Sterilovaná Jídla Recenze Sterilovaná Jídla Recenze

Hodnotil/a Redakce 5nej

6. 12. 2022

Stručně/vhodné pro

Sterilovanajidla.cz, která se prodávají pod značkou Konzervárna Dovast, nabízí pestrou škálu hotových jídel v různém množství. Koupit můžete konzervy s jednou porcí, stejně jako se 2 až 3 nebo s pěti porcemi. V nabídce najdete lahůdky, jako kachní prsa v sádle, telecí maso na rajčatech, boršč nebo hovězí vývar s játrovými knedlíčky. Najdete zde jídla bez lepku, ale pokud potřebujete jídlo bez dalších alergenů, je potřeba rozkliknout každé jídlo zvlášť a zjistit, zda alergen obsahuje/neobsahuje. Sterilovanajidla.cz nabízí především konzervovaná masa a hotová jídla – obědy, polévky a pak instantní omáčky. Nenajdete u nich jídla sladká, ani pečivo. Konzervy jsou ideální na chalupu i na doma a vzít jej můžete i na několikadenní výlet. Plechovky však mohou vážit víc, než sáčky, ve kterých prodává hotové jídlo konkurence.

Celkové skóre 7.4/10 se skládá z hodnocení všech 21 parametrů:
  • Velká nabídka jídel
  • Rychlá příprava jídla
  • Bez konzervantů
  • Lze ohřát samoohřevem
  • Skladování při teplotě
  • Vhodné na cesty
  • Polévky
  • Hlavní jídla
  • Sladká jídla
  • V nabídce jídla bez masa
  • V nabídce jídla bez laktózy
  • V nabídce jídla bez lepku
  • V nabídce jídla bezvaječná
  • Průměrná doba dodání (dny) podle Heureka
  • Doprava zdarma od
  • Možnost osobního odběru na pobočce zdarma
  • Kontaktní e-mail
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Hodnocení podpory
Hodnocení redakce
hodnoceno 21 parametrů
7.4/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Velká nabídka jídel
  • Rychlá příprava jídla
  • Bez konzervantů
  • Lze ohřát samoohřevem
  • Skladování při teplotě
  • Vhodné na cesty
7.5/10
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Polévky
  • Hlavní jídla
  • Sladká jídla
6.7/10
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • V nabídce jídla bez masa
  • V nabídce jídla bez laktózy
  • V nabídce jídla bez lepku
  • V nabídce jídla bezvaječná
5/10
Celkové skóre 7.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Průměrná doba dodání (dny) podle Heureka
  • Doprava zdarma od
  • Možnost osobního odběru na pobočce zdarma
7.7/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Hodnocení podpory
10/10

Výhody

  • Domácí jídla kdykoliv po ruce - v konzervě
  • Bez konzervačních a chemických látek
  • Poměrně velký výběr - převážně jídla s masem
  • Vyberete si jídla i bez lepku
  • Instantní omáčky v prášku
  • Vydrží až do teploty 30 °C

Nevýhody

  • Menší výběr jídel než u konkurence
  • Nenabízí sladká jídla
  • Nenabízí výběr jídel bez dalších alergenů (jen bez laktózy)

Důležité parametry
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Velká nabídka jídel
  • Rychlá příprava jídla
  • Bez konzervantů
  • Lze ohřát samoohřevem
  • Skladování při teplotě
  • Vhodné na cesty
7.5/10

Sterilovanajidla.cz, která můžete znát také pod názvem Konzervárna Dovast, se soustředí na výrobu kvalitních a chutných hotových jídel a mas, která jsou sterilovaná a prodávají se v různých porcích v různě velkých plechovkách. Jsou vhodné na domácí použití, ale stejně dobře si je můžete vzít i na dovolenou, na chalupu nebo na delší výšlapy do přírody, kde nebudete mít možnost vařit a dáte přednost jídlu, které stačí ohřát. 

Sterilovana Jidla Konzervarna Dovast

Jídla od Konzervárny Dovast jsou sterilována bez chemických a konzervačních látek a jsou vyráběna z kvalitních surovin. Zakoupit si u nich můžete již hotová jídla, která stačí ohřát a během pár minut můžete servírovat chutný oběd, nebo pak sterilovaná masa v konzervě, která dále budete upravovat. Díky sterilování a uložení v plechovkách, které vydrží teplotu do 30 °C, si je můžete vzít kamkoliv do přírody, kde nemáte k dispozici chladničku. Masu ani jídlům se nic nestane.

Velká nabídka jídel
Dostatečný počet druhů jídel na výběr
Průměrná
Rychlá příprava jídla
Jídlo lze připravit do několika minut
Ano
Bez konzervantů
Jídlo neobsahuje konzervanty a éčka
Ano
Lze ohřát samoohřevem
Jídlo lze ohřát pomocí speciálního samoohřevu, např. v divoké přírodě, kde není možné rozdělávat oheň
Ne
Skladování při teplotě
Do jaké teploty je možné jídlo skladovat - je nutná lednička?
do 30 °C
Vhodné na cesty
Jídlo se hodí na chalupu i na dovolenou, stejně jako na náročné cesty do krosny
Ano

Nabídka jídel z e-shopu Sterilovanajidla.cz sice není tak velká, jako u některé konkurence – např. nenabízí sladká jídla, pečivo atd., ale co se týká hotových jídel, najdete tu opravdu pestrý výběr obědů a večeří, navíc za cenu, za níž byste je doma při dnešních cenách ani neuvařili. Mezi suroviny, které používají, patří i divočina, králičí maso, telecí maso atd.

