Wedos recenze Wedos recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

18. 9. 2017

Stručně/vhodné pro

Wedos je nejprodávanější webhosting v Česku a to zejména díky své nejlevnější variantě NoLimit s těmi nejzákladnějšími parametry, se kterými si však nenáročný uživatel vystačí. I v případě, že hledáte výkonnější hosting, nešlápnete vedle s vyšším tarifem NoLimit Extra. Jde o komplexní řešení, které je vhodné pro uživatele, které chtějí na jednom webhostingu provozovat více webů a zároveň nedělat kompromisy co se výkonu týče.

Celkové skóre 9.3/10 se skládá z hodnocení všech 31 parametrů:
  • Balíček
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény .cz (s DPH)
  • Cena registrace domény .com (s DPH)
  • Garance spokojenosti
  • Vyzkoušení zdarma
  • Prosor pro web (GB)
  • Počet domén 2. řádu
  • zdarma doména 3. řádu
  • Počet subdomén (domén 3.řádu)
  • Počet email adres
  • Počet MySQL databáze
  • PHP Memory_limit
  • Max_execution time
  • Cron úlohy
  • Traffic (návštěvnost)
  • PHP 7 a vyšší
  • PHP starší verze (od 5.x)
  • Podpora WordPress
  • SSD
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
  • Email
  • Live chat
  • Telefon
  • Do jednoho pracovního dne? (email)
  • FAQ
  • Nápověda
  • pracovní doba podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 31 parametrů
9.3/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 44x Přidat hodnocení
3.3/5
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Balíček
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény .cz (s DPH)
  • Cena registrace domény .com (s DPH)
  • Garance spokojenosti
  • Vyzkoušení zdarma
9/10
Celkové skóre 9.4/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Prosor pro web (GB)
  • Počet domén 2. řádu
  • zdarma doména 3. řádu
  • Počet subdomén (domén 3.řádu)
  • Počet email adres
  • Počet MySQL databáze
  • PHP Memory_limit
  • Max_execution time
  • Cron úlohy
  • Traffic (návštěvnost)
  • PHP 7 a vyšší
  • PHP starší verze (od 5.x)
  • Podpora WordPress
  • SSD
9.4/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
10/10
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Email
  • Live chat
  • Telefon
  • Do jednoho pracovního dne? (email)
  • FAQ
  • Nápověda
  • pracovní doba podpory
8.6/10

Výhody

  • Díky Wedosu můžete na svém webhostingu provozovat neomezený počet domén.
  • Základní webhosting už za 479 Kč.

Nevýhody

  • Oproti jiným je Wedos někdy méně spolehlivý a prostředí v administraci nemusí též vyhovovat každému.

Wedos Recenze

Finance
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Balíček
  • Roční platba s DPH
  • Cena registrace domény .cz (s DPH)
  • Cena registrace domény .com (s DPH)
  • Garance spokojenosti
  • Vyzkoušení zdarma
9/10

Wedos Cenik Porovnani Tarifu

Tarif NoLimit Extra pořídíte za 1972 Kč za rok. Webhosting je cenově srovnatelný s ostatními recenzovanými hostingy. Jestliže si navíc vystačíte se základními parametry, můžete si pořídit hosting NoLimit a mít web už za 566 Kč ročně. Nakonec je tady tarif LowCost, který vyjde na 479 Kč. Nabízí tedy tři tarify a je mezi nimi nejen velký cenový, ale také výkonnostní rozdíl. Výhoda je, že když se váš web v průběhu času stane o něco náročnější na výkon a bude třeba upgrade, tak u WEDOs je možné snadno přejít na vyšší tarif. Tedy pokud mluvíme o přechodu z LowCost na NoLimit a pak NoLimit Extra. V porovnání s konkurencí cena obou tarifů velmi přívětivá.

Nejlevnější domény na trhu

Wedos Domeny

WEDOS patří mezi největší registrátory domén v České republice. Je to zejména díky jeho nízkým cenám. Za registrace i prodlužování domén jsou účtované často velkoobchodní (nákupní) ceny. To je fakt, díky kterému je WEDOS bezkonkurenční. Tedy alespoň v prodeji domén a jejich cen.

