Moneta Spořící účet Recenze Moneta Spořící účet Recenze

Vydáno: 10. 2. 2023

Aktualizováno: 9. 1. 2024

Shrnutí recenze

Spořicí účet od Moneta Bank je nejjednodušší formou spoření, která je vhodná pro každého, kdo si chce odkládat volné finanční prostředky na horší čase nebo pouze pro výhodné zhodnocení. Zakládá se na dobu neurčitou a jeho založení i následné vedení je zcela zdarma. Úrok 5,3 % ročně platí pro všechny vklady až do výše 1 000 000 Kč. Navíc všechny vložené peníze máte kdykoliv k dispozici, a to bez jakýchkoliv podmínek.

Celkové skóre 8.4/10 se skládá z hodnocení všech 15 parametrů:
  • Úrok do 100 000 Kč
  • Úrok do 400 000 Kč
  • Úrok do 1 000 000 Kč
  • Peníze neustále k dispozici
  • Žádné poplatky
  • Kalkulačka úroků na stránkách
  • Možnost spořit nepravidelně
  • Online
  • Na pobočce
  • Po telefonu
  • On-line chat
  • Dotazy přes kontaktní formulář/e-mail
  • Dotazy po telefonu
  • Počet zodpovězených dotazů
  • Kvalita podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 15 parametrů
8.4/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 15x Přidat hodnocení
3.9/5
Celkové skóre 9.3/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Úrok do 100 000 Kč
  • Úrok do 400 000 Kč
  • Úrok do 1 000 000 Kč
9.3/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Peníze neustále k dispozici
  • Žádné poplatky
  • Kalkulačka úroků na stránkách
  • Možnost spořit nepravidelně
7.5/10
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Online
  • Na pobočce
  • Po telefonu
6.7/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • On-line chat
  • Dotazy přes kontaktní formulář/e-mail
  • Dotazy po telefonu
  • Počet zodpovězených dotazů
  • Kvalita podpory
10/10

Výhody

  • Založení i vedení spořicího účtu zdarma
  • Bez limitů pravidelných, minimálních nebo maximálních vkladů
  • Peníze neustále k dispozici

Nevýhody

  • Z účtu nelze zřídit trvalé platby nebo SIPO

Úroky (k únor 2023)
Celkové skóre 9.3/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Úrok do 100 000 Kč
  • Úrok do 400 000 Kč
  • Úrok do 1 000 000 Kč
9.3/10

Spořicí účet od Monety nabízí svým klientům úrok 5,3 % ročně do 1 000 000 Kč bez jakýchkoliv podmínek. Za zřízení a vedení spořicího účtu neplatíte žádné poplatky, je zcela zdarma a úroky se vám připisují každý měsíc. Sjednat si jej můžete plně online z pohodlí vašeho domova, a nebo zajít na jakoukoliv pobočky Monety Bank. Peníze máte kdykoliv k dispozici a můžete si je zdarma poslat na váš běžný účet. Vklady jsou pojištěny do výše 100 000 EUR.

Moneta Sporici Ucet Urok

Úrok do 100 000 Kč
5,3 %
Úrok do 400 000 Kč
5,3 %
Úrok do 1 000 000 Kč
5,3 %

Důležité parametry
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Peníze neustále k dispozici
  • Žádné poplatky
  • Kalkulačka úroků na stránkách
  • Možnost spořit nepravidelně
7.5/10

Vklady vyšší než 1 000 000 Kč jsou úročeny sazbou 0,5 % p. a. Výše částky, kterou si budete spořit, není nijak limitována a závisí pouze na vás, kolik jste ochotni si na účet odkládat. Stejně tak je to s pravidelností plateb na spořicí účet. Můžete spořit pravidelně, ale také poslat jednou za čas jednorázovou platbu.

Moneta Sporici Ucet Vyhody

Spořicí účet je sjednáván vždy na dobu neurčitou, jeho vedení je vždy zdarma, a tak závisí pouze na vás jak dlouho a jakým způsobem jej budete využívat.

Peníze neustále k dispozici
Ano
Žádné poplatky
Ano
Kalkulačka úroků na stránkách
Ne
Možnost spořit nepravidelně
Ano
Pozor Pozor

Pokud jste stávající klient Monety a máte již otevřený spořicí účet s nižší roční úrokovou sazbou, můžete získat aktuální atraktivní sazbu 5,3 % p. a. pouze založením nového spořícího účtu. Následně si můžete své úspory na tento účet jednoduše převést.

Sjednání účtu
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Online
  • Na pobočce
  • Po telefonu
6.7/10

Spořicí účet od Monety si mohou noví zákazníci sjednat jednoduše a rychle online. Vyplníte v online formuláři osobní údaje, následně bude ověřena vaše totožnost a smlouvu podepíšete prostřednictvím SMS zprávy. Dále je třeba zaslat aktivační platbu a po jejím připsání již můžete začít spořit.

Moneta Sporici Ucet Sjednani Sporeni

Online
Ano
Na pobočce
Ano
Po telefonu
Ne

K založení spořicího účtu potřebujete:

  • věk nad 18 let,
  • občanský průkaz,
  • druhý průkaz totožnosti (řidičský průkaz nebo cestovní pas),
  • odvádět daně pouze v České republice,
  • česká státní občanství,
  • účet v české bance vedený na vaše jméno,
  • chytrý telefon s českým číslem.

Stávající klienti si mohou zřídit spořicí účet prostřednictvím mobilní aplikace Smart Banka. V aplikaci budete mít neustálý přehled o svých financích. Peníze můžete libovolně převádět z běžného účtu na spořicí účet a zpět či své úspory roztřídit do obálek podle účelu.

Pokud preferujete založení spořicího účtu na pobočce, můžete tak učinit na kterékoliv z nich. Je možné jej založit i osobám starším 15 let, ale v tomto případě je vyžadován nejen občanský průkaz a rodný list žadatele, ale také doklad totožnosti zákonného zástupce klienta.

Podpora
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • On-line chat
  • Dotazy přes kontaktní formulář/e-mail
  • Dotazy po telefonu
  • Počet zodpovězených dotazů
  • Kvalita podpory
10/10

Při jakýchkoliv dotazech můžete kontaktovat bezplatnou nonstop linku, která je zákazníkům dostupná na telefonním čísle 224 443 636. Můžete také na sebe zanechat kontakt a vyškolený specialista vás bude co nejdříve kontaktovat.

Výbornou formou komunikace je také možnost online chatu s předem nastaveným robotem, který vás provede všemi základními informacemi. V případě, že se nedozvíte vše potřebné, doporučujeme poté zavolat na uvedenou infolinku.

On-line chat
Ano
Dotazy přes kontaktní formulář/e-mail
Ano
Dotazy po telefonu
Ano
Počet zodpovězených dotazů
10/10
Kvalita podpory
Velmi dobrá
Doporučujeme Doporučujeme

Nezaujala vás banka Moneta parametry na svém spořícím účtu? Možná byste rádi vyzkoušeli spoření u jiné banky. Pojďte si vybrat mezi nejlepší spořící účty na trhu. Všechny je najdete v našem přehledném srovnání.


Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Moneta Spořící účet zkušenosti a recenze zákazníků

1 zkušeností
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Jsem velice spokojena s bankou Moneta

Hodnocení - 5
Zdena Smetáková
17. 5. 2023