Creditas Spořící účet Recenze Creditas Spořící účet Recenze

Vydáno: 10. 2. 2023

Aktualizováno: 11. 4. 2024

Shrnutí recenze

Spořicí účet od Banky Creditas je výhodný produkt pro každého, kdo má volné finanční prostředky. Vklady do výše 500 000 Kč jsou úročeny 5,2 % p. a. a vklady nad tuto částku pak úrokem 4 % p. a. Výše a četnost vkladů banka nijak neomezuje, navíc je spořicí účet bez poplatků za založení i vedení účtu. Peníze máte kdykoliv k dispozici a doba spoření závisí pouze na vás.

Celkové skóre 7.8/10 se skládá z hodnocení všech 15 parametrů:
  • Úrok do 100 000 Kč
  • Úrok do 400 000 Kč
  • Úrok do 1 000 000 Kč
  • Peníze neustále k dispozici
  • Žádné poplatky
  • Kalkulačka úroků na stránkách
  • Možnost spořit nepravidelně
  • Online
  • Na pobočce
  • Po telefonu
  • On-line chat
  • Dotazy přes kontaktní formulář/e-mail
  • Dotazy po telefonu
  • Počet zodpovězených dotazů
  • Kvalita podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 15 parametrů
7.8/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 16x Přidat hodnocení
3.3/5
Celkové skóre 9.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Úrok do 100 000 Kč
  • Úrok do 400 000 Kč
  • Úrok do 1 000 000 Kč
9.7/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Peníze neustále k dispozici
  • Žádné poplatky
  • Kalkulačka úroků na stránkách
  • Možnost spořit nepravidelně
7.5/10
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Online
  • Na pobočce
  • Po telefonu
6.7/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • On-line chat
  • Dotazy přes kontaktní formulář/e-mail
  • Dotazy po telefonu
  • Počet zodpovězených dotazů
  • Kvalita podpory
7.5/10

Výhody

  • Založení i vedení spořicího účtu zdarma
  • Bez poplatků a bez omezení
  • Peníze máte kdykoliv k dispozici

Nevýhody

  • Z účtu nelze zřídit trvalý příkaz ani SIPO

Úroky (k únor 2023)
Celkové skóre 9.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Úrok do 100 000 Kč
  • Úrok do 400 000 Kč
  • Úrok do 1 000 000 Kč
9.7/10

Spořicí účet + s výhodnou sazbou 5,2 % p. a. pro vklady až do výše 500 000 Kč založíte jednoduše za pár minut. Vklady vyšší než 500 000 Kč jsou pak úročeny sazbou 4 % p. a.

Zřízení, vedení i případné zrušení spořícího účtu je zdarma. Tento účet si můžete založit i v případě, že u banky Creditas nemáte vedený běžný účet. Výše vkladů i jejich počet není nijak omezen. Navíc na spořicím účtu máte peníze kdykoliv k dispozici. Lze z něj provádět běžné platby, ovšem nastavit trvalý příkaz nebo SIPO nelze a ani k němu neobdržíte platební kartu.

Úrok do 100 000 Kč
5,2 %
Úrok do 400 000 Kč
5,2 %
Úrok do 1 000 000 Kč
4 %

Důležité parametry
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Peníze neustále k dispozici
  • Žádné poplatky
  • Kalkulačka úroků na stránkách
  • Možnost spořit nepravidelně
7.5/10

Aktuální úroková sazba je vždy uvedena v aktuálně účinném oznámení banky o úrokových sazbách. Úrokové výnosy jsou pak na váš účet připsány vždy poslední den v měsíci.

Peníze můžete vkládat na spořicí účet z jakéhokoliv účtu přes své internetové bankovnictví. Vklady hotovosti na pobočkách je možné učit zdarma do výš 500 000 Kč, vyšší vklady jsou poté zpoplatněny dle aktuálního sazebníku.

Všechny vaše vklady jsou pojištěny do výše odpovídající hodnotě 100 000 EUR. Pojištění jsou nejen vklady, ale také připsané úroky.

Peníze neustále k dispozici
Ano
Žádné poplatky
Ano
Kalkulačka úroků na stránkách
Ne
Možnost spořit nepravidelně
Ano

Sjednání účtu
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Online
  • Na pobočce
  • Po telefonu
6.7/10

Založení spořicího účtu je možné udělat 4 různými způsoby – založení v mobilní aplikaci, založení online, založení v internetovém bankovnictví nebo osobní založení na pobočce.

Založení spořicího účtu v mobilní aplikaci CREDITAS Banking je snadné a rychlé. Aplikaci si můžete stáhnout v App Store, Google Play nebo AppGallery. Následně se do aplikace zaregistrujete, k čemuž budete potřebovat 2 doklady pro ověření vaši totožnosti. Účet je třeba ověřit zasláním symbolické 1 Kč z účtu vedeného u jiné banky. Poté už snadno a rychle založíte výhodný spořicí účet.

Creditas Sporici Ucet Zalozeni Uctu

Noví klienti mohou spořicí účet založit také přes webové stránky, kdy při registraci je nutné ověřit identitu prostřednictvím 2 dokladů totožnosti a na svůj nový účet si klienti zašlou 1 Kč z již existujícího účtu vedeného u jiné banky.

Stávající zákazníci banky si mohou spořicí účet založit také ve svém internetovém bankovnictví.

Pokud preferujete osobní jednání, můžete si sjednat schůzku předem na pobočce, ušetříte tak svůj čas a nebudete muset čekat. Konkrétní termín si můžete domluvit na zákaznické lince, a tak budete následně obslouženi bez zbytečného čekání.

Online
Ano
Na pobočce
Ano
Po telefonu
Ne

Podpora
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • On-line chat
  • Dotazy přes kontaktní formulář/e-mail
  • Dotazy po telefonu
  • Počet zodpovězených dotazů
  • Kvalita podpory
7.5/10

Při jakýchkoliv dotazech můžete kontaktovat bezplatnou infolinku, která je zákazníkům dostupná zdarma, a to nonstop na telefonním čísle 800 888 009. Můžete rovněž zanechat dotaz prostřednictvím formuláře, na který vám pracovníci odpoví buď emailem, nebo vás budou následně kontaktovat telefonicky dle složitosti odpovědi na danou otázku.

Operátorka na telefonní lince byla velice vstřícná a dokázala odpovědět v plném rozsahu na všechny naše dotazy. Při kontaktování před formulář na webových stránkách Creditas jsme obdrželi odpověď do 24 hodin a její obsah nás také plně uspokojil.

On-line chat
Ne
Dotazy přes kontaktní formulář/e-mail
Ano
Dotazy po telefonu
Ano
Počet zodpovězených dotazů
5/5
Kvalita podpory
Velmi dobrá
Doporučujeme Doporučujeme

Nezaujala vás Banka Creditas parametry na svém spořícím účtu? Možná byste rádi vyzkoušeli spoření u jiné banky. Pojďte si vybrat mezi nejlepší spořící účty na trhu. Všechny je najdete v našem přehledném srovnání.


Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!