U WEDOS je možné zaregistrovat domény s koncovkami .CZ, .SK, .EU, .NET, .COM, .INFO a další oblíbené koncovky. Nicméně, WEDOS umí registrovat i exotické nebo nové koncovky domény jako jsou .FUN, .ONLINE, .GAY, .SPACE, .STORE a další. Nejspíš nenarazíte na koncovku, kterou by nebylo možné u této společnosti registrovat.

Balíček
NoLimit Extra
Roční platba s DPH
1972 Kč
Cena registrace domény .cz (s DPH)
175,45 Kč
Cena registrace domény .com (s DPH)
301,29 Kč
Garance spokojenosti
Období, během kterého, v případě nespokojenosti, lze žádat peníze za službu zpět.
Ano (180 dní)
Vyzkoušení zdarma
Testování služby bez nutnosti platby.
Ano (7 dní)
Pozor Pozor

Řada webhostingových společností láká zákazníky na nízké registrace domén, ale v dalších letech jim za prodloužení účtují vysoké poplatky. WEDOS toto nedělá, takže cena prodloužení domén je totožná s cenou 1. registrace.

Důležité parametry hostingu
Celkové skóre 9.4/10 se skládá z hodnocení 14 parametrů:
  • Prosor pro web (GB)
  • Počet domén 2. řádu
  • zdarma doména 3. řádu
  • Počet subdomén (domén 3.řádu)
  • Počet email adres
  • Počet MySQL databáze
  • PHP Memory_limit
  • Max_execution time
  • Cron úlohy
  • Traffic (návštěvnost)
  • PHP 7 a vyšší
  • PHP starší verze (od 5.x)
  • Podpora WordPress
  • SSD
9.4/10

Je třeba zmínit, že uvedené parametry jsou v případě Wedosu orientační, jelikož díky speciálním technologiím dosahují uvedené hodnoty běžně na desetinásobek (např. PHP memory_limit či max počet PHP skriptů).

Většinu parametrů týkajících se velikosti emailové schránky, prostoru pro web či počtu databází, uvádí Wedos jako neomezené. To dává jakýsi pocit svobody a možnost s weby více experimentovat. Nečekejte však, že by zde nebyl vůbec žádný limit. Jakmile byste zatěžovali příliš velkou část serveru, vězte že Wedos by se ozval. I přes to moje zkušenosti s Wedosem jsou jen dobré a zatím mi byli schopni poskytnout vše, co jsem potřeboval (jsem náročný uživatel).

Extra výkon s tarifem NoLimit Extra

Wedos Nolimit Extra Vykon

Jak už sám název tarifu naznačuje, jde o webhostingový tarif pro extra náročné aplikace a weby. Pokud bychom parametry webhostingu srovnávali s běžnými VPS (virtuálními servery), tak bychom přišli na to, že je NoLimit Extra daleko výkonnějším hostingem. Je však potřeba vzít v úvahu, že jde o sdílený webhosting.

Důležité parametry v číslech

NoLimit Extra umožňuje vytvořit neomezený počet databází jejich celková velikost může být 5GB. Tento webhostingový tarif má také bezkonkurenčně vysoký PHP memory limit. Ten má tabulkovou hodnotu 1024MB, ale faktem je, že díky speciální konfiguraci serveru je možné využít až desetinásobek této hodnoty.

Neobvyklou hodnotu má i PHP max_execution_time 90s (možné zvýšit až na 300s), takže nehrozí, že by se nějaký proces jako je například upload XML feedu na něčem zasekl.

WEDOS používá nejnovější verzi PHP. Mezi verzemi PHP je možné přepínat dle potřeb. Samozřejmostí je také přepnutí na zastaralou verzi PHP 5.x.

