Microsoft To Do Recenze Microsoft To Do Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

10. 12. 2020

Stručně/vhodné pro

Microsoft To Do je nástroj pro zvyšování produktivity, úkolovník a poznámkovník, který je náhradou za populární Wunderlist. To Do je stále ve vývoji a je krok pozadu za nejlepšími úkolovníky a to-do aplikacemi. Nicméně, pro základní potřeby je to určitě skvělá volba, která má co nabídnout.

Na Microsoft To Do je nejlepší, že je zdarma. Sice se nemůže vyrovnat aplikacím jako je například Todoist, ale i tak má tento úkolovník spoustu užitečných funkcí pro zvyšování produktivity a pro samotnou správu úkolů.

Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení všech 29 parametrů:
  • Roční platba (tarif pro jednotlivce)
  • Verze zdarma?
  • Počet projektů/seznamů verze zdarma
  • Počet projektů/seznamů placená verze
  • Počet úkolů v projektu/seznamu verze zdarma
  • Počet úkolů v projektu/seznamu placená verze
  • Sdílení a spolupráce
  • Připomenutí
  • Opakování úkolů
  • Podúkoly (subtasky)
  • Spojení s Google Kalendářem
  • Aplikace pro desktop (Windows, MacOS)
  • Aplikace pro mobilní zařízení (Android, iOS)
  • Podpora chytrých hodinek (Android, Apple)
  • Rozšíření pro internetové prohlížeče (Chrome, Firefox)
  • Webové rozhraní
  • V češtině
  • Offline editace
  • Klávesové zkratky
  • Měření produktivity/cílů
  • Štítky
  • Filtry (priority)
  • Možnost vkládat k úkolům soubory jako přílohy
  • Přidávání úkolů e-mailem
  • Možnost propojit s dalšími nástroji (Slack, Gmail, Outlook atd.)
  • Projektové šablony
  • Nápověda
  • FAQ a poradce při potížích
  • Videonávody
Hodnocení redakce
hodnoceno 29 parametrů
8/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 7x Přidat hodnocení
3.1/5
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Roční platba (tarif pro jednotlivce)
  • Verze zdarma?
10/10
Celkové skóre 8.8/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Počet projektů/seznamů verze zdarma
  • Počet projektů/seznamů placená verze
  • Počet úkolů v projektu/seznamu verze zdarma
  • Počet úkolů v projektu/seznamu placená verze
  • Sdílení a spolupráce
  • Připomenutí
  • Opakování úkolů
  • Podúkoly (subtasky)
  • Spojení s Google Kalendářem
8.8/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Aplikace pro desktop (Windows, MacOS)
  • Aplikace pro mobilní zařízení (Android, iOS)
  • Podpora chytrých hodinek (Android, Apple)
  • Rozšíření pro internetové prohlížeče (Chrome, Firefox)
  • Webové rozhraní
  • V češtině
10/10
Celkové skóre 4.4/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Offline editace
  • Klávesové zkratky
  • Měření produktivity/cílů
  • Štítky
  • Filtry (priority)
  • Možnost vkládat k úkolům soubory jako přílohy
  • Přidávání úkolů e-mailem
  • Možnost propojit s dalšími nástroji (Slack, Gmail, Outlook atd.)
  • Projektové šablony
4.4/10
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Nápověda
  • FAQ a poradce při potížích
  • Videonávody
6.7/10

Výhody

  • Úplně zdarma
  • Integrace s nástroji od Microsoft + V češtině

Nevýhody

  • Nelze synchronizovat s Google Kalendářem

U tohoto úkolovníku určitě stojí za to zmínit povedenou aplikaci pro Windows. Ta funguje a reaguje okamžitě na každý podnět uživatele. Některé aplikace mají v tomto směru úkolovníku od Microsoft To Do co závidět.

Ačkoliv je tato služba z dílny Microsoftu, tak ji lze využívat v produktech od společnosti Apple a na systémech MacOS nebo iOS. Ochuzení nejsou ani uživatelé systému Android, kteří si mohou stáhnout aplikaci úkolovníku z marketu Google Play.

Aplikace i webové rozhraní vypadají podobně jako ostatní to-do aplikace. V levé části je navigační panel a v pravé hlavní části se pracuje s úkoly. Uživatelé Office 365 ocení integraci Microsoft To Do do dalších nástrojů cloudových služeb této společnosti.

Finance
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Roční platba (tarif pro jednotlivce)
  • Verze zdarma?
10/10

Microsoft To Do je zdarma pro všechny uživatele. Úkolovník nemá žádná omezení a uživatelé mohou používat všechny jeho funkce. To je pro řadu uživatelů celkem dobrá nabídka, protože jde o jednoduchý a uživatelsky přívětivý úkolovník, se kterým se dokáže nejspíš každý poměrně rychle naučit.

Roční platba (tarif pro jednotlivce)
Zdarma
Verze zdarma?
Ano

Důležité funkce
Celkové skóre 8.8/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Počet projektů/seznamů verze zdarma
  • Počet projektů/seznamů placená verze
  • Počet úkolů v projektu/seznamu verze zdarma
  • Počet úkolů v projektu/seznamu placená verze
  • Sdílení a spolupráce
  • Připomenutí
  • Opakování úkolů
  • Podúkoly (subtasky)
  • Spojení s Google Kalendářem
8.8/10

Microsoft To Do nelimituje uživatele počtem úkolů ani počtem projektů/seznamů, které do úkolovníku přidají. Oproti komerčním nástrojů pro zvyšování produktivity má Microsoft jistou převahu. Komerční nástroje pak mají nad tímto úkolovníkem převahu v řadě jiných funkcí. Záleží tedy na uživatelích, co od to-do aplikace očekávají.

