TravelPortal.cz Recenze TravelPortal.cz Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

30. 10. 2018

Stručně/vhodné pro

TravelPortal.cz je česká cestovní agentura, nabízející zájezdy od více než 80 cestovních kanceláří. Mají velmi kvalitní podporu klientů a to na telefonu, e-mailu i live chatu. TravelPortal.cz jako srovnávač a přeprodejce zájezdů plní svou funkci na jedničku a pokud potřebujete jednoduše bez starostí pořídit zájezd, tato společnost patří mezi ty nejlepší na trhu. Berte však na vědomí, že při koupi zájezdu skrze TravelPortal nemáte garanci vrácení peněz v případě krachu cestovní kanceláře. Pokud dáváte přednost osobnímu jednání, pak můžete navštívit jednu z celkem 36 poboček po celé ČR.

Celkové skóre 8.9/10 se skládá z hodnocení všech 33 parametrů:
  • Exotické zájezdy
  • Lyžařské zájezdy a hory
  • Dovolená s dětmi
  • Dovolená a aquapark
  • Adventní zájezdy
  • Dovolená a potápění
  • Luxusní dovolená
  • Poznávací zájezdy
  • Dovolená pro seniory
  • Eurovíkendy
  • Golfové zájezdy
  • Lázně a wellness
  • Plavby
  • Skupinové zájezdy
  • Sportovní zájezdy
  • Adrenalin
  • Last minute
  • First Minute
  • Počet cestovek v nabídce
  • Přibližný počet zájezdů
  • Počet poboček
  • Uživatelské recenze u hotelů
  • Vlastní cestovatelský magazín
  • Pronájem aut
  • Prodej letenek
  • Rok založení firmy
  • Počet fanoušků na facebooku
  • Live chat
  • Telefon
  • E-mail
  • Odpověď do 24 hod
  • Odpovědi/otázky
  • Pracovní doba
Hodnocení redakce
hodnoceno 33 parametrů
8.9/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 5x Přidat hodnocení
4.0/5
Celkové skóre 8.9/10 se skládá z hodnocení 18 parametrů:
  • Exotické zájezdy
  • Lyžařské zájezdy a hory
  • Dovolená s dětmi
  • Dovolená a aquapark
  • Adventní zájezdy
  • Dovolená a potápění
  • Luxusní dovolená
  • Poznávací zájezdy
  • Dovolená pro seniory
  • Eurovíkendy
  • Golfové zájezdy
  • Lázně a wellness
  • Plavby
  • Skupinové zájezdy
  • Sportovní zájezdy
  • Adrenalin
  • Last minute
  • First Minute
8.9/10
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Počet cestovek v nabídce
  • Přibližný počet zájezdů
  • Počet poboček
  • Uživatelské recenze u hotelů
  • Vlastní cestovatelský magazín
  • Pronájem aut
  • Prodej letenek
8.3/10
Celkové skóre 9.4/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Rok založení firmy
  • Počet fanoušků na facebooku
9.4/10
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Live chat
  • Telefon
  • E-mail
  • Odpověď do 24 hod
  • Odpovědi/otázky
  • Pracovní doba
9/10

Výhody

  • Uživatelsky přívětivý web a snadné sjednávání zájezdu
  • Ochotná podpora (i skrze live chat)
  • Velké množství zájezdů (přes 7 milionů)

Nevýhody

  • Nákupem zájezdu nemáte tzv. garanci odjezdu na dovolenou (při úpadku CK jste odkázání na pojištění proti úpadku CK)

Kategorie zájezdů
Celkové skóre 8.9/10 se skládá z hodnocení 18 parametrů:
  • Exotické zájezdy
  • Lyžařské zájezdy a hory
  • Dovolená s dětmi
  • Dovolená a aquapark
  • Adventní zájezdy
  • Dovolená a potápění
  • Luxusní dovolená
  • Poznávací zájezdy
  • Dovolená pro seniory
  • Eurovíkendy
  • Golfové zájezdy
  • Lázně a wellness
  • Plavby
  • Skupinové zájezdy
  • Sportovní zájezdy
  • Adrenalin
  • Last minute
  • First Minute
8.9/10

Hledáte exotický zájezd, pobyt v lázních či třeba eurovíkend? Některé srovnávače zájezdů vám umí vyfiltrovat přesně takovou kategorii, jakou hledáte. TravelPortal.cz v tomto testu obstál na jedničku. Vyhledávání v něm je velmi jednoduché a rychlé. A pokud potřebujete některé zájezdy porovnat, není nic jednoduššího než využít jejich Porovnávač.

