ONEbit recenze ONEbit recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

18. 9. 2017

Stručně/vhodné pro

ONEbit je hosting vhodný pro většinu webových projektů. Díky možnosti mít více aktivních domén si navíc můžete dovolit hostovat až čtyři různé weby na jednom hostingu bez navýšení ceny. Ačkoli jsou zde oproti konkurenci mírné nedostatky v parametrech, v praxi to nemá výrazný vliv. Jde o webhosting s velmi kvalitní podporou a s nevšední možností vyzkoušení hostingu po dobu 60 dnů zdarma.

Celkové skóre 9.3/10 se skládá z hodnocení všech 31 parametrů:
  • Balíček
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény .cz (s DPH)
  • Cena registrace domény .com (s DPH)
  • Garance spokojenosti
  • Vyzkoušení zdarma
  • Prosor pro web (GB)
  • Počet domén 2. řádu
  • zdarma doména 3. řádu
  • Počet subdomén (domén 3.řádu)
  • Počet email adres
  • Počet MySQL databáze
  • PHP Memory_limit
  • Max_execution time
  • Cron úlohy
  • Traffic (návštěvnost)
  • PHP 7 a vyšší
  • PHP starší verze (od 5.x)
  • Podpora WordPress
  • SSD
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
  • Email
  • Live chat
  • Telefon
  • Do jednoho pracovního dne? (email)
  • FAQ
  • Nápověda
  • pracovní doba podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 31 parametrů
9.3/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 18x Přidat hodnocení
3.7/5
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Balíček
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény .cz (s DPH)
  • Cena registrace domény .com (s DPH)
  • Garance spokojenosti
  • Vyzkoušení zdarma
9/10
Celkové skóre 8.2/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Prosor pro web (GB)
  • Počet domén 2. řádu
  • zdarma doména 3. řádu
  • Počet subdomén (domén 3.řádu)
  • Počet email adres
  • Počet MySQL databáze
  • PHP Memory_limit
  • Max_execution time
  • Cron úlohy
  • Traffic (návštěvnost)
  • PHP 7 a vyšší
  • PHP starší verze (od 5.x)
  • Podpora WordPress
  • SSD
8.2/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
10/10
Celkové skóre 9.8/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Email
  • Live chat
  • Telefon
  • Do jednoho pracovního dne? (email)
  • FAQ
  • Nápověda
  • pracovní doba podpory
9.8/10

Výhody

  • Webhosting si můžete po dobu 60 dnů nezávazně a bezplatně vyzkoušet.
  • Instalace opensource programů jako WordPress na jedno kliknutí

Nevýhody

  • Oproti konkurenci má slabší PHP memory limit.

ONEbit.cz Recenze

Finance
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Balíček
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény .cz (s DPH)
  • Cena registrace domény .com (s DPH)
  • Garance spokojenosti
  • Vyzkoušení zdarma
9/10

Onebit Cenik

Za cenu 1209 Kč obdržíte kvalitní a stabilní webhosting, který se díky skvělé podpoře umí dobře postarat o své zákazníky. Velkou výhodou oproti konkurenci je možnost si vyzkoušet jakýkoliv tarif od ONEbit zdarma po dobu 60 dní, a to bez zadávání platebních údajů.

Balíček
Business
Roční platba s DPH
1209,5 Kč
Cena registrace domény .cz (s DPH)
175,45 Kč
Cena registrace domény .com (s DPH)
272,25 Kč
Garance spokojenosti
Období, během kterého, v případě nespokojenosti, lze žádat peníze za službu zpět.
Ano (60 dní)
Vyzkoušení zdarma
Testování služby bez nutnosti platby.
Ano (60 dní)

Výhodný hosting pro více domén

ONEbit by se dal označit jako multihosting. To je webhosting, ve kterém můžete pod jedním účtem provozovat více domén 2. řádu. Tyto domény (weby) fungují nezávisle na sobě. Diskový prostor webhostingu je pak třeba rozdělit mezi počet provozovaných domén.

Protože si na webu můžete rozjet až 4 aktivní domény, cena je ve finále poměrně nízká, pokud plánujete mít více webů. Pokud totiž cenu webhostingu rozpočítáte mezi 4 domény/weby, tak se dostanete na bezkonkurenčně nízkou cenu.

Ceny domén

ONEbit nabízí registraci domén za velice nízké ceny, které se blíží velkoobchodním cenám. V nabídce jsou oblíbené koncovky domén jako .CZ, .SK, .EU, .COM, tak i nové koncovky jako.ACADEMY, .BIKE, .CAFE a tak dále. Ačkoliv je cena 1. registrace domény velmi příznivá, tak horší už je to s jejím prodloužením. Cena za prodloužení už tak příznivá není a významně převyšuje poplatky za prodloužení jiných konkurenčních společností.