Prosor pro web (GB)
Místo na disku pro webovou prezentaci. Některé společnosti tento prostor rozpočítavají mezi web, databáze a e-maily.
neomezeně
Počet domén 2. řádu
Doména 2. řádu je například - 5nej.cz. Klasické webhostingy nabízí prostor pro jednu doménu 2. řádu. Na některých lze v rámci jednoho tarifu provozovat více takových domén. V tomto případě mluvíme o multihostingu.
4
zdarma doména 3. řádu
Doména 3. řádu je například neco.5nej.cz. V dnešní době je na většině webhostingů zřízení takové domény zdarma.
Ano
Počet subdomén (domén 3.řádu)
Doména 3. řádu je například neco.5nej.cz. Toto pole označuje nejvyšší možný počet vytvoření domén 3. řádu v jednom účtu.
neomezeně
Počet email adres
Počet e-mailových adres (e-mailových schránek), které je možné v účtu vytvořit. Údaj v závorce ukazuje maximální velikost všech e-mailových schránek.
neomezeně (10GB v základu, za poplatek až 110 GB)
Počet MySQL databáze
Počet SQL databází, které je možné vytvořit v jednom účtu. Údaj v závorce ukazuje maximální velikost všech databází.
neomezeně (max 2GB)
PHP Memory_limit
Paměťový limit pro PHP určuje kolik operační paměti může být povoleno pro jednu PHP instanci. Například pro systém WordPress je dostačujících 128MB.
1024MB
Max_execution time
Maximální doba (ve vteřinách), po kterou bude server zpracovávat spuštěnou PHP instanci. U běžných webů je max_execution_time 30s více než dostačující.
90s (možné navýšit až na 300s)
Cron úlohy
Pravidelné spouštění PHP skriptů. Například pro vlastní výpočty.
Ano
Traffic (návštěvnost)
Návštěvnost webu.
neomezeně
PHP 7 a vyšší
Nejen z bezpečnostních důvodů je důležité, aby webhosting aktualizoval verze PHP. Ideální je, aby bylo možné mezi těmito verzemi přepínat. Například kvůli kompatibilitě s webem.
Ano
PHP starší verze (od 5.x)
Některé webové nástroje nebo samotné webové stránky mohou být napsané v zastaralé verzi PHP. Z toho důvodu je důležité, aby bylo možné nastavit webhosting na zastaralou verzi PHP.
Ano
Podpora WordPress
WordPress je oblíbený redakční systém pro webové stránky. V dnešní době ho podporuje většina webhostingů a lez je na nich nainstalovat na jedno kliknutí.
Ano
SSD
SSD - Solid-State Drive je v informatice zařízení pro čistě elektronické ukládání dat. Jde o technologii rychlých disků pro ukládání dat. Weby na takových discích pracují rychleji a rychleji se načítají návštěvníkům webových stránek.
Ano
Tip Tip

WEDOS NoLimit Extra je možné testovat 7 dní zdarma. Webhosting má garanci spokojenosti. Za své služby ručí a pokud není zákazník spokojený, tak mu vrátí peníze za služby zpět. Garance spokojenosti platí po dobu 180 dní.

Zabezpečení
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Pravidelné zálohování
  • Antispam
  • SSL zabezpečení
  • Antivir
10/10

Ve vyšším tarifu NoLimit Extra máte v ceně pravidelné zálohování. Antivir, Antispam i SSL zabezpečení najdete ve vyšším i v nižším tarifu. Wedos je dobře zabezpečený a to i díky letitým zkušenostem, které s provozem serverů společnost má. Již mnoho let jsou nejprodávanějším hostingem v ČR.

Zálohování dat u WEDOS

V rámci služeb tarifu NoLimit Extra je i pravidelné denní zálohování. To se týká jak webu, tak i e-mailů a databází. Zálohování probíhá každou noc. Zálohy jsou dostupné 5 dní nazpět a jejich obnovení je zdarma. Stačí o jejich obnovení jen požádat techniky.

Pravidelné zálohování
Pravidelné (nejlépe denní) zálohování webu, databází a e-mailů pro případ ztráty.
Ano
Antispam
Antispamová kontrola v e-mailové schránce.
Ano
SSL zabezpečení
Zabezpečení webových stránek bezpečnostním certifikátem SSL (https). Tento certifikát zajišťuje šifrovaný přenos dat mezi webem a jeho uživatelem. V dnešní době je to nutná součást moderního webu.
Ano
Antivir
Antivirová ochrana e-mailových schránek.
Ano

Podpora
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Email
  • Live chat
  • Telefon
  • Do jednoho pracovního dne? (email)
  • FAQ
  • Nápověda
  • pracovní doba podpory
8.6/10

Wedos Podpora

Milovníci telefonické podpory nebudou nadšení, že Wedos žádnou nemá. Za to se dočkáte kvalitní podpory na chatu, emailu nebo pomocí autorizovaného požadavku v administraci. Podpora je k dispozici NONSTOP! Na většinu otázek však často najdete odpověď v databázi FAQ, která je poměrně velmi obsáhlá.

