Bohemia Energy Recenze Bohemia Energy Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

26. 2. 2020

Stručně/vhodné pro

Bohemia Energy je stabilní společnost a zároveň největší alternativní dodavatel energií v České republice.  Na českém trhu působí přibližně již 15 let. Od začátku se snaží nabízet služby odlišně, než jejich konkurence – a samozřejmě výhodněji, aby jejich klienti byli dlouhodobě spokojení a neodcházeli k jiným dodavatelům. I díky tomu poskytují smlouvy (mimo jiné) na dobu neurčitou – tedy bez závazků a klientům rovnou nabízí určitý typ smlouvy, jehož výhody si mohou zájemci zjistit na internetu.

Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení všech 24 parametrů:
  • Plyn
  • Elektřina
  • Další výhody
  • On-line správa
  • Mobilní aplikace
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Změna výše zálohy
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Vlastní těžba plynu
  • Změna výše zálohy
  • Nově
  • Přechod od konkurence
  • Sjednat on-line
  • Sjednat telefonicky
  • Mají pobočky/zákaznické centrum
  • Jednatel až do domu
  • Pracují i o víkendu
  • Kontaktní e-mail
  • On-line chat
  • Telefon
  • Zodpovězené otázky
  • Kvalita podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 24 parametrů
8.6/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 208x Přidat hodnocení
3.2/5
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Plyn
  • Elektřina
  • Další výhody
  • On-line správa
  • Mobilní aplikace
8/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Změna výše zálohy
10/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Vlastní těžba plynu
  • Změna výše zálohy
7.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Nově
  • Přechod od konkurence
  • Sjednat on-line
  • Sjednat telefonicky
  • Mají pobočky/zákaznické centrum
  • Jednatel až do domu
  • Pracují i o víkendu
10/10
Celkové skóre 7.6/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • On-line chat
  • Telefon
  • Zodpovězené otázky
  • Kvalita podpory
7.6/10

Výhody

  • Na prvních 12 měsíců nejlepší nabídka elektřiny a garance měsíce zdarma u elektřiny i plynu.
  • Dlouhodobě výhodné ceny. Okamžitě viditelné typy smluv.

Nevýhody

  • Garanci měsíce zdarma u plynu a elektřiny dostanou pouze noví zákazníci.
  • Bohemia Energy nemá mobilní aplikaci pro on-line správu.

Elektřinu od Bohemia Energy mohou klienti získat velmi výhodně již od prvního roku. Právě první – řekli bychom průlomový rok – mají garantovanou jednotnou cenu energie – 1299 Kč/MWh bez DPH. Dodavatel při tom slibuje, že zákazník získá nejlepší nabídku elektřiny – a to po celý rok. Po tomto roce automaticky přechází na nový typ smlouvy, která slibuje elektřinu za velkoobchodní ceny i pro domácnosti. To poskytuje zákazníkovi jistotu, že nebude platit žádné výdaje navíc.

Plyn od Bohemia Energy je dlouhodobě výhodný. Už první rok s výhodným tarifem získají zákazníci garanci měsíce zdarma. Další rok pak přejdou na nový typ smlouvy, kde je čeká plyn za velkoobchodní ceny – a to i pro domácnosti. To je rozhodně výhodné. Navíc zákazníci se nemusí smluvně vázat. Smlouvy jsou na dobu určitou i neurčitou, což jim dává svobodu v rozhodování. Bohemia Energy se však snaží, aby jejich ceny byly natolik výhodné, že klienti smlouvy bez závazků nezneužijí k odchodu ke konkurenci.

Bohemia Energy – Recenze

Společnost Bohemia Energy vstoupila na český energetický trh v roce 2005 a o rok později začala nabízet své služby zákazníkům jako první alternativní dodavatel elektřiny. Plyn přidali do své nabídky o dva roky později. Rychle si získali pověst jako férová firma s výhodnými cenami. Je to především tím, že jejich smlouvy jsou transparentní a zákazníci ihned vidí, kolik budou platit a za to. Na rozdíl od (některé) konkurence nemlží a nenabízí smlouvy a ceny individuálně, ale jednotně – pro všechny. Plyn i elektřinu si klienti mohou pořídit za velkoobchodní ceny, a to i přes to, že se jedná o malé domácnosti. Navíc smlouvy bez závazků jim umožňují svobodnou volbu. Bohemia Energy naopak díky smlouvám na dobu neurčitou musí neustále udržovat ceny takové, aby se zákazníkům vyplatily a neodcházeli jinam.