Hned v horní liště si můžete rozbalit zájezdy, které jsou v různých akcích nebo kategoriích – Firt minute, Last minute nebo Exotika. Rozbalit můžete i zájezdy podle destinací nebo různých kategorií, jako dovolená s dětmi, dovolená u moře, dovolená a aquapark, poznávací zájezdy, eurovíkendy, dovolená pro seniory, dovolená a potápění, lyžařské zájezdy apod.

Travelportal

V liště níže si můžete zakliknout, zda budete cestovat letadlem, vlastním autem nebo autobusem. Dále nastavíte zemi, kam chcete cestovat, vyberete datum odjezdu a příjezdu, délku pobytu, počet cestujících a počet dětí, popř. cenu, do které by měla být hledaná dovolená dostupná. Pokud se vám nechce probírat se velkým množstvím zájezdů, lze vybrat ještě pokročilou filtraci. Tam se dá nastavit druh ubytování, typ stravování, typ zájezdu, akční nabídky a místo odletu. Zaškrtnout lze First minute nebo Last minute a hledat lze dokonce i podle počasí.

Pokud vás zaujme více zájezdů, můžete si je ukládat a později si je znovu projít přes Porovnávač. To vám ukáže přehled všech zájezdů, které vás zaujaly a lépe si tak můžete vybrat ten nejvhodnější.

Exotické zájezdy
Zájezdy na exotická místa jako jsou Dominikánská republika, Egypt, Maledivy, Mexiko a další.
Ano
Lyžařské zájezdy a hory
Pobyty v horských oblastech a zájezdy spolené s lyžováním a zimními sporty
Ano
Dovolená s dětmi
Pobyty a zájezdy určené primárně pro rodiče s dětmi - prostor pro dětské hry, zábavu, hřiště, prolézačky, aquaparky apod.
Ano
Dovolená a aquapark
Pobyty a zájezdy spojené primárně s pobytem v aquaparku.
Ano
Adventní zájezdy
Zájezdy pořádané o adventních svátcích, většinou do hlavních nebo významných měst Evropy.
Ano
Dovolená a potápění
Dovolená určená pro milovníky potápění - destinace s podporou tohoto sportu, hotely vybavené pro potápěče apod.
Ano
Luxusní dovolená
Zájezdy na exotická místa v luxusních hotelech - Egypt, Thajsko, Zanzibar, Dominikánská republika a další.
Ano
Poznávací zájezdy
Zájezdy za poznáním - památky, přírodní rezervace atd.
Ano
Dovolená pro seniory
Zájezdy a pobyty určené seniorům, často se slevou pro tyto klienty.
Ano
Eurovíkendy
Zájezdy do významných měst Evropy, především na prodloužené víkendy.
Ano
Golfové zájezdy
Zájezdy určené milovníkům golfu - destinace a hotely v blízkosti golfových hřišť.
Ano
Lázně a wellness
Zájezdy a pobyty v lázních a wellness centrech.
Ano
Plavby
Plavby parníky a loďmi po moři v určitých oblastech, nebo po významných řekách (např. Nil), se zastávkami ve významných městech a přístavech.
Ano
Skupinové zájezdy
Zájezdy určené předem pro velké skupiny lidí - např. školy, zájmové kroužky apod.
Ne
Sportovní zájezdy
Zájezdy určené primárně za sportem, popř. na sportovní utkání, mistrovství světa atd.
Ano
Adrenalin
Výlety a zájezdy spojené s adrenalinovým sportem.
Ne
Last minute
Výrazně levnější zájezdy, které se pořizují tzv. na poslední chvíli, několik dní nebo i hodin před odjezdem.
Ano
First Minute
Zájezdy kupované hodně dopředu, i několik měsíců, které jsou čerstvě v nabídce cestovky. Jejich cena může být zvýhodněná.
Ano