Tip Tip

Pokud si ONEbit dobře propočítáte, tak většinou zjistíte, že jde o poměrně výhodný webhosting ve smyslu poměr cena/výkon.

Důležité parametry hostingu
Celkové skóre 8.2/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Prosor pro web (GB)
  • Počet domén 2. řádu
  • zdarma doména 3. řádu
  • Počet subdomén (domén 3.řádu)
  • Počet email adres
  • Počet MySQL databáze
  • PHP Memory_limit
  • Max_execution time
  • Cron úlohy
  • Traffic (návštěvnost)
  • PHP 7 a vyšší
  • PHP starší verze (od 5.x)
  • Podpora WordPress
  • SSD
8.2/10

Onebit Parametry

S prostorem pro web 15GB můžete snadno hostovat několik webů a stále budete mít místa více než dost. I přestože je to dostatek, některé námi recenzované webhostingy nabízejí až 30GB prostoru, jedná se tedy o průměr. Hosting je na SSD discích. Parametrově je hosting dostačující pro většinu projektů.

Více domén pod jedním účtem

Jak už jsem psal, tak v jednou účtu je možné provozovat více domén 2. řádu. V závislosti na zvoleném cenovém tarifu můžete u ONEbit provozovat pod jedním účtem od 1 do 6 domén 2. řádu. Až na nejnižší cenový tarif, kde je možné provozovat jednu doménu, je ONEbit vlastně multihostingem.

Celé to funguje tak, že webhostingový účet je provozován na jedné hlavní (mateřské) doméně 2. řádu, ostatní domény multihostingu sdílejí kapacitu a prostředky hlavního účtu.

Neomezeně e-mailů, subdomén a databází

V ONEbit je možné vytvářet neomezený počet databází, neomezeně subdomén (domén 3. řádu) a je možné vytvořit neomezený počet e-mailových schránek. Slůvko “neomezeně” je značnou nadsázkou, protože jste vlastně limitovaní maximální velikostí. Takže databáze mohou mít dohromady maximálně 1GB velikost a prostor pro emaily je omezený maximální velikostí 4 GB jedné e-mailové schránky.

Prosor pro web (GB)
Místo na disku pro webovou prezentaci. Některé společnosti tento prostor rozpočítavají mezi web, databáze a e-maily.
15GB
Počet domén 2. řádu
Doména 2. řádu je například - 5nej.cz. Klasické webhostingy nabízí prostor pro jednu doménu 2. řádu. Na některých lze v rámci jednoho tarifu provozovat více takových domén. V tomto případě mluvíme o multihostingu.
4
zdarma doména 3. řádu
Doména 3. řádu je například neco.5nej.cz. V dnešní době je na většině webhostingů zřízení takové domény zdarma.
Ano
Počet subdomén (domén 3.řádu)
Doména 3. řádu je například neco.5nej.cz. Toto pole označuje nejvyšší možný počet vytvoření domén 3. řádu v jednom účtu.
neomezeně
Počet email adres
Počet e-mailových adres (e-mailových schránek), které je možné v účtu vytvořit. Údaj v závorce ukazuje maximální velikost všech e-mailových schránek.
Neomezeně (4GB)
Počet MySQL databáze
Počet SQL databází, které je možné vytvořit v jednom účtu. Údaj v závorce ukazuje maximální velikost všech databází.
Neomezeně (1GB)
PHP Memory_limit
Paměťový limit pro PHP určuje kolik operační paměti může být povoleno pro jednu PHP instanci. Například pro systém WordPress je dostačujících 128MB.
160MB
Max_execution time
Maximální doba (ve vteřinách), po kterou bude server zpracovávat spuštěnou PHP instanci. U běžných webů je max_execution_time 30s více než dostačující.
60 s
Cron úlohy
Pravidelné spouštění PHP skriptů. Například pro vlastní výpočty.
Ano
Traffic (návštěvnost)
Návštěvnost webu.
neomezeně
PHP 7 a vyšší
Nejen z bezpečnostních důvodů je důležité, aby webhosting aktualizoval verze PHP. Ideální je, aby bylo možné mezi těmito verzemi přepínat. Například kvůli kompatibilitě s webem.
Ano
PHP starší verze (od 5.x)
Některé webové nástroje nebo samotné webové stránky mohou být napsané v zastaralé verzi PHP. Z toho důvodu je důležité, aby bylo možné nastavit webhosting na zastaralou verzi PHP.
Ano
Podpora WordPress
WordPress je oblíbený redakční systém pro webové stránky. V dnešní době ho podporuje většina webhostingů a lez je na nich nainstalovat na jedno kliknutí.
Ano
SSD
SSD - Solid-State Drive je v informatice zařízení pro čistě elektronické ukládání dat. Jde o technologii rychlých disků pro ukládání dat. Weby na takových discích pracují rychleji a rychleji se načítají návštěvníkům webových stránek.
Ano

Zabezpečení
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
10/10

Onebit Ssl Certifikat

Automatické zálohování webu je něco, co dokáže ušetřit mnoho nervů. Na ONEbit máte možnost bezplatně svůj web obnovit ze zálohy. FTP zálohují každý týden a MYSQL i mail každých 24hod. HTTPS je již faktorem, který ovlivňuje vaše pozice ve vyhledávání, proto byste to měli od webhostingu vyžadovat. ONEbit toto zabezpečení umožňuje. Antivir , antispam a antimalware je samozřejmostí.

