň
6/10

V ceně operativního leasingu je u většiny vozů povinné a havarijní pojištění, stejně jako údržba a servis. Jak je to s placením garančních prohlídek a celkového servisu je ale nutné zjistit u každého vozu zvlášť. Podmínky totiž určuje výrobce vozu, nikoli společnost tibiQ. 

Tibiq Operativni Leasing Sluzby V Cene

V ceně operativního leasingu je dále zahrnut rozhlasový poplatek a silniční daň.

Povinné a havarijní pojištění
Povinné ručení i havarijní pojištění je zahrnuto v měsíční splátce a stará se o něj poskytovatel. Popř. je možné pojištění do smlouvy přidat.
Ano
Servis a údržba
Poskytovatel se stará o servis a údržbu pronajatého vozidla. Vy máte o starost méně a můžete s klidem jezdit.
Ano
Letní/zimní pneu
Poskytovatel zajistí zimní i letní pneumatiky. Obvykle s nimi se postará i o jejich přezutí a kompletní pneuservis.
Ne
Uskladnění pneu
Poskytovatel vám uskladní zimní/letní pneu, pokud je doma nemáte kam uložit.
Ne
Silniční daň
Poskytovatel zahrnuje v měsíční splátce i silniční daň.
Ano

Vozy k dlouhodobému pronájmu jsou dodávány na letním pneumatikách, takže je nutné počítat s finanční účastí na zimní pneumatiky. O jejich zajištění se musí starat zákazník sám. 

Pokud se ale rozhodnete pro krátkodobý pronájem, letní/zimní pneu řešit nemusíte. tyto vozy jsou pronajímány na pneumatikách podle ročního období – tedy podle toho, jaká je právě sezona. 

Jak si vůz u tibiQ pronajmout

Pokud se rozhodnete pro operativní leasing přes tibiQ, můžete se na “nový” vůz těšit již za pár dnů. Objednání vozidla probíhá online a tudíž je poměrně rychlé. Pokud je vybraný vůz skladem, můžete mít žádost schválenou do 24 hodin. Výhodou je, že přitom nedochází k žádnému zápisu do registru dlužníků, jako když byste si vzali půjčku na zakoupení vlastního vozu. 

Skladem má společnost tibiQ vždy kolem 100 vozů. 

tibiQ pronajímá vozy na dobu krátkou - od jednoho dne, ale i dlouhodobě - až na 48 měsíců

Podpora
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Telefon
  • E-mail/Kontaktní formulář
  • Live chat
  • Odpověď do 24 hodin
  • Otázky/Odpovědi
  • Hodnocení podpory
7.5/10

Podporu má společnost tibiQ řešenou na telefonu a e-mailu. Na jejich stránkách můžete také odeslat kontaktní formulář, což jsme udělali i my. Chyběl nám live chat, kde bychom mohli položit rychlé dotazy.

Telefon
Ano
E-mail/Kontaktní formulář
Ano
Live chat
Ne
Odpověď do 24 hodin
Ano
Otázky/Odpovědi
4/5
Hodnocení podpory
Dostačující

Podpora tibiQ se nám na náš dotaz ozvala během několika hodin. Jejich odpověď byla velice stručná. Jednu z otázek ohledně nabízených vozů vůbec nezodpověděli. Místo toho nám poslali přihlašovací údaje, ať se podíváme na aktuální nabídku a uděláme si poptávku na konkrétní vůz, čímž nás nijak nenadchli. Očekávali jsme spíše vstřícnou nabídku a pak teprve pobídnutí k obchodu.

Doporučujeme Doporučujeme

Nevyhovuje vám nabídka operativního leasingu od tibiQ? Pojďte se podívat na srovnání nejlepších operativních leasingů.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!