Služby
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Plyn
  • Elektřina
  • Další výhody
  • On-line správa
  • Mobilní aplikace
8/10

Zákazníci mohou od společnosti Bohemia Energy získat plyn i elektřinu. Vše je cenově dlouhodobě výhodné a díky smlouvám Start++ mají extra slevy a výhody už od samého začátku. U elektřiny společnost garantuje nejlepší nabídku – v porovnání s konkurencí, 1299 Kč/MWh bez DPH a garanci měsíce zdarma. V podstatě totéž pak nabízí i odběratelům plynu.

Aby měli zákazníci přehled o zaplacených zálohách, nebo si mohli osobní údaje upravovat z pohodlí domova, mohou využívat on-line přihlášení ke svému účtu u Bohemia Energy a kontrolovat vše kdykoli potřebují. V tomto účtu však nenajdou aktuální výši spotřebované energie, takže nezjistí, zda budou mít přeplatek, nebo nedoplatek. Tyto informace získává Bohemia Energy od distributora pouze jednou za rok.

Poradenství

Společnost Bohemia Energy naše sympatie získala nejen díky transparentně nastaveným smlouvám a velkoobchodním cenám, ale také za poradenství ohledně energií, které poskytuje zdarma. Funguje to jednoduše. Klient zavolá na zákaznickou linku, domluví si schůzku a obchodní zástupce společnosti za ním dorazí třeba až domů. Tam s ním probere veškeré možnosti, představí nejideálnější řešení a pokud se klientovi bude zamlouvat, pomůže rovnou s jeho realizací.

Obchodní zástupce zákazníkům pomůže vyznat se ve fakturách, zkontroluje s nimi smluvní údaje, pořeší, kde klienti zbytečně utrácí a spočítá s nimi možnou úsporu. To všechno zdarma.

Fotovoltika

Bohemia Energy Fotovoltaika

Pro zákazníky, kteří chtějí být energeticky samostatní, pomáhá Bohemia Energy vybudovat fotovoltaickou elektrárnu na klíč, a ještě k tomu získat garantovanou dotaci s výkupem přebytků. Tuto službu sice běžní zákazníci nijak neocení, ale možnost tady je, a to je dobře.

Finanční služby

Bohemia Energy pod značkou BEplan poskytuje dokonce i finanční služby na profesionální úrovni. Toto sice nemá s energiemi nic moc společného, ale pomůže to zákazníkům komplexně vyřešit financování domácnosti. Bohemia Energy ve společnosti s renomovanými partnery poskytuje spotřebitelské úvěry na nákup vybavení domácnosti, a především komplexní finanční plánování v oblasti pojištění, investic, spoření a financování.

Plyn
Dodává společnost plyn?
Ano
Elektřina
Dodává společnost elektřinu?
Ano
Další výhody
Poskytnutí služeb při splnění určitých podmínek za výhodnější ceny.
Ano
On-line správa
Služby je možné spravovat online přes aplikaci nebo přes internetový prohlížeč
Ano
Mobilní aplikace
Služby je možné spravovat přes mobilní aplikaci.
Ne

Podmínky - Elektřina
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Změna výše zálohy
10/10

Bohemia Energy Elektrina

Bohemia Energy poskytuje především elektřinu a plyn. Smlouvu si mohou zákazníci vybrat bez závazku, tedy na dobu neurčitou, nebo se závazkem. Záleží jen na jejich přání. Díky tomu, že za elektřinu platí velkoobchodní cenu, ušetří nemalé peníze. Navíc novým zákazníkům společnost garantuje měsíc z neregulované části elektřiny zdarma. Klient nejprve dostane startovací smlouvu na rok, tzv. smlouvu Start++, kdy má garantovanou nejlepší cenu elektřiny. Ani po uplynutí prvního roku však o výhody nepřijde. Pokračuje pak dalším typem smlouvy, tzv. Energie A++, kdy dostává elektřinu za již zmíněné velkoobchodní ceny.