Rozsah služeb
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Počet cestovek v nabídce
  • Přibližný počet zájezdů
  • Počet poboček
  • Uživatelské recenze u hotelů
  • Vlastní cestovatelský magazín
  • Pronájem aut
  • Prodej letenek
8.3/10

Použitelnost srovnávače zájezdů, chcete-li cestovní agentury, je nejvíce závislá na rozsahu služeb, které nabízejí. Následující sekci proto považujeme za jednu z nejzásadnějších a při sestavování srovnání cestovních agentur na ni bereme velký zřetel. Jak si stojí TravelPortal.cz?

Travelportal.sluzby

TravelPortal.cz pod sebou shromažduje více než 80 cestovních kanceláří. Díky tomu je schopen nabídnout úctyhodné množství zájezdů. V současné době (jaro 2021) je to přes 7 milionů zájezdů, což je množství srovnatelné např. s cestovní agenturou Invia.

Zájezdy a dovolenou si u nich můžete sjednat přes internet, což je jistě nejpohodlnější a nejrychlejší varianta. Pokud ale dáváte přednost osobnímu jednání, je možné využít některou z jejich 36 poboček, které jsou vám k dispozici po celé České republice.

Počet cestovek v nabídce
S kolika cestovními kancelářemi srovnávač spolupracuje.
80+
Přibližný počet zájezdů
Kolik zájezdů přibližně srovnávač nabízí.
7,1 mil.
Počet poboček
Kolik poboček cestovní agentura má - je možné navštívit a sjednat zájezd i na jejich kamenné pobočce?
36
Uživatelské recenze u hotelů
Skvělá pomůcka, jak zjistit kvalitu služeb vámi vybraného zájezdu - uživatelé, kteří přes vybranou cestovku jeli, hodnotí podle svých dojmů a zkušeností navštívené hotely.
Ano
Vlastní cestovatelský magazín
Má srovnávač zájezdů vlastní cestovatelský magazín, kam sdílí různé tipy a rady na cestu?
Ano
Pronájem aut
Agentura zajistí pronájem vozu v místě vašeho pobytu.
Ne
Prodej letenek
Agentura mimo jiné zajišťuje i prodej letenek, čímž vám značně ušetří čas i starosti.
Ne
Tip Tip

Nemůžete se rozhodnout, jakou dovolenou vybrat? Projděte si jich kolik chcete a zájezdy, které vás zaujmou, uložte na TravelPortal.cz k pozdějšímu srovnání v Porovnávači zájezdů. Výběr pak bude jednodušší a vy se snáze rozhodnete, který zájezd je ten pravý.

Velkou výhodou jsou uživatelské recenze u hotelů, díky kterým si uděláte reálnější obrázek o daném hotelu, než jen z popisku dovolené. Víte tak, jak se na místě líbilo hostům před vámi, zda něco hotelu vytýkali, nebo naopak co je nejvíce nadchlo. To pak může ovlivnit i váš výběr.

Pokud úplně přesně nevíte, jakou dovolenou vybrat nebo kam vůbec vyrazit, můžete využít jejich magazín o cestování, kde najdete nejen zajímavá místa, ale i tipy na cestování.

A pokud řešíte možnost parkování na letišti v Praze, lze využít placené služby TravelParking, díky které vám odpadne starost, kdo vás odveze na letiště, nebo kam zaparkujete v Praze auto po dobu dovolené. Jejich ceny jsou poměrně příznivé a vám se bude na dovolené klidně spát, protože budete vědět, že váš zaparkovaný vůz je v bezpečí.