Jednou z nevýhod To Do je nemožnost spárovat úkolovník s Google Kalendářem. Lze to složitě vyřešit přes služby třetích stran, ale to často nefunguje úplně dokonale.

To Do má možnost opakování úkolů dle zvolených intervalů. Opakující se úkol stačí přidat a nastavit pouze jednou a pak už se vždy objeví ve správný čas. Pro zapomětlivce má aplikace možnost nastavovat připomenutí.

Jednotlivým úkolům je možné nastavovat další podúkoly. Podúkoly jsou dobré například pro nákupní seznamy. Při práci se používají podúkoly k rozdělení složitých úkolů na menší úkoly jejichž splnění nezabere tolik času.

Počet projektů/seznamů verze zdarma
Bez limitu
Počet projektů/seznamů placená verze
-
Počet úkolů v projektu/seznamu verze zdarma
Bez limitu
Počet úkolů v projektu/seznamu placená verze
-
Sdílení a spolupráce
Ano
Připomenutí
Ano
Opakování úkolů
Ano
Podúkoly (subtasky)
Ano
Spojení s Google Kalendářem
Ne

Kompatibilita
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Aplikace pro desktop (Windows, MacOS)
  • Aplikace pro mobilní zařízení (Android, iOS)
  • Podpora chytrých hodinek (Android, Apple)
  • Rozšíření pro internetové prohlížeče (Chrome, Firefox)
  • Webové rozhraní
  • V češtině
10/10

Microsoft To Do splňuje jedno z nejdůležitějších kritérií, které uživatelé od úkolovníku očekávají. Problému s kompatibilitou se zde obávat nemusíte. Úkoly je možné mít vždy po ruce, protože aplikaci tohoto úkolovníku lze nainstalovat na systémy Windows a MacOs. Uživatelé chytrých zařízení mohou Microsoft To Do nainstalovat na systémy Android a iOS. Díky tomu je možné nechat úkoly synchronizovat napříč všemi zařízeními a systémy, na které si jen vzpomenete.

S úkoly a hlavně s jejich upomínkami lze pracovat i v chytrých hodinkách. Pokud uživatel nechce do svého počítače instalovat přímo aplikaci, tak si může jen stáhnout doplněk pro internetový prohlížeč nebo spravovat úkoly pouze ve webovém rozhraní.
Microsoft To Do je plně v českém jazyce.

Aplikace pro desktop (Windows, MacOS)
Ano
Aplikace pro mobilní zařízení (Android, iOS)
Ano
Podpora chytrých hodinek (Android, Apple)
Ano
Rozšíření pro internetové prohlížeče (Chrome, Firefox)
Ano
Webové rozhraní
Ano
V češtině
Ano

Užitečné funkce
Celkové skóre 4.4/10 se skládá z hodnocení 9 parametrů:
  • Offline editace
  • Klávesové zkratky
  • Měření produktivity/cílů
  • Štítky
  • Filtry (priority)
  • Možnost vkládat k úkolům soubory jako přílohy
  • Přidávání úkolů e-mailem
  • Možnost propojit s dalšími nástroji (Slack, Gmail, Outlook atd.)
  • Projektové šablony
4.4/10

S poznámkami mohou uživatelé pracovat i mimo internetové připojení. Je však nutné používat na zařízení oficiální aplikaci. Offline je možné přidávat, upravovat nebo jinak pracovat s poznámkami a úkoly. Všechna práce se uloží v zařízení a synchronizuje se v okamžiku, kdy se zařízení připojí k internetu.

Ačkoliv je aplikace funkcemi přeplněná, tak by v ní mohla někomu chybět funkce pro sledování produktivity s užitečnými grafy. Tato funkce v Microsoft To Do není.

Kromě dělení úkolů na podúkoly uživatelé ocení možnost nahrávat k úkolům doprovodné soubory s poměrně velkým objemem.

Jinak je To Do na funkce spíše chudé. Úkoly není možné přidávat zasláním e-mailu na speciální adresu. Tento úkolovník není možné napřímo integrovat s jinými nástroji, které uživatelé rádi používají. Občas je možné využít k propojení službu nebo nástroj třetí strany.

Offline editace
Ano
Klávesové zkratky
Ano
Měření produktivity/cílů
Ne
Štítky
Ano
Filtry (priority)
Ne
Možnost vkládat k úkolům soubory jako přílohy
Ano (25MB)
Přidávání úkolů e-mailem
Ne
Možnost propojit s dalšími nástroji (Slack, Gmail, Outlook atd.)
Ne
Projektové šablony
Ne

Podpora
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Nápověda
  • FAQ a poradce při potížích
  • Videonávody
6.7/10

Microsoft má pro své To Do skvěle nachystanou nápovědu, která pomůže uživatelům v začátcích používání aplikace. Nápověda je naučí používat jednotlivé funkce, ale také poradí některé tipy na zvýšení produktivity.

Nápověda
Ano
FAQ a poradce při potížích
Ano
Videonávody
Ne

Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!