U WEDOS musíme jednoznačně pochválit znalostní bázi a nápovědu. Obojí je zpracované na vysoké úrovni, takže zde najdou zákazníci řešení většiny svých problémů. Uživatelská podpora se mnohdy neobtěžuje zákazníkům jejich potíže dlouze vysvětlovat a rovnou je odkazuje do často zodpovězených dotazů. To je na jednu stranu pochopitelné, ale některým méně zkušeným uživatelům to moc nepomůže.

Email
Ano
Live chat
Ano
Telefon
Ne
Do jednoho pracovního dne? (email)
Ano
FAQ
Databáze často kladených dotazů. Uživatelé mají často podobné problémy. Z toho důvodu je důležité, aby služba měla vlastní databázi s odpověďmi na často kladené dotazy, které pomohou zákazníkům rychle vyřešit jejich potíže.
Ano
Nápověda
Ano
pracovní doba podpory
nonstop
Doporučujeme Doporučujeme

Nezaujal váš Wedos? Zkuste se podívat na naše srovnání společností nabízejících webhosting.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

11 zkušeností
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Neskutečný problém, aby wedos vystavil fakturu na firmu a ne na soukromou osobu. Po zaslání faktury jim zdvořile napíši, že je potřeba doplnit IČO a DIČ a oni napíšou to my ne to musíte sám !!! Pošlou mi údaje na změnu a když se mi to nepodaří ani na 3 pokus, počkám si až se ozvou sami. Ozvali se a kolotoč následoval znova tentokrát s jiným pánem. Doporučil mi ať se přihlásím přes jiný prohlížeč, že u nich je vše ok ( rozhodně to dělat nebudu ) nicméně situace se i nadále nepodalřilo vyřešit, tak jsem počkal až se ozvou znovu tentokrát se ozvala paní. Znovu následoval kolotoč a opravená faktura pořád nikde. Nakonec mi pani napsala že se jim musím autorizovat aby si ověřili že jsem to já přes jejich přihlášení. A s kým si celou dobu asi píšete z marťanem? Nechtěl jsem buh ví co jak složitého ale aby mi v dnešní době někdo napsla že si fakturační údaje musím upravit sám to je jako kdyby mi řekli tak si ji rovnou vystavte sám a pošlte nám ji. Jsou sice nejlevnější, ale když chcete vyřešit tak jednoduchou věc dělají takové problémy, že je nejvyšší čas migrovat jinam…

Hodnocení - 1
David Halfar
25. 5. 2022

Weby stále padají každý den klidně i na několik hodin a podpora se vymlouvá na kde co. Tento stav trvá už nekolik dní.

Hodnocení - 3
Kvalita pod psa
4. 3. 2022

Tak nevím, buď se něco od sepsání recenze změnilo, nebo neumím hledat na webu – ale 24/7 funguje podle mě podpora jen tím, že tam kdykoliv můžete zadat otázku do formuláře. Online chat jsem nikde nenašel, ať klikám, jak klikám.
Co mě dostává a vytáčí nejvíc je to, že po každém kliknutí se otevře nové okno – a i když jsem přihlášený v zákaznické administraci, tak se k položení dotazu musím přihlásit znovu (jo, mám docela dlouhé a složité heslo…). V tomto mi přijde takové řešení amatérské – než se k něčemu dostanu, mám otevřených 10 oken…
Mám u Wedosu asi 15 webů a tahle nová zkušenost s NE/dostupností kohokoliv, koho byste se mohli online zeptat, mě zřejmě brzy donutí k migraci jinam. Btw – poslední dotaz přes formulář jsem zadával dnes kolem oběda – a super, večer byl dotaz schválen administrátorem! To je pokrok. Odpověď žádná, ale aspoň že je dotaz schválený.