Oblíbenost
Celkové skóre 9.4/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Rok založení firmy
  • Počet fanoušků na facebooku
9.4/10

Travelportal Facebook

Firma bez dobré reputace dlouho nepřežije.  Oblíbenost a pozitivní hodnocení jsou ukazatelem toho, do jaké míry cestovní agentuře můžete věřit. Dali jsme proto dohromady nejdůležitější data, podle kterých můžete zjistit, jak dobře si společnost TravelPortal stojí mezi svými uživateli.

Nejprve jsme se zaměřili na rok založení společnosti.  TravelPortal.cz funguje od roku 2007 a za tu dobu si získal obrovské množství spokojených klientů, kteří se k nim rádi vrací a cestují výhradně jejich prostřednictvím. Ostatně důkazem toho mohou být i ohlasy, komentáře či recenze na sociálních sítích.

Podívali jsme se také na to, kolik fanoušků má TravelPortal na Facebooku. Je to přes 24 tisíc sledujících. I to hovoří o tom, že služby této společnosti zaujaly opravdu velké množství osob a že jsou jejich klienti spokojení.

Rok založení firmy
Kdy byla cestovní agentura/srovnávač zájezdů založena
2007
Počet fanoušků na facebooku
Kolika fanoušků má jejich stránka na Facebooku
24 000

Podpora
Celkové skóre 9/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Live chat
  • Telefon
  • E-mail
  • Odpověď do 24 hod
  • Odpovědi/otázky
  • Pracovní doba
9/10

TravelPortal.cz se svými klienty a zájemci o zájezdy komunikuje na všech frontách. Spojit se s nimi můžete telefonicky na čísle 234 121 121 a to ve všední dny od 8 do 18 hodin. Napsat jim můžete na e-mail i na fax a pokud chcete nějakou rychlou radu, lze v pracovní době využít i live chat.

Bohužel na dotazy zaslané e-mailem jsme nezískali žádnou reakci. Bylo proto nutné využít live chat, popř. telefon.

Live chat
S pracovníky podpory je možné se spojit pomocí live chatu.
Ano
Telefon
Na cestovní agenturu je možné se dovolat na klientskou linku.
Ano
E-mail
Pracovníky podpory je možné kontaktovat pomocí e-mailu.
Ano
Odpověď do 24 hod
Podpora na náš dotaz odpověděla do 24 hodin.
Ano
Odpovědi/otázky
Na kolik našich otázek podpora odpověděla?.
0/5 (vždy nás odkázali na web)
Pracovní doba
Jaká je pracovní doba podpory.
Po-Pá 8-18 hod
Doporučujeme Doporučujeme

Nenašli jste na TravelPortal.cz váš vysněný zájezd? Zkuste se podívat a všechny námi recenzované cestovní agentury.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Uživatelské zkušenosti

5 zkušeností

U Travelportal mi vyhovuje hlavně velká nabídka zájezdů, on-line rezervace a super ceny. Příjemné jednání a ochota komunikovat je pak fajn bonus.

Hodnocení - 3
Anonymous
28. 8. 2020

Super je, že si v klidu a na jednom místě projdete spoustu nabídek na dovolené a zájezdy a snadno si tak vyberete, co vám bude vyhovovat. Jednání je s nimi fajn, jsou vstřícní a ochotní.

Hodnocení - 3
Anonymous
18. 8. 2020

Jednání s agenturou proběhlo naprosto v pohodě, voucher dorazil. Zájezd teprve bude, ale nebojím se toho. Travelportal je pro mě solidní cestovní agentura.

Hodnocení - 3
Anonymous
2. 8. 2020

Travelportal je výborná agentura a nemají problém ani s předprodejem. Jen pokud byste pak chtěli reklamovat hotel, musíte přímo přes cestovku, která s nimi má nasmlouvané ubytování.

Hodnocení - 3
Anonymous
27. 7. 2020

S Travelportal jsem jel na dovolenou sice jen jednou, ale byl jsem spokojený. Rychlé vyřízení, vše proběhlo v pořádku. Za mě větší spokojenost než už jisté brněnské velké cestovky. A navíc mi přidali bonus ohledně parkování.

Hodnocení - 3
Anonymous
15. 7. 2020