Mezi další výhody se dají počítat automaticky vracené přeplatky za elektřinu, zákaznická linka zdarma, která funguje i o víkendech (je ovšem složitější se na ni dovolat), on-line správa zákaznického účtu na internetu a jednoduchý přechod od konkurence, který firma zařídí za zákazníka.

Závazky
Závazek většinou znamená uzavření smlouvy na delší časové období.
Ne
Výhodné dlouhodobě
Při uzavření dlouhodobé smlouvy jsou služby cenově výhodnější.
Ano
Změna výše zálohy
Zálohy za služby je možné měnit podle aktuálních možností a potřeb.
Ano

Podmínky - Plyn
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Závazky
  • Výhodné dlouhodobě
  • Vlastní těžba plynu
  • Změna výše zálohy
7.5/10

Plyn od společnosti Bohemia Energy se vyplatí především při dlouhodobém odebírání, stejně jako elektřina. Společnost se snaží neustále sledovat výši cen za plyn od konkurenčních dodavatelů a na jejich základě připraví svým zákazníkům takové ceny, aby byly vždy výhodné. Zákazníci si mohou vybírat smlouvy na dobu neurčitou, ale i určitou. Záleží jen na nich, co jim bude nejvíce vyhovovat. Vedle dlouhodobě výhodných cen poskytuje společnost tzv. garanci měsíce zdarma. Znamená to, že noví klienti získají jeden měsíc zdarma z tzv. neregulované částky za plyn.

Závazky
Závazek většinou znamená uzavření smlouvy na delší časové období.
Ne
Výhodné dlouhodobě
Při uzavření dlouhodobé smlouvy jsou služby cenově výhodnější.
Ano
Vlastní těžba plynu
Ne
Změna výše zálohy
Zálohy za služby je možné měnit podle aktuálních možností a potřeb.
Ano

Pro stávající klienty má společnost nachystanou smlouvu Energie A++, kde získají plyn za velkoobchodní ceny. Bohemia Energy navíc s cenou plynu kopíruje aktuální cenu na trhu. To znamená, že její výhodnost neurčuje dodavatel, ale trh. Navíc pokud klient zvolí smlouvu na neurčito a společnost vytvoří nový, výhodnější produkt, může k němu klient bez sankcí přestoupit. Jeho cena za plyn tak může být stále co nejvýhodnější.

Uznáváme i další výhody, jako je vrácení přeplatků rovnou na účet, možnost přihlásit se k zákaznickému účtu on-line atd. Zkrátka Bohemia Energy podle nás právem patří mezi pět nejlepších dodavatelů energií na českém trhu.

Zřízení
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Nově
  • Přechod od konkurence
  • Sjednat on-line
  • Sjednat telefonicky
  • Mají pobočky/zákaznické centrum
  • Jednatel až do domu
  • Pracují i o víkendu
10/10

Stát se zákazníkem společnosti Bohemia Energy je poměrně jednoduché. Ať už potřebujete uzavřít smlouvu na plyn či elektřinu na zcela nové odběrné místo, při stěhování do nového bytu či domu, nebo jednoduše chcete změnit dodavatele na místě stávajícím, můžete to udělat různými způsoby. Smlouvu lze uzavřít po telefonu, on-line i přes e-mail. Buď můžete postupovat sami krok po kroku tak, jak vás vedou formuláře a instrukce na webu společnosti, nebo si můžete domluvit schůzku s jednatelem. Jednatel neboli obchodní zástupce, za vámi přijde na předem domluvené místo, projde s vámi všechny náležitosti, poradí, kde se dá ušetřit a jak nejlépe smlouvu nastavit, abyste měli plyn i elektřinu co nejvýhodnější a následně vám pomůže smlouvy uzavřít a dokončit.