Pravidelné zálohování dat

ONEbit provádí pravidelné zálohy webu, e-mailů a databází. Pro tyto zálohy má každý zákazník vyhrazený minimálně dvojnásobný prostor nad rámec celkového předplaceného prostoru v rámci cenového tarifu. Zdarma získáte extra místo pro zálohy. Tyto zálohy jsou u tarifu Business uchovávány po dobu 21 dní a o jejich obnovení je možné požádat technickou podporu. U standardních obnovovacích procesů není za obnovení účtován žádný poplatek.

Pravidelné zálohování
Pravidelné (nejlépe denní) zálohování webu, databází a e-mailů pro případ ztráty.
Ano
Antispam
Antispamová kontrola v e-mailové schránce.
Ano
SSL zabezpečení
Zabezpečení webových stránek bezpečnostním certifikátem SSL (https). Tento certifikát zajišťuje šifrovaný přenos dat mezi webem a jeho uživatelem. V dnešní době je to nutná součást moderního webu.
Ano
Antivir
Antivirová ochrana e-mailových schránek.
Ano

Podpora
Celkové skóre 9.8/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Email
  • Live chat
  • Telefon
  • Do jednoho pracovního dne? (email)
  • FAQ
  • Nápověda
  • pracovní doba podpory
9.8/10

ONEbit-faq

Technickou podporu zastihnete hned na několika frontách: na telefonu, emailu, live chatu nebo pomocí autorizovaného požadavku. Emailová podpora jede každý den a telefonická pouze o pracovních dnech od 9-17 hodin. Mnoho otázek navíc ani nemusíte diskutovat s podporou, protože ji možná najdete v povedené sekci “FAQ – často kladené otázky.” Svoji znalostní bázi vede webhosting na doméně OneHelp.cz. Tam je možné najít takřka všechny zodpovězené dotazy, které se týkají webhostingu a jeho služeb.

Email
Ano
Live chat
Ano
Telefon
Ano
Do jednoho pracovního dne? (email)
Ano
FAQ
Databáze často kladených dotazů. Uživatelé mají často podobné problémy. Z toho důvodu je důležité, aby služba měla vlastní databázi s odpověďmi na často kladené dotazy, které pomohou zákazníkům rychle vyřešit jejich potíže.
Ano
Nápověda
Ano
pracovní doba podpory
e-mail každý den, tel. 9-17 prac. dny
Doporučujeme Doporučujeme

Pokud vám chybí nějaké parametry u hostingu ONEbit, zkuste se podívat do našeho srovnání společností nabízejících webhosting.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

6 zkušeností

Naprosto bezproblémový chod webu (nezaznamenal jsem, že by měli výpadek), velmi příjemná podpora a pohodlná administrace, kde si můžu vše potřebné nastavit sám. Takže za mě jednoznačně doporučuji.

Hodnocení - 3
Anonymous
3. 11. 2020

Pro mě má ONEbit poněkud nehezkou a zastaralou administraci, ale co je u nich naprostý TOP je zákaznická podpora. Ta se nedá srovnávat s žádným jiným hostingem.

Hodnocení - 3
Anonymous
26. 8. 2020

Já mám v současnosti u ONEbitu nějakých 50 webů a jsem spokojený. Pokud chci kvalitu a kladu důraz na chod webu, tak ho jinam, než na ONEbit nedám. A zkušenosti mám samozřejmě i s dalšími hostingy.

Hodnocení - 3
Anonymous
11. 8. 2020

ONEbit je pro mě naprostý TIOP. Hlavně co se týká podpory. Ta je opravdu jedinečná.

Hodnocení - 3
Anonymous
28. 7. 2020

Mně Onebit naprosto vyhovuje. Je tam rychlá a vstřícná komunikace, kvalita na vysoké úrovni a dost oceňuji, že když něco aktualizují, tak dají předem vědět. A když mi něco nevyhovuje, stačí se ozvat a podpora se mnou upraví parametry tak, aby to bylo zase v pořádku.

Hodnocení - 3
Anonymous
15. 7. 2020

Skvělá podpora a dvouměsíční zkušební lhůta je super řešení pro ty, co si nejsou jisti, jaký hosting zvolit. Onebit hosting mě zaujal jednoduchou a přehlednou nabídkou tarifů a infrastrukturou na vysoké úrovni. Podle mě je vhodný pro jednotlivce i firemní klientely.

Hodnocení - 3
Anonymous
11. 7. 2020