Typy jídel v nabídce
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Polévky
  • Hlavní jídla
  • Sladká jídla
6.7/10

Sterilovana Jidla Konzervarna Dovast Nabidka Jidel

V nabídce Sterilovanajidla.cz jsou převážně sterilovaná hotová jídla tradičních českých receptur. Balená jsou v konzervách a to po 2-3 nebo po 5 porcích. Tato jídla jsou zároveň bezlepková. Dále nabízí v konzervě svačinové polévky a instantní omáčky v prášku, které je třeba “dodělat”. Ty jsou baleny po pěti porcích. Vyberete si zde ale i jídla 1 nebo 2 porcová.

Polévky
Ano
Hlavní jídla
Ano
Sladká jídla
Ne

V nabídce mají především jídla slaná – sladká zde nenajdete. Výběr je ale opravdu lákavý – telecí maso na rajčatech se zeleninou, kuřecí rolka se špenátem, hamburská vepřová kýta, králík na zelenině s česnekem, čočková polévka apod.

Hotová jídla bez alergenů
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • V nabídce jídla bez masa
  • V nabídce jídla bez laktózy
  • V nabídce jídla bez lepku
  • V nabídce jídla bezvaječná
5/10

Sterilovana Jidla Bez Lepku

Jak už jsme zmínili, hotová sterilovaná jídla nabízí tento e-shop i bezlepková, ale pokud byste chtěli jídla bez dalších alergenů, jako např. celer, hořčice, mléko, je potřeba zapátrat a podívat se detailně na vybraná jídla. Je možné, že nějaké bez zmíněných alergenů najdete. Vyfiltrovat si ale jídla bez těchto alergenů předem nelze. Označena jsou jen ta bez lepku.

V nabídce jídla bez masa
Jídla bez masa jsou v nabídce a popř. se dají vyfiltrovat
Ne
V nabídce jídla bez laktózy
Jídla neobsahují alergen - laktózu, popř. je možné taková jídla rovnou vyfiltrovat
Ne
V nabídce jídla bez lepku
Jídla neobsahují alergen - lepek, popř. je možné taková jídla rovnou vyfiltrovat
Ano
V nabídce jídla bezvaječná
Jídla neobsahují vejce, popř. je možné taková jídla rovnou vyfiltrovat
Ne

U každého jídla máte také rozpis, co všechno obsahuje. Pokud tedy chcete jídla bezvaječná, musíte si opět rozkliknout každé jídlo zvlášť a zjistit, zda vejce obsahuje nebo ne. Jídla bez masa zde – až na instantní omáčky – nenajdete. Všechna obsahují různé maso, a i čočková polévka je s uzeným masem.

Dodací podmínky
Celkové skóre 7.7/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Průměrná doba dodání (dny) podle Heureka
  • Doprava zdarma od
  • Možnost osobního odběru na pobočce zdarma
7.7/10

Sterilovanajidla.cz sice mají na Heureka.cz nějaké recenze – a jsou převážně pozitivní, ale obchod zde ověřený není. Proto nemůžeme ani uvést průměrnou dobu dodání zboží. Podle všeobecných obchodních podmínek však objednávky přijímají 24 hodin 7 dní v týdnu a zboží vždy dorazí nejpozději do 24 hodin od odeslání. 

Jako dopravce využívají vlastní dopravní službu, která rozváží jídla hlavně po Pardubicích, a poté Českou poštu a PPL. Dopravné v tomto případě stojí 150 Kč, plus 50 Kč, pokud zvolíte dobírku.

Průměrná doba dodání (dny) podle Heureka
Jak rychle v průměru e-shop objednané zboží dodává
2 dny dle e-shopu
Doprava zdarma od
Za kolik musíte nakoupit, abyste získali dopravu zdarma
pouze po Pardubicích
Možnost osobního odběru na pobočce zdarma
Objednané jídlo je možné osobně vyzvednout na pobočce/pobočkách e-shopu
Ano (v Pardubicích)

Platit můžete převodem na účet nebo v hotovosti při převzetí balíku. V hotovosti lze platit i na prodejně Dovast, kam vám objednávku doručí zdarma. Ušetříte tak za poštovné. Tuto možnost však mají lidé v Pardubicích a okolí. Po Pardubicích vám doručí balík zdarma i domů.

Podpora
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Kontaktní e-mail
  • Telefon
  • Odpověď do 24 hodin
  • Kolik otázek zodpověděli
  • Hodnocení podpory
10/10

Podpora e-shopu Sterilovanajidla.cz má k dispozici klientskou linku, kontaktní e-mail, ale také live chat. Tam na nás čekala informace, že na otázky odpovídají do 10 – 20 minut. Položili jsme již proto otázky pomocí live chatu, ale bohužel jsme se žádné odpovědi nedočkali ani za několik hodin. Proto jsme zvolili druhou variantu – e-mail.

Kontaktní e-mail
Ano
Telefon
Ano
Odpověď do 24 hodin
Ano
Kolik otázek zodpověděli
5/5
Hodnocení podpory
Velmi dobrá

Na e-mail nám přišly odpovědi do 3 hodin. Podpora nám vše ochotně vysvětlila, tudíž můžeme i přes neaktivitu na live chatu klientskou podporu tohoto e-shopu doporučit.

Doporučujeme Doporučujeme

Hledáte pestřejší výběr jídel, nebo potřebujete jídlo raději v sáčcích a konzervy vám příliš nevyhovují? Chcete využít možnost samoohřevu? Podívejte se na celé naše srovnání nejlepších hotových jídel a vyberte si ta, která vám budou vyhovovat nejlépe.


Přispět svou zkušeností
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!