Nově
Společnost stále nabírá nové klienty.
Ano
Přechod od konkurence
Je možné přejít od konkurence. Společnost vám pomůže s přechodem.
Ano
Sjednat on-line
Služby je možné sjednat online bez nutnosti dojít do kamenné pobočky.
Ano
Sjednat telefonicky
Služby je možné sjednat telefonicky.
Ano
Mají pobočky/zákaznické centrum
Společnost má vlastní kamenné pobočky.
Ano
Jednatel až do domu
Společnost zařídí návštěvu pracovníka u vás doma.
Ano
Pracují i o víkendu
Společnost je možné kontaktovat o víkendu.
Ano (- Zákaznická linka)

Pokud přecházíte od konkurence, pracovníci Bohemia Energy za vás vše vyřeší. Vám stačí uzavřít smlouvu s nimi. O to, kdy a jak se ukončí smlouva se stávajícím dodavatelem už se starat nemusíte. To je samozřejmě velká výhoda, která šetří čas zákazníků.

Další možností, jak uzavřít smlouvu s Bohemia Energy je navštívit zákaznické centrum, na kterém si lze předem sjednat schůzku.

Podpora
Celkové skóre 7.6/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • On-line chat
  • Telefon
  • Zodpovězené otázky
  • Kvalita podpory
7.6/10

Klientská podpora je u Bohemia Energy řešena především po telefonu. K dispozici jsou dvě čísla zákaznické linky, která fungují i o víkendu a další číslo tzv. Prodejní linky, které je k dispozici během pracovního týdne. Klienti mohou své dotazy zaslat i na informační e-mail. Postrádáme on-line chat, který se na rychlé dotazy vždy hodí. Pokud byste raději dali přednost osobnímu kontaktu, je možné navštívit některou z poboček/servisních míst společnosti, sjednat si osobní schůzku s obchodním zástupcem, či požádat o výše zmíněné energetické poradenství.

Kontaktní e-mail
Společnost má oficiální e-mailovou adresu, na které je přítomná podpora.
Ano
On-line chat
Se zákaznickou podporou je možné komunikovat prostřednictvím online chatu.
Ne
Telefon
Společnost má oficiální telefonickou linku.
Ano
Zodpovězené otázky
Společnosti jsme položili několik otázek. Číslo znázorňuje počet zodpovězených otázek/počet položených otázek.
10/10
Kvalita podpory
Náš celkový dojem z uživatelské podpory.
Dobrá

My jsme nejprve zkoušeli volat na zákaznickou linku o víkendu. Bohužel ani v jeden námi zvolený čas v průběhu celého dne nebyl úspěšný a čekací doba byla tak dlouhá, že jsme to vzdali. Zkusili jsme tedy napsat do zprávy na facebookových stránkách, ale ani tam jsme se o víkendu nedočkali žádné reakce.

Dovolali jsme se až v pondělí ráno. Tentokrát jsme nečekali téměř vůbec. Operátor byl vstřícný, ochotně vše vysvětlil, vše věděl okamžitě, aniž by si musel odpovědi dohledávat a na závěr nám nabídl pomoc s přechodem od konkurenčního dodavatele k Bohemia Energy. Nijak však nenaléhal, když jsme nechtěli smlouvu nastavovat hned. To oceňujeme, protože nám ponechal možnost svobodné volby a stal se pro nás důvěryhodným.

Až na komplikace s dovoláním se o víkendu a nulovou reakcí na sociální síti hodnotíme klientskou správu pozitivně.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

13 zkušeností

Převedl jsem pod ně postupně elektřinu i plyn, domluva ohledně tarifu a nastavení výše záloh podle nás nebylo překážkou.

Hodnocení - 3
Alois Šácha
28. 9. 2021

Po loňské schůzce s jejich energetickým poradcem jsme doma udělali několik změn, nebudu tu vypisovat všechny, ale třeba výměna vchodových dveří nám celkem dost pomohla, protože nám jimi utíkalo celkem dost tepla a nyní těsní a jsou i bezpečnostní k tomu. Smlouva je aktualizovaná s mnohem lepší cenou. Službu tak doporučuji, tomu kdo si neví moc rady a nebo chce třeba jen vědět návrhy pro zlepšení.

Hodnocení - 3
Radim Pavelka
17. 6. 2021

V novostavbě mi zajistili energie a pomohli nastavit vhodný zálohy abych vyšel.