Hodnocení - 3
Karel
7. 12. 2020

Používám wedos zhruba 8 let, ale v poslední době jsem hrubě nespokojen s jejich zákaznickou podporou. Přestože jsem dlouhodobý zákazník, tak wedos vůbec nezajímá, že mám problém s emailovou komunikací přes jejich smtp / imap server. Nejdříve mi tvrdily, že mam IP adresu (sdílenou) na blacklistu a že si to mám vyřešit se svým poskytovatelem. Když sem jim napsal, že problém přetrvává i na hotspotu (tedy s jinou IP) a dokonce na jiném PC, tak mi napsali, že u nich je vše v pořádku a dál věc neřešily. Platím si u nich několik hostingu a domén, nemohu odesílat / přijímat maily, ale wedos to nijak netrápí. V současné době se poohlížím po konkurenci, kde bych za své peníze dostal nejen kvalitní podporu, ale hlavně fungující služby. Vaše srovnání hostingu je pro mě dobrou inspirací. Děkuji.

Hodnocení - 3
Anonymous
18. 10. 2020

Wedos je fajn, pokud ti na webech, které tam máš, zase tak moc nezáleží. Ideální pro takové ty stránky o podnikání, které je prostě dobré mít, aby se neřeklo. Mají minimum výpadků a skvělou podporu. Pořád je to spíš takové low cost řešení.

Hodnocení - 3
Anonymous
28. 8. 2020

Já mám u Wedosu všechny svoje weby a jsem spokojen. Podpora jede nonstop a je velmi ochotná. Poradí i s tím, co není úplně v jejich kompetenci, takže super.

Hodnocení - 3
Anonymous
21. 8. 2020

Wedos využívám hned u několika mých webů, které mám na WordPress a Blogger. Je pro mě poněkud složitější na pochopení, protože se v této problematice vůbec nepohybuji – zajímá mě obsah webu a ne to, jak funguje – ale jinak jsem spokojená. Vše šlape tak, jak má. A hlavně ceny jsou tady hodně příznivé, takže za chod svých webů neplatím majlant.

Hodnocení - 3
Anonymous
1. 8. 2020

Využívám u Wedos hosting NoLimit, který je ideální pro weby na WordPress a jsem maximálně spokojený. Získal jsem super výkon za výborné ceny. Wedos má vysoké parametry služeb a skvělou dostupnost. Navíc nabízí nejlevnější registraci a prodloužení domén, takže co víc chtít? K tomu poskytují nonstop zákaznickou podporu. Jsem u nich od začátku a nemohu si ztěžovat.

Hodnocení - 3
Anonymous
23. 7. 2020

Wedos je vynikajícím řešením pro malé weby. Doporučuji ho v případě, že jste alespoň trochu samostatní a nehledáte prémiovou podporu. Díky nízkým cenám a dobrému výkonu patří mezi nejprodávanější hostingy u nás.

Hodnocení - 3
Anonymous
14. 7. 2020

Pájo, děkujeme za recenzi. Považujeme jako nejlepší webhosting v rámci cena/výkon Český Hosting, který můžete vidět v sidebaru. Zde je recenze: https://www.5nej.cz/cesky-hosting-recenze/
Co se týká parametrů Wedosu, tak na základě srovnávaných parametrů vychází Wedos nejlépe a stále si myslíme, že Wedos je vhodný pro „první web“, tedy pro zákazníka, který nemá zkušenosti s webhostingy a chce si pořídit vlastní web. Co se týká rychlosti, pokud je web malý s návštěvností do 30 000 měsíčně, ten rozdíl rychlosti je zanedbatelný. Pokud má web vyšší návštěvnost, doporučujeme využít pro něj VPS server.
Důležité také je, že Wedos má velmi intuitivní (ačkoliv graficky zastaralou) administraci, která je právě vhodná pro nezkušeného uživatele.

Jaký byste vybral Webhosting Vy na první místo?

Hodnocení - 3
Jarda
19. 3. 2019

Cena není vše. Ano Wedos toho umí hodně, ale rychlost je naprosto tragická, takže určitě nepatří na první místo. Vždy je třeba hodnotit cena/výkon!

Hodnocení - 3
Pája
16. 3. 2019