Hodnocení - 3
Ladislav
30. 4. 2021

Pavle, taky nějak tak to máme, teďka akorát na začátku roku jsem s nimi řešil drobné nedorozumění, kdy jsem chtěl změnit tarif u plynu a obdržel jsem papíry k elektřině, takže někde na půl cesty došlo nejspíš k nějakýmu šumu, že to otočili, přičemž elektřinu ještě měnit ani nemůžu. Elektřinu jsem převáděl později. Měl jsem nutkání jet to tam vyřídit osobně, ale zavolat stačilo a hnedka to dali do pořádku a během několika minut poslali na meil správné dokumenty. Operátorka se ještě omlouvala, že neví kde nastala během vyřizování chyba.

Hodnocení - 3
Jan Kříž
3. 3. 2021

Četla jsem si tady ten váš článek a jen bych ráda okomentovala to s tou sociální sítí 🙂 oni normálka na FB fungují, ptala jsem se jich pod jedním příspěvkem na něco a normálka mě odpověděli s tím, že jsme pak zbytek dořešili v SZ, vše se mnou řešila paní Anna z BE. Jak fungují o víkendu to nevím, ale tohle bylo normálka během týdne a v pohodě.

Hodnocení - 3
Denisa Marková
22. 1. 2021

Rok u nich mám plyn s dynamickou cenou a vychází to líp než jsem čekal.  

Hodnocení - 3
Jaroslav
15. 12. 2020

píšete nesmysly, viz níže je kopie VOP BEE pro nejběžnější případy ukončení smlouvy

6. Je-li Smlouva uzavřena na dobu neurčitou, lze ji jednostranně písemně vypovědět kterýmkoliv Účastníkem Smlouvy, s výpovědní dobou 3 měsíce, která začíná běžet od prvního dne měsíce následujícího po měsíci, v němž byla písemná výpověď doručena druhému
Účastníkovi.
7. Pokud je Smlouva uzavřena na dobu určitou a Zákazník ve lhůtě nejpozději 3 kalendářní měsíce před uplynutím doby, na kterou byla uzavřena, neoznámí písemně Dodavateli,
že trvá na jejím ukončení, smluvní vztah se automaticky prodlužuje o dobu, na kterou byla
sjednána, a to i opakovaně

Hodnocení - 3
Tomáš Bruner
23. 11. 2020

Loni podepsaná smlouva, letos první přeplatek na mém účtu. Lehká sleva u elektřiny, tu bych možná měl někde i trochu líp, ale plyn do baráku se vyplatil. Chtěl jsem to mít pohromadě, tak tu elektřinu tolik nehrotím, protože dohromady jsem zaplatil míň.

Hodnocení - 3
Petr Slavíček
29. 10. 2020

Doporučil bych si důkladně přečíst VOP, před podepsáním smlouvy……úpis ďáblu !!! Odstavec K bod 8. 9. 10. Na ukončení Smlouvy dohodou není právní nárok a každá žádost bude individuálně posouzena. A další body ve VOP !!! Sankce za ukončení/odejití od spol. BE atd.

Hodnocení - 3
Marek Pácalt
16. 10. 2020

Mám už přes dva roky a spokojenost s nimi.

Hodnocení - 3
Pavel
25. 9. 2020

Ano, s vyřízením změny dodavatele u nich nebyl problém, s tím nám pomohli a zajistili to tak, abychom nebyli den bez poskytovatele.

Hodnocení - 3
Roman Karlec
9. 7. 2020

Mojí situaci vyhodnotili individuálně, ohledně nedoplatku jsme se domluvili na splátkovém kalendáři. Nabízeli mi i odklad splácení, ale pro mě je lepší, že ta částka bude postupně mizet.

Hodnocení - 3
Martin F.
24. 4. 2020

Máme je od nějakýho roku 2015 asi a jak to moc neřeším, že bych se sám staral o tarif, kde je jaký levnější, tak mě dostali tím, že mi sami nabídli přejít na lepší tarif. Jako divil jsem se proč to řeší, ale pak mi sdělili taky to, že původní tarif už nebude, tak starý zákazníky převelují na jiný, tak jsem tu změnu nechal potvrdit a pro sebe mám zas na pár let vyřešeno.

Hodnocení - 3
Jindřich
5. 3. 2020